BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2015;)

10 lata 4 miesiąc temu #942560 przez klauduska89
Helol. Gdzie sie podziewacie? Weekendujecie jeszcze:)?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #942611 przez Kajda
Pogoda nie współpracuje z naszymi organizmami. Idę dzisiaj odebrać wyniki krwi i moczu , jutro wizyta może dziecko ułoży się i dowiemy się co nie co ;) badania prenatalne też miałam robione dwa razy bo tak jakoś skocznie było w brzuchu ;)
Coś ostatnio nic mi się nie chce mam nadzieję, że nie będę miała anemi... jestem wcześniakiem i do 3 roku życia miałam non stop anemię .

10 lata 4 miesiąc temu #942613 przez Mamamila
Witam wszystkie przyszłe mamusie :)
Również zostanę mamą ( po raz drugi ) w kwietniu 2015r :) Nasze dzieci będzie dzieliła niewielka (bo tylko 14 miesięcy) różnica -czyli rok po roku :) Termin porodu mam na 29 kwietnia

10 lata 4 miesiąc temu #942620 przez monia89
Hej. Ale dupna pogoda :angry: :sick:
Tosik zasmarkany mnie tez coś łamie....
kajda czekam na info :-) ciekawe co tam mieszka u Ciebie :-)
Witaj Mamamila ja mam Synka 19 m-e a obecnie moja dzidzia raz jest córką raz synkiem :-) opowiedz cos więcej o sobie.

10 lata 4 miesiąc temu #942622 przez Mamamila
Moja córeczka ma 9 miesięcy. Rodziłam w lutym ,w 35 tygodniu, więc jest wcześniakiem. Ale miała ładną wagę i wszystko było ok :)
Obecnie podobno tez spodziewamy się dziewczynki, ale biorę to jeszcze z przymrużeniem oka, bo w pierwszej ciąży moja lekarka mówiła ,że będzie syn a dopiero na prenatalnych wyprowadzili nas z błędu. Teraz też poczekam na prenatalne,wtedy będę miała pewność ;) Ciąża jak narazie przebiega bez komplikacji (odpukać!) ale lekarka uprzedziła ,że porody przedwczesne lubią się powtarzać więc mam na siebie uważać. Trochę to trudne, bo siedzimy na razie same z małą w domu. Mąż wyjechał na kilka miesięcy za granicę do pracy, więc jest smętnie. Pomyślałam ,że na forum może będzie mi raźniej z innymi mamusiami :)

10 lata 4 miesiąc temu #942628 przez kaikai
Witaj Mamamila :)
Mój synek też urodził się wcześniej, teraz też nie wiem czy nas to nie czeka.

Ja mam w środę wizytę, doczekać się nie mogę i to jeszcze na godzinę 20.35

Dziś w biedronce są kocyki i pościel dla maluchów, ja wieczorem dopiero pojadę, nie wiem czy coś jeszcze będzie.
Do Lidla też chciałam po golfiki dla Dawidka.

Monia, a Ty upolowalas coś w lidlu ?

10 lata 4 miesiąc temu #942634 przez klauduska89
Mamamila witam. Sporo tu nas mamusiek z małymi brzdacami:) moj synek bedzie mial rok i 8 miesiecy jak kolejny brzdac sie pojawi na swiecie. Poczatki pewnie beda ciezkie ale damy rade :)
kajda ja tez mam jutro wizyte, tylko bez usg. Zobaczymy jak moje wyniki, posłucham serduszka, najgorsze tylko siedzenie w kolejce od rana..
u nas pogoda taka paskudna, caly dzien ciemno za oknem, deszcz pada a młody mi placze bo chce na dwor.

10 lata 4 miesiąc temu #942648 przez Nikaa
Co tam Dziewczynki szykujecie na obiadek ? :)
u nas domowa pizza :)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #942664 przez kaikai
Ja nie gotowałam nic, bo miałam pulpety od teściowej, ale chyba pojadę do McDonalda na obiad, bo te pulpety takie jałowe, że tylko Dawidkowi podałam z ryżem i fasolką. :sick: :sick:

Mam dużo mrozonek właśnie od teściowej, gotowała nam za czasów gdy ja do kuchni nie wchodzilam, teraz muszę się tego pozbyć i zrobić miejsce na święta.

Ale fajnie maluszek mnie kopię właśnie teraz :silly: :) tak po lewej stronie :)

A Wy gdzie najczęściej czujecie maleństwo ?

10 lata 4 miesiąc temu #942671 przez klauduska89
U mnie malenstwo albo sie tek przemieszcza albo jest spore bo raz z jednej a raz z drugiej strony czuje. Ja dzis mialam strasznego lenia i nie chcialo mi sie gotowac, wiec obiad tak na szybko, syn zjadl zupe i jajko sadzone, ja ziemniaczki z jajkiem a maz z paluszkami rybnymi.

10 lata 4 miesiąc temu #942727 przez monia89
Kaikai tata upolował wszystko co chciałam bodziaki i bluzeczki :-)
Ja miałam żeberka z ziemniakami i ogórki konserwowe.

10 lata 4 miesiąc temu #942836 przez Pisklak
Mnie tez często kopie po lewej stronie:) jeden raz było przedziwne, bo dostałam kopniaka po lewej...a za kilka lekund od razu po prawej, nie wiem jak ona to zrobiła :)))
U mnie dzis bedzie łosoś,ziemniaki i jeszcze jakieś warzywka. Wczoraj była pomidorowa ;)

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #942867 przez kaikai
Ja wczoraj w lidlu kupiłam dla Dawida body, rajstopy, pizamke, golfy. Aż w szoku byłam ze o tej porze dnia były dostępne nasze rozmiary.

Dziś sny to miałam jak z filmu grozy :ohmy:

Jutro wizyta, doczekać się nie mogę.

Monia jak przeczytałam w nocy Twojego postaci o ogorku, to zasnąć nie mogłam ;)
Dziś P rano otworzył mi słoik ogórków kiszonych :P

Pisklak ja od kilku dni zajadam się wieczorem łososiem, ale wędzonym :)

10 lata 4 miesiąc temu #942869 przez monia89
Hej. Przepraszam Kaikai ;) ja do biedronki moze pojade. Ale musze polezec bo brzuchmnie coś boli.
Nocka fatalna Antoś zadwardzenie miał późno spać poszedł wcześnie wstał dopiero jak zrobił kupke zregenerował się. Ale i tak dzień przestawiony.

10 lata 4 miesiąc temu #942870 przez Pisklak
U mnie łosoś z piekarnika:) i cukinia z marchewką na parze... No i ziemniaki;) tylko najgorsze kiedy gotować muszę tylko dla siebie...bo brudzenia tyle samo...ahhh:) ale jeść trzeba:)) łosoś wędzony pewnie by sie znalazł, ale z góry zakładam, ze 5razy droższy niż w Polsce...:/bo tu wszystko co nasze, europejskie to jest tak drogie, ze masakra... Wyobraźcie sobie... Ostatnio znalazłam cos takiego jak nasz Serek wiejski, który po prostu uwieeeeelbiam:) tutaj znalazłam cos w podobnie, to za podobnej wielkości opakowanie życzą sobie około 6$ . Oczywiscie, nie wariuje, bo bym chyba zbankrutowała.....
Ale bym zjadła serek wiejski, z rzodkiewką i szcziorkiem... Albo pomidorkiem.... O nieeeeeee:) biedna ja...:(

Co do snów, to ja tez mam teraz w ciaży jakieś dziwne sny, raz strasznie, raz inne... Ale wszystkie wyraziste i dobrze je pamietam....tez tak macie??

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka