BezpiecznaCiaza112023

LIPCOWKI 2015

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #964612 przez ewela007
Dziekuje dziewczyny
Ja na kazdej wizycie mam usg i na kazdej widzę maluszka. Po wizycie dostaje wydruk zdjecia.Zancik ja tez nie słodzę a od kiedy jestem w ciąży mam wstręt do słodkiego wiec obawiam się glukozy

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 10 miesiąc temu #964619 przez Lizzy
Dziewczyny!
Ja na szybko bo padam.
Na wizycie ok. Z Młodą wszystko ok. Serducho pika, Młoda się wierci. Z szyjką itp - ok.
No i całego pomiaru nie mam ale główka ma już prawie 5cm średnicy, tułów ma ok. 10cm. Czyli cała ma ok 15cm :)

Co do glukozy to ja już miałam jedną na początku grudnia.. Teraz druga mnie czeka :sick: Samo wypicie nie jest złe, ale tak jak Tyssiak pisze - wytrzymanie po niej 2 godz to szaleństwo :sick:

Aaaa.. i do końca lutego muszę się wybrać na połówkowe. A wtedy to foty dostanę i szczegółowe wymiary Młodej :)

PS. Tyssiak - daj ciachaaaa!!!! :laugh:

9 lata 10 miesiąc temu #964689 przez zancik
Lizzy super,że wszystko ok :) Foto jest?
Ewela dawaj nam tu foto dziecia ;) ;)

9 lata 10 miesiąc temu #964759 przez Lizzy
Zancik - bez foto :/ Moja lekarka nie daje zdjęć, w ogóle na wizytach to głównie patrzy czy serce bije ok i czy z łożyskiem wszystko dobrze. Wczoraj miała dobry humor i po raz pierwszy mi Małą pomierzyła ;)
Foty dostanę na połówkowym :)

9 lata 10 miesiąc temu #964773 przez agge
Ja też zdj nie mam, u mnie ginekolog ma tak słaby sprzęt, że nawet nie drukuje zdjęć :D
z 3D na pewno wstawię jakąś fotkę ^^

9 lata 10 miesiąc temu #964800 przez ALEX01
Witajcie Dziewczyny :)
Ale mnie wieki nie bylo, co dopiero zakladalam ten watek a juz polowa ciazy nam stuknela, ale ten czas leci jeszcze troche i bedziemy odliczac ktora juz urodzila a ktora jeszcze nie :laugh:
Mam Pytanie Do LIZZY powiedz kochana bo widze ze w tej samej sytuacji jestesmy, maluszki jeszcze male a juz zaraz natepne beda. Jak rozwiazujesz sprawe wozka bo ja narazie woze malego w swoim ale niedlugo trzeba bedzie jakis tandem zorganizowac tylko kurcze problem w tym ze zaden mi sie nie podoba takie jakies wielkie mi sie zdaja :dry:

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #964807 przez agge
ALEX01 , już myślałam, że o nas zapomniałaś :D Jak dzidziuś? Znasz już płeć?

9 lata 10 miesiąc temu #964814 przez ALEX01
Dzidzius ma sie swietnie, w sumie gdybym nie byla swiadoma swojej ciazy to bym nawet nie wiedziala ze w niej jestem, zadne objawy mnie nie dotykaja a samopoczucie mam wrecz swietne. W poniedzialek mam USG i bede wiedziala juz co bedzie, po cichutku liczymy na dziwczynke bo dwoch chlopcow juz mamay :) no ale jesli bedzie nastepny chlopak to tez bedzie dobrze przynajmniej bedzie mogl uzywac ubranka po starszym braciszku :P
W sumie nie jestem w stanie nadrobic zaleglosci w czytaniu forum bo bylo by kilkaset stron do przeczytania ale mam nadzieje ze wszystkie lipcoweczki maja sie sweitnie i zadna nie ma problemow z dzidziusiem. jeszcze troszke a juz nie bedziemy mogly sie kulac przyjdzie wiosna, zrobi sie cieplo nogi nam popuchna i bedziemy sie toczyly chodnikami :laugh:

9 lata 10 miesiąc temu #964817 przez agge
Alex, a na kiedy masz termin?:)

9 lata 10 miesiąc temu #964820 przez ALEX01
Ja mam termin na 1 lipca, wiec nie wykluczone ze zostane czerwcowka a nie lipcowka ;)
Moj najmlodzy synek urodzil sie dwa tygodnie przed terminem, wiec teraz tez moze sie zdarzyc :cheer:

9 lata 10 miesiąc temu #964857 przez zancik
Alex to super,że z dzidzią ok :) No to czekamy na wieści czy będzie chłopczyk czy dziewczynka :) Czas leci jak szalony dopiero co testy robiłam a tu już prawie połowa :woohoo: Ja jestem z 1 lipca ;) ;)

9 lata 10 miesiąc temu #964956 przez agge
Mi też strasznie szybko leci czas :)
A mój maluszek właśnie sobie szaleje w brzuszku, tak mocno kopie, że aż mnie trochę zabolało :D

9 lata 10 miesiąc temu #964990 przez Lizzy
Alex - a wiesz, że dziś o Tobie myślałam - nawet sprawdzałam dziś Twój profil czy się pojawiasz bo wiem, że w tej samej sytuacji jesteśmy :) Super, że się odezwałaś to we dwie "rok po roku" będzie nam raźniej ;)
My kupiliśmy ABC Zoom Design - na razie 2 spacerówki, muszę dokupić gondolę. Wózek używany. Do tego zostawiam wózek po Młodej i rozglądam się za parasolką na wiosnę. Mam jeszcze chustę i rozglądam się za nosidełkiem ;) No bo żeby za łatwo nie było to w październiku przeprowadzamy się do nowego mieszkania.. na 4 piętrze bez windy :laugh: Będzie się działo :laugh:
A co do wózka ABC - koleżanka ma dzieci rok po roku i poleca. Oglądałam go w sklepie i też mi podpasował. Jak na razie testowałam z samą Hanią i było ok. A szukałam wózek jeden za drugim, bo bałam się że jak będą obok siebie to do żadnego sklepu się nie zmieszczę ;)

9 lata 10 miesiąc temu #965118 przez ALEX01
Oj ciesze sie dziewczyny ze o mnie nie zapomnialyscie tak zupelnie :)
Lizzy no wlasnie ja tez myslalam ze jeden obok drugiegonodpada bo w zadne drzwi sie nie zmieszcze, ja na szczescie mieszkam w domu a nie w bloku ale i tak to wielki klopot juz wozek malego trzymam w salonie bo nie mam miejsca zeby go gdzies schowac a co dopiero z podwojnym bedzie, rodzina sie smieje ze wyrzucimy kanapy i zrobimy parking dla wozkow :cheer:
Ja myslalam o takim www.preciouslittleone.com/product-inform...rL2cMCFcHKtAodrAQAJg ale strasznie drogi jest to chyba najmniejsza wersja jaka udalo mi sie znalezc.
No nic bede musiala cos poszukac jeszcze poki mamy czas. :blink: Tak sobie mysle ze malutki jest ten nasz okruszek jeszcze a tu juz nastepny w drodze az sie boje co to bedzie :huh: jak ja dam rade zadowolic dwoch maluszkow i jedego siedmiolatka naraz, z trojeczka to juz bedzie nie lada wyzwanie :cheer: no ale jakos damy rade wkoncu mamy nie biora wolnego :P tak jak w reklamie :laugh:
Zancik USG juz za pare dni wiec juz bedzie wiadomo czy kolejny chlopczyk czy mala zabcia nam sie trafi tym razem, u mnie jakos zawsze na lipiec trafia pierwszy synek z 11 lipca, drugi urodzil sie w urodzil 23 lipca dokladnie w urodziny mojej mamy :) a trzeci szkrabek ponoc na 1 lipca wiec urodziny bede wyprawiac gdzies po srodku dla calej trojki za jednym razem :laugh:
Ale sie rozpisalam mam nadzieje ze was nie zanudzilam na smierc :kiss:

9 lata 10 miesiąc temu #965120 przez Lizzy
Alex - no właśnie mam te same myśli - czy Hania nie będzie pokrzywdzona tym, że będzie kolejny maluszek. Ale z drugiej strony wiem, że potem będzie miała kompana do zabawy i mam nadzieje najlepszą przyjaciółkę w jednym. Ponoć przy takich dzieciach nie widać różnicy wieku. A boję się nie samego okresu po porodzie tylko właśnie tak jak teraz - po jakimś pół roku. Jak Młodsza zacznie się przemieszczać a starsza jeszcze nie do końca pewnie będzie chodzić - to będzie wyzwanie ;) Fajny ten wózek - malutki. Tylko ja nie brałam pod uwagę takich jeden nad drugim bo jakoś szkoda byłoby mi dziecka jadącego na dole ;)
A co do wózków i miejsca to nic nie mów - teraz mieszkamy na 35 metrach.. Stelaż trzymamy w piwnicy ale górę już w mieszkaniu.. nie chcę myśleć co będzie jak będą 2.. Całe szczęście w październiku przeprowadzka do większego lokum i tam przyszły pokoik Młodszej przeznaczymy na razie na "wózkownię" i graciarnię (na początku łóżeczko będzie stało u nas w sypialni ;)
Oooo.. teraz ja się rozpisałam ;)

A teraz trzymajcie kciuki - idę za chwilę z Młodą na kontrolę do lekarza. Mam nadzieję, że już zdrowa i dostaniemy zielone światło na spacery bo kolejnego tygodnia bez wychodzenia nie wytrzymam :P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka