- Otrzymane podziękowania: 92
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- yoozia
- Wylogowany
- budujemy zdania
Marza, zrobilam tak jak radzilas i powiedzialam tesciowej co jej wolno, a co nie. Bo juz mala chcialam karmic i klasc do lozeczka, swiatlo przyciemnilam, a ta mi z impetem otwiera drzwi i wpada do sypialni nie patrzac na to, ze usypiam mala i mowi do mnie normalnym tonem - nie zadnym tam przyciszonym - zebym szla sie kapac, a ona uspi mala. Mowie ze nie nie, niech idzie spac, a ta jeszcze ze 3 razy mi kaze twardo isc sie myc i w koncu mowie NIE I NIECH MAMA W NOCY NIE PRZYCHODZI JAK MALA BEDZIE PLAKAC, BO JA CHCE SIE SAMA WSZYSTKIEGO NAUCZYC I OGARNAC. Powiedzialam jej, ze glownie potrzebuje zeby ugotowala czasem obiad, bo ja na razie nie mam na to czasu i powiedziala, ze nie ma sprawy. Wiec na razie wyjasnione
A moja mala miala takie wzdecia, od wczoraj nie mogla zrobic kupy i sie przez to bardzo meczyla... Po poludniu podalam jej espumisan 6 kropelek do mleka i za kilka godzin sruuu poszla giga kupa, od razu jej przeszlo, przestala marudzic tylko ladnie spala
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
- Pod Moim sercem bije inne serce!;*
- Otrzymane podziękowania: 66
Malvi ja mam umowiona juz wizytę i usg bioderek,w piatek miała miec usg glowki i brzuszka ale z chrypką ją tam nie wezmę..kurde zaszczepić przez te chorobska jej nie mogę.. Liczę na to ze ta chrypka tylko z płaczu ale dzis i tak pediatre wezwę do domu żeby mi to sprawdzil..
- pauletta
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 77
Karmie na zadanie. Srednio wychodzi co 2,3 h.
Wczoraj w dzien byly 3 kupki
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 161
...nieustająca awaria suwaczka
- pauletta
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 77
- minnie90
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 40
Ja tez jestem zosia samosia i lubię sama sobie w domu posprzątać itp. Od razu mam lepszy humor:)
My planujemy jutro iść na usg bioderek bo też prywatnie, na wizytę z nfz musimy czekać.
Myślicie, że zielona kupka może być od herbatki koperkowej? Wg do dziewczyn karmiących piersią i tych które mają problem z gazami u maluszków. Polecam picie herbatki koperkowej, pije i od tej pory "od pukać" nie ma większych problemów z gazami.
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
Ja też właśnie karmienie co 2-3godz. A w nocy ile razy ci się Wiki budzi? I ile przybiera?
My dzisiaj byliśmy u pediatry i ważymy 3,85kg więc wychodzi że tak koło 35gr dziennie. Aż jestem zdziwiona że tak dobrze nam idzie
Zaraz pakuje mała i nianie-męża do auta i jedziemy na zakupy, musze sobie koniecznie kupić spodnie i jakaś kreacje bo we wtorek mam imprezę firmową :-D nie wiem czy uda mi się pójść ale muszę być przygotowana w razie czego!
Czuję się jakbyśmy robili coś złego że Zosia jest w przedszkolu a my sobie gdzieś jedziemy...
- Marza
- Wylogowany
- rozmowna
- Skarb już na świecie ! :)
- Otrzymane podziękowania: 107
Malvi mnie też to rozwala, że płaczą ze zmęczenia
Za nami super noc ! Już dawno takiej nie było... Mały po posiłku o 20:50 spał do 1:35, zjadł i pięknie zasnął w łóżeczku, potem pobudka o 4:50 i tak samo zasnął elegancko w łóżeczku. Jednak o 6 obudziła go kozica w nosku Wytrzymał do 7 i musiałam go nakarmić... Potem już nie było tak kolorowo... Był niespokojny, bo mu się chciało spać. Zasnął na jakiś czas i przed chwilą zjadł i próbuje zasnąć, ale znowu ma problem
Uciekam gotować obiadek Całuski!
- Marza
- Wylogowany
- rozmowna
- munkki
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 126
Ale zdarza sie ze Stasiu chce co godzine w ciagu dnia, ogolnie karmie go "na zadanie", ale staram sie go trzymac 2 godziny zeby znowu z tymi godzinnymi karmieniami nie przesadzal chlopina;)
nie dopajam niczym, ogolnie Staszek dostaje tylko moje mleko.
kupki sa 2 wieksze i pare kleksikow...
zielone (czasem zolte) - to zle? z tego co piszecie to objaw czegos, a ja myslalam ze to jest w porzadku....
noc u nas tez calkiem ok, polozylismy sie kolo polnocy, potem pobudka o 3.30, szybkie karmienie na spiocha, pobudka o 6.20, karmienie, pielucha i do lozka do taty
teraz drzemka wiec ja zmykam robic obiad ... cos slonca nie widac, nie wiem czy dzis spacer wypali:/
wszystkim zakatarzonym zyczymy zdrowia!
Anetka u nas usg brzucha tez z powodu ulewania. ale wyszlo ze wszystko ok:) usg bioderek robie na nfz w przyszlym tygodniu, mam szczescie bo moja dzielnica sponsoruje akurat w listopadzie badania dla swoich mieszkancow:D
usg glowki nie robimy...
nas jeszcze czeka kontrola u kardiologa w polowie grudnia...
- Marza
- Wylogowany
- rozmowna
Nam spacer chyba też odpada, bo nie za ciekawa pogoda, ale może później się wybierzemy
Obiadek gotowy, teraz czekać na mężusia, bo czeka go dzisiaj wizyta u alergologa i przychodzi wcześniej z pracy
ogólnie nie idzie mi tak źle samej z małym jak myślałam jestem pozytywnie zaskoczona Mimo, że czasem marudzi trzymam nerwy na wodzy i jest super
Kamkaaaaa ! Co u Ciebie?!
- minnie90
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 40
Nelka zależy o której Wiki zaśnie wieczorem, ale średnio rzecz biorąc budzi się o 00-01, 03-04 i 06-07. Co do wagi to byliśmy u lekarza jak miała 11 dni to ważyła 3100, a później jak miała 3 tyg to ważyła 3400. Czyli w 10 dni 300 gram. Teraz nie wiem bo idziemy dopiero 21 listopada na szczepienia.
Powiem Wam dziewczyny, że mam z małą tragedię w dzień, nie chce spać w łóżeczku:/ Jest zmęczona, ale są wrzaski i histeria niesamowita. Najlepiej lubi zasnąć na mnie, albo jak się ją kołysze. Ale nie ma mowy o przełożeniu później do łóżeczka bo ryk :/ Ewentualnie daje się oszukać i jak zaśnie na mnie to do bujaczka ją przekładam i tam potrafi spać. Boje się że się tak przyzwyczai i w nocy też nie będzie chciała spać w łóżeczku.
Czytam po trochu ten "język niemowląt" i zupełnie inaczej dostrzegam zachowanie swojej córci. Książka świetna. Chciałabym wprowadzić w życie pewne zasady, żeby nie uczyć jej złych nawyków jak kołysanie do zasypiania, ale ciężko to nam idzie w praktyce. A jak u Was dziewczyny?
- dotkawy
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
Wiki dzis przeszla sama siebie i spala mi od 20 do 3.30 ) tyle ze jak sie obudzilysmy to ja juz bylam zalana od mleka....bo karmie tylko piersia. Tak w ciagu dnia karmimy sie co 3godziny, niekiedy 2. Ale za to w nocy pierwsza drzemke ma taka od 4-6h no dzi miala ponad 7 Dzis zwazylam sie z nia na wadze i nasza roznica byla 4100ale ona byla w ubranku.
Co do kupek to nie wiem dokladnie ile ich jest ale duzo.....praktycznie co przebieranie to kupa...zolciutka Na szczescie mala kolek nie ma, mam espumisan w domu profilaktycznie ale ani razu go nie uzylam.
Nelka tatus zakochany, naprawde az milo patrzec, jak ja ttuli, gada do niej, nosi, caluje ehhhh codziennie ja tez razem kapiemy. Tez zauwazylam ze w stosunku do mnie jest inny, poprawa na plus i oby tak zostalo....nie zapeszajac.... A co do Milenki, zoltaczka jej przeszla, ale ma problem z anemia i to powazny...mysle ze Karolina wiecej napisze jak wroci.
Aneta my robimy usg glowki, bo ja mam ta malformacje naczyniowa w glowie i po urodzeniu robili jej usg glowki i wyszlo ze miala krwawienia 1stopnia w brzuszku, tylko powiedzieli ze praktycznie kazdy niemowlak to ma i nie ma sie co przejmowac, ale kontrolnie musze zrobic za 6-8tyg. A usg brzuszka tez robili mi w szpitalu, badali serduszko, robili badanie sluchu. Tak wszystkie maluchy badaja
A oto i moja gwiazda )))