BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 1 miesiąc temu #940321 przez pauletta
Caroina, yoozia slpdziaki dzidzie.

Jagodzia masz odwage :-)

Nelka przeslij mi Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Dziscntz poszedl pierwszyvraz na noc. Przezywal bardxiej ode mnie :-)
Mala darla sie ze szok. Dzwiek odkurzacza na tabl.'pomogl. Uffff

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 miesiąc temu #940323 przez malvi
Yoozia nie zacina Ci się huśtaweczka? Bo moja czasem przestaje się bujać i muszę ją ruszyć :P Też mam Bright Starts tylko, że z lwem...

Jagodzia też kiedyś byłam szalona ruda :woohoo: :woohoo: ale teraz już od dłuższego czasu blond i już tak pozostanie :evil:

Caroina super, że wróciłaś i że wszystko ok, bo martwiłam się :kiss:

Pauletta zeszła kupa z ubranek? ;) Muszę ściągnąć dźwięk odkurzacza na telefon :D

My dziś byliśmy w gościach i Maleńki miał problemy z kupką, męczył się i płakał jak szalony. Dałam mu czopek glicerynowy i 60ml rumianku i jak potem ruszyło to poszły 4(!!!) pieluchy praktycznie na raz :woohoo: co chciałam założyć nową to Krzyś jeszcze dawał czadu :woohoo: :woohoo: przewijak turystyczny i kocyk od razu do prania :evil: :evil: ale ja jak to mama jestem po prostu szczęśliwa, że zrobił kupkę i nie boli brzuszek :) taką mieliśmy dziś przygodę :woohoo:
Podziękowania: Caroina

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #940327 przez yoozia
Aneta, rozwalilas mnie tym patyczakiem :D

Caroina, slodka masz ta Milenke :) ale sie biedactwo nacierpiala. Oby teraz juz bylo tylko lepiej! Moja niunie chcialam nazwac Milenka, ale maz mi sapal, ze chce Emilke i odpuscilam po kilku miesiacach walki :cheer:

Malvi, dopiero dzis kupilismy i narazie bujamy recznie, bo zapomnielismy o bateriach! Wiec poki co sie nie zacina :P ale malej sie spodobalo, od razu w niej usypia :woohoo:
Co do kupy to u nas wczoraj bylo to samo. 3 pampy poszly jeden po drugim, ale radosc byla niesamowita :D
Podziękowania: Caroina

10 lata 1 miesiąc temu #940330 przez aneczka25
Wchodze o 1:30 a tu wszystkie mamusie online?:-D mała padła po godzinie walki i obrzyganej koszulce mamy- coś ja meczylo.
Jagodzianka a mi się podoba rudy!
Yoozia sliczna ta huśtawka! Moja używana i jakoś mała ostatnio ma ja gdzieś...
Malvi moja używana huśtawka się zacina M mówi że coś nie łączy. Ale nową bym reklamowala!
Ja nie wiem jak z tym przepajaniem bo mała nic nie dostaje i wszystko ok z kupami itd ale może jak czasem zje cala swoją porcję i chce jeszcze to wtedy jej dac herbatki?

10 lata 1 miesiąc temu #940332 przez jagodzianka44
Caroina wiesz jak się bałam jak się farbowalam? Looo matko,aż mi się ręce trzęsły haha :D

Malvi jakim mm dokarmiasz? Mi polozna mówiła żebym nie karmiła mieszanie bo właśnie mogą wystąpić problemy z kupka. Może jak zmienisz mleko na inne to takich problemów nie będzie? U mnie Majka na bebiko Comfort miała problemy z kupka przeszłam na Nan kupka odpukać póki co jest codziennie :)

10 lata 1 miesiąc temu #940362 przez pauletta
Malvi zeszlo :-)

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #940381 przez Caroina
Malvi Też się ciesze, żeby tylko już tak zostało i wszystko było dobrze. Puki co codziennie strach, że się pogorszy. Z Nadią tak było do ok. 2 mies. Więc jeszcze co najmniej miesiąc stresu.
Huśtawka puki co mi się nie zacina. Poprzednio miałam identyczną i działała bez zarzutu.

Yoozia Dzięki :) u Nas też mąż wybierał imię (ja tylko troszkę mu zasugerowałam :laugh: ) Emilka też bardzo ładne. Nic tylko się cieszyć, że nie wpadli na imiona typu Perpetua, Gryzelda, Gertruda albo ostatnio w szpitalu mąż jednej z dziewczyn chciał córke nazwać Mrówka :woohoo:

Jagodzianka Ale na swoim musiałaś postawić ;) Szacun. To napisz czym Cię Twój facet tak sprowokował?

10 lata 1 miesiąc temu #940385 przez Ania86
Yoozia, super huśtawka, my mamy taki bujaczek jak widać na zdjęciu u Ciebie z tyłu. Trzeba go ręcznie ruszać ale Mała go lubi, a wibracje nawet bardzo :)
Caroinka, dobrze że już jesteś i że lepiej z Wami teraz już musi być tylko dobrze :)
Jagodzianka, ładnie wyglądasz widziałam już na FB, kolor Ci pasuje taki twarzowy ;)

My byliśmy wczoraj z Julką na zakupach w Kauflandzie, cały czas przespała :) Kupiliśmy już też ubranko do chrztu. Dziś pogoda paskudna ale może choć na chwilkę wyjdziemy na spacer, wczoraj było tak ładnie byliśmy chyba z godzinę na polku....

10 lata 1 miesiąc temu #940400 przez kacha
aneta
historia z patyczakiem bombowa! Śmiałam się chyba z 10 minut.
U nas dziś problemy z kupą- już dwa dni nie było i jest płacz i spinka po każdym jedzeniu. Dałam bobotic i rozważam podanie rumianku jak nic nie ruszy.

10 lata 1 miesiąc temu #940423 przez yoozia
Caroina, ja jeszcze bralam pod uwage imie Jaśmina, ale o tym maz nawet nie chcial slyszec :P

Ania, a moja mala jakos od poczatku nie chciala w tym bujaczku lezec. Moim zdaniem on ma jedna powazna wade. Jak sie calkiem odchyli oparcie i polozy w nim dziecko, to nie da sie go bujac, bo jest cos zle wymierzone i caly ciezar spada na tyl.

Kacha, polecam ten rumianek. U nas fajnie sie mala uspokoila po nim. Na te zaparcia dalam jej tez espumisan i po dwoch godzinach byla kupa ;)

10 lata 1 miesiąc temu #940458 przez pauletta
Malvi chcialam Ci napisac,ze zadowolona jestem z pieluszek Bd :-)
Podziękowania: malvi

10 lata 1 miesiąc temu #940473 przez Marza
Cześć dziewczyny :)

Z podziwu wyjść nie mogę jak to nasze forum znowu się rozkręciło :woohoo: Super!

My dzisiaj zaliczyliśmy dwugodzinny spacerek :) Pogoda nas dzisiaj delikatnie rozpieściła, więc skorzystaliśmy :) Wczoraj padało, więc jak dzisiaj tylko zaświeciło delikatnie słoneczko to wiedziałam, że w domu nie będziemy siedzieć :woohoo:

Munkki tak jak pisałaś ból po cesarce hardkorowy... sto razy bardziej wolałabym rodzić naturalnie. O tym porodzie chyba nigdy nie zapomnę. Jak tylko widzę w tv jakieś sale operacyjne to od razu mam to wszystko przed oczami. Okropność.

Po cesarce też trzeba iść do ginekologa po 6tyg?

My z małym też normalnie chodzimy po sklepach :) Trzeba te nasze dzieciaczki jakoś hartować :) Tak samo jak miał katar chodziliśmy, bo wyczytałam, że świeże powietrze dobrze robi i lepiej się maleństwu oddycha :)

Anetka co do tych prezentów to pewnie, że Mikołaj coś musi przynieść pod choinkę :D Planujemy bujaczek i pewnie jakieś drobiazgi. Ale za mały jest na jakieś konkrety do zabawy :) Śliczne te zabawki do kąpieli! A o historii z patyczakiem też mnie powaliłaś xD Chociaż Ci się nie rozmnoży :D

Ewciaa ja na pneumokoki nie szczepię. Tylko podstawowe na NFZ.

Jagodzia jak nam spadnie smoczek to płuczemy go w gorącej wodzie, ale w buzi nigdy. Jak wiadomo w buzi jest dużo zarazków, nawet jak myjemy regularnie zęby ;) Ani razu nie włożyłam smoka od Miłoszka do swojej buźki :) Uważam, że to jest bardzo niehigieniczne :P

Minnie jaka śliczna księżniczka ! :)

Yoozia te teściowe to naprawdę masakra ! Moja wczoraj do mnie pytanie czy ja w ogóle coś jem, bo taka chuda jestem.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Malutka kochana w tej huśtawce :D Jeśli można wiedzieć to ile Was ta przyjemność dla niej kosztowała?

Też bym chciała się wyrwać z M do kina, ale w życiu nie zostawię małego pod opieką teściowej... Z mojej strony też nie mam komu go podrzucić. musimy się cieszyć sobą w trójkę :)

Caroina zdrówka dla małej, dobrze, że już w domku jesteście :) Malutka śliczna ! :)

UFF ALE MIAŁAM NADRABIANIA :D SZALEJECIE KOCHANE STRASZNIE :)

Idę usypiać małego, bo M sobie średnio radzi :D Teraz wie, że to nie zajmuje sekundy :woohoo:

Dobrej nocy :kiss:

10 lata 1 miesiąc temu #940501 przez aneczka25
Munkki u was ciągle te problemy przy karmieniu? Ja już nie wiem o ci chodzi:-( opadam z sił

10 lata 1 miesiąc temu #940513 przez jagodzianka44
Caroina a bo chcial kupic auto które mi się wgl nie podobało hahah :D

10 lata 1 miesiąc temu #940515 przez munkki
Aneczka, tak... U nas juz nie tyle co ulewanie co chlustanie zaraz po jedzeniu... do tego prezenie i stekanie... najgorsze to zwracanie :/ ale położna mówi ze póki przybiera to traktujemy to po prostu jak jego urodę:/

Marza kontrola po 6-8 tygodniach. ja idę 18.11... Zobaczymy co mi powie :)
Podziękowania: Marza

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka