BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 6 miesiąc temu #925881 przez edyta88
kochane jak tu ustawić suwaczek??? :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu #925885 przez yoozia
Nelka, ja nie biore juz zadnych witamin gdzies od 2-3 miesiecy. ale jem sporo warzyw i owocow.

Dotkawy, mam w domu tardyferon wiec chyba zaczne go znowu brac. i magnez tez chyba zaczne pic, bo ostatnio coraz czesciej lapia mnie skurcze w lydkach i stopach :unsure:

Munkki, cukry w normie o dziwo, bo mam taki apetyt ostatnio, ze nie wyrabiam :P

witaj Edyta, moja rowiesniczko :P

dziewczyny ja cos czuje, ze urodze jako ostatnia :S

10 lata 6 miesiąc temu #925902 przez malvi
Nelka tak ja mialam podane sterydy juz w 32 tc. Dziewczynki postaram sie jutro znalezc chwilke i cos wiecej do was napisac. Tak to caly czas czytam :)

Dotkawy kochana trzymaj sie! Trzymamy z Krzysiem kciuki :*

Jutro moze uda mi sie tez uzupelnic tabelke....

10 lata 6 miesiąc temu #925907 przez paulina2053
Hej dziewczyny;) nie bylo mnie tu wieki z wielu względów ale czytałam i pozdrawiam Was wszystkie;) u mnie ogromna zmiana bo z Zosi zrobil sie Patryk co bylo dla nas duzym zaskoczeniem i radością;) co do terminu tez pewnie bedzie zmiana choc jestem w 35tc polozna mnie poinformowala ze za trzy tyg juz rodzimy albo wczesniej ze wzgledow bezpieczenstwa... z jednej strony strach a z drugiej ogromna niecierpliwosc i chec przytulenia mojego najwiekszego skarba...;) torba juz spakowana, kacik w sypialni dla maluszka równiez tylko jego nam brakuje;)
Mam pytanie do Was jak mialyscie robiony pomiar wzdluz brzucha to ile wam wychodziło oczywiście w danym tyg. Bo u mnie w 34tc bylo juz 40cm co polozna uznala za zbyt duzy bo powinien pokrywac sie z liczba tyg ciazy. Wiecie cos wiecej na ten temat.?
Pozdrawiam i buziaki;)

Szczęścia nie można kupić, lecz można je sobie urodzić;)

10 lata 6 miesiąc temu #925912 przez agniesia1604
Witajcie:)

Witam nowe mamusie:)

Dotkawy trzymaj sie dzielnie :P I trzymaj się jeszcze te 4 dni:)

U nas okey.
Jestem strasznie głodna i wracają mi mdłości:(
Jakoś od 4 dni mam wrażenie lekkości i w sumie braku cieżkości ciała... hmm dziwne? Może to tylko przejściowe ....

10 lata 6 miesiąc temu #925926 przez edyta88
witam z samego rańca;D

MARZA [b]tak mi się przypomniało że córeczka mojej koleżanki obróciła się główką w dół kilka dni przed już ustaloną cesarką dzięki temu że położna ze szkoły rodzenia podpowiedziała im ciekawy patent na to jak zachęcić dzidziusia do takiego obrotu otóż dzidzie bardzo interesuje światło i dzwięki, jej mąż zaczął się bawić i jeżdził jej po brzuchu latarką bądź tel . komórkowym i poskutkowało o dziwo ;D[/b]

10 lata 6 miesiąc temu #925928 przez edyta88
a propo pieluszek Dady używam ich cały czas od urodzenia zuzy ijestem z nich bardzo zadowolona moim zdaniem sa lepsze niz Pampers bo te znowu nie zdawały egzaminu w nocy i zuza miała mokrą piżamkę rano

10 lata 6 miesiąc temu #925929 przez edyta88

paulina2053 napisał: Hej dziewczyny;) nie bylo mnie tu wieki z wielu względów ale czytałam i pozdrawiam Was wszystkie;) u mnie ogromna zmiana bo z Zosi zrobil sie Patryk co bylo dla nas duzym zaskoczeniem i radością;) co do terminu tez pewnie bedzie zmiana choc jestem w 35tc polozna mnie poinformowala ze za trzy tyg juz rodzimy albo wczesniej ze wzgledow bezpieczenstwa... z jednej strony strach a z drugiej ogromna niecierpliwosc i chec przytulenia mojego najwiekszego skarba...;) torba juz spakowana, kacik w sypialni dla maluszka równiez tylko jego nam brakuje;)
Mam pytanie do Was jak mialyscie robiony pomiar wzdluz brzucha to ile wam wychodziło oczywiście w danym tyg. Bo u mnie w 34tc bylo juz 40cm co polozna uznala za zbyt duzy bo powinien pokrywac sie z liczba tyg ciazy. Wiecie cos wiecej na ten temat.?
Pozdrawiam i buziaki;)

ojej no mega zaskoczenie było:D
a wyprawka nie jest róż przygotowana;)???

10 lata 6 miesiąc temu #925956 przez munkki
edyta, postaram sie dac instrukcje suwaczkowa ;) wejdz na strone z suwaczkami (ta z zapytajpolozna cos dzis nie dziala:), np:
www.suwaczki.com/krokpierwszy/pregnancy.html
wybierz tam tlo i takie tam, potem bedziesz miala link do swojego suwaczka, ktory trzeba wkleic w swoim profilu
Profil - Edytuj (po prawej stronie) - Informacje o profilu - tam na dole masz Podpis i musisz wkleic tego linka z suwakiem.
Powinno dzialac:)

paulina a w ktorym tygodniu z Zosia zrobil sie Patryk? :woohoo: ale jajo :) czesto Ci robili USG i potwierdzali plec? no i jak z wyprawka:D?

u nas dzis dzien lenistwa.... mam zamiar pilnowac diety i sie skupiac na tym co jem, bo wczoraj cukry szalaly :/
jutro ktg, juz jestem niespokojna, chcialabym uslyszec ze z malym ok i ze doczekamy tego 30.09...
dziewczyny za 12 dni ide do szpitala, coraz bardziej o tym mysle i sie boje... ja nigdy w szpitalu nie lezalam!

agniesia co do glodu to Cie orzumiem, ja mam cos takiego od jakiegos czasu tez:/

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #925973 przez Caroina
Edyta88 Witaj, gratuluje synka :)

Paulina2053 Witaj ponownie. Ale zmiana. Też mnie ciekawi kiedy się o tym dowiedziałaś i jak to się stało, że lekarz nie zuważył klejnotów wcześniej :) Tak samo jestem w 35tc, u mnie każdy lekarz sugerował, że dziewczynka właśnie po tym, że nic nie wystaje. Ale 100% pewności nie mam bo pipi nie pokazała, a ja mam większość w różu :woohoo:

Munkki To niewiele zostało, Tobie leci teraz szybko czas czy się dłuży. Bo u mnie śmiga – został mi miesiąc, a wydaje mi się to tak mało.

Malvi Koniecznie coś napisz, a zwłaszcza jak u Ciebie wyglądał poród i jak pierwsze dni z małym w domu. Daje się już coś wyspać w nocy?

Ciekawe co u pozostałych mam. Jagodzianka już pewnie w domq, a Kinga, Gwiazdka i Ewa do jutra powinny wyjść. Dziewczyny odezwijcie się jak tylko znajdziecie troszkę czasu bo się tu niecierpliwimy

10 lata 6 miesiąc temu #925982 przez munkki
Caroina, sama nie wiem, zaczelam sie stresowac od kad mam ten termin ze zacznie sie porod wczesniej ;)
ogolnie to mi szybko czas leci.... wiekszosc czasu patrze jak brzuch mi robi fale i sobie mysle ze niedlugo juz bedziemy wszyscy razem po tej stronie ;)
pranie, prasowanie juz ogarniete, teraz to juz tylko czekac mi pozostaje:)

10 lata 6 miesiąc temu #925983 przez edyta88
dziękuje MUNKKI udało się :)

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #925990 przez Caroina
Munkki Więc niech Ci szybko leci. Ja mam kilka niedokończonych spraw stad wydaje mi się, że za mało czasu i jakoś błyskawicznie te dni uciekają.

Edyta88 Bardo ładny suwaczek i córeczka przesłodka :)

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #925996 przez agniesia1604
ja ostatnio kupiłam pampersy 4 dla Stasia - za 0,55gr za sztukę przy dadzie aktualnej cenie 0,54gr
Wg mnie pampersy sa bardziej miękkie i przyjemne ... kiedy Staś ma czerwoną pupcie zakładam mu pampersa i zresztą na noc też mu daję pampersa :)
Dada są sztywne i mocno przylegają bo i są grubsze i zbite.

Prawda jest taka że i jedno i drugie u nas się sprawdziły... a co do przeciekającego pampersa - cóż zdazyło nam się i w pampersie i w dadzie, dlatego uważam że to bardziej chodzi o niedokładne założenie i potem zsuniecie się pampka.... dodatkowo u chłopców może się inaczej ulożyć podczas zakładania pampka i pojdzie bokiem:P :)
Kupki lecą i w tym i w tym bokami :) ... Więc jak dla mnie oba sprawują się odpowiednio:)

Czekam aktualnie na promocję DAdy ... bo mają 2zł taniej na 2 paczkach - co daje tylko 0,01 gr na 1 pampku taniej...niech się wstydzą...
czekam na taką promocję co by 0,46gr za jednego wyszło....

___

Staś jak się urodził miał pampersy zielone
a Jaś jak się urodzi będzie miał Dady... jesli dady się nie przyjmą to mam nadzieje ze pampki sie przyjmą ...co by tylko w jednym sklepie kupować dla moich dwóch chłopaków:P

10 lata 6 miesiąc temu #926003 przez pauletta
Hej dziewczynki.
prosze o kciuki, wieczorem wizyta.
A ostatnio skonczylo sie szpitalem wiec,,,

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka