BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 1 miesiąc temu #939402 przez dotkawy
Czesc :-) ja zaraz na spacerek ide z Wiki :) dom ogarniety, podlogi pomyte, nawet okno umylam w lazience bo juz nic nie bylo przez nie widac, a mam dachowe....ale zachmurzona u nas pogoda jest, takze jak poleje to bedzie znow to samo. Obiadek tez juz mam gotowy :-) Wlasnie kawke pije - inke ktora pogryzam bananem.....hmmm pasuje jak .....

Wiki dzis przeszla sama siebie i spala mi od 20 do 3.30 :-)) tyle ze jak sie obudzilysmy to ja juz bylam zalana od mleka....bo karmie tylko piersia. Tak w ciagu dnia karmimy sie co 3godziny, niekiedy 2. Ale za to w nocy pierwsza drzemke ma taka od 4-6h no dzi miala ponad 7 :-) Dzis zwazylam sie z nia na wadze i nasza roznica byla 4100ale ona byla w ubranku.
Co do kupek to nie wiem dokladnie ile ich jest ale duzo.....praktycznie co przebieranie to kupa...zolciutka :-) Na szczescie mala kolek nie ma, mam espumisan w domu profilaktycznie ale ani razu go nie uzylam.

Nelka tatus zakochany, naprawde :-) az milo patrzec, jak ja ttuli, gada do niej, nosi, caluje ehhhh :kiss: codziennie ja tez razem kapiemy. Tez zauwazylam ze w stosunku do mnie jest inny, poprawa na plus i oby tak zostalo....nie zapeszajac.... :) A co do Milenki, zoltaczka jej przeszla, ale ma problem z anemia i to powazny...mysle ze Karolina wiecej napisze jak wroci.

Aneta my robimy usg glowki, bo ja mam ta malformacje naczyniowa w glowie i po urodzeniu robili jej usg glowki i wyszlo ze miala krwawienia 1stopnia w brzuszku, tylko powiedzieli ze praktycznie kazdy niemowlak to ma i nie ma sie co przejmowac, ale kontrolnie musze zrobic za 6-8tyg. A usg brzuszka tez robili mi w szpitalu, badali serduszko, robili badanie sluchu. Tak wszystkie maluchy badaja :)

A oto i moja gwiazda :-))))

Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 miesiąc temu #939406 przez dotkawy
Minnie moglabys mi przeslac na maila ta ksiazke jezyk niemowlat, bo wiem ze tu ktos to przesylal...bylabym bardzo wdzieczna...
Mi tez mala w dzien wiecej rozrabia i roznie ma ze spaniem, jak nie spi juz to nie ma mowy o odlozeniu jej do lozeczka, a w nocy robie tak ze jak ja nakarmie, to odkladam do lozeczka i albo od razu spi albo troche pogada i zasypia, tak ja przyzwyczailam i oby tak pozostalo.....

10 lata 1 miesiąc temu #939413 przez jagodzianka44
U nas za rydz szczepienie.. Az sie boje. Byl lekarz u malej,ma leciutko nos zatkany i mowil ze Majka wygląda jak Pączek w Maśle hahaha :)

Co do zielonej kupki to nam pediatra mowil ze od żelaza tez może być,czarna i zielona :)

10 lata 1 miesiąc temu #939416 przez malvi
Anetka to maleństwo jeszcze ten twój Jaś ;) a ja dopisałam Krzysia do swojego Lux Medu i udało nam się zapisać na bioderka od razu z wizytą i interpretacją wyniku na 17.11. Ogólnie to badanie powinno być zrobione pomiędzy 6 a 9 tyg życia. A na nfz też już nic nie ma do końca roku ani w Warszawie ani w Piasecznie :/

Nelka dziękuję za książkę, widziałam że doszła ale nie miałam czasu jeszcze otworzyć ;)

To ja chyba jako jedyna tutaj stosuję karmienie mieszane :woohoo: choć mam ostatnio wrażenie że laktacja się rozkręciła i właściwie najczęściej nam schodzi tylko 1 butla mm na dobę :D a teraz czekam na wizytę u gin, ciekawe ile się zejdzie bo jest opóźnienie. A M z małym w samochodzie...

10 lata 1 miesiąc temu #939417 przez minnie90
Poszło :)
Podziękowania: dotkawy

10 lata 1 miesiąc temu #939418 przez kacha
AnetkaMy robimy USG główki bo mała miała infekcję okołoporodową i hipertrofię (za duża się urodziła). W szpitalu mieliśmy usg brzuszka - wyszło dobrze i główki i tam ma nieznacznie poszerzone coś - podobno to nie wpływa na funkcjonowanie, świadczy o przebytej infekcji, ale trzeba to skontrolować za 6-8 tygodni. Oczywiście skontrolujemy to prywatnie, bo na kasę chorych termin jest na luty, czyli trzy miesiące za późno.
Dogadaliśmy w Kościele i knajpie chrzciny na 23.11. I kupiliśmy ubranko, jak znajdę później chwilkę, to wrzucę zdjęcie :)
Nelka - ja też bym chciała książkę -
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #939441 przez Aneta_78
..

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 1 miesiąc temu #939451 przez munkki
Marza zmartwilas mnie to kupka... u nas przewaznie jest zielona, ale nie martwilam sie tym bo lekarz widzial i mowil ze jest ok...
jutro przychodzi polozna to jeszcze raz zagaam na temat kupy ;)

jeju ja mam wrazenie ze probuje dzisiaj uspic Staszka od rana, w ogole nie chce wspolpracowac... mam nadzieje ze teraz zamknal oczy chociaz na godzine.
Spacer dzis daruje... ponuro u nas:/

dotkawy piekna twoja malutka:)

10 lata 1 miesiąc temu #939464 przez pauletta
Dziewczynki jak z tym becikowym. I pesel gdzie ja zielone

10 lata 1 miesiąc temu #939473 przez munkki
Pauletta z becikowym Ci nie pomoge, bo ja sie nie ubiegalam.
Pesel - maz bedzie rejstrowal coreczke w urzedzie stanu cywilnego u Was i tam mu powiedza za ile i gdzie ma sie zglosic po pesel.
U nas do odbioru byl po dwoch tygodniach w urzedzie miasta.

10 lata 1 miesiąc temu #939474 przez munkki
popycham posta....

10 lata 1 miesiąc temu #939479 przez Ewciaa
Witam wszystkie mamusie i gratuluje :) podglądam was tutaj juz od dawna również jestem pazdziernikową mama i jesli moge chętnie sie przyłączę:)

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #939482 przez Ania86
Dotkawy, śliczna dziewczynka :)
Malvi, ja tak samo jak Ty mleko z cyca (tylko odciągane) plus jedna butelka mm, ostatnio przez dwa dni nawet moje cyce wyrobiły i nie podawałam mm ;)
Pauletta, u nas pesel był po dwóch tyg. do odbioru w USC jak pisze Munkki, a z becikowym to musisz udać się do MOPS-u i tam Ci dadzą papiery do uzupełniania i powiedzą co dokładnie trzeba (trochę tego jest niestety :/ ) my już złożyliśmy i czekamy na kasę.
Jagodzianka, szczepienia przeżyjecie ja się tak bałam a nie było najgorzej. Za tydzień znowu.... i na jakie się zdecydowaliście? Ja się cały czas zastanawiam nad tymi rotawirusami ale chyba darujemy sobie.

U nas kupka też często jest zielona. Wczoraj była masakra jakaś Mała płakała, stękała od 19 do 24 potem w nocy też kwękała, jak M wrócił po 22 to na szczęście mnie trochę odciążył bo tylko ręce były zbawienne. Mam nadzieję że dziś będzie lepiej....

10 lata 1 miesiąc temu #939494 przez jagodzianka44
Ania szczepie na pneumokoki tylko + szczepienie podstawowe:). uu czyżby kolka byla u Ciebie? Wspolczuje. Po Nan często są Zielone kupki :)

10 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #939495 przez Aneta_78
..

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka