BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 4 dni temu #853686 przez julka
.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #853716 przez malvi
Aaaa właśnie zapomniałam napisać, że mój Fasol ma 26,5 mm a termin porodu wyznaczony przez Panią Doktor to 9 października (czyli prawie tak samo jak sama wyliczałam wcześniej) :laugh: Także już będzie za chwilkę 10 tydzień ;)

10 lata 9 miesiąc temu #853717 przez nelka
Ja się czuje jak flak, niby mam tylko katar i dosyć lekko boli mnie gardło a sił nie mam wcale:|
Byłam u rodzinnego i polecił polopiryne s, witamine c, wapno, na katar inhalacje z samej wody i oklepywanie;-) a na gardło galmbex (możliwe że pomyliłam nazwę), do pukania gardła ale w smaku nie jest zły a omało się nie zrzygałam;-) a tak to domowe sposoby. Ja sobie na pościel leje dwie krople olejku miętowego i o wiele lepiej się oddycha.

Super dziewczyny że wszystko ok.
Marza moja dzidzia też w 8tyg na badaniu miała 15mm:-D jest mniejsza niż Zosia w tym tygodniu ciąży więc podejrzewam że to będzie chłopak (podobno dziewczyny są większe i silniejsze...)

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 4 dni temu #853763 przez julka
.

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #853785 przez Caroina
Nelka Dokładnie tak jak Julka pisze. Też wiele razy czytałam, że polopiryna jest zakazana w ciąży!

Agnisia1604 U mnie to troche inaczej wygląda. Czasem mam takie migreny, że wymioty dochodzą do tego samoistnie i nie jest mi po nich ani troche lepiej. Doba wycięta z życiorysu.

Poszłam spać z córką o 19 bo czułam się fatalnie. Obudziłam się i myślałam, że już 4 rano, a tu dopiero północ:( Czeka mnie dłuuuga nocka.

Marza Jak na 20 paź to miałybyśmy ten sam termin :)

Motylek05 Wspaniale, że maleństwo rośnie, serduszko bije. Już wiesz skąd ten zaróżowiony śluz. Teraz jak masz taką obstawę tabletek to nie masz się czym martwić. Poziom hormonu na pewno się podniesie i będzie wszystko dobrze

Julka śliczny bąbelek, powodzenia w przygotowaniach

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #853793 przez motylek05
Hej :)
Moj mąż dziś zdobył takiego wielkiego minusa u mnie :angry: przez to że wychodząc do pracy obudził mnie :angry:
Więc o 6 miałam pobudke :laugh:
Mnie rozkłada przezziebienie czuje się od wczoraj osłabiona .

Gratuluję dziewczyny udanych wizyt :) mam nadzieję że teraz będą sama dobre tylko wieści :)
Julka sliczny babelek :) a do ślubu już niedużo zostało :) fajnie napiekniejszy dzień w życiu , chociaż dla mnie piękniejsze dzień to dzień urodzenia mojej corci :laugh:

Nie zazdroszczę Wam tych migren, bidulki . Ja nigdy nie miałam i mam nadzieję że nie będę miała. U mojego męża w rodzinie to bóle migrenowe to chyba każdy ma :dry: zaczynając od teściowej po jej dzieci i kończąc na wnukach... Bo już 18 letnia dziewczyna( wnuczka teściowej ) zaczęła je mieć :/

Mój Aniołek 11tydz [*]

10 lata 9 miesiąc temu #853825 przez Caroina
Cześć:) Jak się dziś czujecie?
U mnie ból głowy w końcu minął więc od razu chce się żyć :laugh:

Z tymi migrenami to u nas właśnie dziedzicznie (od strony taty, męczą one wiele osób)

Też mnie dopadło przeziębienie kilka dni temu. Najpierw był ból gardła, teraz od 3 dni katar, blee :angry:

Miłego dnia :)

10 lata 9 miesiąc temu #853834 przez natalinka24
Czesc dziewczynki,jestem nowa i was serdeznie pozdrawiam.Jestem w 7 tygodniu ciazy,termin mam na 18 pazdziernika 2014r.jestem strasznie podekscytowana

10 lata 9 miesiąc temu #853841 przez Caroina
Natalinka24 Witaj i gratulacje :) Napisz coś wiecej o sobie :)

10 lata 9 miesiąc temu #853848 przez natalinka24
dzieki za powitanie,mam 24 lata mieszkam kolo zielonej góry,to moja pierwsza ciąza,i jak wiekszosc z was miewam rozne nastroje i zachcianki

10 lata 9 miesiąc temu #853943 przez yoozia
hej mamuski! jak tam dzisiaj samopoczucie? ja tez wczoraj bylam na usg i jestem przeszczesliwa :) maluch ma 8t5d, 2.5 cm, serducho bije 172/min :) postaram sie wstawic foto, ale nie wiem czy mi sie uda, bo ostatnio slabo mi to szlo :P

10 lata 9 miesiąc temu #853944 przez yoozia
no i nie wyszlo :angry: wysle wieczorem, o ile ktoras mi napisze instrukcje jak sie dodaje img :unsure: teraz musze uciekac. do wieczora ;)

10 lata 9 miesiąc temu #853953 przez nelka
O kurcze!!! Macie rację dziewczyny, normalnie chodzę nieprzytomna:-( a dopiero wczoraj sama pisałam o tej aspirynie. Na szczęście wzięłam tylko jedna jak poczuje się lepiej to pójdę do przychodni zrobić aferę:-D

Natalinka witamy serdecznie. Byłaś już na wizycie u lekarza?

10 lata 9 miesiąc temu #853970 przez Ania86
Natalinka, witamy serdecznie, im więcej nas jest tym lepiej :)

Yoozia, czekamy na zdjęcie a tak przy okazji ja też nie wiem jak wstawić więc też dołączam się do prośby.

Julka, super fotka, ale masz wyraźne te zdjęcia, te co daje mi mój lekarz to ledwo co widać ma chyba jakieś stare usg ;) Wierzę Ci że jesteś zabiegana przygotowaniami, ale zazdroszczę Ci ja już nie pamiętam kiedy to było w lipcu stuknie 4 lata ślubu.

10 lata 9 miesiąc temu #853999 przez Caroina
Do hostingu zdjęć używam tej strony:
e-fotek.pl/
Potem tylko wrzucam zdjęcie, klikam poniżej "wyślij" i otwiera się strona z linkami do zdjęcia (należy skopiować drugi od dołu i wkleić na forum.
Co najważniejsze, bardzo prosty w obsłudze i nie trzeba się rejestrować:)
Tak więc wrzucajcie jak najwięcej zdjątek swoich maluszków i brzuszków ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka