BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 2 miesiąc temu #929618 przez edyta88
cześć Dziewczynki!
MUNKKI wielkie gratulacje!!!
coś Dotkawy milczy...
jakoś nie pisałam bo i nie było o czym...czekam i czekam a Mały dalej nie kwapi się do wyjścia... wczoraj byłam na izbie bo moja położna miała dyżur i stwierdziałam ze zobaczę czy coś tam się dzieje no i niby się dzieje szyjka w tydz skróciła się z 3 cm do cm a rozwarcie jest już na 4 cm.. seksik z mężulkiem nie pomógł i dalej czekam jak na zbawienie ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 2 miesiąc temu #929619 przez edyta88
aaaa zapomniałam położna jak zobaczyła mój brzuszek to stwierdziała że Młody będzie dużyyyy!!! jestem tym faktem przerażona bo miałam nadzieje że obędzie się bez nacinania tym razem a tu kolosik w brzuchu przed porodem zrobia mi usg aby sprawdzić dokładnie wagę czy w ogóle będe mogła rodzić naturalnie Masakra :S

10 lata 2 miesiąc temu #929621 przez Marza
Edyta spore to rozwarcie! :O ?Nie powinnaś zostać w szpitalu?

10 lata 2 miesiąc temu #929623 przez edyta88
no właśnie dzisiaj mnie o to już pytała koleżanka nie wiem położna nic nie wspomniała o tym ...podobno równie dobrze mogę z takim rozwarciem doczekać terminu ktg wyszło prawidłowo boje się tylko o to żebym nie dostała żadnej infekcji :(

10 lata 2 miesiąc temu #929625 przez Marza
No właśnie o to chodzi, że możesz złapać infekcję, a to już teraz niewskazane... Z tą wagą też masakra, że możesz mieć cc. Oby obeszło się bez

10 lata 2 miesiąc temu #929626 przez edyta88
córcia ważyła 3380 wiec myślałam że Mały bedzie jakoś oscylował też koło tej wagi ale mój mężuś jak się ur to ważył 4,5 aż boje się myśleć ze SYNUŚ wdał się w tatusia :dry:
cc nawet nie chcę o tym myśleć

10 lata 2 miesiąc temu #929628 przez Caroina
Malvi Wspaniały wynik. Też tak chce :)

Marza i Edyta Że rozwarcie większe w tym czasie to tylko się cieszyć później będzie szybciej i łatwiej (oby) ale nie ma potrzeby pchać się do szpitala skoro nic sie nie dzieje. Moja koleżanka miesiąc przed porodem chodziła z rozwarciem właśnie na 4cm i dotrwała terminu

10 lata 2 miesiąc temu #929629 przez minnie90
Munki gratulacje!! super, że już jesteś po:)

malvi, oj zazdroszczę tych -10 kg:) mam nadzieję, że po cc tez mi zejdą szybko, chociaż podobno jest gorzej niż po naturalnym

Ciekawe jak tam doktawy, pewnie też już tuli maleńką:)

No ja jutro cc, 7.30 mam być w szpitalu, pewnie zanim zrobią badania itd. to im zejdzie do 10-11. Mam tylko nadzieję, że nie będzie akcji, że będą odwlekali. W końcu to już 40 tydz. A jak byłam ostatnio u mojej gin i zastanawiała się na kiedy mnie umówić na cc to stwierdziła "do 3-go nie będziemy czekali" także chyba faktycznie coś w tym jest, że wolą robić wcześniej cc. Może faktycznie chodzi o to, że lepiej ciąć macicę, która nie ma skurczy.
Śmiejemy się z mężem, że byłyby jaja gdyby mała się na koniec odwróciła, ale patrząc na to, że dalej czuje jej główkę pod żebrami, a czkawkę na dole tak jak zawsze to chyba nic z tego:)

Powoli wchodzi mi stres, cały dzień żeby o tym nie myśleć robiłam ostatnie porządki, nawet parę zdjęć popstrykałam brzuszkowi na pamiątkę :)

10 lata 2 miesiąc temu #929630 przez Caroina
Edyta A odszedł Ci czop? Jeśli tak to ostatnio czytałam, że nie powinno sie wted seksić właśnie ze względu na zagrożenie infekcją.
Kawał chłopa. Faktycznie jak synuś pójdzie w ślady taty to nie będziesz miała lekko. Ale nie przejmuj się, rozmiar brzucha nijak się ma do wielkości dziecka. To raczej zależy Twojej budowy, mięśni brzucha, ułożeni maleństwa

10 lata 2 miesiąc temu #929634 przez Caroina
Minnie Powodzenia jutro. Będę 3mać kciuki. Ale fajnie by było gdyby mała się jeszcze obróciła. Czekamy na wieści.

Dotkawy jest już ze swoją córeczką i wszystko u Nich dobrze. Na pewno napisze jak tylko będzie mogła :)

10 lata 2 miesiąc temu #929635 przez edyta88
tak czop mi odszedł tydzień temu dzisiaj znowu jakaś galaretka...
a seksik był z" polecenia" położnej nie ma ponoć przeciwskazań do seksu po odejśćiu czopu

10 lata 2 miesiąc temu #929637 przez Caroina
Uff to dobrze :)

10 lata 2 miesiąc temu #929641 przez edyta88

Caroina napisał: Uff to dobrze :)

"dobrze "że seksik nie zabroniony :P :laugh:

10 lata 2 miesiąc temu #929645 przez Caroina
Otóż to :) trzeba wykorzystać ostatnie chwile. Później taka przerwa :woohoo:

10 lata 2 miesiąc temu #929668 przez malvi
To pomyślcie sobie lepiej jaką ja mam przerwę :P

Edyta ja przy rozwarciu 4cm na drugi dzień zaczęłam rodzić (odeszły mi wody) także uważaj ;D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka