BezpiecznaCiaza112023

LIPCOWKI 2015

9 lata 8 miesiąc temu #975510 przez zancik
No ja własnie nie mam :( a wiadomo,że róznie to bywa jak bede miała naszykowane bede spokojniejsza ;) No mamusie nie długo mamy wizyty :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #975512 przez agge
Jeszcze tylko 8 dni!
Ja dziś byłam na badaniach, po pobraniu mam teraz wielkiego siniaka i mnie boli :S
Dziewczyny, co jest z lewej strony pod cyckiem, tam gdzie żebra? :laugh: bo często mnie tam boli, zwłaszcza jak za dużo zjem

9 lata 8 miesiąc temu #975514 przez zancik
Agge nie mam pojęcia co tam jest :) mnie bolało wczoraj ,ale z prawej strony pod cyckiem :laugh: i do tego ból w klatce piersiowej przeszywający aż do pleców :( a zgagę miałam w nocy jak cholera :angry: :angry: Też miałam czasem siniaka po pobraniu jak się zle wkują to tak jest :(

9 lata 8 miesiąc temu #975515 przez tysiiiak
No właśnie całkiem zapomniałam o tej cytrynie i piłam bez... :sick: jakos z Kubą w ciąży łatwiej mi weszła ta glukoza a po tym całym siedzeniu kupiłam sobie jeszcze drożdżówkę a teraz... tragedia :P najgorzej było 20 minut po wypiciu musiałam się powstrzymywać żeby sie zwrócić tego czegoś :sick:
Jeszcze miałam ciężką nockę bo Kuba od 3 do 5 zrobił sobie przerwe techniczną w spaniu :woohoo: więc oczy na zapałki :pinch: jak wróciłam to położyłam się z Kubusiem i odespaliśmy ze 2,5h :cheer: odrazu lepiej :laugh:

Niewiem co to tam jest pod piersiami ale mnie często bolą żebra i ogólnie te okolice jak siedzę za bardzo zgarbiona :S tak jakby łobuziak wpychał mi tam nogi ale wiem że jeszcze by tam się sięgał :P

9 lata 8 miesiąc temu #975519 przez agge
Tysiak, Szkoda, że nie wzięłaś tej cytryny, no ale ważne że wytrzymałaś i masz już za sobą :)
Mnie żebra też często bolą, ostatnio też kręgosłup i w ogóle, coraz gorzej ze mną :D niedługo nie będę w stanie stać z łożka.
A jak mi przyjdzie w mieście przejść kilka ulic to zaraz zadyszka jak po maratonie i oczywiście mnie kłuje brzuch z wszystkich stron, że nie da się dalej iść :d
Moja już coraz wyżej kopie, a ostatnio w końcu udało mi się nagrać filmik :D

9 lata 8 miesiąc temu #975520 przez tysiiiak
Agge super się kretoli Twoja królewna :D moje dziecko to jest jakiś mega leń :P nie dość że chyba się tam tylko przeciąga w brzuchu albo ma czkawke to nawet na glukozę jakoś nie specjalnie zareagował :P Kuba to szalał a ten puknął kilka razy i to na tyle :huh:

9 lata 8 miesiąc temu #975523 przez agge
Haha, spokojny dzidziuś :) Mi moja ostatnio nie daje spokoju, dziś jak czekalam w kolejce do analityki to tak mi brzuch się ruszal, a ludzie tylko się patrzyli haha :D

9 lata 8 miesiąc temu #975541 przez zancik
Agge mała rozrabiaka :) u mnie od dwoch dni jest spokojniejsza ale czasem jak kopnie to mnie wystraszy :laugh: :laugh: Mi tez jest coraz ciezej a jak w swieta musiałam wejsc na 4 piętro to myślałam,że padne :)

Tysiiak to i ja mam leniuszka w brzuszku:laugh: żeby była taka spokojna jak się urodzi ;)

9 lata 8 miesiąc temu #975552 przez tysiiiak
Kubula w brzuszku szalał ale jak się urodził to był najgrzeczniejszym dzieckiem na świecie :D na początku to tylko jadł, spał i robił kupkę :) każda drzemka po 3 godziny i od 3 miesiaca przesypiał całe noce :P potem mu sie odmieniło bo zęby i takie tam :P wiec teraz podejrzewam że wyjdzie mały terrorysta :P

9 lata 8 miesiąc temu #975558 przez agnieszka1
Hej po świętach :)

Przytyłam chyba 2kg przez nie. oj dużo u Was się dzieje. Pamiętacie jak pisałam do Was na początku,że ciekawe czy coś widać na moim usg jaka płeć? jeden gin napisał,że nie widać nic a właśnie patrzę drugi napisał i jego wypowiedz " gdyby to był jakiś konkurs to by obstawiał dziewczynkę "
Ale spoko może za mies będę miała usg to "może" się dowiem.

Dziewczyny litości nie bierzcie szlafroka nie zajmujcie nim torby. ja rodziłam dwie zimą i przy pierwszej nie obeznana to wzięłam i nawet nie założyłam tak pot po dupie ciekł,mówię Wam pomimo,że zima była. Oddałam dla dziewczyny z grupy. a przy drugiej nawet nie brałam. grunt to mieć za łydkę koszulę nie tak jak moja koleżanka miała aby tylko dupę koszula zakryła, bez przesady.

Fajnie Wam takie przygotowania. Już coś szykujecie super.

A ja miałam tak,że Milena mi się wbijała jakby chciała na plecy nogi narzucić i się wierciła,że już mnie to momentami drażniło,no ale wiem fajne uczucie :) i wyszła charakterna za to Pati mało co się ruszała za to przed porodem na ktg dała popis i wyszła spokojna za to jak skończyła rok to dorabia :D.

Załączniki:

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #975582 przez Lusek
Tysiiak to Ty i tak wytrzymała jesteś ja miałam glukozę tydzień temu to wyszłam zielona :sick: dobrze że po drodze do samochodu były choinki. Wymiotowałam jak kot. A potem długo czułam się źle w sumie cały dzień, ale są z tego plusy od tej pory piję niesłodzoną herbatkę :P

Widzę ze przygotowania wyprawki dla maluchów pełną parą. U mnie to daleko w polu ale nadrobię zaległości :cheer:

Tysiiak aaaa widzę że jesteś z Gdańska powiedz mi gdzie zamierzasz rodzić swojego maluszka. Masz już doświadczenie z 1 dzidzią.

Zancik jeśli chodzi o kłucia pod prawym cyckiem to też tak miałam parę razy, pytałam się swojej Pani doktor to powiedziała że kąt żeber się zmienia z rozwartego na kąt ostry (czyli żebra się składają) żeby zrobić dziecku miejsce a i jeszcze jedno trochę maluszki uciskają żołądek wątrobę i wciskają pod żebra też może być takie kłucie.

Pozdrawiam

Jeszcze CIĘ nie znam a już CIĘ KOCHAM...

Podziękowania: zancik

9 lata 8 miesiąc temu #975593 przez AgusiaKRK

Załącznik nie został znaleziony

A to mój obecny brzuszek, tuż sprzed pójścia do szpitala :-)

9 lata 8 miesiąc temu #975595 przez agnieszka1
Agusia,ale Ty zgrabiutka i jaki malusi brzusio pięknie wygladasz :)

9 lata 8 miesiąc temu #975599 przez tysiiiak
Luska Kubę rodzilam na zaspie i z opieki po jestem zadowolona ale w trakcie porodu nie szczególnie. Lezalam też tydzień na ginekologi (na patologii był brak miejsc) I tam rewelacyjna opieka. Teraz chce rodzić na klinicznej głównie ze względu na zzo którego na zaspie brak :/ No i słyszałam że odkąD zaspa połączyła się z wojewódzkim to jest tylko gorzej. Jesteś z gdanska?

Ale fajne brzuchy :)
Podziękowania: Lusek

9 lata 8 miesiąc temu #975609 przez Lizzy
Hej!
Agusia - super brzuszek!
Tyssiak - gratulacje glukozy :)
Lusek - witaj :)
Agge - super Mała rozrabia..

Hmm.. już nie pamiętam co tam komu jeszcze odpisać.

Co do kapci do szpitala to polecam japonki. Ja wzięłam najpierw normalne laczki z gumy pod prysznic ale po porodzie miałam tak opuchnięte nogi i stopy, że nie było szans ich ubrać. Mąż szybko dowoził japonki. Mi też szlafrok się nie przydał. No i chyba już pisałam - najlepiej wziąć dużo wody i jakieś suche coś do jedzenia (wafle ryżowe czy bułeczki maślane).

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka