BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 1 miesiąc temu #939796 przez kacha
munkki - długi, to prawda. Chustę nauczyła mnie wiązać koleżanka, sprawnie poszło :)
Zawstydzacie mnie z tym sprzątaniem, idę trochę odkurzyć... :blush:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #939798 przez Aneta_78
..

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 1 miesiąc temu #939799 przez kacha
Aneta - się przyczepiłaś :) ale na razie to znoszę. Pewnie kupilibyśmy więcej zabawek, gdyby nie to, że nasze mieszkanko ma 40 m. I na bujaczki, huśtawki i inne akcesoria miejsca nie ma. No to przynajmniej śpiewamy i nosimy w chuście, żeby tak nudno nie było...

10 lata 1 miesiąc temu #939801 przez jagodzianka44
Anetka no w sumie taak :D

Dajecie swoim dzieciaczkom DHA?

10 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #939804 przez Aneta_78
..

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 1 miesiąc temu #939806 przez munkki
Jagodzia, ja nie daje. U mnie tylko D i K. Sama biore witaminy (Falvit) i jem ryby raz w tygodniu (dzis jest ten dzien;))

kacha chusta sie sprawdza? a masz pomysl jak bedziesz zniej korzystac w zimie? juz sie nie moge doczekac kiedy naucze sie Staszka w ta chuste wsadzac, zycie stanie sie o wiele latwiejsze:)

10 lata 1 miesiąc temu #939810 przez kacha
Munkki - sprawdza się, ale używam jej tylko w domu na razie - mogę sobie spokojnie zrobić herbatę albo i kanapkę, włączyć muzykę, czytać książkę albo podejść na górę do rodziców na ploty. Na wyjścia na dwór - do sklepu, lekarza itd mam wózek - zawsze można do niego zapakować coś poza dzieckiem i dlatego wydaje mi się dobry na wyjścia z domu. Chusta na wyjścia z domu pewnie będzie za to dobra wiosną, jak Żaba podrośnie i zaczniemy znów gdzieś wyjeżdżać - na spacerze w górach albo na plaży może być ciężko z wózkiem, a dziecko w chuście zabrać można wszędzie.

10 lata 1 miesiąc temu #939811 przez kacha
Aneta - spoko, mój mąż mówi, że złośliwość, to cecha ludzi inteligentnych. Ocho!! Żabsko mi się budzi a odkurzanie w fazie wstępnej dopiero...
Podziękowania: Aneta_78

10 lata 1 miesiąc temu #939826 przez minnie90
malvi zgadzam się z tobą w 100 %, ja też nie wyobrażam sobie że zapomnę o tym bólu, to chyba niemożliwe, ale jak patrzę na Wiki to nie żałuję że tyle było trzeba się namęczyć:) Jednakże po porodzie jak M powiedział, że gdybym drugi raz miała rodzić to on już dziękuje za wspólny poród (bo za bardzo się przeżywa i ta bezsilność jak się patrzy na cierpienie) to mu odpowiedziałam że drugi raz dobrowolnie nie pisałabym się na to. :S

A tak wg to nie pochwaliłam się jeszcze moją córcią:)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:
Podziękowania: malvi

10 lata 1 miesiąc temu #939832 przez yoozia
Boszzzz jak sie rozpisalyscie, ledwo ogarnelam :P

Co do tesciowej Marza, to nie pytaj haha na drugi dzien znowu mi sie we wszystko wtryniala. Ciagle jej daje do zrozumienia, ze nie chce pomocy przy dziecku, ale na nic to... Jeszcze zeby ona faktycznie pomagala, a ona tylko przeszkadza :S np wczoraj nieproszona wstawila butle do podgrzewacza, bo uslyszala ze mala placze. Wchodze do kuchni i pytam czy czysta byla ta butelka, a ona na to NIE WIEM. No to qrwa rece opadaja :angry: ale pocieszam sie, ze juz prawie tydzien jej pobytu zlecial, jeszcze jeden taki wspanialy przed nami i adios :P

Aneta, no na obiad placki ziemniaczane, z tym ze jej kuchnia ogolnie dupy nie urywa, no do wszystkiego wali tyle maki pszennej, ze wszystko jest gumowe... Szczerze? Przez ten tydzien jej pobytu schudlam 2 kg :P

Za nami bezsenna totalnie noc. Mala mi usnela po 21, spala do 12 moze i potem do 5 30 placz. Bolal ja brzuszek, znowu nie mogla zrobic kupki :dry: praktycznie cala noc siedziala na zmiane na rekach u mnie i u meza. Katastrofa.. Dalam jej espumisan, ale teraz znowu ma problemy i sie spina :(

10 lata 1 miesiąc temu #939840 przez yoozia
A tak jeszcze co do porodu, to ja tez mialam hardkorowy, ale szczerze to moglabym to jeszcze raz przezyc :D wiem piznieta jestem, ale ja mimo tej meczarni dobrze to wspominam :P glownie dlatego ze mialam mega swietna opieke...

10 lata 1 miesiąc temu #939862 przez malvi
Anetka byliśmy wtedy na "Służbach specjalnych" :) teraz bym chciała jeszcze iść na "Miasto 44"...

Minnie a ja z kolei odwrotnie - nie wyobrażam sobie, żeby męża nie było przy mnie przy porodzie ;) Też był bezradny i widać było że chciałby jakoś pomóc, ale jego obecność dodawała mi siły :) Prześliczna córcia :woohoo:

10 lata 1 miesiąc temu #939869 przez nelka
Kurczaki młode mamy a ile mają czasu na pisanie na forum ;-) ledwo ogarnełam te wszystkie posty! Byłam u sąsiadki na herbetce i ploteczkach a zaraz lecę po Zosie do przedszkola :-D więc swoje trzy grosze do rozmowy dorzucę później...

10 lata 1 miesiąc temu #939878 przez kacha
minnie -śliczny brzdąc :)

10 lata 1 miesiąc temu #939892 przez inus23
Witam Kochane mam do Was pytanko jak dlugo mozna przechowywac odciagniety pokarm?
Ostatnio odciagnelam Małej 150 ml jak szlam na uczelnie na 5 h ale miala zbyt malo a wiecej nie dałam rady..:( polozna mowila że tylko 12 h może stac w temp pokojowej. A w lodowce?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka