BezpiecznaCiaza112023

LIPCOWKI 2015

9 lata 8 miesiąc temu #974671 przez tysiiiak
Agnieszka to są pajace :) takie do spania :)

ojj Ewela współczuję zapalenia pęcherze :( oby szybko się wyleczyło :) dobrze, że miałaś możliwość szybkiej konsultacji :) i przy okazji pooglądania synusia :) noo kawał chłopa już ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #974676 przez ewela007
dzięki dziewczyny, nie ma co zwlekać jak czujemy że coś się dzieje bo później może się pogorszyć. Ja miałam perspektywę świąt na nosie więc wolałam zadzwonić. W mojej Klinice jest zawsze jakiś doktor dyżurujący i można dzwonić i jechać 24 na dobę.

9 lata 8 miesiąc temu #974701 przez agnieszka1
tysiiiak tak myślałam,ale wolałam zapytać,bo dla mnie one są rewelacyjne, na początkach dla takiego malucha. po kąpieli zakładałam body skarpetki i takie pajac,szybkie ubieranie jak dziecko nie lubi się ubierać. Moja do tej pory nie lubi i źle,bo jak ma odparzoną pupę to nie puszczam jej gołej,bo potrafi do krwi tam podrapać :/

9 lata 8 miesiąc temu #974704 przez Lizzy
Co do kocyków to mam 3 - cieniutki, ciut grubszy i b. gruby. W sumie tych cieniutkich to mam 3 (i ja i Teściowa poszalałyśmy ;) Zawsze jeden używaliśmy zrolowany, żeby Młodej pod plecy w łóżeczku włożyć.

Co do ciuszków to Młodsza będzie w tym samym okresie co Hania, więc nawet nie mam wymówki, żeby jej coś kupować :( Muszę tylko przywieźć te wszystkie rzeczy od Teściów ze strychu i poprać. Ale to dopiero jak wymyślę, gdzie te rzeczy położę ;)

Ewela - zdrówka!!

Agnieszka - no-spa poszła od razu w ruch ;) W ogóle od lekarza mam przykaz, żeby bez no-spy w torebce nigdzie się nie ruszać. Ale to i tak dobrze bo z Hanią o tej porze byłam na duuużo większej dawce no spy + luteina. Teraz nie jest tragicznie :)

9 lata 8 miesiąc temu #974720 przez agnieszka1
To czemu musisz cały czas brać? Jakiś konkretny powód?

Dobrze,że mi na razie nic nie dolega ufff tylko dostaje kopniaki :)

Ja dużo nie szykowałam,choć miałam tego też sporo,wyprałam tylko kilka sztuk bodów i kombinezony reszta w trakcie szła. Jakoś nie miałam parcia,aby szybko szykować tak jak z Mileną,bo jak miałam dużo kartonów poprałam tylko a i tak nie zdążyła założyć,więc przy 2 byłam o jedno dziecko mądrzejsza a przy 3 to w ogóle :D
Mam nadzieje tylko,że dam radę. Boję się jak to będzie. Jednak jakby nie było te dzieci takie małe jeszcze.

9 lata 8 miesiąc temu #974728 przez paulinkaaa2202
No Moja druga mała też urodzi się podobnie termin różni się tylko tygodniem więc ciuszki będą akurat pasować :)

Dziewczyny a kiedy zamierzacie prać ciuszki?

Ja ostatnio sobie segregowałam ciuchy rozmiarami żeby później nic nie przegapić... niby prawie wszystko mam jeśli chodzi o ciuszki a i tak już kupiłam 2 pajace, sweterek i czapeczkę ciężko się powstrzymać...

A jeśli chodzi o pieluchy tetrowe będziecie używać tych samych czy kupujecie nowe? chodzi o to że te pieluchy są strasznie cienkie no ale przecież się wypierze wyprasuje i chyba może być i tak będą służyć do wycierania buźki czy podłożenia, bo jeśli chodzi o pieluchy flanelowe to moje wyglądają jak nowe

9 lata 8 miesiąc temu #974742 przez tysiiiak
Paulinka ja dokupiłam ze 3 pieluszi tetrowe bo część tych po Kubusiu to już do niczego sie nie nadają :P albo poplamione od 'pierwszych obiadkow' albo po prostu zużyte ;) Prać zamierzam jakoś w czerwcu ale ja to mam termin na koniec lipca ;P myślę, że jak będzie ciepło to łatwiej będzie z praniem i jego suszeniem :P

9 lata 8 miesiąc temu #974752 przez agnieszka1
Prałam w ostatnim miesiącu.

9 lata 8 miesiąc temu #974825 przez zancik
Witajcie
Nie odzywałam się bo jakoś weny nie miałam w ogóle przez tą pogodę to chodzę ciągle zła i płakać mi się chcę :( i wkuwia mnie wszystko :angry: :angry: Teraz kawusię piję bo spać mi się chcę Tosia dziś rano balange sobie zrobiła w brzuszku pierwszy raz tak wyraznie widziałam jej ruchy ale się uśmiałam :laugh: :laugh:

Agnieszka cudne masz te córeczki jak one się kochają :) Piękne ciuszki :)

Tysiiak ja mam właśnie z biedronki ten kocyk :P Super ciuszki też muszę się wybrać do lumpka ale u nas nie ma muszę jechać do miasta :(

Ewela i jak poprawiło się?

Agge ja od dwóch dni noce mam okropne nie mogę się w ogóle ułożyć wygodnie a gdzie tu do końca B)

Paulinkaa myslę,że też jakoś w czerwcu zacznę prać ubranka mam termin na koniec lipca tak jak Tysiiak :)

9 lata 8 miesiąc temu #974836 przez tysiiiak
zancik współczuję humorków :( nienawidze takiej chandry czasem tak mam i sama ze sobą nie mogę dojść do ładu! Trzeba to chyba po prostu przetrwać... może idź do kosmetyczki czy zmień coś w wyglądzie? To zawsze chodź na trochę poprawia samopoczucie :) Bo pogoda to nas nie rozpieszcza :P
Też własnie popijam kawusie i zagryzam czekoladką :P To już druga kawka dziś z tym że 50%zwykła i 50% zbożowa :P
Kacperek właśnie coś słabo szaleje :( wczoraj tak się wypiął jedynie, że aż mnie bolało :P ale coś ogólnie jest leniwiec z niego :unsure:

9 lata 8 miesiąc temu #974845 przez ewela007
hej dziewczyny musze Wam się pochwalić już od 3 dni czuje ruchy dziecka!!!! W końcu, tak na to czekałam. Początkowo nie wiedziałam co to jest, musiałam tak się skupić aby wyczuć co się dzieje, teraz zdarzają się kilka razy dziennie i są rewelacyjnie, ktoś puka od środka.
Co do pęcherza to niestety nadal mam bóle nie są one stałe, ale łapie mnie np. wieczorem i trzyma kilka godzin. Zobaczymy co będzie dalej.

Zancik mi również zdarzają się humorki, nabiorę coś do głowy i się przejmuję niepotrzebnie. Zawsze tak miałam a w ciąży się nasila.
Co do kawy to dwie słabe kawy, rozpuszczalne i najlepiej z mlekiem można pić. Taka dawka nie szkodzi dziecku, kawa zbożowa również bez problemu.
Ostatnio dowiedziałam się że nie można jeść łososia wędzonego oraz owoców morza, a ja kilka razy jadam, mam nadzieję że to nie wpłynie negatywnie na ciąże.

9 lata 8 miesiąc temu #974848 przez agge
Ja od kilku dni ciągle chodzę wkurzona na cały świat, a jak jeszcze M mnie czymś zdenerwuje to mnie szlag jasny chce trafić :angry: i płaczę też bez powodu, już mam siebie dosyć.. a pogoda zamiast się poprawiać, to coraz gorzej. Dziś z rana patrzę przez okno, a tu śnieg leży! :-(
Ale dziś już zaczynam trzeci trymestr, fajnie :) coraz bliżej do końca.
I do wizyty równe 2 tyg. Ostatnio coś schudłam..

Ewela na pewno nic dzidziusiowi nie będzie, jakbyś jadła często to wtedy może mogłoby mieć to jakiś wpływ :)

9 lata 8 miesiąc temu #974852 przez tysiiiak
Ja też nie raz jadłam łososia wędzonego ale z nim to słyszałam bardzo różne opinie... niektórzy mowia ze tak inni ze nie a jeszcze inni ze tylko w drugim trymestrze... Co do owoców morza to rzeczywiście nie można ale tego to ja nie lubie więc problemu nie mam :P

9 lata 8 miesiąc temu #974865 przez zancik
Tysiiak szczerze to nawet z domu mi się nie chce wyjsc przez tą pogode :( :( :( ja pije 1 kawke dziennie 2w1 ;)

Ewela super,że czujesz ruchy niesamowite uczucie :) Ja nie lubię ani łososia ani owoców morza :sick: myśle ze nic nie bedzie dzidzi :)

Agge ja tez mam juz dosc siebie ale cóz nic sie nie poradzi na to ;) To kiedy masz wizyte?ja 16.04. :) :)

9 lata 8 miesiąc temu #974867 przez agge
O, serio?:) ja też 16

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka