BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2015;)

10 lata 4 miesiąc temu #940559 przez Karolincia
Klauduśka - Ładne imiona, bardzo mi się podobają :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #940566 przez klauduska89
A i jeszcze podoba mi sie imie dominik:) byl by dawidek i dominis ;)

10 lata 4 miesiąc temu #940570 przez kaikai
Karolina tak myślałam o Tobie gdzie się podzialas ;)
Cieszę się że z dzidziusiem wszystko w porządku :)

U nas będzie Kuba albo Wiktoria, ale to jeszcze nic pewnego.
Jak się dowiem jaka płeć to wtedy ostatecznie zdecydujemy.
Wizytę mam 19 i pewnie dostane już skierowane na polowkowe, tak myślę, że pewnie na początku grudnia się dowiemy kto tam rośnie :)
Chyba,że już na wizycie gin mi powie.

10 lata 4 miesiąc temu #940575 przez Karolincia
Klauduśka - Tez sliczne imię :) Nie myliłoby się jak na tą samą literkę imię? :)

Kaikai - dziękuję to miłe :* Wikunia słodkie imię, Kubuś też niczego sobie ;) mam chrześniaka Kubusia ;) Mądry chłopczyk :) To też już niedługo będzie wiadomo u Ciebie :) Ja już nie mogę się doczekac tego 26 listopada, kiedy bede mieć usg !! :)

10 lata 4 miesiąc temu #940590 przez klauduska89
No wlasnie tez nad tym sie zastanawialam czy nie bede sie mylił hehe ;)
Kaikai bardzo ladne imiona, w rodzinie meza sa i wikusia przekochana dziewczynka i kuba juz nie tak fajny heh :) To chyba Ty tez masz syna dawidka tak?

10 lata 4 miesiąc temu #940593 przez kaikai
Tak, moj Dawid ma 19 miesięcy :)

10 lata 4 miesiąc temu #940594 przez Karolincia
Klauduska - Ja mam siostrę która ma na imię Kamila to Nas wiecznie każdy mylił i myli do tej pory hehe ;) :P

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #940639 przez weronka
heeej dziewczyny wybaczcie że się nie odzywalam, ale niby siedze na zwolnieniu, powinnam miec mnóstwo czasu dla siebie, ale niestety a to obiadek dla męża, a to jakieś sprzatanie :)
ale teraz musze usiąść na pupie bo mi dr kazał :)
u mnie w porządku, 18tydzień brzuszek już spory, czuję ruchy dzidziusia, 2kg więcej mam więc nie jest duzo mimo tego że teraz jem bardzoo dużo to aż sie zdziwiłam że tylko tyle przytyłam :)
ale niestety ostatnio martwię się bo mi złe wyniki w moczu wychodza mam "liczne ślady bakterii" i starsznie mnie to niepokoi :(
bardzo przeżyłam ostatnią stratę maleństwa i teraz z byle czego panikuje :(

10 lata 4 miesiąc temu #940643 przez klauduska89
Weronka milo ze sie odezwalas. A powiedz co Twoj lekarz na ta bakterie w moczu? Przepisal cos? Moja znajona obie ciaze z tym walczyly, co wyniki sie poprawily to za chwile wracaly te bakterie i nic na to nie mogli poradzic. Ma teraz dwoje zdrowych i pieknych dzieciaczków.

10 lata 4 miesiąc temu #940657 przez weronka
ja miałam już raz do przepisał mi antybiotyk taki jednorazowy, ale widocznie to nic nie pomogło ;/ a teraz to kazał mi jeszcze raz powtórzyć badanie, posiew moczy i analizę i czekam do środy na wizytę i powie mi co mam robić.
A powiedzcie mi dziewczyny was tez jak dłużej pochodzicie pobolewa na dole brzuch ? To normalne czy mam sie nie pokoić ?

10 lata 4 miesiąc temu #940663 przez Karolincia
Weronka - Cieszę się, że się odezwałaś, ja też dłuuugo milczałam , miałam krwiaka w macicy i rósł razem z dzieckiem bałam się, że poronie :( Moja mama poroniła w 16 tygodniu dzidziusia, więc do końca 16 tygodnia ciązy czułam jeszcze lekką niepewnośc i strach, ale już jak zaczęłam 17 tydzień to się calkowicie wyluzowałam i odpręzyłam :)
Niedużo przytyłaś :)
Też tak mam z tym brzuchem jak dlużej pochodzę, to boli mnie lekko z lewej strony na dole i az musze sobie pomasowac to miejsce i mi przechodzi.
Z tymi bakteriami w moczu to ja też się borykam już od początku i moja ginekolog przepisała mi UROSEPT bez recepty :) Ziołowe tabelki wspomagające układ moczowy :) Biorę i dyskomfort znikł :)

Ja przytyłam od początku ciazy 400 g ..nie wiem co o tym sądzić, boje się , że za mało :( Jem naprawdę sporo....

10 lata 4 miesiąc temu #940664 przez monia89
Hej.
karolincia super że sie odezwałaś!
Imiona ładne. Ja jeszcze nie mam konkretnych typów.
W środe mam usg połówkowe i wtedy zobaczymy czy Niunia zostanie Niunią.
już doczekać sie nie moge :-D
Weronka będzie dobrze :-)

10 lata 4 miesiąc temu #940671 przez weronka
niestety ja się będę bala do końca ciąży, jest ta obawa, ponieważ poprzednią ciąże straciłam w 28 tygodniu ciąży :(

10 lata 4 miesiąc temu #940672 przez klauduska89
Mnie brzuszek tez czasami pobolewa, ale wtedy staram sie usiasc, chwile odpoczac i zrelaksowac i jest dobrze. A po drugie macica rosnie i napiera na inne narządy , wiezadla sie rozciagaja wiec ma nas prawo czasami zabec tu i tam. O ile nie jest to bol czesto wystepujacy, jakos bardzo silny badz powtarzajacy sie co jakis czas, co kilka minut to uwazam ze nie ma co panikować

10 lata 4 miesiąc temu #940719 przez klauduska89
Weronka bardzo mi przykro...:( a mozna wiedziec co takiego sie stalo ze stracilas dzieciatko? Dawno to było? Oczywiście jak nie chcesz to nie musisz odpowiadac.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka