BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 5 miesiąc temu #939185 przez munkki
Staszek od najnizszej wagi przytyl dokladnie kilo.
Doktor nam mowila ze ok 200g na tydzien powinny dzieci przybierac. Ale oczywiscie to jest "okolo" bo raz przybiora wiecej raz mniej i to jest normalne.

Jeju ale mi dal popalic po spacerze.... wrocilismy troche po 13 i marudzil do teraz....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #939190 przez pauletta
Marza nie jest zle. Spimy , karmimy, przebieramy i tak w kółko :-)

Polozna byla, wsio ok. Prawie nadrobila spadek szpitalby.

Pochwale sie prezentem.
Załączniki:

10 lata 5 miesiąc temu #939191 przez malvi
Aneczka to jak yoozia nie chce to ja chętnie przytulę tą fridę :woohoo: napisz mi na priv ile za nią chcesz i dane do przelewu :)

10 lata 5 miesiąc temu #939193 przez munkki
pauletta piekne prezenty :)
nelka dzieki wielkie za ksiazke! teraz tylko znalezc chwile zeby ja przeczytac:D

10 lata 5 miesiąc temu #939197 przez jagodzianka44
U malej jakaś chrypka się pojawiła :\

Maja przy najniższej wazyla 2880,a teraz 4900 :)

10 lata 5 miesiąc temu #939214 przez yoozia

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 5 miesiąc temu #939222 przez aneczka25
mam dość już :( mała płącze po jedzeniu, przed bo głodna i w trakcie :(

10 lata 5 miesiąc temu #939231 przez Marza
Yoozia nie daj sobie ! Postaw granice. Powiedz wprost czego sobie nie życzysz. Niech wie.

pauletta super prezenty i ekstra, że tak Wam z małą ładnie idzie :)

Aneczka mój też płakał przez dług czas. Dałam mu jeść, godzinę po wykąpałam i potem znowu marudził. Zaśpiewałam mu wymyślony tekst i zasnął :D Chyba płakał ze zmęczenia. Może Twoja córcia tak samo.

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #939241 przez malvi
Dla mnie to jest fenomen że dzieci płaczą ze zmęczenia :woohoo: przecież jak są zmęczone to powinny właśnie grzecznie iść spać :evil:

U mnie dziś dla odmiany normalnie dziecko-anioł, zobaczymy jak w nocy :P mamy rano pobudkę bo jutro mam maraton po lekarzach (tym razem ja) - ortopeda, dermatolog a na koniec gin...

A powiedzcie mi - czy któraś z was miała już lub ma umówioną wizytę na usg bioderek Bąbli?

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #939245 przez dotkawy
Czesc :-)

Anetka witamy znowu po dlugiej przerwie :) co do Karoliny, w domu teraz jest z mama od paru dni, ale jutro żniw jedzie z mama do Zabrza do szpitala. Myślę ze jak juz trochę spokojniej będzie to sie odezwie...

Malvi ja mam usg bioderek 22 a 18 usg gloowki. Nuestety usg Glowy i neurologa musze zaliczyc prywatnie...bo oczywiscie terminu nie ma...

Moja mama tez tak ma ze jak padnięta jest to placze, wyrywa sie, odpycha nóżkami...to wtedy bardzo mocno ja przytulam, albo klasę ja na sercu i sie uspokaja. Tez idealnie na nią dziala suszarka :-))

Dzis ja dalam 1 raz do karuzelki ale max 10 min sie interesowała i placz...

Nelka chyba o Tobie pisali ze pedantyczna jestes, ja mam to samo, aż niekiedy sama jestem na siebie zla, ze nie mogę olać i wyluzować...tak jak przyszlam ze szpitala, tomusialam wszystko po swojemu sprzątnąć, ulozyc i tak na codzien, musze mieć umyte, posprzątane, poukładane...

10 lata 5 miesiąc temu #939248 przez dotkawy
Aneczka 86 moja mama fridy tez nie cierpi...jak odciągam jej katar, to taki alarm jest... Wkrapiam jej tez wcześniej krople tez z fridy i po chwili dopiero odciągam alei tak sie mega wścieka!

Cos chcialam pisać i nie pamuetam juz, ehh. Zaraz idę sie myc i spac, Wiki pewnie za 2h sie obudzi...

10 lata 5 miesiąc temu #939253 przez aneczka25
hmmm chyba tylko ANetka karmi mm?
Bo mam pytanie....moja zjada po 130 ml co 3 godziny a raz dziś nawet musieliśmy jej dorobić i zjadła jeszcze 20 ml...czy to nie za dużo???? sama nie wiem co myśleć ale co....mam jej nie dać jak chce?

10 lata 5 miesiąc temu #939256 przez nelka
U nas najniższa waga 3210g a w pon po dwóch tygodniach 3730g. Jutro pierwsza wizyta u pediatry.
Usg bioderek mamy za tydzień 13, trzeba je zrobić przecież do 6tyg. o ile się nie mylę.

Dotkawy dobrze że nie jestem sama ;-) a jak twój M radzi sobie z córeczką? Sprawdza się jako tata? Jak możesz to napisz jak się czuję Milenka Karoliny?

A tak wogle dziewczyny która karmi tylko piersią? Co ile karmiciec? I ile kupek robią wasze maluchy dziennie?

10 lata 5 miesiąc temu #939257 przez kacha
aneczka Ja też karmię mm i też mała zjada po 120-130 co 3-4 godż, czasami tylko 100, ale rzadko. Daję jej enfamil, tam na opakowaniu jest informacja, że norma dla jej wieku to 130 ml (a wagę ma wyższą niż norma dla jej wieku, urodziła się 4065, tydzień temu miała prawie 4500). Dlatego tez wydaje mi się, że jest ok :)

10 lata 5 miesiąc temu #939265 przez aneczka25
Kacha tylko ja się martwię że ona będzie chciała zaraz zjadac po 150...to przez to że nie chce jej przekarmic bo na początku nie chciała jesc i mało przybywala na wadze a teraz odwrotnie:-(

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka