- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Czerwcowe 2015
Mamusie Czerwcowe 2015
- ParadisKlaudia
- Wylogowany
- gaworzenie
od kilku dni jestem najszczęśliwsza na świecie, lekarz potwierdził moje przypuszczenia - jestem w 6 tygodniu ciąży
termin na 19 czerwca, mocno wierze w to ze wszystko będzie dobrze
Pozdrawiam Was gorąco
Klaudia
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój skarbek :)06.04.2013
- Aga1984
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- lena84
- Wylogowany
- gaworzenie
A i znalazłam w końcu jak to jest w przypadku kobiet zatrudnionych na umowie na czas określony. Podaje link jakby ktoś kiedyś był zainteresowany.
weblog.infopraca.pl/2013/01/ciaza-i-3-mi...odawca-moze-zwolnic/
pozdrawiam Was serdecznie
- martyna10146
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 5
- dotik1991
- Wylogowany
- gaworzenie
Jestem studentką V roku psychologii na Uniwersytecie Warszawskim i zbieram dane dotyczące doświadczeń kobiet na temat swojego dziecka w czasie ciąży.
Badanie jest całkowicie dobrowolne i anonimowe. Odbywa się w całości przez internet. Polega na wypełnieniu dwóch wysłanych przeze mnie krótkich kwestionariuszy i odesłanie ich z powrotem na adres e-mail lub wysłanie na adres Wydziału.
Więcej informacji na ten temat pod adresem: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Drogą mailową będzie również możliwość udostępnienia chętnym osobom końcowych wyników ogólnych z mojego badania.
Opis i wszystkie informacje będą zawarte w mailu, które wyśle po zgłoszeniu.
Zainteresowane Panie proszę o zgłoszenie się na adres mailowy:
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
(w temacie wiadomości proszę wpisać zgłoszenie)
Z góry dziękuję za zgłoszenia i poświęcony mi czas.
Dorota Kowalczyk
- betka81
- Wylogowany
- rozmowna
- Bicie Twego serca usłyszeć chcę i kopniaka poczuć
- Otrzymane podziękowania: 67
U mnie ochydne mdłości mnie męczą i nie mam na nic ochoty, więc komputer to ostatnia rzecz na jaką mam ochotę! Ledwo wyrabiam cały dzień jest mi niedobrze, boli żołądek i cokolwiek zjem to czuję jak podchodzi do gardła i ciągle mi się odbija. Okropne to!
A po za tym mogła bym cały czas spać!
Ossa ja wolała bym zakończyć sprawę tak i mieć spokój ale nie potrafię i się męczę !
agniesia ale ja nie mówię, że nie gotowa, wiele młodych dziewczyn jest świadomie gotowych na macierzyństwo i świetnie sobie radzą
Melisa witaj i gratuluję pikającego serduszka no i 4 mm to wielkoludek!
Azja witamy! Jak test pozytywny to się rozgość i opowiedz coś o sobie...
ParadisKlaudia również gratuluję!
Pratkycznie wszystkie jesteśmy z terminami z drugiej połowy czerwca
Aga pewnie już po imprezie. Ale ja bym sobie darowała bo dzidzia już wszystko z Ciebie ciągnie więc alkohol też
I gratulacje z okazji 30-stki!
martyna gratuluję wizyty i że wszystko jest super!
Ja jednak nie czuję się piękna
Ale świetnie, że od kogoś optymizmem bije.
Postaram się częściej wpadać i marzę aby już mi to przeszło a tu jeszcze kilka tygodni!
- agniesia1152
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- lavender
- Wylogowany
- gaworzenie
Witam wszystkie świeżo dołączone mamusie: Melissa, Azja, Paradis. Jak sie czujecie?
Gratuluje wszystkim, które juz sa po wizycie u gina i po pierwszym USG, ja wybieram sie w środę, zoabczymy co sie okaże.
Lena duzo tych badan, ale to chyba wszystkie wskazane i obowiazkowe, pamietam ze w I ciazy duzo tego bylo i zaplacilam za to kupe kasy. Ciekawa jestem czy w drugiej ciazy wszystko trzeba powtorzyc?
Betka bidulko, mam nadzieje ze to chwilowe i ze zanim sie obejrzysz juz bedzie po mdlosciach patrz przykład Agniesi
Agniesia, tez znam dziewczyny, ktore sa swietnymi mamami w Twoim wieku. To sprawa bardzo indywidualna ja np w wieku 21 lat to bylam glupia jak koza wiec dobrze, że dzieci wtedy nie mialam
Ossa gdzie sie podziewasz zalozycielko?
Ja swojemu malemu opowiadalam, że mam dzidzie w brzuchu, teraz czesto odslania mi bluzke, pokazuje na pepek i mowi dzidzia i sie przytula, ciekawa jestem jak to bedzie jak sie dzidzia juz urodzi :] czy tez tak slodko
Martwie się bo teraz czedsto jak wioze synka do domu po pracy zasypia mi w aucie i musze go dzwigac od samochodu na 2 pietro w bloku, a wazy 15 kg, mam nadzieje ze to nie zaszkodzi ciazy. Z drugiej strony kiedys kobiety w polu ziemniaki kopalay do 9 miesiaca i jakos dawlay rade. Poza tym u mnie ok, mdlosci i rzygowin brak, piersi mam natomiast jak melony i bardzo bola.
- Ossa
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 2
Witam wszystkie "nowe" mamusie i gratuluję tym, które widziały już swoje fasolki Ja dziś byłam u gina i widziałam maleńkie, bijące serduszko jestem przeszczęśliwa
Lavender, słodki ten twój synuś całujący brzuszek ja raz powiedzaiałam mojej córce, że w brzuszku mam dzidziusia, popatrzała na mnie tylko i ironicznie się zaśmiała jakby chciała powiedzieć "mamo ale ty głupoty opowiadasz"
Jeśli chodzi o objawy to cały czas mam mdłości, szczególnie gdy jestem głodna, dlatego ciągle coś podjadam poza tym bolące piersi i zaparcia... a poza tym wspaniały nastrój
- Aga1984
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- Ossa
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 2
Aga gratuluje okraglych urodzin ja też się obawiam, że to moje podjadanie na dobre mi nie wyjdzie ale to jedyny skuteczny dla mnie sposób na powstrzymanie mdłości.
Halo!!! Dziewczyny dajcie znać co u Was!
- betka81
- Wylogowany
- rozmowna
Nie było mnie jakiś czas bo czuję się fatalnie, mdłości okropne i cały dzień mi się tak odbija, że zawartość żołądka mam w gardle, ciągnie mnie nad sedes ale sprawa nie chce się zakończyć. Ogólnie kiepsko!
Byłam wczoraj u lekarza i widziałam moją fasolkę z bijącym serduszkiem i ma całe 0.59 cm.
No i już od dziś jestem na zwolnieniu bo szyjka miękka, krótka, brzuch boli i na dodatek pęcherzyk ciążowy jest jakiś niewymiernie duży w stosunku do ciąży bo dzidzia jest na 6w2d a pęcherzyk na ponad 8 tygodni. Mam dużo odpoczywać i się oszczędzać!
Ossa gratuluję bijącego serduszka...
Aga u mnie jedzenie też na chwilę niweluje mdłości ale później mi się odbija i jest gorzej a ja już przed ciążą przytyłam kilka kilo, więc będzie nieciekawie z wagą w tej!
Dostałam też całą listę badań i niestety tylko grupy krwi nie muszę powtarzać a cała reszta i owszem..
Trzymajcie się kochane, teraz postaram się zaglądać częściej
- agniesia1152
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Ogólnie to czuję się tak sobie
A jak u was samopoczucie ???
- betka81
- Wylogowany
- rozmowna