BezpiecznaCiaza112023

LIPCOWKI 2015

9 lata 8 miesiąc temu #974241 przez agnieszka1
Mnie mąż namówił,aby szybko było 2 i 2lata różnicy,ale trafem się udało,bo przenosiłam ciążę, a tak rok w plecy by był,bo termin na grudzień i to jeszcze na święta,miałam takiego stresa,że tylko później leżałam,aby choć nie urodzić,a co się okazało i tak musieli 2razy wywołać :)

Jakoś jak rodzina siostry jego siostra mają odległe różnice wiekowe to ja bym tak nie chciała,góra dla mnie to 4lata różnicy.

Jeżeli chodzi o ubranka to po Milenie składałam w kartony i do piwnicy,ale jak wyjęłam przed urodzeniem się Pati musiałam na nowo wszystko prać,tak wiem i tak trzeba odświeżyć,ale niektóre ubrania miały dziwny zapach i były wilgotne,takie miałam wrażenie,jednak to piwnica to nie to samo co strych jak ktoś ma.
Więc już po Pati nie planując 3bobo najpierw próbowałam trochę sprzedać,ale co rusz tego było więcej i oddawałam innym biedniejszym potrzebującym na portalach, są takie grupy na fb,nie wiem czy wiecie,byłam na kilku, mam też i swoją sprzedażową,mam różne ciuszki,bo bawiłam się trochę w to nim dowiedziałam się o ciąży.
Mam tego mniej,ale odkąd wiem o ciąży to nie oddaję,bo i nawet nie wiem co będzie,a jakoś mało uniwersalnych miałam. Ale oddaję swoje ciuszki w których już nie chodzę i tak się można wymienić.
Także kombinuję jak koń pod górkę :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #974259 przez ewela007
dziewczęta mam łóżeczko dla dziecka o wymiarach 120X60 i zastanawiam się z zakupem kołderki bo chce kupić tą większą 100X135 i zastanawiam się cz ona nie będzie za duża na te łóżeczko. Nie chce za bardzo kupować też mniejszej bo jak dziecko mi wyrośnie to będę musiała kupić i tak większą. Doradźcie mi
Co do tego pęcherza to ja czasami tak mam ze tak mi się chce siku i sprawia mi to ulgę, że nie wiem czy to dziecko tak naciska, czy to takie są skurcze już a może pęcherz przewiałam. Zdarza się to raz na kilka dni przez parę godzin i już nie wiem co to może być, też tak macie.

9 lata 8 miesiąc temu #974267 przez agnieszka1
Ewelina ja kupiłam taką,ale później się przydała do żłobka,a w domu moja i tak śpi rozkryta. A nie lepiej Ci kupić koc i koc dać w środek? My mieliśmy taka kołdrę dużą cienką i daliśmy fastrygę do właśnie tej poszewki 120x60 a potem zostanie odpruć i tyle.
Myślę,że z pęcherzem już tak do końca będzie,no chyba,że Cię boli coś przy siusianiu a gin się pyta o to,wtedy jest możliwe przewianie.

A czy ktoś nie potrzebuje poduszki kołderki i poszewek do wózka?

9 lata 8 miesiąc temu #974277 przez tysiiiak
Hej dziewczynki :)
ja kupowałam chyba 80x1000 kołderkę i do tej pory używam :) zreszta z kołderką nie ma co się spieszyć bo latem raczej nie będziemy używać tylko jakiś kocyk pewnie :) a tak to będzie się pewnie kurzyć zwinięta :) zreszta mam dwie i w razie co dokupie tylko poszewki nowe dla Kacperka :D
a do wózka pościeli nie kupowałam i nie używałam :) wiosna/lato dzidzi pod kocykiem a na zime mam śpiworek cieplutki do wózka :)

Ta zmiana czasu na moje dziecko strasznie wpłynęła :/ jak nigdy wielkej róznicy nie robiła tak teraz masakra :/ wczoraj zasnął po 23 dziś wstał najpierw o 4.40 i do 6 sie wiercił i chciał już iść bawić i jak o tej 6 zasnął to do 10 pospaliśmy :blink: :blink: :blink: masakroza :O

Agnieszka no to będzie wesoło u Was :) ja też te najmniejsze ciuszki porozdawałam po Kubusiu bo nie miałam gdzie trzymać a pozatym nie planowaliśmy tak szybko drugiego :P więc tu musze uzupełnić garderobę bo raczej ich nie odzyskam :(

9 lata 8 miesiąc temu #974278 przez agnieszka1

tysiiiak napisał: Hej dziewczynki :)
ja kupowałam chyba 80x1000 kołderkę i do tej pory używam :) zreszta z kołderką nie ma co się spieszyć bo latem raczej nie będziemy używać tylko jakiś kocyk pewnie :) a tak to będzie się pewnie kurzyć zwinięta :) zreszta mam dwie i w razie co dokupie tylko poszewki nowe dla Kacperka :D
a do wózka pościeli nie kupowałam i nie używałam :) wiosna/lato dzidzi pod kocykiem a na zime mam śpiworek cieplutki do wózka :)

Ta zmiana czasu na moje dziecko strasznie wpłynęła :/ jak nigdy wielkej róznicy nie robiła tak teraz masakra :/ wczoraj zasnął po 23 dziś wstał najpierw o 4.40 i do 6 sie wiercił i chciał już iść bawić i jak o tej 6 zasnął to do 10 pospaliśmy :blink: :blink: :blink: masakroza :O

Agnieszka no to będzie wesoło u Was :) ja też te najmniejsze ciuszki porozdawałam po Kubusiu bo nie miałam gdzie trzymać a pozatym nie planowaliśmy tak szybko drugiego :P więc tu musze uzupełnić garderobę bo raczej ich nie odzyskam :(

A ile Ty masz dzieci i jaka różnica wieku? ja nie liczę na kogoś,bo od nikogo nie dostaję nawet zabawki. Nie no teraz trafiła się osóbka co ma 5 dzieci i mi trochę dała i za kurtkę płaszczyk co teraz chodzę jestem jej wdzięczna :)

9 lata 8 miesiąc temu #974280 przez tysiiiak
Agnieszka ja mam Kubusia tylko. który ma 22msce :) więc będzie różnica mięszy maluchami 2 latka i 2 msce :) u Ciebie była chyba taka sama z tego co pamiętam :) jak rzwiązałaś sprawę z wózkiem? kupowałaś rok po roku czy starsza już samodzielnie dreptała ? :)

9 lata 8 miesiąc temu #974285 przez paulinkaaa2202
Ja kupowałam kołdrę 100x135 i dla mnie była dobra w łóżeczku pamiętam że mała często się rozkopywała więc tą kołdrę wkładałam pod materac i się nie odkrywała :) długo spała pod tą kołdrą teraz ma taka dużą 160x200 a tamtą zostawiłam więc będzie w sam raz na zimę :) bo latem starczy kocyk ( o właśnie muszę kupić jakiś kocyk większy :P

9 lata 8 miesiąc temu #974287 przez ewela007
Dziewczęta też mi się wydaje ze w lipcu dziecko będzie spało pod kocykiem albo w śpiworku letnim ale chce teraz kupić komplet pościeli z ochraniaczem i od razu chce kupić odpowiedni rozmiar i się motam bo już nie wiem jaki mam kupić. pojadę do hurtowni i przyloże większą kołderkę zobaczę jak to będzie wyglądać w łóżeczku

9 lata 8 miesiąc temu #974307 przez agnieszka1

tysiiiak napisał: Agnieszka ja mam Kubusia tylko. który ma 22msce :) więc będzie różnica mięszy maluchami 2 latka i 2 msce :) u Ciebie była chyba taka sama z tego co pamiętam :) jak rzwiązałaś sprawę z wózkiem? kupowałaś rok po roku czy starsza już samodzielnie dreptała ? :)

Ja się nie rozbijam nigdy w miesiące,bo później jak ktoś mi mówi to się motam. No,ale dobra Milena 2lata kończyła w marcu,więc mniejsza różnica niż u Ciebie. Wózek powiedziałam,że będzie dla dzidzi, na początku był bunt,ale oswoiła się z tą myślą, mieliśmy dodatkowo spacerówkę, jak nie masz to kup. Ja mam stary model,ale jest mocna,że pomimo,że już jest stara to nie jedno dziecko jeszcze przewiezie :) moja koleżanka dała chyba 300zł i musiała sprzedać,bo podobno się uginała.
Milena odrzuciła spacerówkę w czerwcu czy już nawet w maju zaraz po 2latach,chodziła już nogami wszędzie,tak więc i tamta spacerówka została dla Pati,woziłam w niej jak już stabilnie siedziała, zawsze to nie musiałam tachać wózka,dlatego dla mnie teraz nie potrzebny ful wypas wózek,bo wiem,że dziecko szybko wyrasta :)

Ten wózek 3w1 sprzedałam jak Pati miała 7-8mies siostra mi pożyczyła swój zwykły,aby spała w nim,bo kładłam je w wózku do spania,bo zawsze wózek mogę przewieść gdzieś z pokoju do pokoju. wiem,że to złe,ale nie mieszkam sama.

A potrzebna mi kasa,bo chcemy coś zmienić w końcu w naszym życiu i tak za długo to trwało :/,ale czasem mam teraz wrażenie,że te 3dziecko jakoś działa może cuda u nas,ale o tym za mies napiszę czy się udało,wolę się nie nastawiać.
Dlatego wystawiam cokolwiek tylko mam nie potrzebnego co nie noszę,aby nazbierać kilka groszy.

Żebym wiedziała co mam może byście za kilka zł u mnie coś kupiły :)

9 lata 8 miesiąc temu #974319 przez tysiiiak
No ja mam po kubusiu zestaw 3w1 i parasolke w której obecnie go woze ;) myślę żeby dokupić chustę dla maleństwa i dostawke do glebokiego dla Kuby żebym mogła spokojnie sama wyjść z dwójką ;) myślałam o sprzedaży wózków i kupieniu rok po roku ale nawet używki takie co bym chciała są strasznie drogie więc raczej odpada.

9 lata 8 miesiąc temu #974348 przez zancik
Hej mamusie :)
Pogoda okropna a juz miałam nadzieje,że piekna wiosna bedzie a tu dupa :( :( Wczoraj mama kupiła dla wnusi kocyk z Tygryskiem i Kubusiem puchatkiem jest taki milusi :) :)

Agnieszka super miec taka rodzinke :) ja bym chciała 2 dzieci,ale jak bedzie zobaczymy ;) Uroczy taki widok kochającego się rodzenstwa :) :) Pokaż nam swoje skarby :kiss:

Agge mam to samo z pęcherzem a czasem jak mała uciśnie to aż boli łobuziara :laugh:

Ewela ja mam kołderkę 120x90 ale tak jak Tysiiak napisała latem to kocyk bo dzidzi bedzie za cieplo ;)

9 lata 8 miesiąc temu #974350 przez agge
Mi dziś przyszła paczka ze Smyka <3 pampersy, mięciutki kocyk, termometr, pieluchy tetrowe, pajacyk i bluza z kapturkiem <3

9 lata 8 miesiąc temu #974351 przez agnieszka1

agge napisał: Mi dziś przyszła paczka ze Smyka <3 pampersy, mięciutki kocyk, termometr, pieluchy tetrowe, pajacyk i bluza z kapturkiem <3

Gdzie i jak zamówić coś ze smyka jakie ceny? zaraz Wam pokaże moje urwiski :)

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #974353 przez agnieszka1
Załączniki:

9 lata 8 miesiąc temu #974354 przez zancik
Agnieszka są urocze :) :) no cudne :) ucałuj dziewczynki od cioteczek :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Agge pochwal się zakupami ;)

I ja się pochwalę kocykiem i ubrankiem :P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka