BezpiecznaCiaza112023

LIPCOWKI 2015

9 lata 6 miesiąc temu #983387 przez AgusiaKRK
Melduję, że po wizycie u ginki wszystko w normie i prawidłowo i w ogóle dobrze, tylko się zmartwiła, że już urodziłam, bo nie wiedziała.

A Franulek na dzień mamy dobił do 2 kilosów :D Super prezent, niech tylko dobrze je butlą, to niebawem wyjdzie :)

Potwierdzam że po cesarce 1. było całkiem w porządku i nie miałam żadnej masakry z samopoczuciem, oczywiście nie będzie się tańczyć i skakać dzień po operacji, ale było naprawdę znośnie. 2. jest normalne krwawienie tak jak po porodzie siłami natury, jednak może trwać krócej (u mnie część dren odessał już w szpitalu, więc mniej zostało to wydalenia).

Najlepszości dla Was w Dniu Mamy!!! :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #983392 przez bezimienna
to znalazlam na stronie naszego szpitala:

"Ubranka i pieluszki należy wcześniej wyprać, wyprasować i pozostawić 2 tygodnie przykryte pieluchą (ale nie w folii), aby skolonizowały się z bakteriami domowymi."

9 lata 6 miesiąc temu #983424 przez zancik
Paulinkaaa śliczny bukiecik Wszystkiego Naj :kiss: :kiss: :kiss:

Ewela Tobie też wszystkiego Naj :kiss: :kiss: :kiss:

Agusia Krk no pięknie Niunio rośnie jescze troszke i bedziecie w domku :kiss: :kiss: :kiss:

Lusek dzięki za redę skorzystam :) Mnie to statnio też spanie męczy w dzień ale starm sie nie kłaść bo pózniej zle sie czuje B)

Mamusie co myslicie o tym wózku? allegro.pl/wozek-kamil-fotelik-nowosc-ka...416365.html#delivery

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #983446 przez tysiiiak
U kardiologa wszystko dobrze :) Kubuś był nawet grzeczny i dał się zbadać bez większych spazmów :P Jak odepchnął głowice od usg i zobaczył że pobrudził sobie rączke żelem to już mu się odechciało odpychać :P czyścioch ;P
Doktor mówiła, że te szmery będzie jeszcze długo słychać i jakaś tam struna w lewej komorze się nie domknęła ale nie jst to żadna wada tylko niektórzy tak mają. Kolejna kontrola za 2-3 lata :) Po kardiologu szybko do domu na sen i jakimś cudem się udało żeby Kubuś nie zasnął w wózku :) Pospaliśmy troszke, zjedliśmy i do mamy mojej na ciacho potem do mamy M. więc nalatałam się dzisiaj tak że już po samym kardiologu bolało mnie całe spojenie i wogołe wszystko tam na dole :S

Wow Franio nieźle przybiera :D niedługo będzie Ci ciężko na ramieniu :kiss: :kiss: :kiss:

Co do zgagi jeszcze to mnie też męczy wieczorami i noca :( jak jest naprawde źle to biorę rennie ale po tym mi niedobrze :sick: więc ratuje się mleczkiem i popijam wodę małymi łyczkami :)

Na dzień mamy Kubuś mi dał Tofiffe :) oczywiście z pomocą tatusia :P

No ja chciałam mieć parkę a M. od samego początku mówił że drugi synalek będzie więc musiał wiedzieć co robi :P :whistle: Na początku było rozczarowanie a teraz widzę same plusy :)

Żancik wydaje mi się że podobny wózeczek dostaliście.. a patrzałaś na olx ? Tam czasem można dostać tanio używkę i w bardzo dobrym stanie :)
Uciekam do wyrka bo padam i wogóle zemdliło mnie jakoś :sick: A Żebra to ja se chyba wytne!!

9 lata 6 miesiąc temu #983453 przez zancik
Hey :) U nie pogoda nie wiadomo jaka :( niby słońce ale i chmury :( Jutro na pobranie krwi,żebym tylko nie zapomniała ;)

Tysiiiak ja już mam dość tej zgagi masakra normalnie może przejdę się do apteki niech mi cos da :) Patrze codziennie na olx ale niestety nic nie ma ciekawego :( Był kiedyś ale akurat wtedy nie mielismy kasy :( Tamten co dostaliśmy jest inny nie ma amortyzatorów ani nosidełka do wózka tylko pokrowiec na nóżki no dziwny jest :blush: Super,że Kubuś ok :kiss: :kiss: No to synuś czyścioszek ;) Tofiffe mniam mniam :)

9 lata 6 miesiąc temu #983470 przez ewela007
Witajcie z rana, u mnie leje od kiedy tylko wstałam. Wczoraj też tak było, może później się rozpogodzi.
Zancik Dziękuję za życzenia. Co do wózka to wydaje mi się że gondola jest mało stabilna, ale to tylko moje zdanie, też radzę poszukać na olx może coś Ci wpadnie w oko.

9 lata 6 miesiąc temu #983480 przez Lizzy
Agnieszka - wiem co czujesz - ja też na początku byłam zła, że będzie druga córka. Z Hanią miałam przeczucie, że będzie chłopak i jak dowiedziałam się, że dziewczynka to byłam tak zawiedziona, że aż wstyd się przyznawać.. Teraz też miałam nadzieję, na chłopca a tu druga córka. U mnie mąż zadowolony. Stwierdził, że jakby był chłopak to byłoby fajnie tylko dlatego, że nazwisko dalej by przetrwało. Ale tylko z tego powodu by się ucieszył. Także luz - ja bardziej niż on przeżywałam córki. Teraz już się cieszę, bo wiem, że dziewczyny się będą razem bawić, mam wszystkie ciuszki itp.

PS U mnie truskawki już za 5zł :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

9 lata 6 miesiąc temu #983484 przez agge
U mnie też ciągle leje, no szlag mnie w końcu trafi od tego siedzenia w domu :angry:

Agusia no to już kawał chłopa z Frania :)

9 lata 6 miesiąc temu #983488 przez zancik
Lizzy ale masz fajnie u mnie 5 zł 0,5kg i to w tych pudełeczkach a dzis poszłam i już nie było.ale za to kupiłam 1kg nektarynek za 4zł :laugh:

Agge ja też mam dość siedzenia w domu przez ta pogode to tylko mam zly humor :( :(

Dziewczyny chyba zdecyduje sie na ten wózek kurde przepatzryłam z 10 razy i allegro i olx i nic sa wózki które są super ale i cena jest zajebista a na wózek 2000 to mnie nie stac :(

9 lata 6 miesiąc temu #983492 przez Lusek
Hejko Kobitki witam się środowo :cheer:
Trochę pokimałam dziś :) ;) jakoś ostatnio czuje zmęczenie bardziej niż zawsze nie wiem może tak pod koniec jest tzn na finiszu hihi :P B)
NO wczoraj odwiedziliśmy z M mamę i teściową wróciliśmy ok 22. Ale mamy zadowolone. A jeszcze pod drodze do rodziców jakich prezent dla taty to i mój mąż się lekko obłowił hehe :) ;) a niby faceci nie lubią robić zakupów (chodzi o ciuchy) NO ja na razie stopuję i nie kupuję ciuszków sobie :P ;) nie ma sensu a mężuś niech korzysta bo jak ja ruszę po porodzie hehe :P :) to trzeba będzie mieszkanko zmienić hihi :P :).
Czuje się w miarę oki oprócz tego zmęczenia, jutro idę na badanie moczu :) więc spoko :) będzie git.
A wiecie co mam wózek do odbioru już :woohoo: pojadę jutro z M i odbieramy 4 kółka hihi :P ale się pośpieszyli ;) :P

AgusiaKRK super że Franio rośnie :cheer: piękny prezent Ci zrobił :) Fajnie już niedługo nam zameldujesz że zabierasz go do domku :) tak jakoś mam przeczucie :cheer:
Dziękuje za opis cesarki B) wiem już co i jak na w razie,, w " :) :cheer:

zancik no ja też nie śpię w dzień ale kurka jak mnie siekło to nie pamiętam kiedy zasnęłam ale nic dziś coś podziałam :cheer:
NO widziałam sporo takich wózków jeździ. U nas sąsiadka ma i jest zadowolona tylko ona ma jakiś beżowy czy kremowy :P ;) ;) Fajna cena :) Sprawdź ile gwiazdek ma fotelik w testach zderzeniowych. :) :cheer:

tysiiak Fajnie że Kubuś przetrwał badanie ;) :cheer: dobrze że wszystko w porządku i nie ma się co bać tak jak doktor mówi ;) :P .Pędziłaś wózkiem ostro pewnie to i Kubuś nie zasnął ;) lubi szybką jazdę :) ;) hehe :P
NO to super że dał tofiffi brawo ;) niech się uczy od najmłodszych lat :)
łojjj Ty bidulko że Cię te żebra bolą to może odpocznij :huh:
A czemu miednica Cię bolała za szybko leciałaś do domku :dry:

ewela007 no to wysyłam Ci troszkę słonko :) ;) u nas ładnie odpukać tylko wieje ;)

agge też nie będę sknerą i podeślę i Tobie słonka ;) :)

Lizzy najważniejsze że zdrowe dzieci :) ;) a laski podobno się lepiej wychowuje :) ;)
Sama wiesz :)

Jeszcze CIĘ nie znam a już CIĘ KOCHAM...

9 lata 6 miesiąc temu #983541 przez zancik
Lusek no to posiedziałas sobie wczoraj u mamusiek :) Ja też nie kupuję żadnych ubrań dla siebie bo potem będa leżały.Sprawdze te gwiazdki :) Jak bedziesz miała :) wózek to pochwal się nam.

Własnie wróciłam z Lidla bo koleżanka przyszłą i pytała czy jade z nia bo podobno ubrania są po 2,7,10 zł a to jak mogłam nie jechać :laugh: Oczywiscie ja kupiłąm ubranka dla Niuni ale M sie nie przyznam bo mnie udusi :P
Oto moje zdobycze wszystko po 7 zł :) :)

9 lata 6 miesiąc temu #983559 przez ewela007
Zancik nic dziwnego że nie mogłaś się powstrzymać, ubranka są cudowne, i to w takiej cenie nowe ubrania to prawdziwa okazja. Ja nic nie kupuję już dla dziecka, ponieważ najpierw muszę przywieźć rzeczy od rodzeństwa, zostawiłam to na czerwiec i wiem że już z ubrań nic nie będę potrzebować. Teraz najważniejszym zakupem jest wózek ale to też już niedługo. zdecydowałam się na wózki z firmy Bebetto ale nad modelem jeszcze się zastanawiam.

Lusek niestety Twoje słoneczko do mnie nie dotarło, pogoda dziś paskudna, chodziłam w deszcz po podwórku, ale już koniec prawie tego dnia. Może jutro będzie lepsza pogoda.

Wczoraj wybrałam się do sklepu po truskawki, nie było ich niestety więc zakupiłam arbuza, jest już dość tani i był pyszny. A dziś siedzę w pracy, a mąż pisze smsa, ze kupił mi truskawki heh i jak tu go nie kochać!

U nas początkowo miała być dziewczynka, lekarz nic nie mógł wyczytać więc powiedział że jest prawdopodobieństwo że będzie córka. Bardzo się cieszyłam, miałam już imię, ale mąż ciągle mi mówił, że to będzie chłopak i nie mam co się cieszyć. Na następnej wizycie synek pokazał co ma między nogami, mąż był bardzo dumny. Mi to w sumie nie robi różnicy ale przez miesiąc nastawiłam się już na tą córkę, w drodze powrotnej od lekarza mąż mówił, żebym się nie smuciła bo jak chce mogę go ubierać na różowo. Teraz już nawet nie myślę że może być inaczej, będzie nasz synek i już, ważne żeby był zdrowy.

9 lata 6 miesiąc temu #983579 przez agge
zancik śliczne ubranka, też bym się nie powstrzymała :D
Mam taką ochotę na lody, mimo że zimno... przejdę się potem do sklepu. Może będą jakieś truskawki albo inne dobre owoce :)

9 lata 6 miesiąc temu #983586 przez tysiiiak
A ja mam dziś tak beznadziejny dzien ze szok :ohmy: Stwierdziłam, że skoro jest brzydka pogoda to chociaż posprzatam... Odkurzyłam i to był szczyt moich możliwości :P Położyłam się ok 11 i odliczałam minuty do drzemki Kuby :P Kubula co prawda zasnal koło 13 ale kokosił się po łóżku długo :) i tak pospałam z nim do 15.40 :) pozmywałam i to nie wszystko bo plecy juz nie pozwoliły na więcej. Czekam aż Kubula sie obudzi i zjemy obiadek :) Dobrze, że mam z wczoraj :P

Żancik super ubranka za grosze :kiss:

9 lata 6 miesiąc temu #983689 przez zancik
Hej witam się z rana pogoda super słoneczko świeci :) ja juz nie spie bo ide na krew.Jednak zamówiłam ten wózek ale dopiero po godz.20 bo nie mogłam sie zdecydowac :laugh: :laugh: Za dwa tyg.wizyta :) a dzis 31 tydz :)

Ewela ja też miałam już nic nie kupować ale nie mogłam sie powstrzymać :laugh: Ale masz dobrego M :)

Agge ja prawie codziennie jem loda :laugh: a wczoraj wsunęłam pól kg.brzoskwiń tylko tych takich płaskich ja mówie na nie UFO :laugh:

Tysiiiak to się narobiłas wczoraj.Oby dzisiejszy dzien był lepszy :kiss: :kiss: :kiss:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka