BezpiecznaCiaza112023

LIPCOWKI 2015

9 lata 7 miesiąc temu #980040 przez agge
Witaj Bezimienna :)
U mnie się z tym chińskim kalendarzem nie zgadza, bo wg niego będę miała chłopca, a tu dziewczynka :)

Ja bym chciała, żeby mąż przy porodzie był, i mam nadzieję, że będzie. Tylko u niego nigdy nic nie wiadomo z pracą, taką ma... jak akurat będzie na Węgrzech to pewnie urodzę, zanim przyjedzie, jakby coś się zaczęło :D
chyba że dostanie wolne akurat w tym czasie, kiedy urodzę. No zobaczymy.

Agnieszka fajny brzusio :) smacznego, ja zaraz będę wcinać Cheetosy cebulowe :D

Za tydzień jadę zrobić badania, za 2 tygodnie wizyta <3

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #980041 przez agnieszka1
Lusek za ile kupiłaś tą ostatnią i czy jest taka dobra,że na długo posłuży?

bezimienna w zależności gdzie masz zamiar rodzić,ale wolę jak się da brać męża tak jak pisałam oni inaczej patrzą,nie mają tak Cię w dupie,może ja mam takie odczucie,bo mój mąż jest wysoki i jakoś czuję się przy nim pewnie jak jest przy mnie one takie milusie wtedy :)
Siostra rodziła w marcu i mąż musiał jechać do domu 30km do córki ma 9lat,ale jest taka,że się przejmuje i musiał jechać, ta została sama rodzić położna lekarz gdzieś poszli,potem co się okazało,że ta rodzić a położna w biegu dziecko lapała. a jak przyjechała to doktor mówi ehhh daleko tutaj poród, a tak się szybko to rozwinęło,że się zdziwiła.

9 lata 7 miesiąc temu #980044 przez bezimienna
no nie ma jak zdrowe odżywianie :) szczególnie na noc :)

Witaj agge :)

Agnieszko pozazdrościć proporcji :) u mnie bęben sto razy większy od biustu :blush:

Lusek- w środę będę w 29 tygodniu ciąży

Lizzy powiem Ci, że ostatni raz miałam tak dawno, że dokładnie nie pamietam kwiecień lub maj :/

aaaa ja to zamiast chipsów wolę slodycze ostatnio byłam na teście obciązenia glukozą mmmm pychota :lol:

9 lata 7 miesiąc temu #980045 przez Lusek
tysiiak dowiedziałam się dziś na szkole rodzenia że dnia 8 maj teraz w piątek w Galerii Bałtyckiej jest jakaś imprezka poznaj swoją położną czy coś takiego. Będą rozdawać gadżety różne, będą jakieś porady dietetycy,Poziom -1 gdzieś tam koło Grycana :) :woohoo: może czegoś będzie można się dowiedzieć. :)

Jeszcze CIĘ nie znam a już CIĘ KOCHAM...

9 lata 7 miesiąc temu #980047 przez agnieszka1
agge smacznego :laugh: ale będziemy się później odchudzać :sick:

e tam damy radę ja teraz jem a później zero takiego zdrowego odżywiania :blush: chipsy słodycze itp matka dziś do mnie będziesz miała złe wyniki,bo jem cały czas ser biały jakoś mięso ble ot zjem czasem na odczepnego,a ja jej mówię ta jakoś ja pijąca kawę i jedząca ser biały mam lepsze wyniki od siostry,która rodziła w marcu :)

Dostałam nosidełko na brzuch z pasami co się nosi dziecko nie wiem czy jest nawet dobre,bo nie używałam tego, w sumie teraz się wymieniałam z dziewczyną na ciuchy ja jej dałam swoje które za małe a ona mi to oddała. chusty nie umiałabym założyć,ale i bym kasy nie wydawała,wolę być wygodna i takie nosidło mieć jak już coś

9 lata 7 miesiąc temu #980048 przez agge
Agnieszka po mnie i tak przybywających kilogramów nie widać, jedynie na brzuchu :D z 43kg przytylam do 54 jak na razie, więc się cieszę że już nie ważę tak mało:D
ja staram się unikać jedzenia takiego syfu, ale jednak czasem się nie można powstrzymac;D

bezimienna, dopisz się do naszej tabeleczki: docs.google.com/spreadsheets/d/1M2e2Rvww...YB4/edit?pli=1#gid=0

9 lata 7 miesiąc temu #980050 przez Lusek
bezimeinna no ja kupuję w pakiecie cały 3 w1 czy jakoś tak hihi :) :cheer: jeszcze bazę nad którą się zastanawiam ;) o to tak jak ja 29 tyg ciąży . ;) :) Fajniuchnie.
Ja nie kupuję chusty. Jakoś nie wiem czy będę umiała ją zamontować hehe :P

agnieszka1 super brzusio- piękniusio ;) :cheer: bardzo ładnie wyglądasz :cheer: :) no powiem ci że za 24 zł po przecenie ze 100 zł. A czy posłuży to nie wiem jak się rozpadnie to trudno, za 24 zł. zobaczymy. Wiesz jak się kupi za 200 zł to pewnie dłużej ale co tam. Po prostu jak gdzieś idę np do lekarza czy załatwić coś do urzędów to nie chce brać takiej mega dużej (tą mam dość długo, ale jest za duża bo nosiłam d pracy ją )a teraz to w takiej małej powiedzmy do kościoła to się nie mieszczę hehe ;) Kiedyś z Taranko kupiłam po przecenie z 160zł na 50zł i powiem że skubana się trzyma. To zależy od tego z jakiego materiału zrobią, może być droga i dziadowska zaraz się rozpadnie a może być za grosze że tak powiem a będzie się trzymać jak nic.Jak coś to z Housa kupiłam mają teraz przeceny.

9 lata 7 miesiąc temu #980054 przez agnieszka1
agge dziecko tylko pozazdrościć,sorki,że tak pisze,ale ja 42kg ważyłam w podstawówce :lol:

Lusek no właśnie,bo ja swoją kupiłam już nie pamiętam za 50 czy 60zł a może 2 czy 3lata noszę dopiero już coś z nią się dzieje i bym chciała zmienić.

I dziękuję za miłe słowa.

Podaj mi dane miesiąc zapłodnienia,miesiąc urodzin ile miałaś lat jak poczęto dziecko hmm chyba wszystko :)

9 lata 7 miesiąc temu #980056 przez tysiiiak
Ale się rozpisalyscie ulala :D

Bezimienna witaj :)

Lusek Oooo może się wybiorę :)
Co do lekarza to słyszałam że nieomylny w określaniu płci i ogólnie dobry od usg jest Doering ;) ma gabinet przystanek za galeria bałtycka :)
Torebki wszystkie super ;)

Mi się sprawdził chiński kalendarz ale to pewnie zbieg okoliczności ;)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #980059 przez AgusiaKRK
Ależ się rozhulalyscie dziewczęta! Super poczytać co u Was. Przykro mi z powodu wszelkich dolegliwości z którymi się zmagacie,ale pomyślcie, że jesteście już na finiszu i za kilka tygodni ujrzycie Wasze bobaski :-)

agnieszka1 napisał: Agusia a przypomnij ile Franio ważył jak się urodził? Nie dziw się co do humorków to jest normalne a tym bardziej przy pierwszym dziecku a u Was tym bardziej,że to wcześniak i z tego co pamiętam to akurat pierwsze.
Oxytocyna Ci spada i się nie martw,w sumie ciesz się,że wszystko oki i się pytaj tych od noworodków o wszystko przyda się na przyszłość. Korzystaj z tego w szpitalu.

Agusia: Franio ważył zaledwie 1075 g jak się urodził, dziś ma już 1450 g. Skończył dwa tygodnie. Znów mogłam go dziś kangurowac, pełnia szczęścia! Zmieniłam mu też pieluszke. Już się wcale nie boję przy nim coś robić mimo że taka kruszynka. No może byłabym się jeszcze kąpać, ale jak wyjdzie do domu to będzie jeszcze większy i położna środowiskowa obiecała mi pokazać kąpiel. A w szpitalu korzystam z każdej okazji żeby coś przy nim zrobić, odciagam mu też świeży pokarm i od razu dostaje.

A ja przytyłam już ponad 11kg :( to i tak mało,bo i tak mam nadbagaż z poprzedniej ciąży. no słoń do porodu bosz już mam dosyć tych kg i dzidzia sie mocno rusza i się wrzyna ja chce już urodzić.

Agusia: Wygladasz kwitnaco i bardzo zgrabnie, gdzie te 11 kg? Chyba poszły tylko w dzieciątko i biust! :-)

Mamy już łóżeczko! :-)

9 lata 7 miesiąc temu #980060 przez agnieszka1
Agusia to pocieszę Cię masz bardzo dobry pokarm,bo dziecko do roku przybiera kg na mies moja mloda przybierała mniej troszkę,ale była drobna i na szczepieniach nic sie nie czepiali.
Czekamy na zdjęcia z kangurowania :)

Agunia jesteś silną kobieta czuję to w postach :) super dajesz sobie radę.

Fajne łóżeczko tylko dokupić ochraniacze i git :)

Ja jak się wyprowadzimy chyba wezmę od dziewczyny innej nie wiem zobaczę,bo ona choć ma bujaki a to się przydaje czasem.

Cyce to ja z natury miałam duże,po ciąży mi spadły wyjątkowo co mnie cieszyło,ale i tak noszę staniki usztywniane a wtedy on idzie do góry i wydają się być duże :)

Te 11kg brzuch i uda łydki :(

9 lata 7 miesiąc temu #980061 przez agge
Franio szybko rośnie :) Super, że już możesz się nim trochę zajmowac:)
ŁÓżeczko śliczne, teraz tylko czekać, aż Franio będzie mógł w nim spać:)

9 lata 7 miesiąc temu #980070 przez Lusek
Hejko z rańca.... :)
:) Lecę nie długo po leki do apteki na te nerki a i na anemię ;) Mąż mówi że mam zaczekać z tym USG i pójść w czerwcu żeby zobaczyć czy się mała przekręciła :cheer: żeby się teraz nie denerwować że nadal jest tak ułożona ;)
Ale powiem wam ze wczoraj to stanął na wysokości zadania. Umiał mnie przytulić jak mi łzy leciały i się po prostu denerwowałam po tej wizycie.
Dziś jest już lepiej. :)

AgusiaKRK super łóżeczko już czeka na Frania ;) :) . Fajnie że wszystko się układa bardzo dobrze :) oby tak dalej. Ucałuj od nas ciotek forumowych Frania :kiss: a co na dodanie sił :woohoo: Super że rośnie i przybiera na wadze. B)

agnieszka1 miesiąc: październik2014, lat 27 :P ;) ale jeśli chodzi o horoskop to się nie sprawdził ehehe :P chyba że masz inny

9 lata 7 miesiąc temu #980072 przez agnieszka1
Lusek mies zapłodnienia i mies urodzenia :) i ile miałaś lat w tamtym roku kiedy zostałaś zapłodniona :P

9 lata 7 miesiąc temu #980073 przez agnieszka1
Lusek wiem co czujesz,bo pomimo,że to moje 3 bobo ja nic tak naprawdę nie wiem :blink: dlatego liczę na tych nowych lekarzy,że coś więcej mi powiedzą i nawet nie pamiętam kiedy już wiedziałam,że główką w dół było,ale chyba w 9mies na ostatnim usg :/
Wiem,że zawsze oby dziecko zdrowe było,ale człowiek zawsze to by chciał choć raz na 2mies je widzieć na usg.

I też uważam jak Twój mąż idź jakoś w czerwcu,bo będziesz miała jeszcze jakieś usg?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka