- Otrzymane podziękowania: 71
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- Ania86
- Wylogowany
- budujemy zdania
Anetka, co do szczepień to wybraliśmy te na NFZ czyli ta wizyta to 3 wkłucia :/ dwa w nóżki i rączkę i dodatkowo będziemy na pneumokoki za około 2 tygodnie, z rota zrezygnowaliśmy. Nie wiem jeszcze co z tymi meningokokami ale pediatra powiedziała nam że to ewentualnie po roku więc jest czas na zastanowienie.
Spokojnej nocy Mamusie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
Ale dodam ci otuchy bo też rycze sobie razem Marysią wieczorami jak ją lulam do spania, to naprawdę pomaga upuścić ciśnienia... Polecam wszystkim mamą przepłukać od czasu do czasu oczy
Pauletta no poród miałaś hardcorowy ale niestety te wywoływane porody są trudniejsze. Coś o tym wiem...
Yoozi u nas z zasypianiem różnie bywa, tak jak dzisiaj pisałam jak ją w dzień otule i wywietrze to zasypia bez problemu w gondoli tylko smoka daje czasem do niuplania. A wieczorem to po karmieniu muszę lulać na rękach. Troszkę czasu to zajmuję bo jak odłożę ją za szybko do łóźeczka to oczywiście się zaraz obudzi. Niby przysypia a potem nagle otwiera oczy i a to zapłacze a to się pręży i tak parę razy a potem nagle odpływa. Chyba za bardzo ją przyzwyczaiłam do trzymania na rękach... Muszę nad tym popracować bo nie dam potem rady jak będę sama z dziewczynami.
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 161
...nieustająca awaria suwaczka
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
przychodzę z sierpniówek
Mam do oddania całe opakowanie kapsułek wit K+D
któraś chętna??? Jak co to priv
Oddam za koszt wysyłki
nieaktualne
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
- Pod Moim sercem bije inne serce!;*
- Otrzymane podziękowania: 66
- yoozia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 92
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Hihi ja się nie biorę za śpiewanie bo jak Zosia była mała to płakała jak śpiewałam a teraz to otwarcie mi mówi: Nie! Nie! Mama nie spiewaj:-D
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149
Ja Krzysia też tak zawijałam na noc tyko że w rożek ale urósł i nie dopinał się do końca rzep i rozpinał mi się w nocy ale spróbujemy tak z kocykiem, może będzie mi Bączek lepiej zasypiał
- pauletta
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 77
- munkki
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 126
Pauletta porod hardcorowy! Cale szczescie final pieky i macie juz coreczke obok siebie:) teraz tylko zapomniec o tym wszystkim co bylo zle i tylko sie cieszyc...
my otulamy Stasia w kocyk... kupilam dwa rozki i w sumie z nich nie korzystam:/ jakos bardziej u nas psrawdzily sie kocyki.
Rozki wykorzstuje jak ide na spacer, uzywam jako kolderka do wozka;)
Nelka ale malutka ma fajne wloski
Stasiu wczoraj osiagnal wage 3760, wiec jest juz coraz lepiej i wyrabia swoje normy. Ulewa za to przeokrutnie od wczoraj... co zje to wyrzyga i tak w kolko... no ale nic, mam nadzieje ze to przejdzie w koncu bo strasnzie uciazliwe. PRzebieram go tysiac razy dziennie, juz z praniem nie wyrabiam... nie mowiac o tym ze ubieranie go tez nie jest najlatwiejsze bo wierzga raczkami i nozkami i wierci sie strasznie - czyli jeszcze bardziej ulewa... zamkniete kolo!
co do spiewow ja nie potrafie, chociaz czasem juz na skraju wyczerpania, jak Stas nie chcial zasnac to cos tam probowalam przyspiewywac... za to moj maz jak wraca z pracy i bierze synka na rece to zaczyna spiewac i spiewa do nocy heh ;P chyba mu sie to spodobalo (mezowi... Stasiowi nie wiem... )
przyeszedl mi dzis kombinezon ze smyka... zamowilam 68 z mysla ze bedzie na druga polowe zimy... jest tak ogromny ze chyba sama w niego sie zmieszcze hehe...
macie jakies "zabawy" z maluchami? bo sie zastanawiam co moge jeszcze robic ze Staszkiem... w koncu te jego okresy "niespania' sie wydluzaja a ile mozna cwiczyc podnoszenie glowki i dzwiekonasladownictwo....
aaa moge tez poprosic o ta ksiazke? bo ja mam tylko zaklinczke, jezyka niemowlat nie mam...
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
- pauletta
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 77
- Marza
- Wylogowany
- rozmowna
- Skarb już na świecie ! :)
- Otrzymane podziękowania: 107
Za mną pierwsza noc podczas której sama wstawałam do małego i nawet nie było tak źle, czułam się zdeterminowana, żeby M mógł się wyspać Problemy z zasypianiem oczywiście były, ale wzięłam małego do łóżka i zasypiał Muszę wypróbować ten patent z kokonem! Uroczy
Miłosz po karmieniu i właśnie zasnął, oczywiście na łóżku. Nie wiem czemu mu się łóżeczko przestało podobać... NA rękach też go nigdy nie usypiałam, a najszybciej właśnie tak zaśnie... Wtulony we mnie. Mam nadzieję, że kocyk pomoże.
Śpiewać też czasami próbuję, bo fałszuję strasznie, ale śpiewać lubię i mały chyba też nie ma nic przeciwko, bo się uspokaja Ale oczywiście nie na długo
Już dzisiaj w ekspresowym tempie obrałam ziemniaki( mięsko na szczęście od wczoraj) , pozamiatałam, wytarłam kurze i umyłam podłogi Nie wiem jakim cudem mi się to udało przy tym krzykaczu, ale mam większy porządek niż jak M był w domu haha
Jejku jaka błoga cisza jak mały śpi ! Oby spał minimum 3h Chyba też się zdrzemnę
Pogoda u nas niby ładna, słonko świeci, ale ten wiatr okropny wszystko psuje Nie chcę wychodzić z małym, żeby mi go nie zawiało, bo naprawdę wieje strasznie mocno...
Jagodzia mały już nie charczy
Pauletta jak po pierwszej nocy? Ciężko było czy wręcz przeciwnie?
Munkki mój dzisiaj dwa razy podczas posiłku tak brzydko jadł, że pluł i się krztusił, bo tak łapczywie ciągnął mleko... Nie wiem po kim on to ma....Co do zabaw to sama nie mam pojęcia co z takim maluchem można robić... Ja dużo do niego mówię.
- aneczka25
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ♥FASOLKA♥
- Otrzymane podziękowania: 48