BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2015;)

10 lata 1 miesiąc temu #943339 przez Karolincia
Sun - Tak dziękuję raz jeszcze :* Pani mówiła w rejestracji właśnie o tym, że dają płytki :) Aha i trzeba mieć wszystkie usg od początku ciązy i kartę ciązy :) Tylko kurde jak ja wezme opis teraz z usg z 26 listopada jak ide na nfz i pewnie mi nie dadzą, chyba że poprosze o xero :)
Kaikai - tez słyszałam, że Boramed ma dobre opinie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 miesiąc temu #943342 przez małopolanka
hej dziewczyny ;-) dzięki za dodanie mnie do tabelki. Sorki ze rzadko się odzywam. W poniedziałek może podam więcej szczegolow bo mam usg polowkowe. Mam nadzieje ze w końcu się dowiem kto mieszka u mnie w brzuchu. Pozdrawiam wszystkie kwietnioweczki.

10 lata 1 miesiąc temu #943343 przez Karolincia
Małopolanka - W końcu się odezwałaś!! :) Odzywaj się częściej !! :) 3mam kciuki za usg i wizytę, aby wszystko było dobrze :)

10 lata 1 miesiąc temu #943347 przez sun333
Karolincia a o tym akurat mi nie powiedziała. Chociaż ja mam specjalna plastikową kopertę w której mam wszystkie badania ciąży i zawsze noszę ją ze sobą jak idę do lekarza. Tak w ogóle to ja mam tylko jeden opis usg - usg genetycznego wykonanego w 13 tyg i do tego opis testów Pappa. a tak po za tym to mam jeszcze dwa inne zdjęcia - pierwsze gdzie widac fasolkę w pęcherzyku, i potem z 9 tygodnia - ale żadnych opisów do tego nie miałam.

10 lata 1 miesiąc temu #943355 przez klauduska89
Ale naskrobalyscie :)
ja bylam wczoraj na wizycie, niestety mam bakterie w moczu i mimo ze wyniki nie sa jakies bardzo zle to pani doktor uparla sie na szpital :( i takim to sposobem w piatek mam sie stawic na oddziale. Najgorzej ze musze rozstac sie z synkiem :( kilka dni mnie nie bedzie a zostawialam go maksymalnie na kilka godzin dziennie. Niewiem jak on to zniesie, no i jak ja to zniose. Zla jestem bo z tego co wiem to w innych miastach na bakterie w moczu daja leki i po sprawie, a u nas upieraja sie na szpital.

10 lata 1 miesiąc temu #943358 przez sun333
Klauduska no to niefajnie. Ale swoją drogą to trochę dla mnie dziwne że od razu do szpitala cię skierowali. A tobie te bakterie zrobili normalnie ze zwykłego badania moczu czy z posiewu? u mnie wyszły przy normalnym badaniu, lekarz przepisał mi te globułki i kazał zrobić posiew, żeby ustalić czy te bakterie są rzeczywiście już w pochwie czy tylko były w przedsionku. Na tym posiewie jeszcze nie byłam - mam zamiar iść w piątek. Nie jest powiedziane że jak mi wyjdzie źle to badanie to też mogą mnie odesłać do szpitala. Chociaż w póki co nie mam żadnego swędzenia pieczenia upławów ani innych objawów więc mam nadzieję ze jest ok.
Chociaż zanim zrobiłam te badania w których wyszły bakterie to też nie odczuwałam żadnych dolegliwości.

Nie martw się będzie dobrze, na pewno będziesz tęskniła za małym ale może okaże się że twój ginekolog narobił rabanu w szpitalu zrobią badania jeszcze raz i może odeślą cię z lekami do domu :) Głowa do góry :)

10 lata 1 miesiąc temu #943369 przez klauduska89
u nas jak mają najmniejsze podstawy to kładą do szpitala, dają zwolnienia na potęgę i boją się o swoje tyłki a tak to mają podkładkę. Bakterie wyszły mi z zwykłego badania moczu. Nie odczuwam żadnych dolegliwości

10 lata 1 miesiąc temu #943370 przez Kajda
Klauduska ja na początku miałam bakterie liczne i inne wyniki które wskazywały zapalenie układu moczowego . Zabrałam 2 opakowania urosept. Dodam że żadnych objawów nie miałam. Wczoraj wyniki miałam dobre oprócz bakterii dostałam jednorazową saszetke przed snem do wypicia dzisiaj. Ale mam jakiś stan zapalny w pochwie dostałam globulki więc może dlatego . Dziwi mnie, że odrazu kładzie Cię do szpitala przez bakterie . Kiedyś gdzieś czytałam , że lekarz zalecał przed badaniem moczu zaaplikowac tampon mniejsze ryzyko bakterii nie pochodzenia mocznego.

10 lata 1 miesiąc temu #943376 przez Karolincia
Sun - to ja mam z kolei opis pierwszego usg i z tego usg również foteczki a tak to tylko zdjęcia z połowkowego kiedy sprawdzała gin przeziernośc karkową , w 12 tygodniu ciąży też miałam usg żeby sprawdzić czy krwiak się wchłonął - wchłonął się :) i teraz będe mieć 26 listopada ;)

Klauduśka - 3mam kciuki !!! Ojj...to będzie cięzkie rozstanie dla Was obojga :( Współczuje, a z kim zostanie Synuś??

10 lata 1 miesiąc temu #943392 przez monia89
Klauduśka ja bym zrobiła na szybko badanie moczu w innym laboratorium nawet teraz mocz zawiozla zeby byl szybko wynik.

10 lata 1 miesiąc temu #943409 przez klauduska89
U nas laboratorium jest tylko w szpitalu gdzie oddawalam kocz do badania...mąż wezmie kilka dni wolnego i bedzie z synem.

10 lata 1 miesiąc temu #943443 przez Karolincia
Klauduśka - będzie wszystko dobrze, zobaczysz!!! Główka do góry !! :) Zapraszam na w-zetkę na poprawę humoru i sok pomarańczowy wyciskany ze świeżych owocków :)

10 lata 1 miesiąc temu #943578 przez Karolincia
Witajcie Mamuśki !! :)

Jaka pogoda u Was??
U mnie szaro buro, padał rano śnieg z deszczem, mokro i duża wilgoć w powietrzu :(

10 lata 1 miesiąc temu #943593 przez klauduska89
U nas pogoda identyczna, troche snieg musial w nocy popadac bo delikatnie bialo się zrobilo. Nas cos chyba lapie przeziebienie...

10 lata 1 miesiąc temu #943594 przez Karolincia
Klauduśka - sok z czarnego bzu do herbatki polecam !! :) Mi pomógł :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka