BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2015;)

10 lata 4 miesiąc temu #916643 przez Nikaa
co do dzieci mam identycznie jak Anabelle ;)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #916660 przez Karolincia
A ja bym chciała 3 dzieci :) Synuś i Córeczka a to trzecie to albo synus albo córeczka :)
Kurde mam problem mały z ubezpieczeniem, bo pracuje i jestem tam zatrudniona na umowe zlecenie :/ A moja szkola gdzie studiuje owszem ubezpiecza studentów ale tylko za posrednictwem rodziców lub prawnych opiekunów. Jeśli student chce byćubezpieczony przez szkołę musi pisać jakieś podanie wyjaśniając przyczynę :/ Kur.... musze być ubezpieczona żeby chodzić do szkoly rodzenia na NFZ i rodzic w szpitalu na NFZ i ogólnie byc pod opieka lekarza ginekologa państwowo :(
Spokojnie jakoś to ogarniemy :)

10 lata 4 miesiąc temu #916683 przez Nikaa
Karolincia no właśnie trójka .. albo czwórka ;)

fajnie by było ale jak piszę Anabelle ehh kiedyś trzeba wrócić do pracy :P no i zarobić na dzieciaczki ;)

10 lata 4 miesiąc temu #916685 przez monia89
Ja przy 2 zostane chyba że w totka wygram. :P
z Antosiem czułam że będzie chłopak a teraz sama nie wiem...
chociaż dla chłopaka mamy imie :kiss:
mowiłam Wam o teori stron macicy ?
Moga sprawdzić to.mamy które mają już dzidzie i to najlepiej na zdjeciach z pierwszego usg.
Juz tłumacze moja gin ma teorie ze jak np ja mam Synka i teraz jestem w 2 ciąży to pytała się czy pierwsze usg a na nim zarodek był po tej samej stronie po której miałam Antosia. U mnie jest po innej i powiedziała że może teraz być córka.

10 lata 4 miesiąc temu #916691 przez Nikaa
To by u mnie oznaczało drugiego synka ( ta sama strona) - suuuuuuuper - byłabym zachwycona Mój mąż też by skakał z radości :laugh:
a są Tu mamusie, które mają już dwójeczkę i czekają na trzecie dzieciątko ?

10 lata 4 miesiąc temu #916713 przez ewel7
DoMi bez komentarza ten lekarz, toć nawet test ciążowy daje więcej procent, jak można tak powiedzieć, nieogarnięty, trzymaj się i dużo cierpliwości i spokoju w oczekiwaniu kolejnej wizyty
weronka witaj :) na pewno wszystko będzie dobrze teraz

ja dziś zapisałam się na wizytę do lekarza w przychodni 1 września na 12, mam nadzieję ogarnąć bo mam rozpoczęcie roku (pracuje w szkole) zapowiedziałam więc mężowi, że musi wziąć urlop i mnie odebrać po czym zawieść do lekarza w te pędy cobym zdążyła na czas ;) :P

ja miałam 2 lata przerwy w pracy na dziecko, w zeszłym roku wróciłam (Synek poszedł do żłobka) teraz zobaczę jak się będę czuła, jeśli będzie oki to planuje przynajmniej jeden semestr popracować, ale się okaże

co do liczebności rodzinki to zobaczymy ja bym chciała trójkę, ale póki co podobnie jak monia mam podejście, że w totka bym musiała wygrać chyba ;)
swoją drogą ciekawa ta teoria stron, ja już czekam na wizytę by zobaczyć czy u Kropka wsio dobrze, martwię się, ale wierzę i mam nadzieję, że jest ok...

10 lata 4 miesiąc temu #916740 przez Anabelle
Mój mąż to by nawet 4 dzieci mógł mieć :P Nie narzekałby ;) Tylko sam wie, jak jest ciężko na początku kiedy się nie dostanie nic na start od rodziców. Nam się i tak udało - jesteśmy bez kredytu - teściowie podnieśli dach, a my ociepliliśmy dom i wykańczamy całe poddasze. Wydaliśmy już prawie 200 tys, ale przez pierwszy rok mogliśmy mieszkać u teściów na dole w 9m2 pokoju i nawet za rachunki nie musieliśmy się dokładać, teściowa gotowała, a wszystko co zarobiliśmy szło na poddasze.

Nam się z mężem marzą jeszcze jakieś podróże, domek letniskowy na weekendy, do tego jakąś ziemie każdemu dziecku chcielibyśmy kupić, a może nawet mieszkanie na kredyt, żeby na emeryturze wynajmować? Planów mamy mnóstwo, a z 3-4 dzieci wiadomo - byłoby ciężej.

Dla mnie najważniejsza sprawa - nie chciałam mieć jedynaka. Dwójka już może być :)

10 lata 4 miesiąc temu #917010 przez Nikaa
Anabelle my tez mamy mnóstwo planów ... ale nie przekreślamy całkowicie planów dzieciowych ;) kto wie co przyniesie przyszłość ;)
Dziś sobie uświadomiłam, że ja prawie jestem w 9 tygodniu ciąży - jak ten czas leci (pędzi jak lukstorpeda) - w pierwszej ciąży mam wrażenia jakoś wolniej ten czas płynął - może dlatego, że mogłam się skupić na sobie i swoim lokatorze( mimo, że do końca 5 miesiąca pracowałam) ? :cheer: Teraz kiedy zajmuje się synkiem, domem rodziną itd - jakoś tak ten czas płynie znacznie szybciej mam wrażenie

10 lata 4 miesiąc temu #917036 przez DoMI*
Witajcie.
Ma bym chciała 3 kę. Ale zobaczymy co życie przyniesie.

Ja mam bóle jak na @....i nie pamiętam czy tak miałam czy nie i czy to ok jest.
Jakoś dziwnie się czuje myśląc że dopiero w 10 tc będę u gina. Tym bardziej ze pierwsza ciąża nie była łatwa. Ach ten czas...

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

10 lata 4 miesiąc temu #917048 przez klauduska89
Mi czas tez bardzo szybko plynie, od 2 tygodni wiem ze jestem w ciazy a jak bym wczoraj dopiero test robil. Ale fakt przy dziecku ten czas umyka przez palce i nie wiadomo nawet kiedy. Mnie czasami jajniki pobolewaja, szczegolnie podczas kichaniam i znow zaczynaja sie nocne maratony na siku do lazienki.

10 lata 4 miesiąc temu #917068 przez Karolincia
Hej Kobietki ;)

Też mam wrażenie takie, iż czas nie ubłagalnie pędzi :) Właśnie w niedziele zaczynam 6 tydzień ciąży :) a za 2 tyg i 2 dni kończę 2 miesiąc i zaczynać się będzie 3 miesiąc ;) Też chodze w nocy siusiu :) Czasem zakuje jajnik, podbrzusze albo macica się rozciąga ;) Mdłosci poranne delikatne mi towarzyszą od dwóch dni i metaliczny posmak w buzi od kilku dni ;)

10 lata 4 miesiąc temu #917123 przez Anabelle

DoMI* napisał: Witajcie.
Ma bym chciała 3 kę. Ale zobaczymy co życie przyniesie.

Ja mam bóle jak na @....i nie pamiętam czy tak miałam czy nie i czy to ok jest.
Jakoś dziwnie się czuje myśląc że dopiero w 10 tc będę u gina. Tym bardziej ze pierwsza ciąża nie była łatwa. Ach ten czas...

Domi ale mocne jak na @ czy słabe i ustępujące po chwili? Czy utrzymujące się cały dzień?
Weź sobie magnez i nospe. Powinno pomóc. Delikatne, nie szczególnie skupiające uwage bóle jak na @ to zazwyczaj rozciąganie macicy, ale jak bóle się utrzymują lub są mocniejsze to trzeba je zbijać magnezem i nospą. Tak jest bezpieczniej.

Mi tam się ciąża dłuży, mimo, ze mam Antka i dom na głowie - ale to chyba dlatego, że nie lubie ciąży, wolałabym już być po porodzie w domu :)

10 lata 4 miesiąc temu #917168 przez DoMI*
Anabelle biorę hela mag b dla kobiet w ciąży.
No czasem są dłuższe niż chwile ale da się tolerować... Boje się takich buli.
Mi też się dłuży ciąża. Mimo że mały nie daje mi ani chwili odpocząć i jest mieszkanie na głowie.

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

10 lata 4 miesiąc temu #917198 przez Nikaa
Pierwszą ciąże jakoś bardziej celebrowałam a teraz brak mi na to czasu :P myślę cały czas jak to będzie fajnie już po porodzie w marcu ( coś czuje, że urodzę przed wyznaczonym mi 1 kwietnia :P ) - tak się nastawiam, że będzie fajnie ( może niełatwo ale fajnie) - Dziewczyny cudowny czas to bedzie - wiosna wszystko budzi się do życia i takie maleństwa przy nas :laugh:

10 lata 4 miesiąc temu #917201 przez Anabelle

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka