BezpiecznaCiaza112023

LIPCOWKI 2015

9 lata 7 miesiąc temu #981900 przez agnieszka1
Ewela Ty jesteś z Białego właśnie patrzę gdzie robią najtaniej usg,bo szwagierka mówiła,że i za 110zł robią w 3d dla mnie to było dziwne,bo u nas Ci prywatnie co się niedawno dorobili takowego sprzętu chcą 130zł od pacjentek a 150 z ulicy. Nie wiem w ogóle czy jest sens już robić :/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #981902 przez bezimienna
powiem wam, ze jak juz lekarz mowi zebt sie oszczedzac to trzeba sluchac, u mnie jak sie dowiedzial ze raz poronilam to mi za kazdym razem robi usg dopochwowe i przez powloki brzuszne (pierwsze wlasnie wprawdza ta szyjke czy dobrze trzyma)
(150 kazda wizyta)
kolezanki sasiadka w 8 miesiacu wieszala firany i spadla troche sie poobijala a jak poszla do lekarza to sie okazalo ze cos tam pourywala i dziecko zmarlo

Agnieszka moj ma spory staz i na 4 wizyty raz nie byl pewien wiec wolal powiedziec ze kobita, na drugiej powiedzial ze sto % facet a potem dwa razy widac bylo plecy
podobno jak ktos jest dlugo flugo to nawet z twarzy wyczyta plec mi wlasnie tez po twarzy powiedzial, ze ''no coz taka buzia, no to niestety chlopcy takie maja'' ze niby jaka? brzydka? juz nie dopytywalam bo ten lekarz taki czasem dziwny
moze daj fote z usg buzi to cos wyczytamy
ja chcialam miec starszego syna a powiedzialam ze jak juz mam corke to wiecej chlopow nie chce no i jest odwrotnie, zawsze tak jest no poza wyjatkami na potwierdzenie regoly ;)
ale za to na starosc baba baby sie mniej wstydzi- roznie to w zyciu bywa...

bylam na wizycie w 26 tyg i tez byl ok 1kg wiec teoretycznie malo, ale po co komu rodzic slonika? toz to nielogiczne chyba ze sie lubi bol albo rodzi z usmiechem na ustach

kurcze zazdroszcze tej poloznej w przychodni, ja pamietam jak po porodzie przylazila ta srodowiskowa to masakra jakas taka ofuczana, poker face porazka!

9 lata 7 miesiąc temu #981920 przez tysiiiak
Wpadam tylko się pochwalić ;) ile przekleństw poszło przy robieniu to moje :P nigdy więcej ;p

Załączniki:

9 lata 7 miesiąc temu #981925 przez agnieszka1
Bezimienna nie mam zdjęć buzi czy coś ma te co w okienku profilu a resztę jakie on tam zrobił tym szarym usg dostanę tego 27.05 na wizycie.

Tysiak zajebisty tort,nie ważne ile przekleństw ważne,że z serca robiłaś i super wyszło i świnka peppa pięknie :)

9 lata 7 miesiąc temu #981926 przez AgusiaKRK
Tysiiak, za to efekt jest wspaniały, piękny tort! Miłego świętowania i buziaczki dla Jubilata! :-)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #981931 przez agge
Piękny tort! :D sama bym taki chciała. Już jutro wizyta! :woohoo:
A dziś jadę sobie na kilkudniowe wakacje do rodziców :D

9 lata 7 miesiąc temu #981941 przez agnieszka1
agge ciekawe może pisiorek wyrósł :woohoo: na którą masz?

wiecie co? byłam u teściów i szwagierka mówi,że właśnie ten młody lekarz to asystent,że mało co się zna tak naprawdę,bo jej koleżanki trochę więcej wiedzą albo są starzy,którzy do emerytury dorobić. no szok :S

9 lata 7 miesiąc temu #981945 przez agnieszka1
Jeszcze lepiej znalazłam o tych lekarzach to jednak to są rezydenci. już sama nie wiem o co w tym chodzi ehhh

9 lata 7 miesiąc temu #981946 przez agge
Haha może nie :) Na 15:00, szkoda że nie rano :)
Kurde, to się lepiej nie nastawiaj :D

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #981948 przez agnieszka1
agge nie ważne o której ważne,że masz dobrego lekarza :lol:

na co mam się nie nastawiać Twoim zdaniem ? właśnie znalazłam jego profil na fb

na ile Wam wygląda :P ?
jakby od 6lat pracuje w szpitalu medycznym haha

9 lata 7 miesiąc temu #981956 przez agge
Na płeć, bo jak słyszałaś, że się mało zna, to wiadomo jak może być :D
No młodziutko wygląda :D

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #981966 przez Lusek
Hejko witam się po weekendzie... :P ;)

Widzę że szalejecie na forum. Ja trochę działałam poza domkiem a wczoraj to jakoś nie miałam siły by coś napisać. Leżałam w łóżeczku i odpoczywałam ;) :) przed TV.No i oczywiście debatę prezydencką oglądałam. ;) :)
A tak to pogoda była byle jaka, no może w sobotę taka dość a tak to kicha. Oby jakieś ciepło już zaczęło do nas iść bo zwariuję z tym zimnem w kółko, jak nie wiatr i deszcz to taka zimnica że szok jak jesień.Bllleeee. :unsure:
Muszę kurna dzisiaj podjechać do swojej gin po zaświadczenie że mogę na szkole rodzenia ćwiczyć :angry: kurna jakby nie mogły powiedzieć wcześniej że będą potrzebować.ehhhh :unsure:

zancik na pewno dostaniecie to mieszkanko, tym bardziej że rodzinka wam się powiększa.Chyba są większe szanse jak jest dzidzia co ? ;) NO ból i strach :P a potem radość....ale to chyba z niewiedzy co przed nami. ;) Bądźmy dobrej myśli ;)

agnieszka1 to Ty tak jak ja nie wierzę tej mojej lekarz, bo raz tak mówi raz tak. Ja nie lubię niejasności ;). A zresztą tak jak się wypytuje to kurna co to ma być :unsure: to albo wie albo nie wie i tyle a nie jak czujesz :unsure: :dry: Dziadostwo :S
U nas 3D nawet widziałam za 250zł-300zł także u was to dość tanio w porównaniu do nas. :)

paulinka2202 i ja się dołączam do was .Tez jakoś mnie strach oblatuje jak sobie pomyślę ze to już niedługo. a czas leci jak szalony ;) :)

agge Ty to z tymi wymiotami masz masakrę, dobrze że chociaż 10 dni ci odpuściło. To co Ty jesz bidulnko :unsure: jak w kółko masz telefon biały :blink:
Zdaj relacje z wizyty co tam u was słychać?

Bezimienna o jakaś masakra z tą koleżanką :blink: :huh: no moja gin też mówiła żeby uważać na siebie. NO ja też mam okna brudne ale nie będę fikać teraz po parapetach.Ale kurcze sama sobie nic nie zrobić a w środku można pourywać coś .No toż to szok. Masz racje :)
To TY masz ciążę podwyższonego ryzyka tak? ale lepiej jak tak sprawdza niż żeby miał olewać, a tak to wiadomo że wszystko jest oki ;) :)
Mnie to moja gin już wysyłała wcześniej na inne USG żeby zobaczyć sobie płeć, więc pewnie i ona nie widzi kto tam u mnie jest. A że z twarzy się wyczytuje płeć to pierwsze słyszę hehe :P
a co do położnej to ja muszę tez poszukać jakiejś spoko a nie tu będzie mi jak to napisałaś ,,o-furczała" pogonie jak coś :P :)

Tysiiak TY to normalnie Fachowiec od tortów jesteś i ciast :woohoo: świnka peppa rewelacja :woohoo: :blink: no to Kubuś się cieszył pewnie co ???? Jak po urodzinkach??? :P Zadowolony? ;)
NO ja tez mam zamiar iść z pozytywnym nastawieniem ;) ale jak to będzie to się okaże.... pewnie jak zwykle będę panikować nad wyraz hihi :P :silly:

Wy to szalone laski jesteście zeby lekarzy wstawiać hahahaha :woohoo: fotki no nie tego to tu jeszcze nie grali..

Pozdarwiam Cieplutko :laugh: :)

Jeszcze CIĘ nie znam a już CIĘ KOCHAM...

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #981968 przez ewela007
Agnieszka tak jestem z Białego, ja za zwykłe usg płace około 130-150 zł a jeżeli chodzi o #d to w cenniku jest około 200. Nie wiem gdzie można zrobić prywatnie w tak niskiej cenie. Może niech Twoja rodzina zdradzi mi miejsca.
Tysiak tort rewelacyjny, masz talent powinnaś ludziom robić torty za pieniążki
Agge pocieszę Cię ja wczoraj też wymiotowałam, zjadłam czekoladę i tak mnie wzięło.
Zancik skoro Twoja koleżanka zwalnia mieszkanie to może powinnaś napisać jakieś podanie albo się przypomnieć ze chcesz i akurat wiesz o tym mieszkanku a zaraz Wam się rodzina powiększy. Przypomnij im się !

Dziewczyny mam taki obolały brzuch, tak jakbym ćwiczyła pierwszy raz od dawna i bolą mnie wszystkie mięśnie. Czy też tak macie, czy to może być spowodowane tym ze rośnie dziecko a miejsca ma coraz mniej? gdzieś wyczytałam że wody płodowe już nie zwiększają swojej objętości teraz rośnie dziecko. Byłam w sobotę na weselu i trochę potańczyłam i już mam obawy że może za dużo ruchów było i powinnam iść do lekarza sprawdzić czy wszystko jest okej. Planowaną wizytę mam na 29 i nie wiem czy ją przekładać.

9 lata 7 miesiąc temu #981981 przez paulinkaaa2202
Tysiak tort bomba naprawdę śliczny dziewczyno masz talent :) gdybyś mieszkała bliżej normalnie poprosiłabym żebyś dla mnie upiekła już byłabym twoją klientką :P

Z tym usg prywatnie to masakra ja płacę różnie w zależności od trymestru na początku było drożej teraz za USG 3d 200 zł + wizyta 140 zł :/

Dzisiaj w biedronce jest parę rzeczy dla dziecka chusteczki, pampersy, podkłady do przewijania itp. Aaaaaa jest jeszcze proszek Lovella za 13.99 zł najtaniej a ja przepłaciłam bo kupowałam po 21.99 zł no ale cóż ;/ Ja się wkurzyłam bo pojechałam bo chciałam tą herbatkę Z humana i jej nie było nie wiem czy nie dojechała czy co :S

9 lata 7 miesiąc temu #982047 przez tysiiiak
Witam i ja po weekendzie :) Strasznie wyczerpującym dla mnie zresztą :P Dziś jeszcze z Kubulkiem na drzemce odsypiałam :) Mi się urodzinki podobały, Kuba to chyba nie ogarniał tego wszystkiego :P Ogólnie bez spinki wszystko było :) Kuba przez pierwszą godzinę przylepiony do mnie wogóle nie chciał mnie puścić. Nie dość że tyle ludu to jeszcze ledwo co z drzemki wstał troche szybciej niż zwykle więc wcale mu się nie dziwie. Ja dzięki temu nie musiałam obsługiwać gości czego nie lubie :P M. sobie e wszystkim super poradził :) Tortem wszyscy zachwyceni nawet teściowa złapała zdziwko bo chyba myślała że mi nie wyjdzie :P Wiecie to ona zawsze robi torty na każde okazje i zrobiła dziwną minę jak jej powiedziałam, że ja będę sama robić :P No i przedewszystkim był smaczny :) a tego się bałam jak to będzie :)
Nie, nie ja się nie nadaje do robienia większej ilości tortów już teraz przeklinałam go i miałąm ochote to wszystko wyrzucić w cholerę!! Ten lukier plastyczny to jakaś masakra :P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka