BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2015;)

10 lata 4 miesiąc temu #944238 przez Karolincia
Sun - Ojej...pracować w nowy rok - współczuje :( To życzę, aby tak było !! :) Ja będe spędzać urodziny w domu, dawno tak nie miałam :) Urodziłam się 1 stycznia :) :laugh: :woohoo:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #944299 przez Karolincia
Ale cisza tu dziś :D widać, że weekend się zaczął :)

Miłego dnia Mamuśki :*

10 lata 4 miesiąc temu #944336 przez monia89
Hej. Miłego weekendu :-) buziaki.

10 lata 4 miesiąc temu #944429 przez Pisklak
SUN333, jak na Ochocie, to ładnie!!!!!:) wydaje mi sie, ze to naprawdę świetna okazja! Ja mieszkam(tzn jak jestem w PL) 25km od Warszawy. Moi rodzice przymierzali sie do sprzedaży mieszkania...4 pokojowego, pewnie byłoby w podobnej cenie, wciąż blisko,no ale to nie Warszawa:)na pewno nie jest łatwo o takie mieszkanie w Warszawie.

10 lata 4 miesiąc temu #944437 przez Karolincia
Dzień dobry Mamuśki !! :)

Pisklak - Zgadzam się z Tobą w 100% !! :) Dokładnie nie jest łatwo o takie mieszkanie na Ochocie w dobrym punkcie komunikacyjnym w Warszawie.... :) :)
Dlatego mam nadzieję, że wszystko sie powiedzie i Sun kupi to mieszkanko :)

Jakie dziś mleko za oknem!!!! Taaaakaaa mgłaaaa, że nic, a nic nie widac!!! :)

10 lata 4 miesiąc temu #944447 przez sun333
Dzięki dziewczyny za wsparcie. Mam nadzieję że się uda :*

U mnie za oknem słonecznie. Mąż poszedł do szkoły ale może wybiorę się na spacer sama - chyba że uda się kogoś zwerbować do towarzystwa. Póki pogoda dopisuje ( i kondycja :D) nie ma co siedzieć w domu. Trzeba się dotleniać :)

Kurde już nie mogę się doczekać się środy i usg :) jestem ciekawa jak duży jest nasz bąbel. Ostatni raz widzieliśmy go 9 października teraz na pewno jest już dużo dużo większy :) to usg jest na NFZ więc tylko 2D ale 04. 12 będzie połówkowe szczegółowe i z opcją 3D/4D i wtedy to już w ogóle będzie czad.

kochane moje a teraz ważny komunikat

Serdecznie zapraszam was do przyłączenia się do akcji szlachetna paczka - wiadomo że każdy z nas ma swoje kłopoty , nie na wszystko nam starcza nie zawsze jest tyle ile byśmy chcieli ale jest tyle ludzi których sytuacja w porównaniu do naszej jest naprawdę tragiczna. Oni nie oczekują luksusowych prezentów im brakuje najprostszych rzeczy takich jak podstawowe produkty żywnościowe typu ryż mąka, dżem, środki czyszczące, odzież zimowa i buty dla dzieci.
Dobro zawsze powraca a nigdy nie wiadomo czy kiedyś nam nie będzie potrzebna pomoc :)
Każda pomoc nawet najmniejsza może dać komuś szczęście i ułatwić życie :)

10 lata 4 miesiąc temu #944452 przez Karolincia
Sun - Nie ma za co Kochana :*

U mnie mgła powoli opada, i pięknie świeci słoneczko !! :) Też się wybiorę na jakiś spacer, masz rację póki jest kondycja nie ma co siedzieć w domu!! :) Jeszcze się nasiedzimy :D :)

Pomyślę i może wezmę udział w akcji szlachetna paczka :)

Mamy razem usg w środę !!! :) Ja tez juz przebieram nogami, nie mogę się doczekac, aby zobaczyć moje Maleństwo !! Też na NFZ mam, więc kiepska jakość :// ale...najważniejsze, aby usłyszec bicie serduszka i zobaczyć czy to synuś czy córenka Nam rośnie :)
A 13 grudnia mamy 3D/4D :) Tak jak Ty w tym samym miejscu :)

10 lata 4 miesiąc temu #944607 przez Karolincia
Maminki co sądzicie o sterylizatorach do butelek ? Ja zamierzam karmić piersią jak najdłużej, ale do smoczków taki sterylizator tez jest dobry... :) Sama nie wiem czy warto kupowac, czy wyparzać smoczki tradycyjną metodą?? ;)

10 lata 4 miesiąc temu #944608 przez Nikaa
ja wyparzałam smoczek metodą tradycyjną i było ok :)
co do karmienia piersią butelka też czasami jest przydatna - odciągasz pokarm i możesz wyjść np. do lekarza :) ja miałam butelkę tak na wszelki wypadek przy Mikusiu i teraz też tak zamierzam zrobić :)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

10 lata 4 miesiąc temu #944609 przez Karolincia
Nikaa - Może głupie pytanie zadam, ale to będzie moje pierwsze dziecko i nie mam doświadczenia w temacie macirzyństwa .
Wyparzyc smoczki można w taki sposób, że gotujesz wodę w czajniku, wkałdasz do miseczki smoczek i zalewasz go wrzątkiem zostawiasz na chwilę i pozniej wyjmujesz?? :)
Pewnie, w sumie tak bardzo wygodnie jest z tym odciąganiem :) Też tak będe robić :) Kupiłam zestaw startowy dla noworodka Avent Philips :)
A jaki masz laktator?? :)

10 lata 4 miesiąc temu #944612 przez Karolincia
Maminki dobrej nocki Wam życzę !!

Ide się umyc, położyc i obejrzec jakiś film i spać :)

Śpijcie dobrze , kolorowych snów :)
Dobranoc :)

10 lata 4 miesiąc temu #944615 przez Nikaa
Karolincia - ja właśnie tak robiłam jak piszesz :)
laktator mam ręczny Aventu i jak dla mnie ok -z tego co swego czasu czytałam to jaki laktator to zależy od tego jak często zamierzasz odciągać - jak rzadko (jak ja) to można sobie postawić na ręczny jeśli często to podobno warto zainwestować w elektryczny ;) ja miałam chyba taki sam zestaw jak Ty dla noworodka - był już z buteleczką i smoczkiem do butelki i byłam zadowolona
u mnie laktator był przydatny właśnie w jakiś sytuacjach podbramkowych typu lekarz :)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

10 lata 4 miesiąc temu #944633 przez monia89
Hej Sun trzymam kciuki za kupno mieszkanka!
Ja miałam elektryczny z akumulatorem ale to siła wyższa bo studiowałam i nie miałam czasu na reczne odciąganie nauczelni.
teraz kupie stelizator juz nawet licytuje z tt
i polecam płyn nuka do mtcia butelek.
3 mam kciuki za Wasze wizyty i usg :-) ja ide dopiero 8 grudnia.

10 lata 4 miesiąc temu #944652 przez Karolincia
JDzień dobry Mamusie :)

Ja chyba od razu zainwestuję w elektryczny, jest wygodniejszy w użyciu :) Będę pewnie jeździć do promotora z pracą, albo ją składać w dziekanacie na zaliczenia pewnie też ostatnie ...więc się przyda :)

Monia - do 8 grudnia szybko zleci :) Ja już chce środę i godzinę 12.40 - zobacze wtedy moje Maleństwo jak podrosło :) I poznam płeć - jeśli Dziecię me będzie łaskawe ładnie sie ułożyć, jak na pazdziernikowym usg i świeciło pośladami , pięknie rozchyliło nogi na bok :)

10 lata 4 miesiąc temu #944653 przez Karolincia
Aha..!! Przypomniało mi się !!!!

Jakie mleczko polecacie to już zastępcze?? Myślę o Bebilonie , ale też mi koleżanka mówiła o mleku o nazwie Enfamil (jest bardzo drogie )

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka