- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- LIPCOWKI 2015
LIPCOWKI 2015
- agnieszka1
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Moja siostra ma 3 dziewczynki i chce znów się starać o 4 bo MOŻE syn się uda,ale po jak przy 3 wyszło,że córa to płakała.
Tylko chodzi o to,że zdziwiło mnie to,że okres miałam 8.10 a bara bara było 28.10 pamiętam to,bo to data ur siostry i później mnie brzuch bolał,że musiałam wziąć tabletkę nospę i czekałam na okres myślałam,że to przed okresem coś takiego. No,ale widać moje jajka są tylko babskie
Tysiak no to ja się zdziwiłam,że moje jakieś małe,bo jak spojrzałam według tyg w necie to powinni ważyć 1800 to super,że wszystko ok. ach jak marzyło mi się dobre usg choć,aby mi kilka razy płeć potwierdzili. ale nie stać mnie a poza tym co jak zapłacę a wyjdzie jednak to samo,więc dam se spokój i poczekam na Natalkę
Dziękuję dziewczyny za wszystko :* mieliśmy miesiąc na znalezienie mieszkania tylko czekaliśmy na umowę męża i od maja zaczynaliśmy z kredytem, wczoraj wniosek złożony a już wieczorem wiedziałam,bo mieliśmy pierwszeństwo bardzo się cieszę. w sobotę idziemy podpisywać umowę przedwstępną, mamy 1.5 tyg na złożenie papierów,więc może się uda w sobotę załatwić i tylko czekać aż bank po swojemu wyceni itp
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agnieszka1
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Jeszcze czekamy na Luska
To znów blisko niektóre mamy wizyty,bo ja 27.05 ehhh wolę co mies jak mam tyle czasu tam sterczeć a co pomyśleć pod samym końcem masakra. powalone to jest,bo dużo ludzi tłok i czekać aż tyle godz
żałuję,że nie mam jak doczytać Was ale tutaj muszę latać za małą non stop a czasem 3 strony do czytania kiedy ?
Uwiązana do kompa ehhhh
- Lusek
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
Tak Dziewczyny upolowałam rogaliki mniam pyszne...ale schodzą jak ciepłe bułki więc trzeba szybko działać i lecieć nawet w piżamie
No pogoda tez jest masakra raz pada raz świeci słonko
Chciałam wam napisać że byłam wczoraj na szkole rodzenia i był TENS te elektrody do uśmierzania bólów porodowych. Dostałyśmy elektrody a no i testowałyśmy całą godzinkę te urządzonka
Powiem wam że całkiem fajna sprawa i chyba się zdecyduję żeby sobie coś takiego wypożyczyć(ekonomiczniej).
Elektrody się kupuje za 50zł są jednorazowe no i wypożycza na 1miesiąc urządzonko za 50zł czyli razem 100zł. Można wypożyczyć w sklepach ,,mama i ja".
Moja mama się już ze mnie śmieje że do porodu to pojadę jak robokop i żartują ze mnie. NO nic jak ma pomóc to chyba się zdecyduję .
Takie fajne prądy na skórze to wytwarza takie mrowienie skóry,szczypanie drętwienie no uczucie ciężkie do opisania.
Któraś miała to z was?? Co o tym myślicie.
ewela007 nie martw się pogoda wszędzie taka sama
paulinka2202 Rogaliki kupione i zjedzone 8 szt wszamałam ale Ty masz zdolnego męża kurcze super no i rogaliki zrobił mniam i jeszcze z marmoladą różaną w kruchym cieście
Jeśli chodzi o fotelik to moja szwagierka ma maxi cosi i na prawdę polecam : www.maxicosi.pl/product.php?id=1264&type=manual
Może wymocz nogi i stopy w soli do kąpieli coś kiedyś czytałam o tym że niby opuchlizna schodzi i łagodzi ból.
Lizzy Ty to masz widzę taki gust jak ja maxi cosi , camarello hehe
Tysiiak super że w u was wszystko w porządku Kacperek rośnie to dobrze niech nabiera mocy chłoposek Dobrze że ułożony jest już do wyjścia ale niech
jeszcze posiedzi tam w środku Nie martw się wagą Kochana potem zakładamy kółko wzajemnej adoracji będziemy ćwiczyć, wymieniać się ćwiczeniami no albo jak się więcej zbierze kobitek to już pisałam kiedyś że będziemy miały rabaty na operację odsysania tłuszczu więc spoko . Jak na razie to niech maluszek rośnie i jest zdrowy.
AgusiaKRK nie ma sprawy wiemy że wolny czas spędzasz z Franiem. On potrzebuje teraz was najbardziej. Dotyku i ciepła my wszystko rozumiemy. Głowa do góry. Pozdrów od cioć forumowych Frania
No ten gość ode mnie ze szkoły to czasami ta jego partnerka zwraca mu uwagę ale cóż jak to takie głupie jest nic nie poradzisz. Ona chyba sama też taka jest . Wczoraj to przyszedł na ćwiczenia dla kobiet dobrze że go nie wpuścili... co za klient masakra to inni nie przyszli faceci a on się wpycha ehhh
Paraduj przed obcym gościem z gołym brzuszkiem dobrze że go nie wpuścili.
zancik rogaliki kupione 8 szt zjedzonych . No ja zawsze nie mogę z tego twojego koszenia Czekamy czekamy na wieści spoczko. A powiedz jak tam obrabianie działeczki jak wam idzie?
agnieszka1 nie nie to nie tak Ty zawsze i każda z nas ma babskie jajka to Twój mąż ma plemniki babskie bo to faceci dają X lub Y hehe ito od nich zależy czy będzie chłoposek czy laseczka. A plemniki kobiece czyli X są żywotnej dłużej i wolniejsze a plemniki Y są szybsze ale krócej żyją
W sumie mówią że jak w dzień owulacji to będzie chłopiec ale to różnie bywa ehhh no cóż się zrobi dziecko to jest cud
agge powiem ci że ostatnio rano wstaję i spać nie mogę ale dobrze śpij ile się da .Może uda mi się w weekend pospać .
- zancik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nadzieja jest nieodłącznym elementem życia....
- Otrzymane podziękowania: 114
Lusek chociaż sie trochę pośmiejesz z tego gościa hahaha ja bym tam jebła chyba To musisz chyba nocować przed sklepem żeby nie wykupili tych rogalików Fajne się wydaje to co piszesz ciekawe czy naprawdę to działa A na działce M skosił chajszcze i spryskał jakimś tam płynem żeby to pousychało i jeszcze trzeba drzewka poprzycinać i troche nie potrzebnych krzewów wyciąc ale czekamy jak to uschnie najpierw a już mnie jedna baba tam wkuwiła i to w sobotę właśnie myslałam że ja tam pogryzę normalnie wrrrrrrrrrr
- paulinkaaa2202
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mieć dziecko to największa nagroda od życia
- Otrzymane podziękowania: 2
Lusek pierwszy raz słyszałam o takich elektrodach ale brzmi ciekawie
A ja dzisiaj byłam u położnej w naszej przychodni i jestem bardzo zadowolona. Co tydzień przysługuję nam jedno spotkanie po 60 min, a po 32 tygodniu ciąży 2 godziny dzisiaj omawialiśmy szczepienia co jak kiedy ile kosztują te płatne itp. Muszę już odkładać bo Judyta była szczepiona tymi dodatkowymi więc tą malutką też trzeba zaszczepić bo starsza coś przyniesie od września już ze szkoły a nie z przedszkola jej nic nie będzie a malutka może zachorować tego teraz pełno :/
Na następnych spotkaniach mamy omawiać pierwszą pomoc, kąpanie maluszka, ubieranie, laktacja, pozycje do karmienia itp trzeba sobie wszystko przypomnieć bo minęło 5 lat matko nie pamiętam jak się trzyma malutkie dziecko
Ale w ogóle super położna zmierzyła mi ciśnienie, zważyła mnie jeszcze taką starą wagą co jest ten jakby klocek i się przesuwa a na koniec posłuchałyśmy serduszka na początku mała tak się wierciła kopnęła 4 razy położną aż w końcu się udało
Po porodzie położna przyjedzie do mnie do domu przywiezie mi deklarację wypełnie i bedzie wszystko ok niby należą się z NFZ 4 wizyty a jak ktoś ma potrzebę oprócz tego mogą być jeszcze 2 dodatkowe
- Lusek
- Wylogowany
- budujemy zdania
No chyba namiot tam postawię dopóki nie znudzą mi się będę koczować.
Eeee tam szkoda nerwów na tą sąsiadkę popryskaj jej randapem krzaczki jak będzie Cię nadal denerwować
NO śmiechu na szkole rodzenia przez gościa jest sporo ale przynajmniej zapamiętam że było fajnie
paulinka2202 no naprawdę polecam te elektrody metoda TENS czy jakoś tak.
Aaaa fajnie z tą położną, ja też muszę się w swoim okręgu wybrać do położnej chociaż poznać kto to jest na razie jakoś czasu brak ale muszę ruszyć
- agge
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 10
- agnieszka1
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Lusek
- Wylogowany
- budujemy zdania
W ogóle dzisiaj pogoda jest do kit, chyba na każdego tak wpływa Mnie też wkurza raz świeci słonko raz deszcz ehhh i też jestem jakaś taka byle jaka ehhhh i mało zdecydowana
Jutro będzie lepiej.
- zancik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Paulinkaaa ta babka to stare pruchno ona jest porąbana plociuch z niej taki i przemądrzała jest franca jedna Fajnie masz z ta położną
Lusek no w tym roku pewnie za duzo się nie zrobi na tej działeczce chociaż mój M jest w gorącej wodzie kapany to kto wie
Agge ja tez nie wiem co i jak u mnie z położną
Macie rację ta pogoda dzis jest okropna
- agge
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 10
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Zancik to Twoja Tosienka identyko jak Kacperek przybiera na wadze mi kazał brać szelazo raz dziennie. To znowu mamy tak samo wizytę : D może urodzimy w tyM samym dniu?
- zancik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tysiiiak no ale by było fajnie jak bysmy w tym samym dniu urodziły ja mam brac 2 razy dziennie a tez masz sorbifer?To czekamy do kolejnej wizyty
- agnieszka1
- Wylogowany
- pierwsze słowa
zancik hahaha to choć masz pewność,że jednak to babeczka
a wiecie co? jeszcze zapomniałam Wam napisać. ja już na tym usg tam patrzy se nic nie mówi,no później,że ułożone główkowo,że wszystko jak należy i hmmm a płeć miałem pani powiedzieć, hmmm a co ma być? mnie się pyta, a ja mówię,że nie wiem,dlatego chce się dowiedzieć, a on do mnie do dobrze a co Pani przeczuwa,że będzie miała? a ja mówię,że nie wiem,nie mam zielonego pojęcia. a on no dobrze no to zobaczymy jak się uda i mówi,że dziewczynka a co w domu? mówię,że 2 dziewczynki.
i tak sobie teraz myślę,że mogłam powiedzieć,że chłopiec tak przeczuwam to co by powiedział,że chłopiec hmmmm
wiem durna jestem i moja rozkmina ale to tak młody lekarz,że ja jakoś nie ufam, starym co było 2 że oni tylko robili usg nie ufałam na tyle na ile a co mówić od razu po studiach heh.
Tym bardziej,że wiem kiedy było bara bara no nic czekam aż Natalia się ujawni
zancik to Twoja malutka ej no czyżby mi on dobrze wagę podał 1500 ja pierdziele Tysiak Twój mały też mniej waży,a wcale nie mam większego brzucha od Waszego
jestem jakaś zniesmaczona po tym usg,już nie chodzi o płeć,ale i o wagę :/ załamać się. ciekawe kto w ogóle ordynatorem teraz na oddziale masakra. chciałabym pojechać już gdzieś indziej i się dowiedzieć czy rzeczywiście mi on dobrze zrobił te usg i co z tą wagą. choć jak patrzyłam w google to powinno ważyć 1800
- Lizzy
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
Z Zosia wszystko ok. Ma juz 2300g. Obwod glowki 30cm. Jest większa niż w tym samym okresie Hania
Także juz "sie ciesze" na porod
No i termin pozostał 4.07.2015