- Otrzymane podziękowania: 92
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- yoozia
- Wylogowany
- budujemy zdania
ale zjadlabym pizze omg
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Marza
- Wylogowany
- rozmowna
- Skarb już na świecie ! :)
- Otrzymane podziękowania: 107
- yoozia
- Wylogowany
- budujemy zdania
ja mleko tez lubie, szczegolnie z platkami kukurydzianymi tak na zimno, ale po tym mam kosmiczny cukier wiec nie moge sobie pozwolic teraz a w ciazy ogolnie to odrzucilo mnie tylko od kawy. pije jedna dziennie z mlekiem, ale przed ciaza pilam 3-4 dziennie, teraz mi nie smakuje tak samo. a poza tym wpierniczam wszystko jak leci
- Marza
- Wylogowany
- rozmowna
- yoozia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- munkki
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 126
u mnie dzis ladne cukry i mnie naszlo czy nie zrobic sobie budyniu na noc.... z mala iloscia cukru... ef. zrobic czy nie zrobic.... oto jest pytanie:)
co do cesarki to macie racje ze to szok dla dziecka, ale sa sytuacje kiedy takie rozwiazanie jest bezpieczniejsze...
ja musialam sobie to poukladac w glowie bo bylam wsciekla jak sie okazalo ze musze miec cc... i juz sie pogodzilam i mysle ze wszystko bedzie ok, w koncu bedzie przy tym zespol lekarzy, robi sie te zabiegi juz tyle czasu ze nie moze to byc niewiadomo jak grozne.
oczywiscie porod silami natury napewno jest dla dziecka bardziej przyjazny bo dziecko nie jest zaskoczone;)
Marza trzymam kciuki zeby polozenie bylo glowkowe:)
nelka ja calymi dniami sama w domu siedze... caly czas mysle co bedzie jak sie porod zacznie... czy po taxi dzwonic czy co....
- yoozia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Marza
- Wylogowany
- rozmowna
Trzymajcie kciuki ! Ja uciekam odezwę się jutro ! oby z dobrymi wieściami
DOBRANOC KOCHANE
- yoozia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
Munkki zależy jak się poród zacznie. Mogą ci najpierw odejść wody albo najpierw będą skurcze. W jednym i drugim przypadku bedziesz mieć czas żeby się zebrać do szpitala. Poród aż tak z nienacka się nie zaczyna jak w filmach;-)
Ja to bardziej mam obawy że spanikuje i wystrasze Zosie jak będziemy tylko we dwie. Na całe szczęście mam fajnych sąsiadów i się nią zaopiekują zanim teściowie do niej przyjadą albo zawiozą mnie w razie czego na porodówke jak M będzie w pracy.
Hihi już chyba żałuję że sam z siebie chce iść na opiekę bo już mu zleciłam całą masę rzeczy do zrobienia.
- Caroina
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 114
Czkawka u małej też mnie bardzo drażni, a ostatnio ma ją często.
Powodzenia na wizycie
Yoozia Zdolniacha z Ciebie, super Ci wyszedł ten szal
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
U mnie oki...
byłam wczoraj u lekarza ale mój lekarz jak zwykle na samolocie bada mnie co 8-12 tygodni ...więc obecnie nie wiem jaki jest stan mojej szyjki a dowiem się dopiero za 3 tygodnie bo będę miała wizytę.
USG oki - wiele nie mówi.
A kiedy mówiłam mu że ortopeda przy poprzedniej ciąży dał zalecenie do 40tyg ukończyć ciażę to lekarz mój na to że czy tydzień w ta czy w tą to tylko 250g ... ale dla mojego kręgosłupa 250g 24 godz na dobe to ogromny cieżar ...no ale co ten ginek moze wiedzieć...
Mam nadzieje że mi wody same odejdą bo na szyjkę nie liczę W końcu aż na 5 cm
Ostatnio od tej PEŁNI a to już od 9 wrzesnia - Staś spał niespokojnie i praktycznie miałam 15 pobudek w przeciagu 6 godzin ... i praktycznie co 30 min wstawałam ...dlatego też nie miałam ochoty i czasu pisać ... byłam zrąbana na maxa...
Dziś w nocy Staś spał aż do 3 ...i w sumie troche sobie pospałam bez pobudki bo jakieś 4,5 godziny:)))
Oby minęły te jego sny bo to jest MASAKRA:)
Tak jak pisałam zaczęłam pakować a raczej szykować torbę do szpitala bo nie znamy dnia ani godziny.
Planuję jeszcze przemeblowanie zrobić w pokoiku chłopaków ....wolę teraz aniżeli później ...
_________
Co jeszcze mogę powiedzieć... no w sumie to tyle:)
Gratulacje dla świeżo upieczonych mam
Dotkawy jak się czujesz?
Gochnes witaj:) ... Dawno Was tu z gwiazdką nie było:))))
Gwiazdeczka jeszcze raz gratulacje;)
- munkki
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 126
U nas noc niespokojna... obudziłam się w nocy z bólem brzucha, leżałam tak chwile w strachu ale potem Staszek tak zaczął się wiercic ze stwierdziłam ze pewnie mi tam coś pokopal... nad ranem juz lepiej.
Dotkawy czekamy na wieści!
Nelka nooo mój jakby miał wolne teraz to tez by dostał spora listę... U mnie jeszcze przed porodem generalne porządki, wymiana zaworów w kaloryferze i tyle... Jeszcze poprac chce koce wszystkie poduszki etc.
Agniesia dobrze ze pospalas trochę kurde bez sensu z tym ginem ze nie bierze pod uwagę tego co mówisz o kregoslupie. a masz opcje dostać jakaś kartkę od ortopedy? wtedy by nie mógł bagatelizować...
- Ania86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 71
Dotkawy...... czekamy na wieści....
Agniesia, mój też mnie tak bada na samolocie nie za często a przecież wydaje mi się że zwłaszcza teraz powinni kontrolować to na każdej wizycie. Ja nie mogę doczekać się przyszłej środy wtedy usg
U nas nic nowego, noc w miarę wyspana wieczorem trochę pobolewał mnie brzuch ale przeszło.