- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2015;)
Mamy Kwietniowe 2015;)
- agania123
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 10
- Pliszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mogę Was poprosić o zagłosowanie na mój wierszyk? www.konkurs.inka.pl/konkurs/zgloszenie/2360
Bardzo dziękuję
- sun333
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Nareszcie jestem spokojna. Dzisiaj byłam na USG na Agatowej u dr Hameli-Olkowskiej. Najpierw wypytała mnie o wszystko o każde poszczególne badanie wykonane do tej pory, o leki jakie przyjmuję o choroby w rodzinie itp. Wymierzyła dzidziusia z każdej strony ze szczególnym uwzględnieniem główki. Powiedziała że wg niej wszystko jest w jak najlepszym porządku i w ogóle jest dla niej nie zrozumiałe dlaczego lekarz stwierdził, że komory są poszerzone skoro norma jest do 10.
No i najważniejsze Adaś pokazał nam jajeczka i siusiaka, więc w 100% jest moim wymarzonym chłopczykiem ))))))))))))))))))))
Jak tylko skończyła wszytko mierzyć to odwrócił się dupką do ołtarza tzn plecami do usg i przytulił buzią do łożyska hehe
Całe badanie mamy nagrane na płytkę, łącznie z biciem serca i zdjęciami 3D
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 21
Jakie minki robił Wasz synuś??
Najlepszy prezent jaki mogłaśs obie wymarzyć pod choinkę i z okazji Mikołajek - zdrowy Synek
Ile łącznie spędziłas u niej czasu w gabinecie ?? Długo czekałas na swoją kolej, były opóźnienia, dużo ludzi??
- sun333
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Nasz bąbelek jak zwykle boksował rączkami i się uśmiechał ale miałam wrażenie że został wybudzony ze snu przed badaniem mówiłam do niego żeby ładnie pokazał mamie jajka i pierwszą rzeczą jaką nam pokazała były właśnie jajka Ludzi nie było dużo ale opóźnienie tak ja miałam wejść o 10:30 a weszłam po 11. W sumie badanie trwało jakieś 40minut. Musisz też być z 15 minut przed czasem bo trzeba zapukac do takiego okienka i dostajesz ankietę wpisujesz tam swoje dane, przebyte chroby i infekcje w ciąży obciążenia genetyczne, sposób zapłodnienia, leki, daty badań itp generalnie zajmuje to chwilę. No i przed badaniem trzeba zrobić siku.
Masz rację to najlepszy prezent jaki mogliśmy dostać od Mikołaja )))))) Zdrowie Adasia jest najważniejsze
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziękuję Ci bardzo za taki szczegółowy opis, dobrze będe postępować według Twoich wskazówek i przyjade wczesniej Zawsze jestem wcześniej, bo się nigdy nie mogę doczekac wizyty albo usg
Ooo...posłuchał się Mamusi Ładnie jajeczka pokazał Może go faktycznie obudziła Pani ginekolog jak zaczeła badanie Słodziak się uśmiechał , Mały bokser rośnie
- klauduska89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- Otrzymane podziękowania: 1
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- vestusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zuzanka - 15.11.2011 :*
Fajnie, że Dzidziusie rosną zdrowo i gratuluję tym, które znają już płeć.
U nas wszystko dobrze no i również mogę się pochwalić, będzie druga dziewczynka, więc cieszymy się ogromnie.
Miłego dzionka życzę
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 10
- klauduska89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
Karolincia a dziękuję czuję się dobrze, dolegliwości ciążowe żadne mnie jak narazie nie dopadły. Od kilku dni biorę aby żelazo bo delikatnie mi hemoglobina spadła ale tak samo miałam w pierwszej ciąży, no i chwilowo odstawiłam witaminy bo zmieniłam z prenatal na falvit bo lepieju mi cenowo wypadały ale chyba mi nie pasowały bo strasznie do łazienki biegałam i myślę że to chyba po nich. Za klika dni zacznę znów brać i zobaczymy jak będzie, najwyżej znów kupię prenatal.
A tak wogóle to jak z naszą tabelką? kto się nią zajmuje i gdzie mogła bym ją podejrzeć? bo już się pogubiłam kto będzie miał córeczki a kto synków no i ciekawe której płci jak narazie więcej
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- vestusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zuzanka - 15.11.2011 :*
Byłyście już na glukozie? Ja na następną wizytę mam ją mieć, więc za jakieś dwa tygodnie idę ją robić. Lekarz zalecił pobranie krwi po godzinie i po dwóch od podania glukozy, a więc dwa razy. Z Zuzią miałam tylko po 2h od wypicia. Wtedy też mi smakowała, zobaczymy jak będzie teraz.
A któraś się zajmuje tabelką? Ja chyba mam troszkę zaległości w forum