- Otrzymane podziękowania: 4
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2015;)
Mamy Kwietniowe 2015;)
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
z rana pasteryzowałam sok z aronii ( domowej roboty jest pyyyyyyyyyyyycha - polecam)
my z Mikusiem po spacerku już obiadek się "gotuje" ( pierś z kurczaka, ziemniaczki i kapusta kiszona )
a ja zbieram się by troszkę posprzątać
na jutro na obiad kupiłam mielone i będą klopsiki z parowaru z sosikiem ( jeszcze nie wiem jakim - koperkowy? pomidorowy?) ziemniaczki i buraczki
vestusia a Ty pracujesz czy na L4 jesteś ? bo piszesz obiadek i wolne - zaintrygowałaś mnie
ja mam kolejną wizytę 6 października - już w poniedziałek cieszę - znowu groszka obejrzę
i 14 tydzień na suwaczku mam hi hi hi
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ewelia
- Wylogowany
- gaworzenie
- iska
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
a wlasnie jakie łóżeczko bedziecie brac - drewniane czy turystyczne?? my przy Szymku mieliśmy drewniane - bo wydawało mi sie ze bedzie bardziej solidne... taaaaaaaaaa... dotrwało 2 urodzin szymka wielokrotnie naprawiane.. później juz nie dalo rady naprawic ;P takie aktywne diziecko mielismy .
a ja dzis testuje prawie przez caly dzien sposoby na bol glowy.( www.mjakmama24.pl/ciaza-i-porod/ciaza/do...-ciazy,152_2461.html ). kosmos po prostu -- odlatuje momentami z bolu - ale paracetamolu jeszcze nie bralam... ale zaraz chyba spac ide....
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 10
Jutrzejsza wizyte mam przeniesiona na 10 bo lekarka sie rozchorowała..... masakra ale nic nie poradze.
Tosik dalej goraczkuje mam nadzieje że noc będzie lepsza od piprzedniej :'(
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Współczuję chorego Antosia - moj mąż teraz na słowacje pojechał na kilka dni, samej byłoby mi ciężko teraz. Mam nadzieje, że szybko wam przejdzie.
Ja jutro popołudniu jadę na wizytę, mam nadzieje, że wszystko wyjdzie dobrze. Luteinę odstawiłam w 13 tygodniu i plamień nie ma.
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
noc była koszmarna....
Ale Fasolka wychodzi nadal ze była "tworzona" po @ wiec noze u Ciebie tez dziewczynka bedze?
Daj znac jak po wizyvie ja nadal dupka biore.
- vestusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zuzanka - 15.11.2011 :*
- Otrzymane podziękowania: 1
Ja dzis wzięłam sie ostro do pracy,troszkę z Zuzia pospalysmy i do przedszkola poszla właściwie od razu na śniadanie
Nikaa,ja na zwolnieniu jestem,wolę się nie stresować pracą a u mnie to raczej nikt nie wspiera kobiet w ciąży więc wolę się nie denerwować. No i przyznam,że chcę tez odpocząć ile się da,bo z dwojka dzieci to juz nie będzie tak prosto.
Mniam,ja bym zjadla pulpeciki w sosie koperkowym :-D
Ja dzis gotuję zupę szpinakowa,pierwszy raz więc mam nadzieję,że mi wyjdzie
Ewelia zagladaj częściej tutaj fajniej plynie czas,mozna się podzielić przeżyciami i doświadczeniami.
Ja mam w zasadzie wszysyko po Zuzi,lozeczko mam drewniane takie z zyrafka firmy Klupś. Pozostaje mi do kupienia nowa wanienka,bo mam zwykła z ikea a chciałabym taka z fisher price z hamakiem. No i mate edukacyjna a tak to raczej mam wszystko. Zastanawiam sie jedynie nad wozkiem,bo psiapsiola chce mi pożyczyć swoj z x landera,ale zobavze jak z kasiura bedziemy stali,bo ten wozek jest ciezki a ja mieszkam na 3 pietrze bez windy!
Monia super,ze na wizycie dobrze no i zycze Ci dziewuszki ja marze o drugiej dziewczynce,nio ale za miesiac powinno sie juz okazac na pewno co w brzuszku siedzi,o ile dzidzia pokaze,co ma miedzy nogami. Pamietam,ze Zuzia byla wstydliwa i plec poznalismy dopiero w 24 tygodniu
Teraz czekam na psiapsiole,ma wpasc na kawke. Zupma sie.gotuje,pranie wstawione,zmywarka tez pracuje :-)moge odpoczac
A wczoraj kumpela wyciagnela mnie do kina, jechala z siostra i kolezanka. Mąż zostal z Zuzia a ja skorzystalam. Obejrzalam "zostan,jesli chcesz",fajny,ale smutny i cale kino plakalo hehe a ja nie bylam pewna czy takich smutnych wrazen chcialam dostarczac dzidziulkowi
Milego dnia Mamuski
- olga85
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
A wy pijecie kawę w ciąży, bo ja znalazłam fajny ziołowy zamiennik z baby and mama med? w pierwszej piłam inke ale to tak średnio mi smakowała
- vestusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zuzanka - 15.11.2011 :*
- klauduska89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
kawe pijam raz na kilka dni rozpuszczalna z mlekiem, przed ciaza pilam codziennie a teraz nie ciagnie mnie do niej za bardzo.
U nas dzis na obiad lasagne, juz sie piecze bo maz na 14 do pracy.
9 pazdziernika mam usg i juz nie moge sie doczekac, tyle ze pani doktor jest bardzo dokladna w pomiarach ale nie pokazuje monitorka ani zdjec nie daje z tego co slyszalam, bede musiala ja poprosic aby zobaczyc swojego dzidziulka.
tak mnie wczoraj zachwalilyscie ze tak sprzatam od rana i mam tyle energii ze dzis leze na kanapie i nic mi sie nie chce, mlody obudzil sie po 6 a ja nie moglam zwlec tylka z lozka :/
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Monia strasznie współczujemonia89 napisał: Dzięki Anabell
noc była koszmarna....
Ale Fasolka wychodzi nadal ze była "tworzona" po @ wiec noze u Ciebie tez dziewczynka bedze?
Daj znac jak po wizyvie ja nadal dupka biore.
Antek miał 8 msc i zapalenie oskrzeli, później 9 miesiecy i zapalenie płuc. Nie wiedziałam jak się nazywam.
No u mnie seks był przed owulacją, ale w sumie dlatego, że tak wyszło, a nie z powodu planowania płci
Niezależnie od tego jakiej płci będzie dziecko to zostajemy przy dwójce chyba, że trzecie się przytrafi - no ale o wszystkie pięć obecnych ciąż staraliśmy się długo, do tego brałam leki regulujące prolaktyne, progesteron, tarczycę. Wątpliwe, żeby sama się jakaś dzidzia przytrafiła - ale jak się kiedyś przytrafi to rozpaczy nie będzie. Starań jednak jako takich - koniec
Kawę czasem pijam, teoretycznie można sobie wypić z jedną, nie jakąś mocną, ale mi w ciąży kawa średnio smakuje
Co do wizyty to mam o 16:30. Musiałam iść później, bo jeszcze wcześniej muszę Antka zawieźć do moich rodziców - mama musi się zwolnić z pracy. Jednym słowem jutro bedzie akcja obiad - sen - owoc - jazda do dziadków - jazda do lekarza - wizyta - do dziadków po Antka - do domu i wrócimy pewnie po 19. Wtedy kolacja, później 20 kąpiel, kaszka, mycie zębów, 21 usypianie.
Wery najs. Już się cieszę
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Moja Fasolka
- klauduska89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
vestusia wcale się nie dziwie
ja mam pracę biurową na codzień - niby luz w ciąży no był do 5 miesiąca jak szlag trafił mój kręgosłup ( 8h w pozycji siedzącej to było dla niego za dużo - nie pomogły masaże, basen i ciepłe prysznice ) - skończyło się atakiem rwy kulszowej - naprawdę nie polecam - dowiedziałam się że przeciążyłam sobie takim trybem pracy w ciąży - ortopeda to patrzył na mnie zdziwiony że wcześniej nie poszłam na l4
ahhhaa co do kawy - podzielę się do informacji, które mówił mi gin w poprzedniej ciąży - otóż jeśli ktoś pije sobie kawę raz na jakiś czas i to jeszcze z mlekiem to nie ma problemu - zwłaszcza gdy tak jak ja miał bardzo niskie ciśnienie w ciąży uważać muszą te dziewczyny, które przed ciąży to potrafiły pić pare kaw dziennie i teraz też je tak ciągnie - wiadomo to odpada i te, które w ciąży mają wysokie ciśnienie
- ewelia
- Wylogowany
- gaworzenie