- Otrzymane podziękowania: 149
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
- 12.09.2014 - Szczęście :*
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- minnie90
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 40
Co do śpiewania to u nas mistrzem w tym jest mój M, śpiewa małej co popadnie, wymyślone teksty byle melodia była i mała zadowolona:) ja też próbuję, ale co tatuś to tatuś
Dziewczyny powiedzcie mi czy wasze dzieci mają jakieś plamki/wysypkę na budzi?? Bałam się że jest na coś uczulona, ale położna powiedziała mi że to albo potówki albo trądzik niemowlęcy. Zauważyłam, że jak wychodzimy z nią na spacer to tak jakby trochę bladło, ale później znów się pojawia i nie wiem co z tym zrobić. I tylko na buzi to ma, a uczulenie to podobno na całym ciele wyskakuje.
Wogule smarujecie czymś dzieciaczki? Bo nam powiedzieli, że jak kąpiemy w emolientach to już nie smarować dziecka.
- Marza
- Wylogowany
- rozmowna
- Skarb już na świecie ! :)
- Otrzymane podziękowania: 107
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
A te krostki są białe czy czerwone? Jak czerwone tylko na buzi i na dworze znikają to od przegrzania np. jak mała się do was przytula itp. A białe to połówki.
Ale u nas piękna pogoda jakieś 15 stopni, słońce i nie ma wiatru. Poszliśmy na spacer, ja wpadłam do fryzjera a M zrobił zakupy z Mysia. Dwie godz spacerowaliśmy. Teraz wróciliśmy, karmie ją i mam nadzieję że dalej pośpi to się polenie. Kurcze nudno tak bez Zosi do 15 jest w przedszkolu...
- Ania86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 71
My byliśmy dziś u księdza i będziemy chrzcić Julię 6-go grudnia przy sobocie
- yoozia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 92
my kapiemy mala w oilatum i niczym juz nie smarujemy. ma fajna gladziutka skorke. musze kupic fride, bo tak jej furczy w nosku, ze juz nie wiem co robic. do tej pory zakraplalam sola fizjologiczna i wysysalam gruszka, ale efekt slaby i na chwile.
- Marza
- Wylogowany
- rozmowna
- aneczka25
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ♥FASOLKA♥
- Otrzymane podziękowania: 48
CZY TO NIE ZA DUŻO?
YOOZIA - co do fridy to ja mogę odsprzedać bardzo tanio! My jednak używamy Katarka
- Ania86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 71
U nas Frida się sprawdza, ładnie odciąga katarek, inna sprawa że Mała jej niecierpi
Ja myślałam żeby ochrzcić na wiosnę, nie uważam żeby to było późno ale mój M mnie namówił na teraz zobaczymy jak to będzie aż się boję. Ale nie organizuję jakiegoś wypasionego przyjęcia, chrzest na wieczornej mszy. Zorganizuję coś w domu, mama zdeklarowała się pomóc, tylko dziadkowie, pradziadkowie i chrzestni.
- Marza
- Wylogowany
- rozmowna
Ania ja też chcę tylko w domu przyjęcie rodzice, dziadkowie i chrzestni. Cały czas rozmyslam czy by przed świętami tego nie odbębnić, ale wolała bym wiosnę...
- minnie90
- Wylogowany
- pierwsze słowa
My robimy chrzest teraz w niedzielę i właśnie zastanawiam się nad menu:) Chrzciny są o 16 w kościele więc myślę nad ciastem a później kolacją. Trochę się boję, czy dam radę ale mam nadzieję ze w ten dzień Wiki będzie wyjątkowo grzeczna:)
- minnie90
- Wylogowany
- pierwsze słowa
nelka to takie czerwone plamki z białą krostką w środku.
My robimy chrzest teraz w niedzielę i właśnie zastanawiam się nad menu:) Chrzciny są o 16 w kościele więc myślę nad ciastem a później kolacją. Trochę się boję, czy dam radę ale mam nadzieję ze w ten dzień Wiki będzie wyjątkowo grzeczna:)
- kacha
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 96
My chrzciny robimy 23 listopada lub w Boże Narodzenie - chętnie bym zrobiła w listopadzie, ale nie wiem czy zdążymy z organizacją. Nie robię przyjęcia w domu, bo najbliższa rodzina to u nas 60 osób dorosłych.
A Wandzia śpi i oddycha chrapliwie przez nos - czy mam się tym martwić??
- Marza
- Wylogowany
- rozmowna
- yoozia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 92
Aneczka, dziekuje, ale ja mieszkam za granica wiec za duzo zachodu z wysylka, a teraz w kraju jest siostra mojego meza wiec miala nam dzis kupic w aptece te fride.. a co do wagi, to ja sie dowiem dopiero 11.11 ile moja przybrala. przy wypisie ze szpitala miala ok 3 kg. mysle, ze teraz 3,8 kg ma co najmniej.
Marza, my tez bedziemy raczej chrzcic na wiosne. mysle ze kolo wielkiej nocy. u nas w rodzinie najczesciej chrzci sie okolo polroczne juz dzieci. ja nawet jeszcze potencjalnych chrzestnych nie mam szczerze mowiac