BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2015;)

10 lata 4 miesiąc temu #940727 przez Karolincia
Wronka bardzo mi przykro współczuję :( :*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #940793 przez iska
Super tabelka :) a moze ta tabelke umiescic w czyims poscie na pierwszej stronie? albo w podpisie czyims? bedzie prosciej ja znalezc
to teraz tak.. u mnie mozecie poprawic przede wszystkim termin porodu na 21 marca :)
no i najwazniejsze po dzisiejszym USG polowkowym prosze mi tam umiescic chłopaka :):):)
Szymek moj jest szczesliwy bo bedzie mial brata... no a ja.. chociaz nastarajalam sie na dziewczyne to tez sie ciesze :) Wazne ze jest wszystko w porzadku :) no poza tym ze znowu na USG wykazało zastoje moczu w nereczkach malucha. ale podobno na ta chwile nie m a sie czym przejmowac. bedzie to trzeba kontrolowac i sprawdzic zaraz po porodzie.
aaa i mialam robione 3D/ i 4 D mam nawet na plycie nagrane... jestem pod wrazeniem niesamowitym... z Szymkiem nie robilismy 3 D. a szkoda.
Martwi mnie natomiast co innego... w sobote i w niedziele mialam dosc silne bole w okolicach mostka... nasilily sie po jedzeniu... podobno moze byc tak ze zoladek jest gdzies wyzej i naciska na inne narzady.. no ale to choerciia dosc mocno minie bolalo..

10 lata 4 miesiąc temu #940851 przez Karolincia
Iska - Gratuluję drugiego synka :* !! Ponoć wrażenia niesamowite na tym 4D usg :) Ja mojemu Narzeczonemu robie prezent pod choinke umowie Nas na usg 4D i dam mu pod choinkę torebke a w niej koperta a w kopercie kartka z data i godziną usg :)
Coś jeszcze kupie na prezent dla Niego, ale nie wiem co :(

Kurcze, a mowiłaś o tym lekarzowi? :(

10 lata 4 miesiąc temu #940854 przez Karolincia
Dziewczyny, wczoraj wieczorem jak leżałam w łóżku i głaskałam brzuszek przytrzymałam chwile dłoń po lewej stronie na podbrzuszu i poczułam jakby mi się coś w brzuchu przesuwało w prawą stronę pod tą ręką czułam, az się wystraszyłam na początku, ale tak leżałam i myslałam co to mogło być. Mogła to być dzidzia? Nie za wcześnie na takie dokładne czucie jej??

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #940855 przez sun333

10 lata 4 miesiąc temu #940862 przez klauduska89
Karolincia uważam że to dzidziulek mamę zaczepiał :) nie jest za wcześnie.

10 lata 4 miesiąc temu #940865 przez iska
ja też myślę ze to będzie dzidzia :)
wizyte mialam w piatek a bole zaczely sie w sobote i niedziele wiec nie mialam jak powiedziec mojemu prowadzacemu lekarzowi. wczoraj jak powiedzialam temu lekarzowi ktory mi usg robil i zapytalam czy to moze byc jakis ucisk czy cos to stwierdzil ze narzady wszystkie sa teraz w innych miejscach wiec mogl byc to ucisk zoladka na inne narzady.na razie jest ok wiec mysle ze to to.
a tu Wam pokaze mojego synka :) prawie przez cale badanie tak ssal palucha :)
i powiem Wam - jesli macie mozliwosc to polecam 3D/4D (ja mialam to wszystko w jednej cenie usg polowkowe 3d i 4 d z nagraniem na plycie -220 zł ) i czy robilabym zwykle usg czy to 3 D i tak tyle samo bym placila.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 4 miesiąc temu #940876 przez Karolincia
Iska - Ojej :) Moje Maleństwo poczułam wczoraj !! Cudowne to było uczucie :)
Śliczny synuś!! :) Cwiczył odruch ssania :) Warto tyle zapłacić, piękna pamiątka na całe życie :)

Klauduśka - wspaniałe to było uczucie!!! :)

10 lata 4 miesiąc temu #940877 przez klauduska89
Iska sliczny maluszek. To prawda usg 4d swietna sprawa. W poprzedniej ciazy bylam w 21 tygodniu, teraz tez sie wybieram ale nie wiem jeszcze dokladnie kiedy.
Karolincia narazie ruchy sa delikatne, to co pozniej sie dzieje to jest cos, a ppd koniec ciazy potrafi byc czasami i meczace i bolesne jak dzidzius jest juz bardzo duzy a chce sie porozciagac a nie ma gdzie :) ale naprawdę czuc ruchy dziecka to najwspanialsze uczucie w ciazy :)

10 lata 4 miesiąc temu #940878 przez sun333
Iska piękny ten twój dzidziuś! ja też myślę żeby na usg w 22 tyg iśc na 4D tylko nie wiem czy to badanie jednocześnie sprawdza wszystkie parametry połówkowe. Bo na stronie lecznicy w której to sprawdzałam jest tylko napisane że usg 4d wykonują od 20 tyg. Może Wy się orientujecie jak to działa?

10 lata 4 miesiąc temu #940885 przez Karolincia
Klauduśka - są delikatne na razie to prawda, jakby w zwolnionym tempie :) Powolne :) Rozkręci sie jeszcze ma czas :)

Sun - Nie wiem widocznie zależy od lecznicy, bo w niektórych robią od 13 już tygodnia ciązy 4D a wniektórych własnie od 20 tygodnia . ;)

10 lata 4 miesiąc temu #940929 przez monia89
Hej Iska gratuluje Syneczka! Ja mam usg juz jutro zobaczymy jak tam moja Fasolka :-)
Karolincia do dzidziulek na 100 :-D
Weronka tule!!! Napewno strach poxostaniez Tobą do końca.
Ja mialam z Antkiem 4d wielokrotnie supersprawa. Teraz połówkowe mam normalne a na 4d w okolicy 25 tyg pójde :-)

10 lata 4 miesiąc temu #940936 przez Karolincia
Mona - Piękna pamiątka to usg 4D :) Ooo to trzymam mocno kciuki za wizytę!! :)

Sprzątnęłam wszystkie szafki, półki, powywalałam co nie potrzebne :)
Jeszcze ciuchowe porządki zostały do zrobienia :)
Byłam na dłuuugim spacerze z psem, bo tak piękna, że musiałam się dotlenić :) Rzucałam mu piłkę :) Wybiegał się a ja zmęczyłam, jakbym maraton przebiegła :)

Jak dzisiejszy dzień Wam mija?? :)

10 lata 4 miesiąc temu #940945 przez monia89
Mnie mój M wkurw... cały dzień. Antek też dziś ma zły dzień. Ja sie nasprzątałam piwiesiłam firanki bo siostra okna mi umyła. 2 prania ogarnełam teraz prasowanie mnie czeka czego nienawidze. Teraz siedze zjadłam kopytka teraz pije herbatke i zajadam wafelka a M męczy sie z Młody z nakarmieniem go bo znów włączył mu sie niejadek.

10 lata 4 miesiąc temu #940962 przez klauduska89
U nas nudny dzien. Caly dzien prawie w domu bo brzydka pogoda, aby przed chwila wrocilismy z kawki u mojej mamy.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka