BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE 2009 :)

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #192598 przez Moniq
o, kurcze dziewczyny ale porosły te Wasze dzieciaki; jestem tak do tyłu, że chyba nigdy tego nie nadrobię :)
u nas tak, jak chodzę do pracy Domi wstaje ok 6-6:30 jedzie do przedszkola, tam śpi ok1,5 godziny i ok 19 jest już bardzo zmęczona,więc kąpanie, czytanie bajek i spanie;
jak nie idę do pracy wstaje 7-8, potem ok 13 zasypia na 3 godzinki i ok 20 jest kąpanie i cała reszta;
z nocnikiem ostatnio jest kiepsko, był czas że siusiała tylko na nocnik, ale potem dopadło ją zapalenie pęcherza moczowego i wszystko musieliśmy zaczynać od nowa :/ w przedszkolu chodzi w pieluszce, w domu raczej nie, jeśli to w wielorazowej, są dni że siusia tylko do nocnika i takie że ani razu nie chce :/
Domi mówi dość dużo, codziennie uczy się jakiś nowych słówek :)
Aga, to wspaniale jak Julcia mówi Mama kocham :))) jak mówię Domi że ją kocham to ona odpowiada "ja mamę też"
a oto Domi
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #192625 przez _aga86_
O jej Moniq, Aga super, ze do nas zawitalyscie :) Nie poznalabym Dominiki juz taka duza :)
Jezeli chodzi o odpieluchowanie: u nas przyszlo tak z dnia na dzien. Juz sama nie wierzylam, ze uda nam sie do zimy. Julcia na golasa robila siusiu, a jak tylko miala majteczki nie zawsze fatygowala sie do nocnika, nawet jesli to ich nie zdejmowala. Ostatnio bylo u nas chlodno i zanim sie nagrzalo Julka musiala byc w spodniach. I wtedy doznalam szoku. Julka bez niczego zdjela spodenki usiadla i zrobila siusiu. Od tamtego czasu nie bylo zadnej wpadki!!! W dodatku jak wzielam Julcie na miasto zalozylam Jej pampersa, po powrocie pampers byl suchy, a Julka jak tylko weszla zrobila siusiu na nocnik. A jak bylysmy na ogrodzie mimo iz miala pampersa (bo bylo naprawde chlodno) to i tak zawolala siusiu :)
Agnieszka gratuluje - albo nie wiedzialam, ze jestes w ciazy, albo wypadlo mi z glowy. Bedzie chlopiec. czy dziewczynka i na kiedy masz termin ?? POZDRAWIAM i zagladajcie czesciej :)

13 lata 3 miesiąc temu #192659 przez Agnieszka
No fakt, ostatnio rzadko kiedy wpadam, za mało mam czasu a za wiele rzeczy jakie chciałabym sprawdzić jak już zasiądę do komputera:) 21 listopada, ale nie wiadomo co bo nie chce się ujawnić:)

Alicja ma już 16 ząbków :))

13 lata 3 miesiąc temu #192804 przez kasiora
agnieszka gratuluije ci serdecznie :kiss: , mi jakos tez to uszlo uwadze ze jestes w ciazy .
u nas z siusianiem sie pogorszylo , w przedszkolu gabriel nie wola ze chce siku wiec przestaly go sadzac i w domu tez zadziej wola :( a zawsze cos ...

dla innych jestes tylko dzieckiem a dla mnie jestes calym swiatem!

13 lata 3 miesiąc temu #193336 przez Manga
Agnieszka! Również gratuluję :)

Wiecie, właśnie sobie myślę, jak to się wszystko zmienia u naszych dzieciaczków. Raz jest postęp, innym razem kroczek do tyłu. Jednego dnia się martwimy, by na następny dzień już nawet nie pamiętać o problemie.
(Pamiętacie, jak ostatnio się przejmowałam jąkaniem Aleksa. Teraz to już przeszłość. Za to buzia mu się nie zamyka - cały czas gada, zna kilka wierszyków, które nonstop klepie.)

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #198102 przez jedynaczka
hej dziewczyny!
ale tu u Was spokojnie :)
przygotowywyujecie sie juz powoli do jesieni??
co raz zimniej sie robi, pogoda w kratke... eh coś za szybko mineło lato, prawda?

moze pokazecie swoje już dwulatki?? :D

oto mój Skarb :)ze swoim nierozłącznym Mi
Załączniki:

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #198111 przez gosia2324
Witam, dawno mnie nie bylo, bo sporo sie dzialo :)
2.09 urodzila sie moja coreczka :)
Wszystkim mamusia , ktore obawiaja sie 2 ciazy i porodu powiem tylko ze 2 poród to pikus :)
0 1.00 weszlismy z mezem na porodówkę z 3 cm rozwarciem a o 3.05 Jagódka była juz na swiecie :)
Kuba super przyjal siostrę, nie jest zazdrosny, nie dokucza.
\Nie spodziewałam sie ze będzie tak pozytywnie nastawiony,

A to moje maluchy :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
[

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #198181 przez Manga
Gosiu! Gratuluję Ci cudnej córci, a Kubusiowi siostrzyczki! Cieszę się, że łatwo poszło z porodem :)

No to teraz czekamy na relacje z życia mamy dwójeczki dzieciaczków :)

Jedynaczka, ech jakoś wcale nie mam ochoty żegnać się jeszcze z latem. Na naszym blogu wkrótce będzie konkurs do wygania fajne czapki na chłodne dni i reklama babeczki, która szyje świetne kurtki z polaru dla maluchów - zaglądajcie.
A eM... zmienił się. No tak dzieci rosną. Po cudzych widać to najlepiej. Ucałuj go od nas!
Załączniki:

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #198422 przez jedynaczka
a mi sie tak strasznie tęskni za okresem ciąży i takim maleństwem!
i jak na złość w koło mnie ogrom noworodków.... eh
zazdroszcze!!

cudowne rodzeństwo!

Manga, Aleks nie jedno kobiece serce złamie :)
rośnie mężczyzna :)

myślisz ze my mamy ochote żegnać sie z latem??
eh... mało było słońca w tym roku, czuje sie niewygrzana :)

tu wyraźniejsze zdjęcie bo wcześniej nie chciało sie dodać, ze względu na wielkość :)
Załączniki:

13 lata 3 miesiąc temu #198551 przez Manga
Jedynaczka, wiem, co czujesz - u mnie też wszyscy znajomi wokoło z niemowlakami! Ale bym chciała dzidziusia! Tylko ten mój mąż niereformowalny.

A eM... do schrupania na tym zdjęciu :*

13 lata 3 miesiąc temu #198568 przez jedynaczka
u nas to jest raczej zdrowy rozsądek niż uparcie męża :)
obiecaliśmy sobie, że jak bedziemy w końcu ma swoim to bedzie drugie... ale kiedy to bedzie?? eh

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #198760 przez _aga86_
Gosia serdeczne gratulacje!!! Slodkie malenstwo :)
Mirella ale te nasze dziewczynki maja przystojniakow w swoim wieku prawde ?? :)
JA z latem musialam sie pozegnac juz dawnooo.... W UK w tym roku na palcach moglabym zliczyc te piekne cieple dni. W kwietniu mielismy upaly, a lato bylo paskudne. Od jakiegos czasu wlaczam ogrzewanie w domu- a to o czyms swiadczy :/
A to moja niespelna dwuletnia coreczka : [img] [img]http://www.zapytajpolozna.pl/media/kunena/attachments/legacy/images/768.JPG

Załączniki:

13 lata 3 miesiąc temu #198943 przez Gosia_Krupa
Jula,śliczności :) Cudo uśmiech :D

13 lata 3 miesiąc temu #199104 przez Agnieszka
Właśnie wczoraj się dowiedziałam że będzie druga dziewczyneczka :))

Alicja ma już 16 ząbków :))

13 lata 3 miesiąc temu #199134 przez _aga86_
Gratulacje :) W koncu sie ujawnila :) Macie juz wybrane imie?? Wstaw zdjecie Alicji :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka