- Otrzymane podziękowania: 33
- /
- /
- /
- /
- LIPCOWKI 2015
LIPCOWKI 2015
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
Młody mnie tak nawala w żebra, że siedzieć nie mogę
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agnieszka1
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
agge daj spokój ja mam takie żyły,że nie każda umie się wkłuć i pobrac i raz tez miałam tak,że czułam,że boli i już wiedziałam,że pomimo trzymania zgiętej ręki to nic nie da a będę miała siniaka i tak tez było..porażka a teraz mam znów na badania. bo ja mam minusową grupę a mąż dodatnią i na przeciwciała trzeba ehh mam nadzieję,że to już ostatnie badania
Te herbatki już wycofali chyba w tamtym roku,bo ja już nie mogłam dostać tylko wchodziły saszetki,była wyprzedaż w rossman.ale to jest to samo moja koleżanka chwali,bo dałam jeszcze jej na spróbowanie dla małego.
tysiak z tego co piszesz to dziecko Ci szybko usypia oj fajnie,pomimo,że buntownik jak piszesz.
Paulinka nie porównuj dziecka prawie 2lutniego do 4 letniego, choć moja ma ponad rok i jest tak ciężka,że masakra a o starszej się nie wypowiem,dla mnie to słoń
Lusek ale Ty to chudzinka jesteś masakra po ciąży ani widu ani słychu po kg będzie
agge a co do pomyłki Twojej koleżanki z usg to jakie to było takie zwykłe szaro białe czy lepsze?
Agusiafajny wózek i fajny kolor podoba mi się
zancik kurcze straszny wypadek,ale uważam,że rodzice nie powinni zabierać do takich maszyn dziecka,bo wiadomo nieraz drzwi nie ma,a do biedy nie daleko
kurcze jakby czuła,ze masz podobna sytuację jak my,ale u nas niedługo moze się zakończy,ale boje się jak to będzie.
Dzięki za komplementy,ale to chyba tylko zdjęcie mnie wyszczupla
Lusek wizyta szybko,bo w ogóle chciał zrobić usg 25 albo 26.05 plus badania,ale jak poiwedziałam,że chce znac płeć to temu od razu zrobił,ale i tak muszę wyniki zrobić,a że on akurat widać zna grafik do końca mies to mówił,że będzie tego 27.05
bezimienna a co lekarz Ci wywróżył? czyli mówił Ci płeć,ale nie jesteś pewna sama czy jak? bo u mnie to jest inaczej ja jakbym wiedziała tylko raz,że baba. fajnie jest wiedzieć i mieć potwierdzone kilka razy a tym bardziej od lekarzy z jakimś stażem a nie po szkole :/
paulinka wiem,że 3 dziecko to wyzwanie a tym bardziej,że same maluchy ciężko będzie jak cholera,ale co zrobisz toż nie oddasz
tysiak to ja 12kg na + to nie jest źle ale mam nadzieję,że 8kg za te jeszcze 2mies nie utyję
oooooo i co do mężów to w końcu będzie sam robić, już mnie wkurza te latanie i mu robienie, ej no,ale moi strazy kochają siedzieć w kuchni, mam już dosyć,ale czekam już cierpliwie.
a wiecie co najlepsze,że nikt nie wiedział o tym,że chcemy wziąć kredyt to się dopiero zdziwi każdy, a w szczególności moja szwagirke,która w tamtym roku mówiła,że my nie dostaniemy,bo oni ledwo co dostali nie mając jeszcze dziecka heh
Agusia to normalne nie każdy ma czas siedzieć na kompie, jeszcze jak mówię dobrze jak ktoś ma dobry tel że neta w nim a jak ja uwiązana chce poczytać a nie ma jak a przy 3 będzie masakra.
a macie może ktoś konto na fb?
Lusek masz ochotę na słodkie czyżby na dziewczynkę ale nie szwagierka jadła,bo potrzebowała a wyszedł syn. ja np mam tak,że muszę zjeść ogólnie coś słodkiego,bo po raz z nerwów jakie miałam,ale na początku ciaży nie jadłam co mnie ucieszyło
wiecie co? dziś mój ojciec zrobił mi kanapkę z wędliną,abym nie zdechła haha,bo ja tylkko ser biały i dżem,ale nie lubię jak ktoś mi się wcina i robi nie po mojej myśli. więc i tak zrobiłam tak jak ja chce.
aggeteż myślę,że Twoja mała waży więcej od mojej,bo jednak u mnie 32tc i waży 1500
Lizzy to super wieści i o matko Ty wszystko wiesz o swoim dziecku nawet obwód główki masakra to dopiero musi być dobre usg i jaka już duża dziewczynka ładna waga.
Ale to nie znaczy,że np nie masz więcej wód płodowych,bo oni jakoś według tego wagę podają. a ile urodziłaś Hanię? piękne zdjęcie ach marzenie. chciałabym pojechać,aby jakiś specjalista mi to wszystko potwierdził ehhh
Dziewczyny co Wasi mężowie na to,że np 2 znów córa? Cieszą się? widać to? czy hmmm myślałem,że zrobiłem syna ?
No to jakoś mniej więcej wszystko doczytałam
- agnieszka1
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- agge
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 10
Tysiak Mam to samo
Agnieszka nie wiem, jakie to były usg, wiem tylko, że jedna koleżanka 3 razy slyszała, ze chłopiec, a urodziła sie dziewczynka. A druga koleżanka chyba 2 razy na usg usłyszała, że dziewczynka i trzeci raz tuż przed porodem jak robili jej usg, a wyszedł chłopak.
No u mnie dzis się zaczął 33 tydzień, a wg OM zaczął się 4 dni temu już
Ja mam fb
- agnieszka1
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- agge
- Wylogowany
- gadatliwa
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agge
- Wylogowany
- gadatliwa
- agnieszka1
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- agnieszka1
- Wylogowany
- pierwsze słowa
dlatego mam nadzieję,że w nowym mieszkaniu nauczę je jak się zasypia samemu. po 2 tutaj maja obrończynię moja matkę a tam nie będą miały. nie wiem pomimo,że nie robimy im krzywdy,ale jak np coś się zrobi nie po ich myśli i płacz to zaraz lecą do babki wrrr
- ewela007
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Tysiak i Agge ja to jeszcze nie czuje tak jak wy, że dziecko jest z prawej strony albo że uderza w jakąś część ciała. Mój synek jest spokojny i malutki bo na ostatniej wizycie w 28 tygodniu ciąży ważył zaledwie 1 kg. Mam nadzieję że teraz zacznie przybierać na wadze i do końca ciąży dobiję do tych 3 kg.
Tysiak też bym chciała tak nauczyć dziecko aby samo zasypiało, ale to chyba jest trudne, trzeba być wytrwałym.
Chciałam Was zapytać w jakim tygodniu Wasze pociechy zrobiły fikołki i ułożyły się główką do dołu? W ogóle jak planujecie rodzić naturalnie czy cesarką?
Ja bym chciała naturalnie i czekam z niecierpliwością aż mój synek się przewróci
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ewela mój dzieć jest główką w dół już chyba od 20 tc ale wszystko się jeszcze może zdarzyć Ja mam za sobą cc i tym razem bardzo bym chciała naturalnie urodzić zobaczymy co z tego wyjdzie
- ewela007
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Lizzy
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
Agnieszka - nie wiem jak waga jest liczona, ale lekarz sprawdza 2x wymiar główki (obwód i chyba średnicę), obwód klatki piersiowej, długość uda i coś tam jeszcze.. No i pomiary wagi wg USG mogą się mylić +- 400 czy 500g. A Hania miała przy urodzeniu 4190g, 61cm długa a obwód główki 37cm.
- AgusiaKRK
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 49
tysiiiak napisał: Witam z rana
Ewela mój dzieć jest główką w dół już chyba od 20 tc ale wszystko się jeszcze może zdarzyć Ja mam za sobą cc i tym razem bardzo bym chciała naturalnie urodzić zobaczymy co z tego wyjdzie
Tysiiak, a po cc można siłami natury? Jak to jest? Omawiałaś juz z lekarzem? Interesuje mnie to, bo teraz miałam cc przy pierwszym porodzie a planuję przynajmniej dwoje dzieci.