BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #939743 przez Aneta_78
-)

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #939745 przez Ewciaa
jagodzianka44 i jak sobie radziłyscie z tym katarem tez się boje zeby to zaleganie gdzies tam w srodku nie doprowadziło do czegos gorszego ale jak położna tak i doktorka twierdza ze to ten śluz , nie wiem czy mogo psikac woda morska?
Widze że wiele z was narzeka na poród no i połóg ja łudziłam sie ze 2 poród łatwiejszy ale nie wiem czy nie było gorzej ale za to krótko :)

10 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #939746 przez Aneta_78
..

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #939749 przez malvi
Marza my dziś kończymy 8 tygodni, a 12go będą 2 miesiące :whistle: najlepsze życzenia dla Miłoszka z okazji miesięcznicy :woohoo: :woohoo:

Anetka i u nas ponuro.... Także też chyba nie wychodzimy, tym bardziej że jutro i w niedzielę jedziemy w gości :P
Co do tej teorii, że o bólu się zapomina to ja akurat się nie zgadzam.... Ja jestem pewna, że o TYM bólu nigdy nie zapomnę, bardziej trafne byłoby stwierdzenie, że dziecko WYNAGRADZA ból
Podziękowania: Marza

10 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #939751 przez Aneta_78
:whistle:

10 lata 5 miesiąc temu #939762 przez pauletta
Dxiewczynki nie wypraly mi sie ciuszki z kupki. Tetaz/sa zolciutkie plamy.. I czym to... Ehhh

10 lata 5 miesiąc temu #939763 przez munkki
dzien dobry:)

co do porodow - bol po cesarce tez jest hardcorowy. Teoria zapominania u mnie dziala - ja juz nie moge sobie przypomniec jak to bolalo, a pamietam ze w trakcie bolu zaklinalam sie ze nigdy wiecej tego nie bede przechodzic i nigdy nie zapomne;P

Anetka - mam takie rysunki z tiny love czarno bialo czerwone z domieszka niebieskiego heh:) Staszek czasem zawiesi na tym oko, ale zdecydowanie bardziej mu sie podoba obserwowanie mebli (mam biale) i innych domowych gadzetow;)

Byla polozna, pytalam o kupy - moga byc zielone (skoro karmie tylko piersia), wazne zeby konsystencja byla ok;)

u nas noc nawet ok, polozyl sie spac o 22.30, pobudka o 3.30 (ponad godzine z nim musialam spedzic, ale maz przyszedl z pomoca), potem o 6,30 szybki karmienie i spanie do 9. wiec szal :)

ja mam wizyte u gin dopiero 18.11 - nie zdecydowalam jeszcze jakie anty bede stosowac...

10 lata 5 miesiąc temu #939764 przez malvi
Wiem kochana co napisałaś, ale generalnie króluje pogląd, że się zapomina, a ja się z tym nie zgadzam :evil: :evil:

Byliśmy już w takiej małej galerce obok nas, kilka razy w Biedronce i raz w Kauflandzie ;) wczoraj mieliśmy jechać do Galerii Mokotów, ale w końcu nie pojechaliśmy :P
A w gościach już byliśmy nie raz :) Nie pamiętam kiedy pierwszy raz, ale wydaje mi się, że jak Krzyś miał jakieś 2-3 tygodnie :)

Właśnie zaczęło u nas padać :/

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #939766 przez jagodzianka44
U nas Maja dzis 2 miesiące konczy :*❤
Ewcia ja psikalam woda morska, kladlam mala na brzuszku na swoich kolanach tak żeby glowka byla niżej niż brzuszek i oklepywalam plecki po czym odciągałam katar Frida.. Pozniej smarowalam pod noskiem Oliwka i na to maść majerankowa :) i tak w kolko ... Katar trwal dwa tyg. Niestety wczoraj okazalo sie ze mala katar ma od nowa :\

10 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #939768 przez Aneta_78
kiss:

Podziękowania: malvi

10 lata 5 miesiąc temu #939770 przez malvi
Jagodzianka buziaczki dla dwumiesięcznej Majeczki od cioci :kiss: :kiss: :kiss:

Pauletta ja ciuszki z plamami z kupki wygotowuję czyli piorę w 90st razem z pieluszkami tetrowymi (mam taki specjalny program Babycare czy jakoś tak)

10 lata 5 miesiąc temu #939771 przez pauletta
Hmm ja nie mam czegus/takiego. To co mam zrobic qrcze.

My dzis tydzien konczymy :-)

10 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #939774 przez Aneta_78
-)

10 lata 5 miesiąc temu #939776 przez munkki
pauletta wypierz po prostu w wyzszej temperaturze i bedzie ok.
U mnie wszystkie plamy schodza w 60st, piore w loveli.

Anetka, no rozrywka po kosztach, mojemu Staszkowi do szczescia wiele nie trzeba... cyc i spacer po domu i opowiadanie co my posiadamy pieknego w tym naszym mieszkaniu heh... zafascynowany :)
z Malym nie chodzimy po sklepach, w gosci sie dopiero wybieramy. Za to duzo osob nas odwiedza...

tak btw dzis polozna mi powiedziala (jak Staszek zasnal) - niech pani sobie odpocznie, niech pani nie prasuje! nie ma sensu prasowac.... no to jestesmy rozgrzeszone :D:D:D
Podziękowania: Aneta_78

10 lata 5 miesiąc temu #939777 przez jagodzianka44
Malvi dziękujemy :*

Anetka dokladnie,chyba to ta pora roku.. Tylko szkoda mi jej bo biedna sie meczy:\. Najgorsze ze ten katar jej nie splywa tylko zalega.. Lekarz mowil żeby maścią rozgrzewająca smarować klatę plecki i stopki... Jak jej raz posmarowałam to plakala do momentu aż jej tego nie starłam:\. Jeszcze chrypkę ma do tego :\. Weź smaruj Mu maścią majerankowa klatkę, ja tak robię zamiast maści rozgrz. Kupiłam "katarek" zamiast fridy bo tym idzie sie zajebac.. A katarek podłączę do odkurzacza i jazda 10sekund i po wszystkim:)
Podziękowania: Aneta_78

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka