- Otrzymane podziękowania: 107
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- Marza
- Wylogowany
- rozmowna
- Skarb już na świecie ! :)
Ja mam cały czas zasłonięte okna roletami, żeby nie było widać w jakim są stanie a wiem, że jak sama ich nie wyczyszczę to nikt tego tak dobrze nie zrobi xD
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ania86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 71
Edyta uważaj z myciem tych okien, ja odpuściłam i zleciłam to parę dni temu mężowi. Nie zrobił tego tak jak bym chciała ale zawsze to coś Ja już nie mam na to siły i trochę się boję naciągać bo mamy dość duże okna.
- edyta88
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 6
Ania86 napisał: Edyta, Nelka, Caroinka serdecznie dziękuję za rady w takim razie pewnie zdecydujemy się na te pneumokoki choć to faktycznie spory koszt ale zdrowie najważniejsze. Co do tych skojarzonych to jeszcze nie wiem.
Edyta uważaj z myciem tych okien, ja odpuściłam i zleciłam to parę dni temu mężowi. Nie zrobił tego tak jak bym chciała ale zawsze to coś Ja już nie mam na to siły i trochę się boję naciągać bo mamy dość duże okna.
już umyte salon odpuszczam na jutro
dziękuje za troskę ale...
jak zjedzie ŚLUBNY to nie chce żebyśmy tracili czas na okna mało czasu teraz spędzamy razem i chce go spożytkować w inny sposób
a wracając do szczepionek to skojarzeniowe oprócz tego że mniej razy jest kute maleństwo to też dużo rzadziej wywołują odczynny poszczepienne
a Zuzę kuli 2 razy w szpitalu w pierwszej dobie po urodzeniu na wzw B- 1 dawka oraz w trzeciej przed wyjściem na gruźlice
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
Jedyny słowem nic nie robienie mi nie służy...
Edyta a z kim zostawiasz córkę jak bedziesz w szpitalu? Ja mam 2,5latke Zosie i raczej nie mam stresa że zostanie te pare dni w domu, bardziej się denerwuje jak przyjmie siostrzyczke.
- yoozia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 92
ja dzisiaj znowu jak pijana chodze. w sumie to chodzeniem tego nie mozna nazwac
Marza co do tego patentu z latarka, to moze faktycznie pomoc. moja bardzo zywo reaguje jak przykladam latarke do brzucha. moze poskutkuje i twoj synek sie obroci
z oknami mam to samo co ty. pospuszczane rolety poki co czekam tez na 37-38 tc i wtedy pomyje, moze cos przyspiesze
co do pieluch, to ja tez kupilam pampersy 1 i 2. zobaczymy jak sie sprawdza.
ciekawi mnie co tam u Malvi i Kingi...
Pauletta jak tam po wizycie?
- edyta88
- Wylogowany
- gaworzenie
nelka napisał: Kurde ja też bym chciała pomyć okna ale muszę leżeć. No i właśnie leże i widzę jakie są brudne! Ogólnie to dzisiaj kiepsko się czuję, boli mnie podbrzusze, mąż mnie wkurzył bo on niby umyje okna ale PÓŹNIEJ!!!, przyjechała moja mama i też działa mi na nerwy;-)
Jedyny słowem nic nie robienie mi nie służy...
Edyta a z kim zostawiasz córkę jak bedziesz w szpitalu? Ja mam 2,5latke Zosie i raczej nie mam stresa że zostanie te pare dni w domu, bardziej się denerwuje jak przyjmie siostrzyczke.
będe dzwoniła do męża i zjedzie jak najszybciej a dopóki się nie zjawi to będzie teściowa ale zuza ją widzi raptem raz na 2 mc bo babcia chociaż mieszka też w Lublinie to jakoś się nie kwapi wiecznie pracuje albo zmęczona...cóż nic na siłe.
jak zuza przyjmie braciszka też się tego obawiam tym bardziej że właśnie zagościł u nas bunt 2latka i jest nieznośna czasami
- pauletta
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 77
Szyjka króciutenka i 2 krotnie slyszalam zeby wytrzymac 2 tyg. Macica sie stawia a ja nie czuje. Za 2 tyg, 2 pazdziernika wizyta jesli dotrwam L4 dostałam do 16. Gin powiedziala, ze jak urodze wczesniej to macierzynski przerwie chorobowe.
Takze teraz odpoczynek, a po 2 tyg. Niech sie dzieje co chce
- yoozia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 92
Dotkawy, jak sie sprawy maja u was?
dziewczyny, ktore juz rodzily. miala ktoras z was skurcze krzyzowe? mnie kilka dni temu zlapal jakby skurcz w ledzwiach. trwalo to moze 2 minuty, ale dosc mocno bolalo.. i teraz siedzialam w fotelu i nagle mnie taki bol zlapal w dolnej czesci plecow, tak na wysokosci nerek, bardziej po prawej stronie. ale ten mnie trzymal z 10 min bolalo jak cholera, nie moglam zlapac oddechu, oblaly mnie poty. czy to znaczy, ze bede miala skurcze krzyzowe? co to w ogole moze oznaczac? ze 2 godziny wczesniej mialam bole w podbrzuszu jak na miesiaczke. kuzwa boje sie...
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
ja pamietam ze mnie podbrzusze bolało 2-3 tygodnie przed porodem...
Ale co do skurczu... skurcze nie trwają 10 min ... byśmy chyba z bólu nie wytrzymały
Skurcze trwają od 20sek minuty? jakoś tak
W każdym razie jak już będziesz rodziła to skurcze co około 3-5 min ...to i tak daje Ci tylko 2-4 min odpoczynku a to bardzo mało!!!!!! Bo tylko kilka oddechów:))))
Ale damy radę !!!
Musimy:)
Paulina ale na FB napisałaś!!! Myślałam że urodziłaś)))
- Caroina
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 114
Yoozia Ja miałam takie bóle ale nie od początku. Doszły po oksytocynie i to był koszmar. Nie wiem jak bym to przeżyła bez znieczulenia bo jak sobie teraz wspominam to w tym bólu chyba nie dałabym rady już nic innego zrobić jak tylko się zwijać, aż mną trzęsło.
- munkki
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 126
moj poranek dzis nienajlepszy - cukier na czczo 102:/ jest mu smutno i zlebo juz nie wiem co zrobic zeby byl nizszy
teraz po sniadaniu, zobaczymy jaki bedzie wynik za godzine...
o 11.30 mam ktg, znowu lezenie na tym twardym czyms, biodro to mi odpada przy tym badaniu, no ale nic;)
wczoraj mnie pobolewalo podbrzusze, wiec zobaczymy co ktg pokaze.
yoozia co do ledzwiow, plecow - ja mam masakryczny bol wszystkiego co znajduje sie obrebie plecow:/ ale to juz od poczatku... nie moge sie doczekac kiedy pojde na basen...
Caroina jakies wiesci od dotkawy?
pauletta wypoczywaj, dwa tygodnie szybko zleca!
ciesze sie ze juz piatek, jutro weekend i maz bedzie w domu a nie w pracy... juz mi smutno tak siedziec samej nonstop :/
grrr moze chociaz slonce wyjdzie na chwile bo nastroj mega podly:/
- edyta88
- Wylogowany
- gaworzenie
pauletta napisał: A ja po wizycie, mala wazy 2600 i sie przerazilam
Szyjka króciutenka i 2 krotnie slyszalam zeby wytrzymac 2 tyg. Macica sie stawia a ja nie czuje. Za 2 tyg, 2 pazdziernika wizyta jesli dotrwam L4 dostałam do 16. Gin powiedziala, ze jak urodze wczesniej to macierzynski przerwie chorobowe.
Takze teraz odpoczynek, a po 2 tyg. Niech sie dzieje co chce
spokojnie dobrze będzie mnie też tak straszyli od 29 tyg a tu zaczął się 38 i dalej się turlam
a ile ta szyjka ma dokładnie?? i czy zaleciła Ci jakąs nospe bądź magnez na te skurcze macicy?? mi położna i lekarz również zalecali abym unikała głaskania brzunia chociaż to kusi ale powoduje również skórcze macicy a te z kolei skracają szyjkę
dwa tyg szybko zleci
- Caroina
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 114
- dotkawy
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
Paulletta odpoczywaj, 2 tyg zleca jak z bata szczelil, ja jyz rozwarcie mam od ponad 2tyg i dalej sie trzymam
- pauletta
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 77
edyta ja mam przeprawy co trymestr i szpiral. Mc temu tez lezalam...
Teraz nawet nie mierzyla szyjki bo mowila ze bez/sensu jak juz zbadala/recznie. Teraz przez/2 tyg nospa forte i mg. Potem odstawiamy po tych 2 tyg i czekamy na/skurcze