BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2015;)

10 lata 4 miesiąc temu #943778 przez agania123
Cześć dziewczyny! Dawno nie pisałam, ale mam ostatnio tyle na głowie, że jak wchodzę na forum to tylko udaje mi się wasze posty przeczytać. W pracy urwanie głowy,. Zamiast mnie odciążyć dyrektorka dowaliła mi zadań. Nie wiem jak długo mi się uda im sprostać. A na dodatek tworzę tą podyplomówkę w wielkim bólu. Po kilka kartek dziennie:/ miałam nadzieję, że będę już miała koniec a tu ledwo połowa:/ No nic, nie ma co narzekać ale wziąć się do roboty. We wtorek mam wizytę i może upewnimy się czy w brzuchu jest Hania czy Dominik. Moja Natalka jest tak nastawiona na siostrę, że do brzuszka cały czas mówi Haniusia :P ale myślę, że bardzo się nie zmartwi jeśli jednak okaże się, że to będzie brat :) Dobra kończę, bo Natalka nie może się doczekać kiedy się z nią pobawię :) Trzymajcie się cieplutko w te pochmurne i mokre dni.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #943817 przez sun333
No Karolincia to poszalałaś ;) Ale jak się bawić to się bawić - od czasu do czasu potrzebne są takie małe szaleństwa. Czekamy na efekt fryzjerski w postaci fotki ;)

Mnie już przeszła złość. Chociaż mąż mnie zagotował dzisiaj do czerwoności. Ale na jak wrócił z siłowni i zaczął tak na mnie spoglądać tymi swoimi niebieskimi oczami to jak zwykle zmiękłam ehhh pocałował mnie w rękę przytulił i jak tu mu nie wybaczać tych jego wyskoków :) Mam nadzieję że wobec dziecka będę miała więcej konsekwencji inaczej zginę we własnym domu...

Agania fajnie że się odezwałaś, dobrze że wszystko u ciebie ok. co do pisania pracy to pełen szacun - ja się nie mogę w sobie zebrać żeby napisać licencjat.
No teraz na USG musi się okazać że to jednak Hanusia bo inaczej Natalka się wkurzy :P i w pełni ją rozumiem ;)
Mój brat też miał być moją wymarzoną siostrą ale niestety nie wyszło i bardzo długo musiał sobie pracować na to żebym była dla niego fajną siostrą hehe

10 lata 4 miesiąc temu #943846 przez agania123
No sun chyba nie ma innego wyjścia :) ja już raz zawaliłam pisanie pracy jak byłam z Natalką w ciąży. Nie dałam rady napisać mgr i mimo ukończonych studiów nie mam tytułu mgr :/ póki co nie jest mi potrzebny, ale jak będzie to chyba będę musiała zaczynać wszystko od nowa a nie wiem czy na to znajdę siły. A ta podyplomówka jest Unijna więc jeśli nie podejdę do egzaminu będę musiała zwracać kasę a na to mnie nie stać :P

10 lata 4 miesiąc temu #943871 przez Pisklak
SUN333 - skąd ja to znam, jak mojemu Kochanemu coś nie pasuje i sie złości..i jak ma czas na siłownie to idzie, wychodzi wkurzony, tylko powie, "IDĘ!",a jak wraca po 2 godzinach to od razu inny człowiek:) przychodzi, spojrzy sie, przytuli i mówi najcześciej coś w stylu "Julka, ta Twoja mama, to tak sie ze mną kłóci, mowię Ci" .i znowu jest kochany:)) ... Itd. także siłownia działa idealnie na facetów:)))

Ja nie pisze o pogodzie, bo wielu znajomych tym tylko denerwuje. Ale tak bardzo chciałabym się choć na chwile schłodzić Polskim powietrzem...zróbmy jakiś deal... Ja wam prześle z +10stopni...a Wy mi trochę rzeskiego powietrza, co?:)

AGANIA123- powodzenia w pisaniu pracy. Ja pisałam moją nie będąc w ciaży, ale jak sobie myśle, ze teraz miałabym napisać, to nie wiem czy by mi sie to udało:) chociaż i tak na 2 tygodnie przed terminem złożenia miałam dosłownie kilka kartek... Bo leżałam w szpitalu. Ale zebrałam sie w sobie, od rana do wieczora pisałam:) i sie udało. Wiem jak bardzo każdy chce miec to po prostu z głowy. Życzę Ci, zeby jak najszybciej poszło do druku i trzymam kciuki:)

10 lata 4 miesiąc temu #943874 przez Pisklak
Aha.. no i nie mogłam się opanować:)) Wczoraj dostaliśmy takie cudo od znajomych, po ich synku:) Łóżeczko jest przeurocze uważam i nie mogę się doczekać kiedy zobaczę w nim moją córeczkę :) Nie będzie to normalne łóżeczko takie 'nocne', bardziej takie na drzemki w ciągu dnia:)
Załączniki:

10 lata 4 miesiąc temu #943926 przez Kajda
Pisklak ale boskie :)
Ja też przyznam się , że studia ukończyłam ale mgr jeszcze nie napisałam... Chciałam od października iść na inne studia , które mnie interesują i są mi potrzebne ale niestety nie mogę... będąc właścicielem firmy na L4 lub macierzyńskim nie mogę robić nic nawet na studia chodzić . Może jakiegoś pięknego dnia usiądę do mojej zaległej pracy mgr.
Po wczorajszych wycieczkach boli mnie gardło dzisiaj mam nadzieję, że się nie rozwinie .
Dziewczyny kiedy zapisać się najlepiej do szkoły rodzenia ? i Czy warto?

10 lata 4 miesiąc temu #944056 przez Ewcia87
Witam! Jestem mamą sierpniową 2011 i lipcową 2014. Mam do sprzedania bluzkę ciążową. Jeśli któraś z mam byłaby zainteresowana to zapraszam. Pozdrawiam i życzę spokojnej ciąży ;) allegro.pl/sliczna-bluzka-ciazowa-i4816643136.html

[/url]

10 lata 4 miesiąc temu #944081 przez Anabelle
Kajda każda szkoła rodzenia jest inna.Ja robiłam dwie. Jedna była bombowa, a druga do niczego. Przy pierwszej ciąży moim zdaniem jednak warto szczegolnie jeśli położne pracują w szpitalu.

23tc
Na zdjęciu synek od obojczyków w górę - widać usta i nos, na oczach ma dłonie. Nie wiem czy widać.

10 lata 4 miesiąc temu #944203 przez monia89
Hej.
pisklak uroczy ten kosz :-)
Agania witaj :-)
Kajda szkoła rodzenia jest super polecam!
Anabell śliczny synek :P :kiss:
Ja robiłam mgr będàc na 1 roku w ciąży i kończąc go z Antosiem i 2 rok jako matka polka.
z perspektywy czasu był to najgorszy czas bo zamiast siedziec z Synkiem w pierwsxych jego me jeżdziłam na zaliczenia itp dodam ze karmiłam a na 2 roku żeby uczyć sie pisać cokolwiek zarywałam nockio ile po 15 min nie zasypiałam nigdy wiecej takiej mordenki.

10 lata 4 miesiąc temu #944210 przez Pisklak
ANABELLE- wiiidać:) szkoda, że ńie chciał sie pokazać:)) ale moja Dzidzia zrobiła dokładnie to samo ostatnim razem...niestety nie dało sie zrobic nawet takiego zdjecia..

P.s. Mam problem z tym suwaczkiem ciążowym, gdzie to sie ustawia, bo jakoś nie mogę tego ogarnąć:))

10 lata 4 miesiąc temu #944213 przez sun333
Anabelle po prostu twój syn celebryta nie lubi fotek z zaskoczenia i do tego w negliżu :D

No Monia podziwiam te twoje pisanie z dzieckiem przy cycu - ja i bez tego mam problem ;)

Kurde dziewczyny jest 04:40 a ja ni cholery nie mogę spać a wszystko przez to że wczoraj byliśmy z mężem oglądać mieszkanie i chyba trafiła nam się super okazja. Szukamy mieszkania już dosyć długo i teraz to chyba jest strzał w dziesiątkę.
Jego wielkość to 48,5m. 2 piętro, pokoje 18, 12 i 10m, oddzielnie kuchnia widna z oknem oraz łazienka. Wszędzie wejście z korytarza. Niski 4 piętrowy blok po 3 mieszkania na pietrze, do tego piwnica i wolnostojacy garaż 50m od bloku.
200m do szkoły podstawowej i przedszkola, do Biedronki i Lidla tak samo, wokoło dużo zieleni i niska zabudowa. Dojazd do centrum 20 min tramwajem. I to wszystko za 310000 zł :)

Opcja jest dlatego korzystna ponieważ mieszkanie jest w takim stanie że praktycznie bez wkładu finansowego od razu można w nim zamieszkać :)
Po prostu rodzice umarli a ich jedyna córka od 20 lat mieszka w Kanadzie i chce się pozbyć kuli u nogi, dlatego zostawia wszystkie meble, kuchenkę gazową oraz lodówkę i pralkę :)

W poniedziałek mamy dostać wstępną kalkulację od doradcy finansowego i będziemy działać z kredytem. Kurde tak bardzo bym chciała żeby się udało bo naprawdę to mieszkanie jest świetne i ta cena również. Proszę trzymajcie za mnie kciuki

10 lata 4 miesiąc temu #944218 przez Pisklak
SUN333- super!! A gdzie to? Warszawa?

10 lata 4 miesiąc temu #944220 przez sun333
Tak Warszawa. Strasznie jestem podekscytowana i bardzo bardzo bym chciała żeby się udało :)

10 lata 4 miesiąc temu #944225 przez Karolincia
Witajcie Mamuśki !! :)

Ja jestem obecnie na 5 roku studiów zaczynam pisać pracę magisterską i chciałabym sie wyrobić do porodu z jej napisaniem :) Ankeite juz mam gotową, tylko musze w poniedzialek sie z promotorem umowic, żeby sprawdził czy ta ankieta jest wporządku, nic nie trzeba poprawić, zmienić. :) Oczywiście gotowa ankieta, ale musiałam dodać pare swoich pytań .m.in skala bólu VAS - studiuję fizjoterapię :)

Sun - To Ci powiem , że trafiło Ci się super mieszkanie !!! Jeszcze w Warszawie za taką cenę!!! :) A powiedz mi jeśli mozna spytac, jaka dzielnica?? :)

Pisklak - PIĘKNE to łóżeczko :) Bardzo ładne dla dziewczynki idealne !!! :) :)
Paskuuudnaaaa pooogooodaaa!!!! Szarość, widze szarość!!!! :( Nic się nie chce przez tą pogode !! :(

Macie jakieś plany na sylwestra?? Idziecie na jakąś zabawę?? :)

Mój Przyszły Mąż się uparł, że zostajemy w domu, amieliśmy iść na bal karnawałowy jak co roku :( Wkurzyłam się trochę na niego, tłumacząc mu że ciąża to nie choroba !!
On się uparł i koniec, tłumaczy mi, że boi się o to, : a jak ktoś Cię uderzy w brzuch niechcący, a jak ktoś na Ciebie wpadnie, a jak się bedziesz źle czuć...., A jak kręgosłup Cie będzie bolał...itp itd....
Z jednej strony ma rację, ale z drugiej....kurde...poszłabym troche potańczyć...:( ehhh...i zostajemy w domu....://
Mówi, że za rok sobie odbijemy zostawimy Maleństwo z babcią i pójdziemy poszaleć ....zobaczymy...czy nie będzie miał znów jakiś wymówek.... :(

10 lata 4 miesiąc temu #944232 przez sun333
Karolincia - Ochota :)

Ja też marzę o tym żeby iść na bal tylko mój mąż jak co roku idzie do pracy - w tym roku wypada mu akurat 01.01.
Cóż może za rok się uda :) po za tym jak nasza transakcja dojdzie do skutku to będziemy sylwestrować się w domu ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka