BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2015;)

10 lata 4 miesiąc temu #941471 przez Kajda
Mam dwa pytania może jedno wydawać się głupie... we wtorek idę do lekarza jeżeli będę miała robione usg przez brzuch to z pełnym pęcherzem trzeba być?
Co stosujecie na rozstępy albo inaczej jak się przed tym bronicie?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #941478 przez Karolincia
Kajda - Wcale nie jest głupie to pierwsze Twoje pytanie :) Mi ginekolog kazała mieć pełen pęcherz na usg robione przez brzuch - 26 listopada będe je mieć robione po raz pierwszy (do tej pory były dopochwowe usg). :)
A co to preparatów przeciw rozstępom używam PALMER'S Cocoa Butter Formula Massage Lotion for Stretch Marks ( jestem bardzo zadowolona z niego, jest wydajny, szybko się wchłania, ładnie pachnie i napręża skórę) :)

10 lata 4 miesiąc temu #941484 przez Pisklak
Hehe, no ja wiem,jak to brzmi, ale bez rodziny i znajomych nie jest fajnie:( cóż jedyną moją rozrywką są wieczorne spacery. A jak mąż jest w domu, to już lepiej, przynajmniej jest sie do kogo przytulić i pogadać :)

Ja też sie zastanawiałam nad jakimś smarowidłem:) i chyba tez zaopatrze sie sie w Palmersa, :) żona mojego brata, mówiła mi jeszcze o naturalnym olejku migdalowym... W sklepach ze zdrowa żywnością można znaleźć....ale cena jest dość duża za Dość małe opakowanie:)

10 lata 4 miesiąc temu #941498 przez klauduska89
Co do pełnego pęcherza przy usg to nigdy zaden lekarz mi o tym nie mowil. A na brzuch w pierwszej ciąży stosowalam perfecta mama i nie mam rozstepow, teraz stosuje jakis krem z ziaji bo tamtego nie moge dostac i tez jest ok. Ale z tymi kremami to jest tak ze moze i pomagaja i troche zapobiegaja powstawaniu rozstepow ale bardzo duzo ma do siebie natura, jak ktos ma skłonność do rozstepow to najlepszy specyfik choc by niewie ile kosztowal na wiele sie nie zda. Jak mama, ciocia i reszta kobiet w rodzinie najblizszej ma rozstepy to i nam ciezko bedzie ich uniknąć. Moja mama przeszla 3 ciaze, nie stosowala nic bo i w tamtych czasach nic nie bylo i nie ma ani jednego rozstepu.

10 lata 4 miesiąc temu #941532 przez Pisklak
Dokładnie..., moja mama tez raczej nic nie stosowała....jak to mówi..."ja sie nie pieściłam z ciążą tak jak Ty" hehe ... :)) I brzuszek Ma ładny bez żadnych śladów... Po 2ciazach. Ale nasze czasy są inne wiadomo, za duzo jest informacji, przeróżnych badań, opinii itd.... Dlatego my juz inaczej przechodzimy ciąże :)

10 lata 4 miesiąc temu #941536 przez monia89
Hej lekarz rozbroił mnie :-) dziś już Synek jest nim na 60% MASAKRA! Z brzuszkiem tzn żołądkiem fasoli ok.
Kajda ja jak zapytałam o pęcherz na usg to powiedziano mi że do usg ginekologicznego nie jest potrzebny peĺny więc nie wiem jak to jest ale ja zawsze siusiam przed bo cięzko mi jest wytrzymać jak przyciska mi sie brzuch zaraz siku mi sie chce.
ja perfect i oliwke stosowałam i stosuje rozstępy mam tylko na nogach tj udach.

10 lata 4 miesiąc temu #941555 przez kaikai
Ja przed usg zawsze sikam.

Monia to lekarz sobie jaja robi :laugh:
I weź tu coś kup, chyba będziesz musiała poczekać z zakupami do porodu.

Też muszę kupić krem, bo do tej pory oliwka smarowalam.
Ja nie mam rozstępów na brzuchu, trochę na udach, mało widoczne.
U mnie mama, moja siostra i ja nie mamy sklonnosci.

10 lata 4 miesiąc temu #941559 przez klauduska89
Monia na przyszlej wizycie zeby nie powiedzial Ci ze na 50% chlopak heh:)

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #941591 przez Karolincia
Dziewyczny nie wiem co ta moja ginekolog mi gadała :( Pójdę za Waszą radą i opróżnię pęcherz przed usg :)

Mam głupie pytanie czy to usg przez brzuch robione boli? Trzeba zdejmowac spodnie?

Monia - Chłopak będzie :D Czuje to :D

10 lata 4 miesiąc temu #941601 przez klauduska89
Karolincia spodni zdejmowac nie trzeba ale rozpiac i troche opuścić. A czy boli? Lekarz dosc mocno dociska ta glowice do brzucha ale zeby az bolalo to nie :)

10 lata 4 miesiąc temu #941603 przez sun333
Hej mamuśki :)
Karolincia usg przez brzuch nie boli - przynajmniej mnie nie bolało. A spodni nie trzeba zdejmować wystarczy zsunąć je z bioder tak żeby lekarz mógł swobodnie zbadać podbrzusze i nie pobudzić ubrania.

Monia a już miałam zmienić w tabelce na chłopca ;) chyba się jeszcze wstrzymam ;)

A właśnie jeśli chodzi o waszą prośbę o przesunięcie tabeli na pierwszą stronę to pisałam 2 dni temu do moderatora ale narazie widzę bez rezultatu.

Ja dzisiaj odebrałam wyniki i miałam wizytę. Niestety ale mam bakterie w moczu :/ dostałam globułki mam brać na noc przez 3 dni a potem zrobić posiew. Oprócz tego lekka anemia ale co poradzę że nie mam ochoty na mięso :( lekarz kazał odstawić mi kwas foliowy a w zamian przepisał żelazo z kwasem. Trochę się przestraszyłm jak przystawił ktg jeździł chwilę po brzuchu z lewej strony i cisza... a gdy tylko zmienił na prawą stronę serduszko biło jak oszalałe :))))))) 26 listopada mam usg - już nie mogę się doczekać :)))))) w ogóle mam wrażenie że chyba mój bąbel zaczyna mnie smyrać od środka.

co do rozstępów to ja smaruje się oliwka jak mi się przypomni a tak liczę na to że mam dobre geny po babci i mamie one nie miały rozstępów :)

10 lata 4 miesiąc temu #941614 przez kaikai
Sun tabelkę mogę do mojego postu na 1 str.przykleić jeśli chcesz.

Usg nie boli, ale jak mi lekarz w poprzedniej ciąży przyciskal głowicę przez pół godziny to już bolało.

10 lata 4 miesiąc temu #941619 przez monia89
Karolincia mi obojetnie :-)
jak mocniej przyciśnie to zaboli.
i ubranie spuszcza się pod biodra.

10 lata 4 miesiąc temu #941621 przez Karolincia
Dziękuję Mamuśki za objaśnienie i rozwianie moich wątpliwości :) :)

Sun - To mamy w tym samym dniu usg ja tez mam 26 listopada :D No tak, dzidzia ulokowała się po prawej stronie i nastraszyła Mamuśkę :) Ojj cudowne uczucie , ja jak czuje Maluszka to mam wrażenie, że jelita mi sie przesuwają :) Na razie delikatnie i powoli :)

10 lata 4 miesiąc temu #941671 przez Anabelle
Ja też sikam przed usg, nie bylabym w stanie wytrzymać z pelnym pecherzem, jak wizyta z badaniem ginekologicznym, plus naciskanie podbrzusza głowicą. Niektórzy twierdzą, że pełny pecherz jakby wypycha dziecko od środka i przez to lepiej sie ustawia do usg, ale zawsze sikalam przed wizytą w każdej ciąży i żaden lekarz nie miał co do tego obiekcji ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka