BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2015;)

10 lata 1 miesiąc temu #942912 przez sun333
Ja przeczekałam wczorajszą falę uderzeniową ale dzisiaj wybrałam się po zakupy do Lidla i kupiłam :

Wszystko na 62-68 - na początek może troszkę przyduże ale na pewno się przyda na później. w razie czego gdybym miała ich nie użyć mamy w rodzinie aktualnie jeszcze dwóch bąbli jeden ma przyjść na świat 4.01 a drugi jest wcześniakiem więc zanim urośnie to jeszcze mogą na niego pasować. ale myślę że jednak nasz Adaś będzie w nich hulał. Ja jakoś dzisiaj źle się czuję. W lidlu myślałam że zemdleję , mój P mówi że mam podkrążone oczy - więc dzisiaj czas odpoczynku.

U nas na obiad będzie sałatka cezar - mojej roboty i kefir. Mój P regularnie chodzi na siłownię i w kółko je piersi z kurczaka ryż albo sałatki. Ziemniaki to nie pamiętam kiedy u nas były. Wczoraj byłam u babci i zjadłam pyszną zupę pomidorową z wielką przyjemnością :) bardzo się ucieszyłam że mi tak smakowało bo to moja ulubiona zupa a od początku ciąży miałam wstręt do pomidorów, sosów pomidorowych itd ale chyba już mi przeszło.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 miesiąc temu #942914 przez sun333

sun333 napisał: Ja przeczekałam wczorajszą falę uderzeniową ale dzisiaj wybrałam się po zakupy do Lidla i kupiłam :

Wszystko na 62-68 - na początek może troszkę przyduże ale na pewno się przyda na później. w razie czego gdybym miała ich nie użyć mamy w rodzinie aktualnie jeszcze dwóch bąbli jeden ma przyjść na świat 4.01 a drugi jest wcześniakiem więc zanim urośnie to jeszcze mogą na niego pasować. ale myślę że jednak nasz Adaś będzie w nich hulał. Ja jakoś dzisiaj źle się czuję. W lidlu myślałam że zemdleję , mój P mówi że mam podkrążone oczy - więc dzisiaj czas odpoczynku.

U nas na obiad będzie sałatka cezar - mojej roboty i kefir. Mój P regularnie chodzi na siłownię i w kółko je piersi z kurczaka ryż albo sałatki. Ziemniaki to nie pamiętam kiedy u nas były. Wczoraj byłam u babci i zjadłam pyszną zupę pomidorową z wielką przyjemnością :) bardzo się ucieszyłam że mi tak smakowało bo to moja ulubiona zupa a od początku ciąży miałam wstręt do pomidorów, sosów pomidorowych itd ale chyba już mi przeszło.

10 lata 1 miesiąc temu #942918 przez kaikai
Ja wczoraj też w biedronce byłam, kupiłam tylko pościel z Kubusiem dla Dawida, te kocyki takie średnie były, nie podobały mi się.

Sun zdjęć nie widać

10 lata 1 miesiąc temu #942919 przez kaikai
Już widzę :)

10 lata 1 miesiąc temu #942944 przez Nikaa
No synek uwielbia udeptywać i kopać w okolicy pęcherza :P
kondycja powoli mi siada - męczę się znacznie szybciej :whistle: co ciekawe na tym etapie pierwszej ciąży aż tak kiepsko nie było z moją kondycją :dry: no ale to może dlatego, że teraz do ogarnięcia jest pierworodny :P

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

10 lata 1 miesiąc temu #942951 przez monia89
Ja mam relaks Tosik padł sam z Gutkiem jak pranie wieszałam. Ogarnełam dom i wcinam pierogi :-)
Dziś mam tylko dla Malego pierś a reszta niech se radzi jak wstanie podsmaże mu ją bo zlexałej nie lubi.
Sun super zawsze sie przyda :-)
Nikaa ja tez w pierwszej miałam więcej sił....

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 1 miesiąc temu #942999 przez Nikaa
Monia super - lubie takie fotki :)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #943084 przez Karolincia
Witajcie Mamuśki :)
Byłam dziś u promotora po podpis na karcie zatwierdzającej mój temat pracy magisterskiej :) Wdepnęłam przy okazji do szkoły, ale oddać już tą kartę i podpisac regulamin :)
Czeka mnie teraz wymyslanie ankiety :( Ogarnę to jakoś, ale cięzko mi idzie :(

Sun - Ciuszki super!! Bardzo fajny ten sweterek i spodenki :) W ogóle wszystkie ciuszki sa bajeczne :)

Monia - Piękne zdjęcie :) Słodziutkie :)

Nikaa - Ja w pierwszej jestem ciąży i jakoś zaczynam się szybciej męczyć, mam astmę oskrzelową do tego więc może to też ma swój na to wpływ. Dziś miałam cudowny humor, ale tata mi go zepsuł... wkurzył mnie....

Kaikai - i jak ta pościel z Disneya fajna?? :)

10 lata 1 miesiąc temu #943115 przez Kajda
Elo elo :)
Zdaję relację po wizycie u lekarzy . No więc na usg synuś pięknie świecił jajeczkami :) wyniki w normie oprócz tsh ... mam minimalnie podwyższone więc G kazała mi iść do endokrynologa muszę zrobić badania krwi i usg pewnie 500zł nie starczy i do tego wizyta :/
Najważniejsze , że z synkiem wszystko dobrze . Tak pisalyscie o zakupach , że sama pokusiłam z teściową do Lidla.
Miała któraś z Was problem z tarczyca?
Miłego wieczoru.

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #943132 przez kaikai
Karolina jutro zrobię fotkę pościeli jak wygląda w całości, w dotyku taka zwykła bawełna, nie jest zła ;)

Kajda ja byłam teraz u endokrynologa i badania robiłam, tylko ja miałam tsh poniżej normy w 12 tc 0,005, a teraz już więcej, więc poziom rośnie. Endokrynolog powiedział, że to ciążowe i nie muszę brać leków tym bardziej, że poziom rośnie.
Za wizytę placilam 150 zł, badania tsh, t3,t4, tobo chyba 130 zł.
Z wysokim tsh to chyba już leki są potrzebne. No nie wiem, lekarz Ci powie.

Monia świetna fotka :) :)

10 lata 1 miesiąc temu #943195 przez Karolincia
Witajcie Mamuśki :)

Kaikai - Dobrze :) Czekam na fotki !! :)

Kajda - Jeszcze raz gratuluję synka i dobrze, że wszystko jest wporządku :) Imię wybrane?? :)

Ja za tydzień mam usg i już się nie mogę doczekać!!! :)

10 lata 1 miesiąc temu #943198 przez monia89
Hej. Kajda synuś już napewno? Gratulacje :-)

10 lata 1 miesiąc temu #943238 przez Anabelle
Kajda a jakie masz tsh? Bo ja byłam pod opieką endokrynologa w ciąży z Antkiem a teraz również biorę eutyrox 25N.

10 lata 1 miesiąc temu #943244 przez Kajda
Karolincią imię jeszcze nie wybrane tatus nie może się zdecydować ;)
Monia były były jajeczka z peniskiem ładnie widoczne w ekranie aczkolwiek potwierdzenie płci następuje w 26 tygodniu tak pani doktor powiedziała ;)
Anabelle tsh mam 2,79 też mam ten lek przypisany ale od ginekolog . Musze iść do endokrynologa poleciła mi kobietę co zajmuje się mini tarczyca w ciąży pracuje w u nas w Poznaniu w szpitalu położniczym akademii medycznej . Mam do zrobienia badania tsh, ft3, ft4, anty TPO, anty TG i usg jakieś badania jeszcze sugerujesz?

10 lata 1 miesiąc temu #943257 przez Karolincia
Kajda a jakie macie typy imion dla Synka?? :) U Nas imiona wybrane jak będzie córeńka będzie Lilka a jak Synuś to będzie Staś :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka