- Otrzymane podziękowania: 52
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja miałam 17 szwów w tym też wewnętrzne i wszystkie wyłaziły po pewnym czasie:P
J a mam nadzieje ze skoro mnie tyle nacinali to teraz będzie łatwiej ...
u nas natomiast używano łokciowano ...lekarz łokiec wbijał mi w brzuch w celu wyciśnięcia małego ... co jest ponoć zabronione bo dziecko może mieć uraz barku , obojczyka i t d...
Malvi,
to przeżyłaś ech...
A mówią że czym młodsza tym ładniej się rozciąga...
Ja w tej ciąży nabawiłam się hemoroida ale nie wyszedł .....pewnie wyjdzie przy porodzie (((((
Cały czas zastanawiam się nad ta położną ... i muszę w końcu zadzwonic i się dowiedzieć co i jak , spotkanie jakieś zorganizować...
Potrzebuje pomocy , czy moze żeby kto mi wode dostarczył , i t d...
Bo prawdopodobnie nikt mnie nie odwiedzi...
No i samej rodzić ... nie widzę tego...
(((
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
Pamiętajcie dziewczyny żeby pilnować tego momentu do którego mogą coś podać!
A położna jak do was przychodzi to sprawdza ci jak goi się krocze? Poproś ją żeby ci powyciągała szwy to ci ulży troszkę. Nawet te samo rozpuszczalne które same powypadają bo też ciągną i to boli. I oczywiście spryskuj się octoniseptem.
Ale się dzisiaj źle czuje aż szkoda gadać. Na dodatek Zosia złapała katar więc pewnie lada chwila się zaraże:-/
A na forum znowu cisza...
- yoozia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 92
Malvi, wspolczuje traumy, ale juz masz to za soba i pozostaje sie tylko cieszyc Krzysiem no i pieknie ten suwaczek wyglada
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149
We wtorek mamy pierwszą wizytę u pediatry a w środę kontrolną w szpitalu. Co do krocza to jesteście pewne że mogę się psiknąć osceniseptem? Szwy mam rozpuszczalne, jak bardzo ciągną to biorę Paracetamol a jak już nie mogę wytrzymać to Ketonal.
- dotkawy
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
Dzis mialam trochę stresa...ta dziewczyna co goraczkowala z mojej sali, to znów ja dzis przenieśli, a mi i koleżance co zostalysmy to wyskoczyli 37,4 ppoludniu...takze balam sie ze mnie zlamie tez...ale na szczęście jyz mam normalna temp, tylko sie poce okropnie!!!
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
po pierwsze po każdym siusiu, kupce bierzemy PRYSZNIC (myjemy białym jeleniem- delikatnie) i wycieramy się ręcznikami papierowymi a nie ręcznikiem który niesie za sobą zarazki...
Wysuszasz ręcznikiem papierowym a następni spryskujesz octaniseptem, a najlepiej jakbys sie położyła po kazdym prysznicu na kanapie i mąż Ci prysnął ze 2-3 razy... i poleżała tak z 10-15 min do wyschniecia.... NALEŻY ci się... ...możesz poleżeć z maluszkiem:)
wtedy krocze szybciej sie zagoi
Kurde szkoda ze tym octaniseptem od razu nie pryskałas on też nieco znieczula...i goi szybciej ranę...
W ogóle tym octaniseptem to się robi płukanki nawet ... wiec tak.... jak najbardziej mozna używać go tam.... i jest nawet WSKAZANE...
Zresztą na fotelu to też Cie pryskali właśnie octaniseptem ... przed każdym badaniem:)
I niech położna która przychodzi do Waszego maluszka to i zajrzy na Twoje krocze i zdejmie Ci te szwy....
moja zdejmowała i patrzyła mi na krocze... niestety miałam krwiaczka i zdejmując szew go usunęła... och co to byłą za ulgaaaaaaa!
A potem smarował mi mąż krocze maścią ARNIKOWĄ ( na siniaki ) bo miałam wielkiego siniaka!
_______
Niestety ja nie mogłam normalnie siadać przez miesiąc a ze 4 miesiace czułam ciągniecie szwów ....
Dopiero tera zmogę powiedzieć że już jest okey.
Miałam poduszkę pierdzioszkę na której siadałam... jednym pośladkiem hehehehe
- yoozia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No i mimo że szwy są rozpuszczalne można je usuwać, najlepiej żeby zrobiła to położna. Poczujesz od razu ulge.
Dotkawy a jak tam skurcze? nadal ci dokuczają? wt już tuż tuż
Yoozia nie mam pojęcia od czego takie tętno, może przez cukier? sprawdzaj sobie teraz częściej bo coś gdzieś mi się obiło o uszy że przy cukrzycy ciążowej często się zdarzają problemy z ciśnieniem.
- yoozia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A tak na marginesie to od połowy ciąży nic nie przytyłaś? A jak waga twojego bąbelka?
Ja mam do przodu 10kg i raczej więcej już mi nie przybędzie...
- yoozia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- munkki
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 126
U mnie cukier dziś w normie... Wiec jest radość
Jutro mam gości cały dzień... Ale już im powiedzialam ze sami będą kolo siebie skakać bo ja siły nie mam... Rodzice jada z obiadem gotowym nawet;)
A ktoś wie co kupić do pielęgnacji rany po cc?
Malvi dzielna babka z ciebie! Na.pewno Krzys u boku teraz wynagradza cierpienie... I super ze.mąż spisał się na medal:) z tym znieczulenie to dają w dupe.. Co rusz słyszę argument ze jest za.późno jak dziewczyny opowiadają o porodach:/
Nelka ja mam cukrzycę i 13 kg do przodu, ale 3 to zyskałam jakoś teraz, bo czuję że więcej mi.się chce.jeść, częściej jem po prostu..bo nie mogę być.głodna;) ale pewnie w tydzień ostatni nie przebiore juz... Mam nadzieje;)
- yoozia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- inus23
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 4
Coś tu u Nas dziś cicho..
Nadrabiałam właśnie nieprzeczytane wczorajsze posty i przeraża mnie to nacinanie i szycie...
Tak poza tym wczoraj chyba odpadł mi czop, a dziś rano (5.50) obudził mnie silny ból w dole brzucha który poczàtkowo wracał co 20 min i kiedy miałam już budzić Męża mineło i zasnęłam. Do tej pory cisza..
- pauletta
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 77