- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- LIPCOWKI 2015
LIPCOWKI 2015
- ewela007
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ah to dobrze ze glukoza tylko raz. Paulinka a może też masz zapalenie pęcherza, nie boli Cię jak oddajesz mocz? ja to jestem przewrażliwiona na tym punkcie i juz chyba do końca ciąży będę łykać żurawit i podjadać suszoną żurawinę, wole dmuchać na zimne
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- paulinkaaa2202
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mieć dziecko to największa nagroda od życia
- Otrzymane podziękowania: 2
Ja chciałam kupić sobie sok z żurawiny ale nigdzie nie mogę znaleźć
- agge
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 10
zancik ale super suwaczki masz
- ewela007
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Aga87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Lusek
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
Brzusia wasze są super chyba zmobilizuje się do wstawienia swojego ale przy waszych fajnych takich odstających to mój to mikrus jest.
Pogoda była dzis super ale jutro ma być jeszcze lepiej... Ok 20stopni.
Agge dobry pomysł z tymi lodami... Mmmmm były pyszne
Powiedzcie mi jeszcze dziewczyny co myślicie o laktatorach. Czy warto kupować czy nie.Jeśli tak to jaki?
Czy na pewno się przyda i na ile czasu itp. Ja nie mam bladego pojęcia o tym wynalazku, no troche czytałam ale w google to piszą wszystko i nic.
Z góry dziękuje.
- ewela007
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A co do mleka sztucznego to kupujecie puszkę na wszelki wypadek czy nie?
- zancik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nadzieja jest nieodłącznym elementem życia....
- Otrzymane podziękowania: 114
Pranie juz wstawione a gorąco mi jak cholerka czuje,że nogi spuchnięte Dziś jedziemy do mojej kuzynki po wózek,łóżeczko i cos tam jeszcze ma nam dać Idę nie długo z [podaniem o działkę ogrodową mam nadzieję,że dostaniemy bo u nas to nawet nie ma gdzie iść z dzidzia psoiedzieć a tak powoli zrobimy sobie altankę w przyszłym roku jakąś piaskownice i coś tam sie wymysli dla Tosi Szczury mi sie dzisiaj śniły a jeden to był wielkości dzika
Lusek dzięki za zaproszenie jejku jak ja bym chciała jechać w tym roku ale cóż trzeba poczekać przynajmniej do przyszłego roku Też nie wiem co z laktatorem może jakis taki zwykły nie drogi kupię ale popytam jeszcze Dawaj nam tu brzucha moj był malusi a tak ostatnio wystrzelił
Paulinka moja mała też często jest nisko i daje mi kopniaki w pęcherz czasem az boli.Ja od poczatku ciazy wstawałam po 5-6 razy siku w nocy dopiero od jakiegos miesiąca wstaje jakis 3 razy w nocy.No to czeka nas glukoza
Ewela dawaj nam tu brzucha Nie mam pojęcia czy kupować mleko
Agge a dzięki z nudów tak patrzyłam w necie na suwaczki i zmieniłam sobie
- agnieszka1
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Już ogarnęłam szafki dzieci mam tego pełno nie wiem jak ja to ogarnę.
Dziewczyny pewnie już macie wszystko,ale nie potrzebujecie może coś jeszcze z ciuszków dla dziewczynki mam tego aż za dużo jednak,a na razie mało co szykuję,bo muszę się tego pozbyć,bo możliwe,że za mies coś u nas może się zmienić. Pomóżcie,pytam wszędzie i nic. Kombinezon tylko zostawiam na wszelki wypadek,bo ciężko natrafić na tani.
Nie kupujcie zwykłych ręcznych laktatorów,no chyba,że będziecie mieć pokarmu full to coś tam ściągniecie. Używałam przy Pati chyba 2mies później tylko pierś ściągałam jak np na spacer albo jak zostawiałam. I później sprzedałam to straciłam tylko 40zł to chyba nie dużo.
Mleka sztucznego też moim zdaniem nie warto kupować no chyba,że tak jak któraś z Was pisała,że na wsi to lepiej mieć,bo nigdy nic nie wiadomo czy będziemy miały na tyle wartościowy pokarm,że dzidzi wystarczy.
Nikt nie potrzebuje kapturków na piersi oddam za darmo,aby się pozbyć. A jednak szkoda wyrzucić :/
- agge
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 10
wariowala wczoraj caly dzień, a dziś w nocy i rano to już pobiła wszelkie rekordy najpierw nad pępkiem zaczęła tak wypychać jakąś część ciała, że mogłam prawie że złapać za to az mnie to przestraszylo
A potem jeszcze lepiej, wsadziła mi coś pod prawe żebra i w efekcie nie mogłam się w ogóle zgiąć ani pochylić do przodu, bo mnie to blokowało O_O i tak przez dlłuzszy czas się tam wypychała, a ja musiałam siedzieć wyprostowana jak struna
- ewela007
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Lizzy
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
Piszę tak na przyszłość, żebyście nie musiały się stresować jak coś nie pójdzie po Waszej myśli i dziecko nie będzie chciało butli..
Co do mm - zależy gdzie mieszkacie - jeżeli w mieście gdzie są otwarte długo sklepy lub apteki - nie warto kupować. W razie "W" można postarać się o parę próbek mleka a tak to wg mnie nie ma sensu.. Warto wysłać męża jeżeli w szpitalu nie będzie szło karmienie czy będzie jakiś problem z laktacją.
Wiem, że się wymądrzam, ale mam na świeżo wszystkie takie akcje
ALEX - zdrówka życzę.. U nas idą górne ząbki i mam marudę w domu.. Ale już 2 jedynki i jedna dwójka jest więc liczę, że będzie trochę lepiej..
agge - wyciąganie kończyn znam.. Na razie jeszcze miłe i fajne.. Pod koniec będzie "ciekawie"
Wszystkie brzuszki są super!!
Ja już wymiękam fizycznie. Całe szczęście niedługo mąż bierze urlop ojcowski i trochę odsapnę.. Nie wiem jak dotrwam do lipca. Alex - a jak Ty dajesz sobie radę??
- ALEX01
- Autor
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- ALEX01
- Autor
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- agnieszka1
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Uważam co do smoczka tak,że jeżeli dziecko nie jest na tyle płaczliwe to nie ma sensu mu go pakować,bo tak najprościej,poza tym każde dziecko jest ssakiem i dlatego niektóre lubią sobie possać i wtedy zamiast ma siedzieć non stop na cycy i płakać podaje się smoczek.
U mnie np było tak,że pierwsza właśnie była płaczliwa i w ogóle masakra była z kupami,nie powiem czy to kolki,bo pierwsze nie znałam się, ale ona dawała jazdy i dałam jej smoczka A młodszej nie pakowałam,bo wiem jak było przy tamtej oduczanie,poza tym nie chciała brać,więc mam o tyle lepiej,że właśnie tak jak piszesz Lizzy nie musimy oduczać.
Co do butli to nie jest tak,że jak podamy to już dziecko cycy nie będzie chciało. To bdura. I pewnie też w dużej mierze zależy od dziecka. Bo szwagierka np miała chłopca wcześniaka urodziła w 37tyg i musiała na początku podawać mm,bo on i nie umiał ssać. Ja podawałam też z butli,bo czasem mi było tak wygodniej niż karmić co 5min. Ale tak jak pisałam już podrosła ciut i był tylko cyc.
I trzeba zdać sobie sprawę do kiedy chce się karmić piersią,bo po 6mies już te mleko nie jest na tyle wartościowe tylko to już takie przyzwyczajenie się robi. Dlatego każda położna mówi,aby karmić choć przez 6mies ja karmiłam chyba do 9 czy 10 ale już zaczęłam w dzień przechodzić na mm też na początku było ciężko,bo nie chciała,ale próbowałam, po 2 trzeba było przed wróceniem do pracy nauczyć.
Także jak mi się uda teraz karmić też to również będę próbowała choć do 10mies. I jak wprowadziłam mm to też wraz z cyca,żeby to nie było takie duże odczucie dla dziecka.
I wiecie co? Ja przy 2 nie chodziłam na jakieś szkoły rodzenia,ale uważam i jestem na ileś tam z siebie dumna,że daję sobie jako tako radę na tyle na ile.
Przy Mili mam kilka problemów,bo ona taka buntowniczka i raz przyszła przedszkolanka po coś,bo to sąsiadka i ona zrobiła taką jazdę,że ta się zdziwiła,położyła się na podłogę i zaczęła bunt. Czasem ma tak,że jakby ktoś ją ze skóry rozbierał.
Lizzy jakie masz smoczki może uniwersalne to odkupię na wszelki wypadek. Bo mi zostały się,te co miałam dla młodszej,ale nie używałam. No i w zależności co będę miała,bo jak dz to swoje mi wystarczą
Wczoraj pogoda pot po dupie ciekł a dziś wiatr i przelotny deszcz.
Gardło mi boli,ale pryskam tantum verde i już coś zaczyna na katar przechodzić,więc syrop prawoślazowy nie powinien poszkodzić.