BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 9 miesiąc temu #854271 przez Caroina
Agniesia1604 Dobrze Cie rozumiem, też się męcze każdego dnia od rana do nocy. Mam wrażenie, że z każdym dniem mdłości się nasilają.W poprzedniej ciąży czułam się świetnie.

Julka Szczęściara z Ciebie, że nic Ci nie dolega. Chciała bym się już czuć dobrze (pod warunkiem, że z bobaskiem będzie wszystko ok) i zacząć normalnie funkcjonować ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #854291 przez nelka
Julka bardzo proszę o dopisanie do listy, termin na 12 października.

A ze ślubem to się nie martw. My się zdecydowaliśmy na ślub w połowie maja a trzy miesiące później było już po wszystkim;-)

Kinga jaka fajna mała dama, torebeczka, telefonik:-D moja to taki mały łobuziak;-)

10 lata 9 miesiąc temu #854358 przez yoozia
dzieki dziewczyny :) mam nadzieje, ze nastepnym razem uda mi sie wstawic fotke bez zadnej wtopy :P

Julka, mozesz przy mnie dopisac termin na 17.10 :)

dobranoc maminki :)

10 lata 9 miesiąc temu #854487 przez nelka
Dzień dobry mamusie:-D u mnie dzisiaj piękne słoneczko więc korzystamy i ja się wyleguje na leżaku a moja córcia robi mi herbatke z piasku;-) miłego dnia!

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #854504 przez Marza
Mi tez zmienil sie termin na 20. Dzisiaj mija rowno 60 dni ciazy , niesamowite :-D

Jak juz tak o tych slubach piszecie to i ja sie wtrace :blush: mielismy brac slub koscielny 18 pazdziernika tego roku.. Wszystko juz bylo pozalatwiane, kosciol, sala, muzyka, kucharki ;-) a tu taka niespodzianka ze bede rodzila w przeddzien bo tak wynikalo z ostatniej miesiaczki. Nie wiedzielismy co robic :-) w koncu odwolalismy wszystko i za miesiac bierzemy cywilny a koscielny na spokojnie za rok lub dwa :-)

10 lata 9 miesiąc temu #854527 przez Ania86
Yoozia, ale kochana dziewczynka:) pewnie oczko w głowie mamusi :)
Marza, ale historia, ale dobrze że przełożyliście ślub, w październiku będziemy mieć już swoje maluszki. Ale to długo, tak bym chciała żeby już był chociaż maj. Od kilku dni mam jakieś koszmary, nawet nie chce pisać jakie :dry: mam nadzieje że z małym w porządku, wizyta na szczęście za tydzień może jakoś zleci.
Korzystajmy dziewczyny z pogody bo w sobote ma już wrócić zima :angry:

10 lata 9 miesiąc temu #854531 przez malvi
julka u mnie będzie zmiana terminu - z 8 na 9.10. ;)

Jak dziś wasze samopoczucie? Ja od wczoraj mam mdłości...

10 lata 9 miesiąc temu #854557 przez Marza
Ja tez mam mdlosci od przedwczoraj. Do tego w nocy mnie bolal brzuch i mam klopoty z zasypianiem... Sny tez mam dziwne. Ale to moze wina pelni. Zawsze na mnie zle dzialala...

10 lata 9 miesiąc temu #854562 przez motylek05
To u mnie mdłości jak narazie odeszły :) i mam spokój .
A ja po ślubie już 6 lat będzie w tym roku.... Kiedy to zleciało... :dry: :) ,a z moim mężem jestem już 12lat... :laugh:

Mój Aniołek 11tydz [*]

10 lata 9 miesiąc temu #854592 przez Marza
Motylek nic tylko Ci pogratulowac :-D ale faktycznie czas szybko leci, zeszly rok nie wiem kiedy zdazyl przeleciec, a ten ledwo sie zaczal, a juz polowa marca :-) wczesniej jakos wolniej to wszystko szlo :-D

10 lata 9 miesiąc temu #854665 przez srenka_918
Witam. Gdyby nie mdlosci to moglabym rzec, ze kocham byc w ciazy :-). Za sny erotyczne :-) ich dwoch i ja :-)

10 lata 9 miesiąc temu #854798 przez Caroina
Cześć :)

Malvi Późno Cie dopadły te mdłości, może szybko minie – tego Ci życze :)

Samopoczucie lepsze chodz były momenty ostrych mdłości. Od wczoraj tak się nasiliło, że czasem nawet do toalety uciekam w razie czego.
Pogoda cudna więc wykorzystałyśmy na maxa i cały dzień spędziłyśmy na polu, bo znów ma się ochłodzić i do tego padać :angry:

Marza Ale trafiło. Choć w sumie czeka Was jeszcze większe szczęście.
Wyraziste sny to również jeden z objawów ciąży, więc pewnie będziesz je miała częściej.

My będziemy mieć 4 rocznice 9 paź, jesteśmy razem od liceum – to już prawie 10 lat i tak jak piszecie… masakrycznie szybko Nam przeleciał ten czas.

Srenka Łobuzie :silly: Prawda z tymi snami. Ja na ogół ich nie mam, a jeśli to raz na pół roku. A teraz w ciąży już miałam kilka, w tym też te przyjemne :woohoo:

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #854822 przez agniesia1604
Hej

u mnie doszło bieganie do toalety 2-3 razy w nocy.
:P

My po ślubie 5 lat (minie 25 kwietnia)...:P
Jak ten czas leci..........................

Powiem tak, czas jeszcze szybciej leci u boku maluszka przy którym jednak kupa roboty:P:)

Dziś zjadłam az 7 rafaello... pierwsza moja zachcianka!!! 4 dni za mną chodziło aż dziś mąż mi je kupił:P)
Mam jeszcze ochotę na WieśMaca:)

___

Dziwnie sie czuje , niby przeziębiona nie jestem ale katar leci ... i dziwne drapanie gardła ale w sumie nie boli... pije herbatke z cytrynką i narazie nic szczególnego sie nie rozwija:)

____

A i ustalcie ze termin porodu to termin wg miesiaczki bo co USG termin sie zmienia:) ... Tym nie ma co się kierować... przede wszystkim lekarz będzie kierował sie terminem miesiaczki:P Parametry maleństwa będą sie zmieniały co będzie powodowało że termin sie bedzie zmieniał nawet o 10 dni:P

10 lata 9 miesiąc temu #854885 przez motylek05
A mnie też jakieś przeziębienie dopadlo :angry:mąż z gorączka leżał dziś i jeszcze dziecko pokasluje coś :angry: a ciągle słyszę że panuje tak zapalenie płuc i oskrzeli :dry: ja się ratuje czosnkiem ,mlekiem z miodem :laugh:

Oj tak przy dziecku to strasznie leci ten czas :blush: ja dopiero co że swoją wychodzilam że szpitala ,taki mały okruszek... A teraz hehe już taka panna :blush: :laugh:

Co do terminu to ja się trzymam tego OM , a dzidzia i tak przyjdzie na świat kiedy będzie gotowa :)

Mój Aniołek 11tydz [*]

10 lata 9 miesiąc temu #854907 przez munkki
Czesc Dziewczyny,

chcialam do Was dolaczyc. Czytam Was juz od poczatku prawie, ale dopiero dzisiaj odwazylam sie napisac. Termin mam na 06.10 - przyjmiecie do grona i dopiszecie:)?

Co do dolegliwosci to sama przechodzilam ostatnio przeziebienie... herbata z cytryna i lozko i nawet szybko przeszlo...
A ogolnie to czuje sie bardzo dobrze i coraz bardziej szczesliwa ze to na prawde sie dzieje:)
moze tylko glowa moglaby troche rzadziej bolec...

pozdrawiam!
ps nie wiem czy umiem suwaczek tutaj wklejac... szczerze nigdy nie korzystalam z forum wiec prosze o jakies porady jak bede robila cos niezgodnie z zasadami;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka