- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2015;)
Mamy Kwietniowe 2015;)
- klauduska89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kajda
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- klauduska89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- sun333
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Nareszcie znalazłem chwilę żeby się odezwać. Trochę było zamieszania w ostatnim czasie bo 3 dni po naszym powrocie do Warszawy zadzwonila moja tesciowa żebym wracała z powrotem bo siostra mojego męża urodziła synka ( miał przyjść na świat 24 list a urodził się 30 paź) a ja musiałam zająć się jej starszą córką pomóc w lekcjach itd. Więc z powrotem pojechałam te 350km.
Fajnie że tak dużo sie tutaj dzieje i jest nas coraz więcej

Dzisiaj byłam na badaniach krwi i moczu bo w czwartek wizyta u gina.
Tak się zastanawiam w którym tyg najlepiej zapisać się na usg połówkowe - myślicie że im później tym lepiej? Obecnie jest 17 tydzień i 3 dni. Myślałam żeby iść na usg w 21-22 tyg.
Martwię się trochę czy z bąblem jest wszystko dobrze, bo niby jestem w ciąży ale czuję się całkiem nieźle i nie czuję jeszcze ruchów po za tym nie mam wcale apetytu i jakoś mi się wydaje że wasze brzuszki są większe niż mój - może po prostu mam chandrę. A wy nie macie czasem takich myśli? Chyba będę spokojna dopiero na usg jak zobaczę że bąbel sobie podskakuje i ma się dobrze.
A co do wagi to ja generalnie mam nadwagę bo przy wzroście 167 moja waga z przed ciąży 84,5kg obecnie 84kg.
- Lina90
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Same rozterki i problemy

U mnie wszyscy stawiali na dziewczynke, ale się mylili

U mnie jak na razie 1kg na plusie

- klauduska89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Lina90 ja jestem bardzo szczupła bo obecnie przy wzroście 170 ważę 54, synkiem w pierwszej ciąży przytyłam niewiele bo 12 kg a brzuch miałam na koniec tak ogromny że jak popatrzę na zdjęcia to nie jestem w stanie tego ogarnąć

- monia89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 10

Lina to pieczenie moze byc przyczyna zapalenia tam ... jezeli to początek to musi Ci gin zrobić czystość zeby wyszlo bo nie zawsze kazde zapalenie infekcja jest widoczna.
Ja tez cos czuje i przełożyłam wizyte na 12 z19 wtedy tez mam usg poĺówkowe bede wpoĺowie 19 tyg.
Pokaże Wam coś

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój skarbek :)06.04.2013

Monia, Twoje pieski są kochane. Już czuję, że tam dzidziuś jest

Sun ja w pierwszej ciąży brzuszek miałam widoczny dopiero w 6 miesiącu.
W kolejnych ciazach szybko widać bo jest rozciagniety. Mięśnie słabsze, ja np.przed ciążą zjadłam więcej i już brzuch wyglądał jak ciążowy

Teraz jak zjem więcej na noc i wypne się odpowiednio to też widać jakby to był już 6 miesiąc

Napisałaś, że masz lekką nadwagę, tym bardziej ruchy dziecka trudniej jest Ci wyczuć, spokojnie dzidziuś będzie większy to poczujesz

Ja już czuję pukanie dzidziusi a, ale jest to tak delikatne, że nie jestem pewna czy to to.

Też nie mogę doczekać się usg, wtedy dzidziuś i to że jest we mnie będzie bardziej realne

U mnie narazie waga stoi, już nie chude

- iska
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Witaj Lina

Annabel super ze chlopak... o kurcze a z tym łożyskiem to szok.. powiedz mi na USG dopatrzył sie?? czy mozna to sprawdzic badaniem ginekologicznym??
Ja przy wzroście 170 przed ciąża ważyłam 60 ( w czerwcu) obecnie 66 .
a co do ruchow to czuje.. ale czasem jest to takie dziwne odczucie z przodu poniżej pepka .. jakbym jakaś zyle dotykała czy inna tętnice i mam wrazenie jakbym wyczuwała swoj puls (?!?) na brzuchu (?) dziwne to to... ale jak zapytałam dzis lekarza powiedział ze moze maluch ma czkawke ( no ale zeby czkawka byla wyczuwalna tak rytmicznie jak puls przez dluzszy czas??
a wlasnie co do wizyty... USG niestety nie mialam ( sprzet poszedł do naprawy :/) ale posluchalam sobie serduszka i ogolnie wszystko ok... dostalam skierowanie na morfologie, mocz i glukoze ( bleeeee)... USG polowkowe mam w poniedzialek to mam nadzieje ze zobacze co tam slychac i moze sie dowiem w koncu konkretnie kto tam mieszka

- klauduska89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- https://matuli.pl/

Ja nie planuję. Mam wózek + nosidło ergonomiczne. Szwagierka ma podwójny wózek phil&teds - kupiła używany.Nikaa napisał: Dziewczyny mające już jednego słodziaka w domu planujecie używać tzw. podwójne wózki??
Dla mnie podwójny wózek nawet dobrej firmy phil and teds był dość ciężki do manewrowania. Druga szwagierka miała jakiś tani ale to już w ogóle nie szło przepchać na trawie/drodze czy podbić na chodniku. Ja wole zostać przy nosidle ponieważ mam wtedy wolne ręce. Szwagierki syn uwielbiam wózek i w nim siedział, a córka non stop uciekała więc latała za nią wszędzie, musiała wtedy zostawić syna w wózku na srodku chodnika. U mnie wstępny plan - noworodek do wózka, a Antek sam na nogach. Jak się zmęczy to do nosidła na plecy - niesie się jak plecak. Ale jeśli bedzie mi wygodniej noworodka dać do nosidła żeby mieć go przy sobie a Antka troche na nogach, troche w wózku to bedzie na odwrót. Ja myślałam o tym w kwestii np placu zabaw. Niemowle w nosidle mogę mieć i huśtać Antka czy iść z nim do piasku czy na zjeżdżalnie. A jak bym miała noworodka w podwójnym wózku, a do tego biegałabym za 2 latkiem po parku i placu zabaw to bylabym w nerwach, że braciszek został sam w wózku. Mam wiec wizje, że wózek bedzie sobie stał na placu zabaw, torebka z telefonem etc na ramie ( do zapiecia w nosidle ergonomicznym, noworodek wtulony w nosidle w mój brzuch i klatke piersiową, a ja bym mogła spokojnie bawić się z Antkiem. Tyle w teorii, praktyka zweryfikuje

Lina witaj

Monia niestety mi się nawarstwiła własna choroba z chorobą Antka, wiadomo - wtedy więcej był u mnie na rękach, do tego ja kaszlałam i zauważyłam że mi macica 2 razy stwardniała. Wiedziałam, że nie jest dobrze - tzn czułam, że nie powinna twardnieć. Ale mimo wszystko szkoda, że troszkę się obniżyło. Lekarz mnie prosił, żeby starać się nie podnosić starszej pociechy bo lepiej męczyć się bez podnoszenia nawet z histeriami dziecka niż załatwiać opiekę, jeśli wezmą mnie do szpitala, dlatego na razie podnoszenie ograniczone do totalnego minimum. Ty też uważaj na podnoszenie Antosia - nasi mężczyźni już troszkę sobie ważą

- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- https://matuli.pl/

mi lekarka mówiła, żeby iść najwcześniej po skończonym 20 tygodniu. Bylam na połówkowym wczoraj ale i tak serduszko sie nie uwidoczniło ładnie. generalnie 21-22 tydzien skończony to lepiej.
u mnie wczoraj waga pokazała 69,3 kg przy 163 cm wzrostu. generalnie przybyło mi ok 1 kg
kaikai gratuluje pukania

iska łożysko lekarz oceni tylko na usg, badanie ginekologiczne to szyjka, nie ma szans żeby przez "dziurkę" lekarz oglądnął łożysko. na usg wykonuje się ocene położenia łożyska jak i wydolność pępowiny i łożyska.
- Pisklak
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Pisklak
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Pisklak
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-