BezpiecznaCiaza112023

LIPCOWKI 2015

10 lata 2 godzin temu #979889 przez ewela007
Hej dziewczyny u mnie też ponuro za oknem ale póki co nie pada. Majówka się skończyła, a szkoda bo ja nadal bym spała i spała. Trzeba wrócić do rzeczywistości.
Lusek trzymam kciuki abyś dowiedziała się czy będziesz miała córeczkę czy synka! pochwal się jak tylko się dowiesz!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 2 godzin temu #979894 przez zancik
Hej mamusie :)
u mnie dziś za oknem szaro i ponuro oby tylko nie padało :( Majówka zleciałą raz dwa byliśy wczoraj z M w tym Arboretum w Rogowie pieknie wszystko kwitnie a magnolie są przepiękne ale juz nie dla mnie takie chodzenie nogi mnie bolały jak cholera :angry: Dziś jedziemy z M do miasta bo musi cos tam załatwić to przy okazji kupię parę kosmetyków dla dzidzi bo w sobotę w rossmanie było tyle ludzi,że ruszyć nie było się jak :( Mama z bratem już w domu jest mi ciężko jak cholera to juz nie to samo jak bylismy sami wczorj M zmusiłam do przemeblowania u nas w pokoju żeby zobaczyć czy łóżeczko nam wejdzie i niestety tylko w jednym ustawieniu się mieści :( :( :( ciasno jak cholera będzie no ale cóż musimy jakoś się z tym pogodzić jestem przy nadziei że może dostaniemy mieszkanie socjalne jesli się latem zwolni jakieś .

Lusek bardzo dobrze,że narobiłaś rabanu :laugh: :laugh: na mnie też ludzie się pchali w pepco w sobotę kupiłam tylko dwie pary skarpetek dla niuni i wyszłam bo myślałam,że ich tam pogryzę :angry: :angry: Czekamy na info po wizycie :kiss: :kiss:

Tysiiiak wypoczęlaś sobie :)

Agusia cudownie,że juz możesz tulić Frania :kiss: :kiss:

Kobiety ile kupujecie tych najmniejszych pampersów???

10 lata 1 godzinę temu #979899 przez tysiiiak
hejka ;) Pospaliśmy z Kubulkiem dziś do 9 :silly: :lol: :laugh: Pogoda też do d... :/ ale wyjść będę musiała bo w lodówce pustka :/

Lusek czekamy na rwlacje z wizyty :) zjedz przed może coś słodkiego to się może obróci w odpowiednim kierunku :P ja obstawiam córeczkę :D :whistle: :whistle: :whistle:

Żancik kurcze oby się zwolniło jakies mieszkanko :) mieszkanie ze złośliwym bratem na pewno będzie wprowadzało kiepską atmosfere w domu :/ Tak więc trzymam kciuki :* a może da radę u was wynająć od spółdzielni mieszkanko?

10 lata 1 godzinę temu #979903 przez agge
U mnie też ponuro i chyba raczej chłodno, nawet nie mam zamiaru wychodzić z domu... wczoraj piękna pogoda była, chociaż tyle dobrego :)
Lusek trzymam kciuki, mam nadzieję, że się dowiemy :D

zancik ja kupilam 2 paczki pampersów, 2-5 kg :P

W ogóle zaczęły się u mnie skurcze łydek. Wczoraj w nocy obudził mnie taki okropny ból w lewej łydce, ze normalnie nie wiedziałam, co się dzieje! Na szczęście pomasowałam trochę i przeszło... ale wieczorem znowu mnie to męczyło.. muszę sobie chyba kupić magnez:>

10 lata 56 minut temu #979904 przez tysiiiak
Agge mnie też męczą skurcze łydek. Lykam magnez i jest lepiej ;)

Zancik ja kupię dwie paczki i najwyżej się dokupi ;) jak tylko dzidzia nie będzie pływać w dwojkach to będziemy 2 używać bo bardziej się opłaca ;) pewnie rodzinka zakupi jeszcze jakieś pampersy ;)

9 lata 11 miesiąc temu #979931 przez Lusek
No kurde pogoda jest beznadziejna jakaś masakra ;) hehe byłam w Housie wiecie jaka wyprzedaż, kupiłam takie na co dzień 3 torebki taką tunkę na ramiączkach z tyłem dłuższym i taka bluzę trochę dłuższa dopasowaną nawet fajowska później wstawię fotki. (powiem wam że za wszystko dałam 100zł) ;) :P
Zaczynam jak Tysiiak :laugh: no dużo mi do Ciebie brakuje jeszcze ale zawsze coś :P

Ewela007 dzięki i pewnie zdam relację po wizycie ;) :cheer:

agge słyszałam że na skurcze nóg i łydek jest stanąć gołą stopą na podłodze na tej nodze (czyli jednej nodze) i przenieść ciężar na tą nogę niby przechodzi tak mówi ortopeda :) ;) jeszcze nie praktykowałam ;) Ale magnez też spoko. :P

Tysiiak haha ja sama nie wiem co chcę czy chłopca czy dziewczynkę ;)

zancik zdam relację jak tylko będę wiedzieć ;) Trzymam Kciuki za mieszkanko dla was... może się uda trzeba być dobrej myśli :) Samemu to wiadomo jest lepiej ehhh nie martw się złóżcie papiery o to mieszkanko ;)

Buziaki wam i maluszką :kiss: do później

Jeszcze CIĘ nie znam a już CIĘ KOCHAM...

9 lata 11 miesiąc temu #979938 przez Lizzy
Agge - tak jak Lusek napisała - na skurcz najlepiej jest szybko wstać i postawić nogę na ziemi opierając się na niej - momentalnie przechodzi. Noga ppotem pobolewa ale to takie wspomnienei skurczu. Wiem co piszę, bo mam skurcze standardowo co 2 noc :S

Lusek - trzymam kciuki żebyś się dowiedziała co za "jajko niespodziankę" nosisz ;) Ja idę na takie wypaśne USG 3D 14 maja i już się nie mogę doczekać.

Co do pampersów to jedynek kupuję 1 pakę. Ktoś przyniesie, a jak zabraknie to mąż poleci kupić :P Przy Hani po jednej paczce jedynek przeskoczyliśmy od razu w 2 bo były już małe.. Zobaczymy co teraz będzie.

U mnie rano też deszcz, ale teraz już słoneczko się przebija i 18 stopni się zrobiło. Byłam z Młodą na spacerze, ale jakoś słabo się czuję, więc wróciliśmy i Hania dosypia w łóżeczku..

9 lata 11 miesiąc temu #979972 przez zancik
Tysiiiak nie ma u nas możliwości wynajmu :( :( To ładnie pospaliście z Kubulkiem :) ja dziś przed 6 się obudziłam.Ja kupiłam jedna paczkę jedynek i chyba kupię nastepne ale 2 ;)

Agge u nie jak narazie nie ma skurczy łydek,ale pewnie i mnie to czeka :(

Lusek czekam na relację :) Papiery złożyliśmy już w grudniu o mieszkanko ;) Pochwal się ubraniami :)

Lizzy ogólnie dziś chyba pogoda taka męcząca ja dziśteż słabo się czuję :(

Pojechaliśmy z M po 10 do miasta a wróciliśmy po 14 nogi mnie bolą jak cholerka.Kupiłam ręczniczek z kapturkiem,sudocrem,oliwkę,mydełko,płyn do kąpieli z szamponem 2w1,sól fizjologiczną,gaziki,podkłady do przewijania,krem do pupy,krem do twarzy.I sobie kupiłam koszulę na ramiączka do spania taką zwykła za 15 zł w pepco ;)

9 lata 11 miesiąc temu #979986 przez Lusek
Hejko Kobitki.

Powiem wam że jestem troszkę zaniepokojona i tak w sumie z mężem zdezorientowani i chyba wybiorę się jeszcze na 3D. Już mówię dlaczego.

Przytyłam 1kg więc mamy na plusie jakieś 6kg. Dzidzia ma 1250g jest to dziewczynka :P ;) Ale słuchajcie jaki numer babka mówi do nas że to chłopczyk i czy wiemy a my że nie jeszcze nie znamy płci a ona patrzy patrzy i mówi nie no to jest dziewczynka :dry: . No myślę że ostatecznie laseczka będzie :woohoo: ale kurcze chyba się dla pewności wybiorę na 3D USG.
Ogólnie to mam anemię i coś z nerkami, jakaś infekcja. Dostałam receptę na leki , 10 dni mam to jeść przed posiłkiem a no i dużo warzyw i owoców. Dzidzia jest ułożona miednicowo (także może być cesarka :unsure: :huh: ) ale babeczka mówiła że ma jeszcze czas się obrócić, tak po cichu liczę na to, że się obróci. :unsure:
Jakąś taką niepewność czuję.... :dry: Tak jakoś dziwnie ehhh zobaczymy co będzie. ;)

zancik a wstaw fotki tych pampersów (paczki)albo opisz chociaż kolor bo dziś patrzyłam i lipa jakoś nie mogę tych małych znaleźć wszystkie jakieś takie wielkie. :unsure: Aleś zrobiła zakupów fiu fiu.... super wyprawka pełną parą :P :cheer: A jeśli chodzi o samopoczucie to ja też się słabo czuję :unsure: jeszcze ta wizyta. Trochę się martwię :huh:

Lizzy ja tez się słabo dziś czuję, no i wizyta taka jakaś mało oczywista z tym USG, NO właśnie zastanawiam się nad USG 3D żeby wszystko było jasne. Może też się zdołam umówić na 14 maja. To będę spokojniejsza. :cheer: A z tymi skurczami to widzę że przetestowane masz.Ty bidulko co 2 noc skurcze jak TY się wysypiasz??? :( Pogoda dopisuje to fajnie chociaż u Ciebie u nas ponuro. ;) :P

A co myślicie na temat pieluszek Happy tych najmniejszych??? Czy lepsze są pampersy jak piszecie?

A to bluza taka dłuższa, jak na teraz:

Tunika taka na ramiączkach:

no i 2 torebki :

a 3 później jeszcze dostawię :cheer:

Jeszcze CIĘ nie znam a już CIĘ KOCHAM...

Załączniki:

9 lata 11 miesiąc temu #979993 przez agge
Dzięki za rady co do tych skurczy ;)

Lusek co do pampersów Happy to o których najmniejszych mówisz? Ja kupiłam te 2-5 kg czyli dla noworodka, ale z Happy są jeszcze mniejsze, dla wcześniaków :) drugą paczkę kupiłam zielone Pampers, też 2-5 kg.
Gratuluję córeczki, dziewczynki górą :)

Ja też dziś byłam na zakupach :D Kupiłam dla siebie jeansy na gumce i dla Małej oczywiście też coś wpadło ;)
Duży ręcznik, buciki rozmiar 19, bluzeczka i pajacyk ;D
wstawiam fotki.

Zanim będzie buciki nosić to oczywiście trochę czasu minie, ale mężowi się od razu spodobały :D
Załączniki:

9 lata 11 miesiąc temu #979995 przez zancik
Lusek no to Gratki córci :laugh: super,że wszystko ok :kiss: Możesz zrobić 3D ale mi szkoda kasy było B) oby dzidzia się obróciła :) u mnie na ostatniej wizycie była ułożona prawidłowo zobaczymy co będziena wizycie za tydzień we czwartek :) No super te tuniki i torebki :) Na temat pieluszek happy się nie wypowiem bo nie wiem czy są dobre B)

Agge no zakupy super :) Ja kupuję tylko leginsy bo jedne jeansy kupiłam to może ze dwa razy założyłam bo ich nie lubie :evil:

Wstawiam fote pamperaków :P i Tosiowy domek:)

9 lata 11 miesiąc temu #979999 przez tysiiiak
ja miałam w szpitalu te happy ale normalne jedynki a nie te mniejsze i powiem wam ze na początek to kazde sa chyba dobre bo i tak co chwile sie zmienia ta pieluszke :P tzn wychodzi ok 10 pampkow na dobe z tego co pamiętam bo przy kazdym karmieniu smółka a potem kupka... Mogę też ze swojego doświadczenia napisać, że ne ma o kupować pamków z wycięciem na pępuszek tylko wygodniej jest podwinąć zwykłego pampersa :)

Ale tu wyprawki szykujecie :) fiu fiu :) i Żancik super brzuszek :) chyba obwodowo podobny do mojego :P

Lusek no dziwna sprawa moze jak masz się zastanawiać to idzcie na 3d :) W każdym razie ja po cichu gratuluje dziewczynki :D

Mnie chyba rwa kulszowa dopadła przynajmniej tak mi się wydaje że to to :P boli nad pośladkiem i promieniuje na biodro i całą nogę :pinch: :pinch: :pinch: Ledwo chodzę :( i to tak jest, że czasem kilka dni jest z tym spokój i z nienacka dopada :/ :angry:

9 lata 11 miesiąc temu #980003 przez Aga87
Hej dziewczyny!

Na skurcze lydek to wystarczy wyprostowac stope tak zeby palce skierowac do gory najmocniej jak sie da - nie trzeba w nocy wstawac z lozka, a skurcz ustepuje w sekundzie!

Wiecie co, ja to sie juz zaczelam bac porodu..tego bolu no i ze nie dam rady :( nie wiem nawet jak dzidzia jest ulozona, mam nadzieje ze tak ze uda sie urodzic naturalnie ale z drugiej strony sie mega boje i nie wiem jak z tym strachem sobie poradzic...macie jakies sposoby??

Ja juz jutro zaczynam 29 tc i mam jakies 7-7.5 kg na plusie. Jutro tez wizyta u poloznej ale tylko bedzie badanie krwi, cisnienie i sluchanie serca dziecka.

Od jakiegos czasu mam tez taki dziwny bol w okolicy pepka, poki co nie wyskoczyl, ale czasem tak zakluje jakby tam cos pieklo w srodku, no a potem spokoj. Miala tak ktoras z Was?

Jakie macie zamiar wybrac metody przy porodzie? Mam na mysli, czy decydujecie sie na znieczulenie czy metody bardziej naturalne? :)

Pozdrawiam dziewczyny!!!

9 lata 11 miesiąc temu #980005 przez tysiiiak
Aga87 ja bardzo reflektuje zzo :D specjalnie chce rodzic w szpitalu w ktorym jest mozliwosc znieczulenia ale za to chcialabym uniknac oksytocyny !! mam tragiczne wspomniania z tym dziadostwem...

9 lata 11 miesiąc temu #980006 przez agnieszka1
Hej mamuśki.

Przeczytałam wszystko,ale zupełnie nie wiem komu co odpisać.

Agusia a przypomnij ile Franio ważył jak się urodził? Nie dziw się co do humorków to jest normalne a tym bardziej przy pierwszym dziecku a u Was tym bardziej,że to wcześniak i z tego co pamiętam to akurat pierwsze. Pamiętam jak urodziłam Milenę a ona taka beksa była i miała problemy z opróżnianiem się, ja nic kompletnie nie wiedziałam na ten temat jak trafiliśmy na oddział to nauczyłam się jej pomagać :( to jest smutne,płakałam razem z nią,bo ona płacze a co ze mnie za matka,że nie umie jej pomóc. Matka na szczęście mi pomagała,ale już przy drugim nie dałam jej tej satysfakcji,bo byłam o jedno dziecko mądrzejsza.
Oxytocyna Ci spada i się nie martw,w sumie ciesz się,że wszystko oki i się pytaj tych od noworodków o wszystko przyda się na przyszłość. Korzystaj z tego w szpitalu.

Lusek wiem co czujesz i wcale Ci się nie dziwię. Tak naprawdę to nie wiem co będziesz miała ehh Ci lekarze to debile jakieś no masakra. Ale wiesz co?
Ja pocieszam się tym,że jednak u nas zmienili załogę i nowi lekarze może ujrzą co będę miała.
A mam wizytę 13maja i pewnie ustalą usg,boję się,bo jednak z tamtą doktor rozmawiałam o wszystkim ona wszystko wiedziała,ale mam nadzieję,że Ci nowi nie będą gorsi i że w końcu nie będzie taki tłok do tylko jednej doktor ordynator.

My byliśmy w sobotę na grillu zimno było jak na maj brrr,starsza ma katar,ale jest ok dziś pogoda masakra dajcie spokój znów wyciągnęłam już któryś raz z kolei dla młodej kombinezon,bo jeden uwaliła na wiosce i cienką kurtke też. Mam nadzieję,że nie zdąży ubrudzić,bo ileż to można prać jedna i tą samą rzecz z zamiarem schowania,bo ni to jesień ni wiosna.

A ja przytyłam już ponad 11kg :( to i tak mało,bo i tak mam nadbagaż z poprzedniej ciąży. no słoń do porodu bosz już mam dosyć tych kg i dzidzia się mocno rusza i się wrzyna ja chce już urodzić. dla mnie dziecko pewnie już ma jakieś 2.5kg :)

Żancik a nie staracie się o kredyt? czasem niektórzy nawet nie wiedzą,że im przysługuje. Z tym mieszkaniem socjalnym byłam pytałam no masakra jakaś, u nas kazała przyjść pod koniec listopada złożyć wniosek i co do listopada siedź i czekaj ehhh a byłam w kwietniu czy marku i co do tej pory jeszcze nie dali mieszkań za tamten rok. toż to chore

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka