BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2015;)

9 lata 11 miesiąc temu #945504 przez mrsblaszczyk

agania123 napisał: Cześć dziew3czyny:) ja też wysłałam prośbę o dołączenie do FB :) Wczoraj miałam wizytę i wszystko jest ok. Potwierdzone, że będzie druga dziewczynka. Natalka w siódmym niebie, bo tylko chodzi i mówi " Haniusia, Haniusia" :) Następna wizyta 16.12. A dokładnie za tydzień mam wizytę u hematologa. Zobaczymy co powie. .

Gratuluję :D Ja nie mogę doczekać się już 17:00 gdzie powinniśmy dowiedzieć się, co mam w brzuchu :)

Pozdrawiam,
Agnieszka
rodzinnarewolucja.blogspot.com/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu #945507 przez mrsblaszczyk

Karolincia napisał: Kochane Mamuśki :*

Idę się do końca ogarnąć i jade na usg !! Cała jestem zestresowana, mam nadzieje, że pokaże co między nóżkami Mój Słodki Bąbelek !!!

Trzymajcie mocno kciuuukiiii !!!!!!

Do później !!
Miłego popołudnia :*

Trzymam kciuki :)

Pozdrawiam,
Agnieszka

9 lata 11 miesiąc temu #945512 przez Karolincia
MrBlaszczyk - Dziękuję!!!! :*

JEST JEST JEST!!!!!! Dziewczynka !! :) Będziemy miec Malutką Królewnę!!! Aż się wzruszyłam !!! :) :) Pięknie pokazała co ma między nóżkami, rozłożyła nogi na boki i kręciła pupcią hihihi :) Moja ruchliwa Kruszynka :) Płakałam ze wzruszenia na tym usg !! :) Łzy mi ciurkiem leciały :) Serduszko biło :) Moja Niunia jest młodsza z usg teraz wyszło 19 tydzień 1 dzień - tak wzrostowo stoi :) Waży 300 g :D :) :) Dziś jade mojej Córeczce coś kupić :) A z moim Przyszłym Męzem w sobote już idziemy na całego z zakupami dla Naszej Malutkiej :)

9 lata 11 miesiąc temu #945521 przez monia89
Witaj mr błaszczyk :-)
Agania Karolincia gratuluje córek :-)
Ciekawe co ja zobacze 8 :-D

9 lata 11 miesiąc temu #945533 przez Karolincia
Monia - Dziekuje raz jeszcze :* Ciekawe co będzie u Ciebie :) :) Też jestem bardzo ciekawa !! :) :woohoo: :woohoo:

9 lata 11 miesiąc temu #945553 przez kaikai
Karolina gratuluję :)

9 lata 11 miesiąc temu #945570 przez klauduska89
Karolina gratuluje córeczki, imie wybrane? Nasz synek w sobotę na badaniu wazyl 460g, a jutro mam jeszcze planowane usg to zobaczymy czy sie potwierdzi ze napewno chlopak

9 lata 11 miesiąc temu #945579 przez Karolincia
KaiKai - Dziękuje Kochana :*

Kaluduśka - Tak - Liliana :) :) Trzymam kciuki, żeby tak było !!! :)

Moja Kruszynka jest młdosza z tego usg teraz na 19 tydzien 1 dzień ciązy , waży 274 g :)

9 lata 11 miesiąc temu #945584 przez kaikai
Karolina śliczne imię :)

Klauduska duży chłopiec rośnie :)

Jeszcze sun miała dziś usg, ale nic się nie chwali.

Ja niestety nie byłam dziś u lekarza, bo już numerkow nie było :(
Jutro mam przyjść o 8 rano bez kolejki, już widzę te wszystkie baby, pewnie będzie awantura. Biorę ze sobą P na pomoc w walce :laugh: B)

9 lata 11 miesiąc temu #945618 przez sun333
Nie chwalę się bo jestem zmartwiona.... :( ale cały czas mam nadzieję że to po prostu wina złego sprzętu.
Zacznijmy od tego że lekarz był bardzo niemiły. To było USG na NFZ u nas w przychodni. Była bardzo słaba jakość, lekarz powiedział że nie jest w stanie określić płci (chociaż mi momentami migały jajka i ptaszek i mój Paweł też to widział). Potem pokazał nam jak bąbel podskakuje macha rączkami i cytuje "wygląda jakby całował szybę albo przesyłał buziaki" . Słyszeliśmy bicie serca 140/min oraz określił wagę na 338g. Na opisie USG napisał ze nie jest w stanie oszacować długości kończyn dolnych, górnych i wielu innych rzeczy a przede wszystkim nie był w stanie zbadać czy komory i przedsionki są prawidłowo rozwinięte. Generalnie to prawie nic nie było widać i nie wiem jakim cudem na koniec stwierdził że dziecko jest na granicy z płynem mózgowym (w sensie dał do zrozumienia ze mam robić USG co miesiąc żeby zobaczyć czy ilość płynu nie rośnie i czy dziecko nie urodzi się z wodogłowiem.) Strasznie się tym zmartwiłam dlatego chciałam was zapytać czy macie na swoich połówkowych USG w opisie coś takiego jak parametr Vp - u nas wynosi on 8,2. Niby czytałam w necie że norma jest do 10 ale już sama nie wiem co mam myśleć. Bardzo się boję o dziecko :((((((((((((
Żyję jeszcze nadzieją ze jak pójdziemy 04.12 na USG na Agatową gdzie mają bardzo dobry sprzęt i duże doświadczenie w USG prenatalnym to okaże się że ten lekarz niepotrzebnie mnie nastraszył...... Strasznie mi smutno..

9 lata 11 miesiąc temu #945619 przez klauduska89
Kaikai pierwszy synek urodzil sie 4 kg i teraz pan doktor na usg stwierdzilze ten bedzie ewentualnie niewiele mniejszy. Ale to sie okaze w kwietniu bo ich pomiary nie zawsze sa takie wiarygodne

9 lata 11 miesiąc temu #945623 przez klauduska89
Sun333 nie jestem w stanie nic Ci doradzic, mam nadzieje ze na kolejnym usg wszystko sie wyjasni i bedzie dobrze. Dobrze ze to juz za kilka dni i maja dobry sprzet. Badz dobrej myśli

9 lata 11 miesiąc temu #945636 przez Nikaa
Sun z Twojego postu wynoszę, że badał Was jakiś totalnie nieogarnięty lekarz - skoro nie potrafił sprawdzić tak ważniej rzeczy jak komory serca to znaczy, że to badanie nie było zbyt wiarygodne - przynajmniej jak czytam Twojego posta - piszesz, że niedługo idziesz na badania,gdzie będzie dobry sprzęt i bardzo dobrze - sama bym Tobie doradzała badania w innym miejscu

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

9 lata 11 miesiąc temu #945650 przez mrsblaszczyk

sun333 napisał: Nie chwalę się bo jestem zmartwiona.... :( ale cały czas mam nadzieję że to po prostu wina złego sprzętu.
Zacznijmy od tego że lekarz był bardzo niemiły. To było USG na NFZ u nas w przychodni. Była bardzo słaba jakość, lekarz powiedział że nie jest w stanie określić płci (chociaż mi momentami migały jajka i ptaszek i mój Paweł też to widział). Potem pokazał nam jak bąbel podskakuje macha rączkami i cytuje "wygląda jakby całował szybę albo przesyłał buziaki" . Słyszeliśmy bicie serca 140/min oraz określił wagę na 338g. Na opisie USG napisał ze nie jest w stanie oszacować długości kończyn dolnych, górnych i wielu innych rzeczy a przede wszystkim nie był w stanie zbadać czy komory i przedsionki są prawidłowo rozwinięte. Generalnie to prawie nic nie było widać i nie wiem jakim cudem na koniec stwierdził że dziecko jest na granicy z płynem mózgowym (w sensie dał do zrozumienia ze mam robić USG co miesiąc żeby zobaczyć czy ilość płynu nie rośnie i czy dziecko nie urodzi się z wodogłowiem.) Strasznie się tym zmartwiłam dlatego chciałam was zapytać czy macie na swoich połówkowych USG w opisie coś takiego jak parametr Vp - u nas wynosi on 8,2. Niby czytałam w necie że norma jest do 10 ale już sama nie wiem co mam myśleć. Bardzo się boję o dziecko :((((((((((((
Żyję jeszcze nadzieją ze jak pójdziemy 04.12 na USG na Agatową gdzie mają bardzo dobry sprzęt i duże doświadczenie w USG prenatalnym to okaże się że ten lekarz niepotrzebnie mnie nastraszył...... Strasznie mi smutno..

Ja jak byłam na pierwszej wizycie ciążowej na NFZ, to spotkałam się z podobnym przypadkiem. Lekarz wpatrywał się w ekran i coś mruczał pod nosem, ale dwa dni wcześniej trafiłam do kliniki, więc miałam porównanie. Od razu miałam płód zwymiarowany i wszystkie ważne info. Dlatego teraz chodzę na prywatne wizyty, mój lekarz niestety nie przyjmuje na NFZ.

Ale dziś dowiedzieliśmy się, że a 100% to jest dziewczynka! :) mamy córeczkę!

Pozdrawiam,
Agnieszka

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #945651 przez kaikai
Sun, nie martw się na zapas. Ten lekarz to jakiś konowal.
Ja z Dawidem pamiętam jak trafiłam do szpitala Orłowskiego, to jak robiła mi usg to w szoku byłam. Nie dość, że miała głowicę przymocowana na plaster, to jeszcze po 15 minutach uciskania mi brzucha zapytała się czy na pewno to 27 tydzień :woohoo:
Dobrze, że pół godziny wcześniej miałam robione usg w innym szpitalu z dobrym sprzętem i wszystko było w porządku.
Także nie ma co się denerwować, dla tych lekarzy to normalka i czasem nie myślą co powiedzą przy ciężarnej.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka