BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Czerwcowe 2015

10 lata 5 miesiąc temu #934308 przez agniesia1152
Wiecie co ?? A ja chyba miałam wczoraj mdłości czy to możliwe że przy obiedzie ??? dziwne uczucie nie wiem czy to to ale byłam tak jakby głodna ale strasznie mne odrzucało od jedzenia nie dobrze mi było i ledwo co zjadłam. A do mięsa to mam wstręt od kilku dni nie jadam żadnych kotletów ani mięsa z sosu. Powiem wam że to nie jest miłe uczucie :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #934418 przez Martyna82
Czesc, wpadam pogratulowac ciazy i zyczyc by byl to dla was bardzo piekny czas. :cheer:
Nim sie obejrzycie, a bedziecie mialy swoje skarby po drugiej stronie brzuszka! Powodzenia
Czerwcowka 2014

10 lata 5 miesiąc temu #934479 przez Aga1984
Na telefonie korzystam z neta wiec kiepsko bedzie z tym suwaczkiem.Kobitki a jak wyliczalyscie swoj tydzien wg.daty pierwszego dnia oststniej miesiacxki czy wg. dnia zaplodnienia?

10 lata 5 miesiąc temu #934483 przez betka81
Cześć kobietki:-)

Mnie dopada straszna senność zwłaszcza w pracy, nie wiem co będzie dalej.

Aga ja wyliczałam w/g pierwszego dni ostatniej miesiączki bo też tak wyliczają lekarze.

10 lata 5 miesiąc temu #934484 przez Ossa
Ja dziś rozpoczęłam 6 tydzień (liczę wg daty ostatniej miesiaczki), beta z wczoraj 5300 :) Dziewczyny, a jak długo się starałyście o Wasze fasolki?

im

10 lata 5 miesiąc temu #934504 przez betka81
Ossa gratulacje 6 tygodnia :woohoo: kiedy się wybierasz do lekarza?
Ja miałam w 3 cyklu trafiony strzał ale wspomagany progesteronem bo na 3/4 dni przed @ miałam już spadek tempki i plamienia. A jak sprawdziłam po cyklu to zagnieżdżenie w 10 dniu i to pomogło!

10 lata 5 miesiąc temu #934512 przez Ossa
Betka dzięki :) jestem umówiona na 27.10,mam nadzieję, że zobaczę już bijące serduszko :)
Super, że wszystko dobrze się skończyło, bo symptomy miałaś faktycznie niepokojące :dry:
Mi tym razem udało się w pierwszym cyklu, poprzednią ciążę ustrzeliłam za 4 razem. Wtedy musiałam brać luteinę bo szyjka się skracała, ciekawe jak będzie tym razem.

im

10 lata 5 miesiąc temu #934624 przez Aga1984
Kobietki wg daty odtatniej mesiacxki jestem w pod koniec 4 tygodnia.Beta mialam na poczatku 4tygodnia 715 powinnam ja powtorzyc?U lekarza jeszcze nie byłam bo podobno za wczesnie.Vo mam robic?Skad mam wiedzieć czy wszystko jest ok?Powtorzyc beta hcg?isc do ginekologa?cxy czekac do 6-7tygodnia z wizyta u gina?

10 lata 5 miesiąc temu #934754 przez agniesia1152
A nam udało się za 3 razem czyli szybciutko :)

10 lata 5 miesiąc temu #934814 przez Ossa
Aga trudno doradzać w tak indywidualnej kwestii... W każdym razie ja postanowiłam poczekać z wizytą u gina do 7 tyg., a betę pierwszy i jedyny raz zrobiłam w 5 tyg.

Agniesia gratuluję szybkiego osiągnięcia sukcesu :)

im

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #934817 przez Stella
Cześć dziewczyny! Na wstępie gratuluję wszystkim przyszłym mamusiom!! :-) Dołączam się do Was. Jestem mamą 11-miesięcznej Zuzanny, a teraz wg obliczeń to 5t1dzień ciąży. Przewidywany termin porodu 20.06. Nie mogłam wytrzymać, martwił mnie ból u dołu brzucha oraz kłucie prawego jajnika więc wybrałam się przedwczoraj do ginekolog. Widać było zarodek, 1,4mm, ciąża 4t6dni, wiec na serducho za wcześnie :/ macica się powiększa więc bóle normalne - zresztą to samo było w pierwszej ciąży. Mam przyjść za 2 tygodnie 30.10 żeby zobaczyć serduszko, nie wiem czy wytrzymam te 2 tygodnie!! Męczą Mnie strasznie mdłości, brzuch ogromny, cały czas coś podjadam - pomaga na mdłości. Do tego potworna senność i zmęczenie. Póki co objawy identyczne jak w pierwszej ciąży.

10 lata 5 miesiąc temu #934828 przez lavender
Na początku gratuluję wszystkim mamusiom!
Jesli mogę to z checią się przylączę :)
To moja druga ciąża, mam juz dwuletniego syna, termin z kalkulatora wychodzi na 24.06. Ciesze sie, ze urodze w cieplym miesiacu, synka urodzilam jesienia, gdy bylo juz szaro, buro i ponuro.
Aga ja jesli nie masz plamien, jakich strasznych bolow brzucha to ja bym na twoim miejscu poszla do ginekologa np za tydzien, a bete sobie darowala. W pierwszej ciazy poszlam jakos w polowie 5 tyg, teraz poczekam do 6-7 tygodnia. Na razie nie mam zadnych dolegliwosci jedynie piersi strasznie mnie bola ale tak samo mialam za pierwszym razem. W tamtej cazy ani razu nie wymiotowalam mam wiec nadzieje, że w tej tez bedzie ok.
Udalo nam sie za 2 razem, pierwsza ciaze za 5.
Betka, Ossa widze, że dzieciaczki mamy w podobnym wieku :) Jak rozkminie to forum to tez dodam suwak, narazie nie umiem.

10 lata 5 miesiąc temu #934908 przez agniesia1152
Witajcie !! A mi na maxa rozpoczęły się mdłości dziś moje śniadanie wylądowało w kibelku dobrze że akurat myłam zęby to miałam blisko bo tak to nie wiem czy bym zdąrzyła ... cały weekend też niezbyt dobrze się czułam i większość czasu spędziłam w łóżku bo ciągle śpiąca byłam albo było mi nie dobrze. A wy jak się czujecie ?????

10 lata 5 miesiąc temu #935018 przez Aga1984
Jak samopoczucie mamusie?Witamy nowe mamy fajnie ze jest Nas wiecej...Dzisisj zaczynam pierwszy dzień 6tygodnia poczekam jeszcze dwa ipojde do gina :-) Uspokoilam sie bóle brzucha na tym etapie ciazy sa normalne wiele zmian zachodzi i kazda z nas inaczej reaguje,nadal mam duzy brzuszek jak w 4 m :-) W pierwszej ciąży nie mialam boli na poczatku ani brzuszka ale wychodzi ze każda ciąża jest inna :-) a co u Was?

10 lata 5 miesiąc temu #935066 przez Vera
Witam kochane czerwcowe mamusie! I na nas przyszedł czas, więc chciałabym dołączyć do Waszego grona:).
Termin porodu mam na 24 czerwca. Tak jak Lavender bardzo cieszę się, że urodzę latem. Mamy 2 letnią córcie- grudniowa dziewczyna.
Byłam kilka dni temu u doktora bo bolał mnie brzuch, dostałam Luteinę i Nospę i mam zgłosić się za kilka tygodni. Myślę, że te bóle są normalne i z czasem przejdzie. Ogólnie czuję się dobrze. Bardzo Wam współczuję mdłości i złego samopoczucia. Ale w czerwcu bobaski wszystko wynagrodzą:D. Bierzecie jakieś leki?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka