BezpiecznaCiaza112023

LIPCOWKI 2015

9 lata 7 miesiąc temu #981674 przez tysiiiak
Agusia można jak najbardziej ;) oczywiście wszystko zależy jakie były wskazania przy pierwszej cc. W Polsce lekarze często panikuja przy sn po cc ale jest to mozliwe! Blizna musi mieć określoną grubość. Jest taka stronka naturalniepocesarce.pl jak i grupa wsparcia na Fb tam możesz poczytać różne historie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #981676 przez agge
Ewela moja na każdym usg od 21 tygodnia jest główką w dół :)
Też bym chciała normalnie urodzić.

Lizzy To Hania też się duża urodzila, hoho :)

9 lata 7 miesiąc temu #981682 przez Lusek
Hejko kobitki jak na moją porę to trochę późno się witam ale nic. ;) :laugh:
Musiałam chyba trochę odespać a że mi pani w piekarni odłoży rogale to jestem spokojniejsza no i chleb dla diabetyków :woohoo: więc ze spokojem mogłam kimnąć :) .Napisałyście sporo a ja wczoraj jak zasiedziałam się z mężem w garażu to zeszło.Trzeba było troszkę o motocykle zadbać hehe :P odpalić przemyć :P .
Byłam na szabrach i przyniosłam bzu wiecie jak super pachnie. Pójdę jeszcze w inne miejsce lepszego nazrywać hehe :) .Cały domek pachnie ładnie. :)

zancik super ze wieści z brzusia bardzo dobre. Tosia jest Tosią ;) :) Oooo :blink: zabronił szaleć z odkurzaniem, tylko odpoczywać no i dobrze oszczędzaj się. Kochana.No waga fajna 1354g ładnie ;) :) rośnie ;)
Ja na anemie biorę Tardyferon. Eeeee 1kg to super tyjesz hehe ;) :)
No właśnie jeśli się uda podrobić chociaż coś to zawsze jest gdzie posiedzieć ;) :)

agnieszka1 no to dobrze że tak mówią hehe :) skąd Ty tyle siły bierzesz heeh :) ale jak ktoś ostatnio napisał mamy mają moc :laugh: i to jest prawda .
No właśnie to jest ich takie przeczuwanie, może to może to :P więc lepiej nic nie mówić.Tak samo jak moja tak nas wprowadziła w błąd. Mój M się wkurza na mnie że już rozpowiadam że córcia,a mówi że jak będzie ??? że się napalam a nie wiem na 100% że nie ma co jej wierzyć ehhhh ;) On poniekąd ma racje. Ale nic czekam i się zobaczy :) :cheer:
A jeszcze wracając do tego lekarza to albo wie albo nie.... i niech się nie pyta :P
aga moja fasola ważyła na początku maja 1250g po prostu Twoja jest większa, nie martw się ;)
Tak zancika Tosia rzeczywiście ma większą wagę od mojej fasoli, Tysiaka zresztą też Kacperek ale dziecko ma swoje jakby proporcje.Jedno jest większe inne mniejsze. ważne że rośnie ;).
No jak na razie to po wizycie w maju na początku mam +1kg czyli razem 6kg na plusie.No zobaczymy.
Ty to szalona jesteś chciał zadbać o córkę a Tu córcia po swojemu :P taka (Zosia samosia :P )

Lizzy no piękna waga super super kawał kobitki :cheer: ważne że wszystko w porządku :laugh: :)

ewela007 nie martw się nie jesteś sama moja fasola też sobie pływa jak chce :P i nie jest odwrócona główką do dołu, tylko dupcią :P Ogólnie mąż stwierdził że na razie to ma wszystko w du...ie i nie zamierza się pcha na świat więc spoko niech tam siedzi ;) :) Ale tez liczę że do 35tc się obróci. I tez waży mało w porównaniu to maluszków dziewczyn kilogram z haczykiem ;) :) Będzie dobrze. Bądźmy dobrej myśli. :) B)

Jeszcze CIĘ nie znam a już CIĘ KOCHAM...

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #981690 przez tysiiiak
:P
Znalazłam takie ćwiczenia wspomagające obrocenie się maluszka ;) przeklej.org/file/42mOuK/Cwiczenia.wspom...enia.glowkowego.docx

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #981699 przez paulinkaaa2202
Ja po wizycie i według USG jestem w 30 tygodniu ciąży i mała waży już 1700 g masakra :P mam nadzieję że nie dobiję do 4kg :) :)

Ewela moja mała obróciła się główką w dół w 28 tygodniu i na razie tak pozostaje mam nadzieję że pozycji już nie zmieni :P
Ja zamierzam rodzić naturalnie :)

A będą te herbatki granulowane od 1 tygodnia życia z Humana w biedronce o 18.05 to kupię :)

Agusia jeśli teraz maiłaś cesarkę to jak najbardziej możesz urodzić naturalnie. Moja szwagierka najpierw urodziła przez cc a po 2 latach sn. Mimo że zalecają że po cesarce do zajścia w drugą ciąże powinno upłynąć 2 lata

9 lata 7 miesiąc temu #981701 przez ewela007
Tysiak dzięki za pomysł z ćwiczeniami, do tej por siedziałam tylko na piłce ale będę wykonywać też inne i na najbliższej wizycie okaże się jak moja dzidzia sobie radzi.
Zancik a dlaczego masz takie zalecenia od lekarza? z powodu tej anemii? Ja wykonuje wszystkie prace w domu łącznie z odkurzaniem czy myciem podłóg, ale tłumaczę sobie że przecież ruch tez mi się przyda, nie ćwiczę to chociaż takie sporty warto wykonywać. Jak czytam na stronach ze trzeba kilka razy dziennie kłaść się na przynajmniej 30 minut to w moim przypadku póki co to jest niemożliwe.

9 lata 7 miesiąc temu #981706 przez agge
Lusek ja też mam piękny bez, uwielbiam <3 tak pięknie pachnie :)

Paulinka Twoja też już duża dziewczynka ;)

9 lata 7 miesiąc temu #981713 przez paulinkaaa2202
aa jeszcze w przychodni dostałam reklamówkę jakieś ulotki, pieluszkę Dada i płyn Lovella :P

9 lata 7 miesiąc temu #981714 przez tysiiiak
Też dostałam :cheer: :P :)

9 lata 7 miesiąc temu #981730 przez zancik
Hej mamusie :)
Pogoda znowu do dupy :angry: :angry: :angry: kiedy w końcu będzie normalna wiosna B) B) B) Głowa mnie dziś boli i zgaga męczy :( :( Ale humor mam nawet dobry dowiedziałą się,że koleżanka od nas z bloków zdaje w czerwcu mieszkanie :) jak będzie szła je zdac to da mi znać mam malutką iskierke nadzieii że może nam przyznają to mieszkanie :) Jest jeden pokój ,kuchnia i łazienka ale wystarczy mi to najważniejsze,że na swoim :) :) i blisko mamy bo blok obok naszego tylko na druge piętro trzeba się gramolić.

Lizzy to super,że z Zosią ok :) Spora juz jest :kiss:

Agnieszka1 czasem okazuje sie,że jest siusiaczek przy porodzie :laugh: :laugh: Na pewno wszystko u Was się ułoży i będzie dobrze :kiss: No to szwagierce kopara opadnie :P ;) ;) Tez nie lubie jak ktos się wtrąca i jest nie po mojemu :angry: Ja też mam konto na FB :) Tosia też woli prawa stronę :)

Ewela moja ułożyła się główkowo juz w 25 tyg.Z jednej strony chciałą bym sn z drugiej cesarke.A co do oszczędzanie to nie ze względu na anemię tylko jak zrobił mi Usg szyjki macicy to powiedział,że musimy zwolnic i sie oszczędzać a szyjka ma 34,9mm.

Lusek dobrze,że pani w piekarni taka miła bo czasem to sa france :) Oj tak bez pieknie pachnie M mi przywiózł od teściowej :) A co do okurzania itd.to gin powiedział,że na ten okres ciąży to już trochę za duży wysiłek B) No 1kg ogólnie od początku jest juz 10 :unsure:

Paulinkaaa to duża Twoja Niunia :) :kiss:

9 lata 7 miesiąc temu #981743 przez Lusek
Hejko...
pojechałam po rogaliki dostałam babeczkę w piaskową :) Podjechałam jeszcze na 2 śniadanko i na kawkę. :P ;)

paulinka2202 no to ładnie rośnie maluszek ;) super super :) no raczej nie dojdzie chyba do 4kg hihi :P ;) oby zdrowe rosło :)

Kurde trochę się zaczynam bać bo wasze maleństwa takie spore a ja ponad kg :unsure: a tu słyszę 1500g, 1350g, 1700g itp :blink: ehhh

zancik eeee tam 10 kg to nie tragedia , ja jak pójdę 1 czerwca na wizitę to pewnie i tle też będzie ale spoko jeszcze niedużo niby nam zostało hehe :P ;) B)
To prawda oszczędzaj się :)

Jeszcze CIĘ nie znam a już CIĘ KOCHAM...

9 lata 7 miesiąc temu #981748 przez ewela007
Zancik u mnie tez 10 kg na plusie, a ostatnio nastraszyli mnie ze do porodu pewnie przytyje drugie tyle. Ja nie chcę wystarczy mi jeszcze z 5 kg i wystarczy, tak się tego boje, zawsze miałam bzika na punkcie swojej wagi

9 lata 7 miesiąc temu #981752 przez zancik
Lusek no niby nie dużo zostało ;)

Ewela oj ja tez nie chce 5 kg mogło by być ale nie wiecej :( Ja tez mialam bzika co do wagi ;)

9 lata 7 miesiąc temu #981753 przez agge
A ja bym chciała jeszcze z 10 kg i najlepiej, żeby mi zostało po porodzie, bo zawsze za mało ważyłam:D

9 lata 7 miesiąc temu #981755 przez zancik
Agge chetnie Ci oddam swoje kg :P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka