BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2015;)

10 lata 1 miesiąc temu #943279 przez sun333
Kajda gratulacje synka :)

Ja mam nadzieję że po najbliższym USG mój Adaś nadal pozostanie Adasiem i nie okaże się że siusiak mu gdzieś zniknął ;)
Właśnie a propos USG, udało mi się dzisiaj zapisać prywatnie na USG połówkowe do bardzo dobrej przychodni, specjalizującej się we wczesnym (ewentualnym) wykrywaniu wad płodu z naciskiem na serce - a to chyba w badaniu połówkowym ma kluczowe znaczenie.

www.usgecho4d.pl/usg-rozwoju-ciazy-polowkowe.html tutaj jest link.
Oprócz tego że dokładnie badają wszystkie parametry to można tez zobaczyć wszystko w 3D i dostać płytę z nagranym filmem - więc dwie pieczenie na jednym ogniu :)

Ale najważniejsze żeby maluch był zdrowy i prawidłowo się rozwijał - właśnie mnie kopie z prawej strony bo siedzę po turecku przygarbiona przed kompem i chyba mu za ciasno :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 miesiąc temu #943290 przez Karolincia
Sun - Ile kosztuje usg 3D/4D w tej przychodni ?? :) Chyba też się skuszę :)
Moje Maleństwo cos ostatnio spokojniejsze jest, też tak macie? Trochę się martwie jak sie nie rusza dłuższy czas tzn pół dnia :(

10 lata 1 miesiąc temu #943298 przez monia89
Kajda ja pytam bo u nas jednego dnia bylo widac a drugiego.nie :-D
U nas kosztuje 200/220

10 lata 1 miesiąc temu #943300 przez sun333
koszt badania 250zł - może nie jest to najniższa cena ale uważam że za fachową ocenę i bardzo dobrą jakość sprzętu warto zapłacić i mieć spokojne sumienie że zrobiło się dla bąbla wszystko co mogło.

U mnie ruchy też nie są oszałamiające ale to prawdopodobnie dlatego że mam nadwagę i jak to określił mój P, Adaś jeszcze nie ma tyle siły żeby wyraźnie przebić się przez taką pierzynę w jakiej mieszka :) Mimo że kopnięcia są delikatne i na razie sporadyczne to zauważyłam już że najbardziej kręci jak go "zgniatam" tzn jak mam zgięty brzuch bo chyba mu ciasno oraz tak ok 18:00 po kolacji jak się wygodnie ułożę na kanapie :)

Mój P zakupił sobie stetoskop na allegro żeby słuchać małego hehe ale póki co to słychać tylko bąbelki i pukanie :)

10 lata 1 miesiąc temu #943302 przez Karolincia
Sun - Ja nie mam nadwagi i jakoś mój Bejbiś nie szaleje :) Może faktycznie więcej sadełka mam na brzuchu i trudniej się przebić hehe :)
Mój uwielbia jeździć pociągiem lub autobusem albo autem i jak są jakieś chopki i podskakuje pojazd to wtedy cały szczęśliwy jest :laugh: Wierci się wieczorkiem po kolacji jak się położe czy usiądę - tak samo jak u Ciebie :)
Może spokojniejsze te Nasze Dzieciaczki, albo jeszcze zbierają siły żeby później dokazywać :)

W sumie racja, lepiej wydać te pieniązki i mieć czyste sumienie, poza tym widać, że sprzęt pierwsza klasa i bardzo dobrje jakości zdjęcia wychodzą - bardzo profesjonalnie wygląda :)
Ciekawe ile trwa badanie? Długo czekasz na to usg ?? :)

10 lata 1 miesiąc temu #943309 przez Kajda
Imienia możecie nie wierzyć wybranego nie mamy żadnego , mam męża ze stoickim spokojem więc na wszystko ma czas ale muszę zacząć naciskać.
No wiem Monia o Twoim przypadku specjalnym . Lepiej teraz jak w 36 tyg :)
19.12 idę na połówkowe 3d/4d z echo serca i wszystkim i płace 300 zł .

10 lata 1 miesiąc temu #943315 przez monia89
Ja na 4 d ide 26/27 tyg a płeć prawidłowo określa sie po 26 tyg tak gin mi mówił :-)

10 lata 1 miesiąc temu #943318 przez Nikaa
Kajda u nas też synek będzie :) Leon Zdzisław (imiona po naszych Dziadkach) co do dziewczynki Lilka baaaaardzo mi się poda ( moja Mama ma tak na imię) :) :) :) ale plan jest taki, że w razie dziewczynki to będzie Maria Agnieszka (po naszych Babciach) ;)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

10 lata 1 miesiąc temu #943319 przez Karolincia
Kajda - hehe :) :laugh: :cheer: to musisz przycisnac Mezusia :) Tak kosztuje to usg 4D w granicach 200-300 zł ;)

10 lata 1 miesiąc temu #943320 przez Karolincia
Nikaa - Bardzo ładne zestawy imion :) Mi Lilka tez się bardzo podoba :) dlatego tak córenke nazwę :) Za tydzien sie dowiem czy będzie synuś czy córenka :) Nie moge sie doczekać !!!! :)

10 lata 1 miesiąc temu #943323 przez Nikaa
My mamy płytę z 4D z Mikusiem - zrobiliśmy kopię i daliśmy rodzicom w prezencie -ale to była dla nich radocha zobaczyć wnuka :) myślę, że teraz też coś zakombinujemy - tym bardziej, że będą święta i to doskonała okazja by dostali taki prezent na pod choinkę :laugh:

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #943327 przez sun333
Karolincia ja zapisywałam się dzisiaj na 04.12.2014. Ale nie wiem czy wcześniej były miejsca czy nie po prostu 02.12 kończę równo 21 tyg a tak się składa że 04.12 mój P ma wolne i wszystko się idealnie zgrało. Ale jak sobie wejdziesz w zakładkę lekarze to sama zobaczysz że warto się tam udać. Jak wpisywałam w znanylekarz.pl nazwiska tych lekarzy to wszyscy mają znakomite referencje po za tym najlepiej świadczą o nich uzyskane certyfikaty, tytuły i miejsca w których pracują.
Acha z tego co czytałam w opiniach to akurat lekarka do której ja idę dr Hemala-Olkowska wykonuje badanie minimum 30min a jak coś ją niepokoi to dłużej

10 lata 1 miesiąc temu #943333 przez Karolincia
Sun - Zapisałam się na 13 grudnia bo mój Przyszły Mężus bedzie wtedy mógł byś ze mną na usg :) Mi doktor Jalinik Katarzyna będzie wykonywała usg :) :) Dziękuję, za link :*

10 lata 1 miesiąc temu #943334 przez sun333
Karolincia no to super cieszę się że mogłam się na coś przydać.
Aha nie wiem czy pytałaś o to czy nie , ale nie trzeba mieć własnej płyty - oni wszystko zapewniają :)

10 lata 1 miesiąc temu #943337 przez kaikai
Ja byłam na usg 3/4 d w Boramed na goclawiu, jestem bardzo zadowolona, cena 200, 220 genetyczne chyba 300.
Teraz też byłam na Waryńskiego na genetycznym 12 tc , cena 250.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka