BezpiecznaCiaza112023

LIPCOWKI 2015

9 lata 7 miesiąc temu #979214 przez tysiiiak
Hej laseczki :*
U mnie dziś słoneczko świeci i mam nadzieję, że już tak zostanie o niedzieli co najmniej :P Czekają nas dziś po południu większe zakupy spożywcze na majówke - jak ja to kocham :angry: :angry: :angry: Tymbardziej, że nie mam pojęcia czego i ile kupic ;( :pinch: No ewidentnie nie mam weny do tego :P Za to wczoraj po południu troche mnie M. zdenerwował i tak jakoś potrzebowałam wyjść i poszłam z mamą na lumpki :P kupiłam kilka ślicznych bluzeczek i ogrodniczki dla Kacperka i wszystko za 7 zł :D

Agge bidulko :( Ty to się nameczysz z tymi wymiotami :(

Ja będę prała pewnie w jakimś dziecięcym płynie bo do proszku są sztywne te ubranka i pierwsze pewnie przeprasuje ale to będzie pewnie jedyny raz jak będę je prasować :P Z gondoli tylko ta wysciolke na ktorej dzidzius lezy wypiore ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #979215 przez tysiiiak

9 lata 7 miesiąc temu #979220 przez ewela007
Tysiak pochwal się zakupami.
Najgorzej, że pogodę zapowiadają na weekend majowy nie zbyt ciekawą i strach robić zakupy na grilla. Ostatecznie 2 maja wszystko otwarte i najwyżej wtedy coś zakupić, sama nie wiem.

9 lata 7 miesiąc temu #979226 przez tysiiiak
Miałam jeszcze w koszyku kilka par spodenek ale odłożyłam bo mam dużo i żałuję oczywiście :P

Załączniki:

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #979228 przez ewela007
Słodkie te małe rzeczy. Znowu udały Ci się zakupy.
Ja w sobotę wybiorę się do hurtowni po ostatnie mam nadzieje już zakupy, chce wanienkę kupić, proszek, pampersy i ten leżaczek-bujaczek aaa no i pościel. Ciekawe ile to będzie wszystko kosztować:(( Musze zrobić listę aby kupić tylko to co potrzebne.

Dziewczyny gdzie najtańsze pampersy można kupić z firmy pampers te 1 lub 2??

9 lata 7 miesiąc temu #979230 przez tysiiiak
Pampersy jedynki nie wiem ale dwójki szukaj megaboxow wtedy najbardziej się opłaca ;) zobacz na www.promobaby.pl czy gdzieś akurat nie ma ;)

9 lata 7 miesiąc temu #979234 przez paulinkaaa2202
No ja pamietam ze pampersy 2 i większe rozmiary kupowałam zawsze w takich dużych pudełkach w marketach typu Tesco czy Carefour

9 lata 7 miesiąc temu #979278 przez Lusek
Hejko Kobitki :kiss: jestem dziś dość późno bo od rana latam i załatwiałam sprawy hehe ;)

Lizzy a płyny nie uczulają ? i czy dopierają wszystko, bo nie wiem jak to jest z tymi płynami dla dzieci? :)

aga87 nie no chyba si,e nie pierze elementów wózka :blink: ale kurka nie wiem :dry: , w sumie pierwsze słyszę ale cóż... jak to napisałaś jak trzeba to trzeba :)

AgusiaKRK oooo jak fajniuchnie że z Franiem coraz lepiej :) super. Pozdrów go od nas cioteczek forumowych ;) Fajnie że rośnie aż miło czytać tak dobre wieści :woohoo: :kiss: Buziaki dla was...A no i dobrze Tata mówisz szaleje z wózkiem i łóżeczkiem BOSKO... aż serducho się cieszy :woohoo: Fajnie że blizny prawie nie widać i że się ładnie goi :P ;) 3majcie się Ciepło i wielkie całusy dla Frania :kiss:

ewela007 o to fajnie że wszystko z wami w porządku i że maluszek rośnie ;) :) a no może jeszcze pofikać troszkę więc nigdy nie wiadomo. A co do bujaczka to jednak się decydujesz bo pisałaś że ma słabe opinie jeszcze nie czytałam ich ale chyba też jestem zdecydowana co do kupna. A co do prania ubranek to ja tak samo w czerwcu zacznę coś działać. Muszę w połowie maja zamówić wózek i łóżeczko ehhh na wszystko trzeba czekać :D .

paulinka2202 wiem właśnie że jelp jest drogi ale czy płyn Lovella popierał Ci rzeczy a właśnie co do płynów do płukania to się troszkę martwię żeby nie uczulały?? Ale chętnie spróbuje coś nowego. Płynu do prania Lovella czy innych . ;) :)

tysiiak ale Ty to masz oko do ciuszków super , te ogrodniczki to Perełka normalnie ale jakie superowe B) :P ale wystroisz Kacperka ;) Normalnie śliczności... ja chyba też się wybiorę.

Kobitki czytam że kupujecie pampersy 1 czy tam 2 a one są dobre nie odparzają , ja narazie ma te małe Happy ale 2 paczkę bym kupiła inną żeby wypróbować. Powiem szczerze że boje się trochę tych pampersów żeby dupci malucha nie odparzyły :). A co do wanienki to kupujecie ją bo widzę że ewela kupujesz? Ja mam wannę w domku i nie wiem, a dodatkowy gadżet nie mam w sumie gdzie trzymać ? Co wy na to?

Jeszcze CIĘ nie znam a już CIĘ KOCHAM...

9 lata 7 miesiąc temu #979284 przez ewela007
Lusek ja wannę kupuje małą plastikową, też mam w domu normalną wannę ale na początku może będę dziecko w pokoju kąpać i ta wanna jest bardziej poręczna, mniej wody trzeba dla dziecka i to będzie tylko jego wanna, nie będzie musiał na początku korzystać z tej samej co i my. Leżaczek chyba zakupie, rozglądam się za używanym bo podoba mi się w nim to że może służyć na początku jako łóżeczko i że ma wibracje co ma dobry wpływ na kolkę. Najwyżej później kupie inny jak nie będzie zdawał egzaminu przy starszym dziecku, ale myślę że do 5 miesiąca spokojnie się mi przyda.

9 lata 7 miesiąc temu #979293 przez paulinkaaa2202
Lusek ja korzystałam z płynu JELP i nic dzieciątka nie uczulało natomiast te mleczka z Lovelli nie podeszły mi były takie gęste i śmierdzące.... dlatego ja prałam i w płynu i w proszku. Bo moim zdaniem sam płyn nie dopierze, natomiast sam proszek to ciuszki są sztywne no ale wiadomo każdy robi jak uważa.
Podziękowania: Lusek

9 lata 7 miesiąc temu #979297 przez tysiiiak
Ja miałam proszek jelpa i żadnej rewelacji :/
Ci do wanienki to Łusek nie zastanawiaj się! Plecy Ci wysiada jakbyś miała maluszka w wannie kąpać! Ja planuje w pokoju na stole kłaść wanienke i będę kupowała misia gabke żeby Kacperek mógł sam leżeć ;) wiem że ta gąbka to może być siedlisko bakterii ale jak będzie się ja osuszalo i często wymienialo to nic się raczej nie stanie. Z kubusIem też używałam ;) i przy takiej kąpieli będę mogła Kubę angażować do pomocy przy braciszku ;)
A wanienke możesz trzymać w ciągu dnia w wannie :)

CO do pampersow nie będę robiła dużych zapasów kupię po dwie paczki 1 i 2 bo resztę pewnie rodzinka zniesie a też nie wiadomo ile czasu jaki rozmiar będzie dobry. Jeżeli chodzi o odparzenia to nigdy nic nie wiadomo. ..
Podziękowania: Lusek

9 lata 7 miesiąc temu #979317 przez agnieszka1
RATUNKU!!!!!!!!!!

chyba mam coś takiego co zgagą się nazywa,pali w przełyku odbija się fuj czym mam to wyleczyć zagasić ten pożar?

9 lata 7 miesiąc temu #979318 przez tysiiiak
Mleko, migdały i rennie :)

9 lata 7 miesiąc temu #979326 przez zancik
hey mamusie :)
Ale się rozpisałyście ;) U mnie od rana słońce ale wiatr strasznie wieje i chłodno jest :( W piątek mama wraca na stałe do domu bo nie daqje rady juz z wynajmowaniem jeju nie wyobrazam sobie jak to będzie najgorsze jest to,że jeszcze mój brat też wraca a znim to się wykończe nerwowo B) Niby powinno siękochać ze swoim rodzeństwem itd.ale jo poprostu go nienawidzę :angry: :angry: :angry: :angry: Nie wiem jak to bedzie 4 osoby + małe dziecko w 52m :( :( Na budowę domu nas nie stać ani na wynajem jestem załamana :( :( :(

Aga87 ja będe prała koniec maja początek czerwca :) U mnie jeszcze 92 dni do porodu i mam nadzieję,że nie przenoszę ;)

Lusek burza to piękne zjawisko :P ;) Lepiej żeby było 2 tyg.wcześniej niż pózniej :) Mówisz,że sprawdziłą się moja pogoda :laugh: kurdę to może jeszcze zrobię karierę jako pogodynka :laugh: :laugh: :laugh: U nas jest prysznic więc tak czy inaczej wanienke musimy mieć.

Agusia Super,że z Franiem wszystko ok :) :kiss: Fajnie,że tatus tak sie angazuje :) Ciesze się,że nie bolało zdjecie szwów :) :) Buziaki dla Was :kiss: :kiss:

Ewela to dobrze,że z małym wszystko w porządku :) Na pewno jeszce niunio się obróci ;)

Paulinkaaa no masz rację ta glukoza to masakra :sick: :sick: I jak zleciały Ci 2 godzinki?

Tysiiiak szalona kobieto :laugh: :laugh: super te ciuszki :) Ale Ci zazdroszczę tego wyjazdu ja też chcę :)

Agnieszka mi mleko pomaga ale tylko na jakis czas właśnie teraz i mnie dopadła zgaga piję wodę może przejdzie ;)

9 lata 7 miesiąc temu #979348 przez Lusek
Dzięki Kobitki ....

Ewela007 no właśnie dałaś do myślenia z tą wanienką, bo tak powiem szczerze że jakoś nie chciałam, nie wiem jak ja kombinowałam... żeby się nie zagracić :laugh: a co do leżaczka to też się zastanawiam nad używanym, zobaczę w jakim stanie będzie, bo czasami nawet w komisie można trafić albo na olx... ale żeby działał... ;)

paulinka2202 o fajnie dzięki za info nie wiedziałam że są sztywne te ciuszki, to wtedy też będę w płynie prać bo rzeczywiście takie płachty to będą maleństwo uwierać :dry: a tak nie może być ;)

tysiiiak Ty to mi oczy otworzyłaś :huh: :blink: normalnie nie wiem nad czym się zastanawiałam że jakoś sobie poradzę z myciem w dużej wannie a tu rzeczywiście.NO fakty można w wannie trzymać :cheer: . A ten Miś gąbka to co ile wtedy wymieniałaś ;) A no i Kubuś pewnie pomocnik nr 1 do mycia braciszka hehe :laugh:

agnieszka1 mleko i migdały chociaż migdały ostatnio lepiej działają :) aaa tak naprawdę to dobrze też robi na zgagę ciepłe kakao.

zancik spokojnie jakoś dacie radę się pomieścić w kupie raźniej :) A brackiemu powiedz że musi być dobry dla Ciebie bo jesteś w stanie błogosławionym i nie może Cię wkurzać ;) Spokojnie uszy do góry na pewno jakoś się pomieścicie, no tak ale swobody już takiej nie będzie. Rzeczywiście mieszkania są mega drogie a ich wynajem chyba jeszcze droższy. Lepiej chyba w przypadku wynajmu mieszkania kupić na kredyt swoje i wiedzieć że się płaci 30 lat :unsure: ale za swoje. Nie martw się .

Wiecie jak mnie dziś babcia wkurzyła bo pytała czego jeszcze nam brakuje dla maluszka ja mówię że będę zamawiać łóżeczko i wózek...a ona mi tu wyskoczyła z jakimiś zabobonami no kurde. Nie kupuje się przed urodzeniem itp. i ze jak kiedyś dziadek to na rynek poszedł po łóżeczko i po wózek od ręki kupił. A ja mówię do niej że są teraz inne czasy.
A jak wy z tymi zabobonami , wierzycie czy nie???

Jeszcze CIĘ nie znam a już CIĘ KOCHAM...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka