BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2015;)

9 lata 11 miesiąc temu #946762 przez mrsblaszczyk

sun333 napisał: Wczoraj byłam z rana w przychodni na badaniach krwi i moczu. Pojechałam samochodem i nie wzięłam czapki bo stwierdziłam że przecież z samochodu do przychodni 2 kroki. No i chyba się przeliczyłam :/ wieczorem zaczęły mnie boleć zatoki a przez całą noc wydmuchałam chyba rolkę papieru toaletowego :(
Dlatego dzisiaj nie wystawiam nosa za drzwi.

Mam nadzieję, że czujesz się już lepiej. Pogoda nie jest zbyt ciekawa...

Pozdrawiam,
Agnieszka
rodzinnarewolucja.blogspot.com/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu #946763 przez mrsblaszczyk

agania123 napisał: Karolincia bardzo Ci dziękuję :) najważniejsze, że promotor napisał, że praca jest ok i muszę tylko kosmetycznych poprawek dokonać :) Jeszcze tylko przetrwać do 14 grudnia i z głowy :)

Super! Gratuluję :D

Pozdrawiam,
Agnieszka
rodzinnarewolucja.blogspot.com/

9 lata 11 miesiąc temu #946805 przez Nikaa
Dziewczynki pisałam na FB ale tu też piszę
Hej - jestem po wizycie u mojego lekarza - maluszek super rozwija się prawidłowo Mamy znowu potwierdzoną płeć - synek Synek waży już 600 gram Wygląda cudownie jesteśmy zakochani w naszym bobasie
Co prawda mam jakieś zapalenie (bakterie w moczu) ale dostałam lek i powinno być ok
:) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

9 lata 11 miesiąc temu #946808 przez monia89
Nika super! Cos ostatnio dużo dzirwczyn ma te bakterie :-/
Ja piłam dziś glukoze i dałam rade :-) nie smakowała mi jak z Antkiem ale ogarnełam temat :-D

9 lata 11 miesiąc temu #946825 przez Nikaa
Monia no właśnie dziadostwo jakieś ...ale co tam pokonamy ;) grunt by synek cały i zdrów był i nadal się pięknie rozwijał i będzie dobrze :cheer:
no glukoza nie jest fajna ale da się przeżyć

9 lata 11 miesiąc temu #946835 przez agania123
Cześć! Mi lekarka powiedziała, że po następnej wizycie 16.12 też da mi skierowanie na glukozę. Jak miałam badanie z Natalką to pozwoliły mi wcisnąć pół cytryny. Zobaczymy jak będzie tym razem. Pamiętam, że ostatnio nawet wróciłam do domu po wypiciu, bo do laboratorium ma tylko kawałeczek od domu. No i nikt mi nie powiedział, że mam siedzieć na miejscu i się nigdzie nie ruszać :P A jutro czeka mnie wizyta u hematologa. Zobaczymy co mi powie. Ostatnio wspominał, że mimo, że się nic nie dzieje to on by mi radził rodzić we Wrocławiu, ale ja się chyba nie zdecyduję. Wolę być na miejscu. Mimo wszystko mam zaufanie do swojej lekarki a tam będę tylko jedną z wielu pacjentek, które przyjeżdżają do porodu. Poproszę go o namiary na siebie i powiem, że w razie czego to moi lekarze będą do niego dzwonić. Mam nadzieję, że na to pójdzie, bo do Wrocka mam 80 km :/

9 lata 11 miesiąc temu #946854 przez klauduska89
Agania123 a czemu do tego hematologa bo nie pamietam czy pisalas wczesniej.
Nikaa bakteria w moczu to czesta przypadlosc w ciazy, chociaz w pierwszej nie mialam z tym zadnego problemu to teraz lezalam na to dziadostwo w szpitalu i 3/4 oddzialu patologii ciazy na to bylo. Leki pewnie pomoga.to juz chyba napewno bedzie synek co :)?

Z tego co u nas to maluszek intensywnie kopie, ale uwielbiam to uczucie. W przyszly wtorek mam wizyte u lekarza i tez dostane skierowanie na ta nieszczesna glukoze fujjjj! Pogoda okropna, mróz straszny, Dawid na dworze by ciagle siedzial a ja strasznie marzne.

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #946916 przez agania123
Po Natalki porodzie miałam bardzo obfite krwawienia i przetoczyli mi 11 jednostek krwi. Stwierdzili, że to musi być jakaś wada układu krzepnięcia. Jak się już wszystko uspokoiło trafiłam do hematologa i już od 2 lat tak jeżdżę a wyniki super. Nic nie wskazuje na jakieś patologie, ale on woli dmuchać na zimne. Moja ginekolog stwierdziła, że według niej to było jakieś uszkodzone naczynie, które się nie chciało zasklepić i przez to te wszystkie problemy. Teraz nie ma zamiaru dopuścić do choćby najmniejszego rozpoczęcia akcji porodowej i od razu, jak tylko to będzie możliwe, zrobi cesarkę, by to naczynie znów się nie otwarło. Po ostatnim porodzie 2 razy mnie zszywali i dopiero po tym drugim razie wszystko się uspokoiło. Mam nadzieję, że tym razem tego wszystkiego uniknę, bo za wesoło nie było :/

9 lata 11 miesiąc temu #946917 przez agania123
Właśnie sobie uświadomiłam, że jestem na forum już dobre 4 lata ( od ciąży z Natalką ) a dopiero gaworzę :P słabo z tą moją mową :P Trzeba się do logopedy wybrać :P

9 lata 11 miesiąc temu #946938 przez Nikaa
klauduska89 pewne pewne - synek jest :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

9 lata 11 miesiąc temu #947483 przez agania123
Cześć :) jaka tu cisza ostatnimi czasy się zrobiła :P chyba powoli zaczynają się świąteczne przygotowania :) A ja byłam wczoraj u hematologa i nieźle się podirytowałam, a mój mąż to nawet z poczekalni wyszedł, bo miał już serdecznie dość. Mój pan hematolog jak zwykle załatwiał wszystkich w biegu. Mnie oczywiście też. Nie zastanawiając się długo powiedział, że wyniki są bardzo dobre, ale ona by nie ryzykował i rodził we Wrocku, bo tak :angry: . Nie potrafił podać logicznych argumentów. Jak mu powiedziałam, że ja wolałabym u siebie, że już rozmawiałam z gin o porodzie itd. to nawet nie specjalnie dał mi dojść do słowa. Po wszystkim zadzwonił do innej p. prof. i w końcu poprosił o konsultacje :S Cieszyłam się, że szybko się wizyta skończy, bo o 10 wychodziłam z gabinetu a on mi mówi, że muszę poczekać jeszcze na panią prof., bo ona załatwia mi badania w szpitalu na angiologii :/ czekałam kolejną godzinę, bo p. prof. przyjmowała swoich pacjentów. No i tak o 11 znalazła dla mnie czas. Jak przedstawiłam jej całą sytuację i powiedziałam, że w sumie to nie boję się rodzić u siebie stwierdziła, że ten szpital to chyba jednak nie będzie potrzebny. Mam do niej przyjechać 29 stycznia, ona sprawdzi jeszcze dokładnie moje wyniki i wtedy zadecyduje co dalej. Powiem Wam, że miałam wszystkiego serdecznie dość. Wychodziła z poradni o 11.30 ! A później było tylko przyjemniej :) początek świątecznych zakupów już za mną :P

9 lata 11 miesiąc temu #947491 przez Karolincia
Witajcie Mamunie :) :)

Dawno nie udziałam się tutaj z pare dni :) :)
Nikaa - Cieszę się u Was wszystko wporządku :) :)

Agania - Ahhh kocham te wizyty z NFZ!!! :D To i tak w sumie szybko załatwiłaś sprawę hehe ;) Najwazniejsze, że wyniki masz dobre!!1 Skontroluje Ci reszte wyników w styczniu i podejmie decyzje :) Zakupami poprawiłaś sobie humor - prawidłowo!!! :) :)

9 lata 11 miesiąc temu #947569 przez klauduska89
agania123 no to fajnie że wyniki jak narazie ok, obyś mogła u siebie bez problemu rodzić. A powiedz mi są szanse na sn czy raczej cc?
Karolincia no pustawo się znów zrobiło, chyba dziewczyny na fb się przeniosły.

9 lata 11 miesiąc temu #947590 przez monia89
Hej. Mi ostatnio doby brakuje. Codxiennie cos do załatwienia do tego ząbkowanie Antka padam.
Agania ja tez bym rodziła u siebie!

9 lata 11 miesiąc temu #947624 przez Karolincia
Klauduśka - chyba tak ;)

Monia - Ojej...a ktore ząbki mu wychodza ?? Współczuję :( A jak sie czujesz? :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka