BezpiecznaCiaza112023

LIPCOWKI 2015

9 lata 10 miesiąc temu #967651 przez agge
Heh no może jakoś się ułoży.
Dziś zobaczylam pierwszy raz, jak rusza mi się brzuch podczas kopniaków :D takie to śmieszne

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 10 miesiąc temu #967692 przez zancik
Tysiiak nie idę na połówkowe czekam do wizyty dobrze,że luty krótszy to szybciej zleci ;) A Twoja wizyta już nie długo super :)
Agge też wizyta już nie długo :) Mnie wczoraj cały dzień bolała głowa i przestałą dopiero o 3 nad ranem noc miałam przerabaną :( :( A kłótnie były są i będę tego się nie zmieni jakoś musimy się dotrzeć.Będzie dobrze nie ma co sie przejmować :kiss:
Cymoka wiem jak to jest przed slubem.Kościół przepiękny :)
Andziulka ja nie chodzę do szkoły rodzenia w sumie to nawet nie myślałam nad tym ;)
Lizzy jeszcze się nie nastawiam zbytnio na córcie bo 51% to jednak nadal pół na pół ;)

9 lata 10 miesiąc temu #967715 przez agge
Mnie ciągle ta głowa boli, zwariuję w końcu :) Ja do szkoły rodzenia raczej chodzić nie będę, gdyby była za darmo to na pewno bym skorzystała, ale tak to kasa nam potrzebna, obejdzie się bez tego:)

9 lata 10 miesiąc temu #967747 przez monikat
hej :) tak a propos szkoły rodzenia - mój kuzyn jest fizjoterapeutą, miał praktyki w szpitalu i niejeden poród widział i to co zauważył to właśnie że kobiety rodzące które chodziły do szkoły rodzenia o wiele lepiej znoszą poród... szybciej, spokojniej. W przypadku kobiet, które nie chodziły do takiej szkoły rodzenia to podobno była ogromna różnica - były przerażone, spanikowane, zero współpracy itd. Pamiętam, że wtedy kuzyn powiedział, że jego żona na pewno będzie chodziła na takie "szkolenie" - no i chodziła i jej poród był naprawdę w porządku :) Pewnie to nie jest tak że ta szkoła rodzenia jest gwarancja super porodu (na to składa się na pewno wiele czynników) ale myślę że może dać wiele korzyści :)

9 lata 10 miesiąc temu #967784 przez monikat
Mam pytanie - pewnie niektórym się wyda się głupie ale ja mam tyle obaw... Malujecie paznokcie? Wiem, że niektórzy uważają że to szkodliwe i dlatego od kiedy dowiedziałam się że jestem w ciąży to nie maluje ale trochę mi tego brakuje :( Chociaż wypiłowane to i tak jakoś na zaniedbane wyglądają. Jak z tym u Was?

9 lata 10 miesiąc temu #967785 przez tysiiiak
Monika nie dajmy się zwariować: ) ja maluje paznokcie i farbuje wlosy: ) przecież nie jesz tego lakieru: ) nigdy też nie słyszałam żeby lakier do paznokci szkodzil :o

9 lata 10 miesiąc temu #967786 przez paulinkaaa2202
Ja mam paznokcie zażelowane i pomalowane :)
A dzisiaj byłam u fryzjera robiłam balejaż i podcinałam włosy.
Nie jest udowodnione że malowanie czy farbowanie może zaszkodzić dziecku ja sądzę że nic się nie dzieje i na pewno nie stanie

9 lata 10 miesiąc temu #967788 przez agge
Podobno nie jest to całkiem nieszkodliwe, bo zawiera różne substancje chemiczne, ale nie było jeszcze przypadku, żeby dziecku coś się stało od tego, tak czytałam :)
Ale nie powinno się malować więcej niż jednej warstwy, żeby nie przesadzać, i najlepiej przy otwartym oknie.
Ja nie malowałam dawno, na ślub pomalowałam ostatnio.

9 lata 10 miesiąc temu #967790 przez zancik
Ja właśnie zabieram sie za malowanie paznokci bo jutro na urodziny do mojego chrześniaka wybywamy :) Nie słyszałam,że to szkodzi :)

9 lata 10 miesiąc temu #967791 przez monikat
A to mnie pocieszyłyście :) jutro idę na parapetówkę do szwagierki i w końcu się odchamię i pomaluje te pazurki :)
A włosy... masakra... mam już chyba 7cm odrost bo boję się farbować :unsure: na dodatek ten odrost taki szary... wyglądają jak siwe bleee może też by pasowało się przełamać... :blush:

9 lata 10 miesiąc temu #967898 przez ewela007
Ja ciągle mam hybrydę do fryzjera tez bede chodzic.nic na ten temat nie slyszalam zreszta wydaje mi sie ze to przesada

9 lata 10 miesiąc temu #968010 przez agge
Mnie wczoraj M. zabral na upragnione lody, w koncu go namowilam :D przy okazji frytki i tortilla, mniam. Potem zahaczylismy o Smyka i najchetniej spedzilabym tam caly dzien, biegalam jak glupia od jednych rzeczy do drugich, M w koncu powiedzial, ze przyniesie lancuch i sila mnie stamtad wyciagnie, w sumie sie nie dziwie :D ale juz niedlugo znowu go tam musze wyciagnac :D
Jutro albo pojutrze bedziemy juz mieli lozeczko, nie moge sie doczekac, M od razu chce zlozyc :D
Zalaczam Wam zdjecie dzisiejszego brzuszka.
Załączniki:

9 lata 10 miesiąc temu #968016 przez tysiiiak
A jaa dostałam dwie siatki maleńkich ciuszków od bratowej M :cheer: jakie maleńkie i jak pięknie pachną noworodkiem :kiss: :blush: i większość dla dziewczynki więc najwyżej chłopczyk bedzie w sukienkach chodzil bo takie śliczne są :laugh:

Agge boski brzusio :) wybiło go już troche :) to pewnie przez te lody :D

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #968079 przez zancik
hej,hej :)
U mnie dziś całkiem ładna pogoda :) Z urodzin wróciliśmy o 17 obżarłam się jak głupia :laugh: :laugh: W dodatku każdy pytał jak się czuje,kiedy termin co będzie itd.aaaaaaaaaaaa myslałm,że ich pogryzę :evil: dziś i jutro przez pare godzinek będę zajmowała się chrześniakiem a uparciuch się zrobił jak cholerka ;)
Agge właśnie mi przypomniałaś,że mam loda w lodówce :laugh: Brzuś śliczny i jak urusł :woohoo:
Tysiiak super,że dostałaś ciuszki dobrze jak nie trzeba wszystkiego kupować zawsze jest lżej :)
My łóżeczko dostaniemy po moim chrześniaku i wózek też ale jak narazie wszystko jest u nich dopiero gdzieś w czerwcu wezmiemy do siebie :) A nosidełko kupiła nam na prezent moja przyjaciółka :)

9 lata 10 miesiąc temu #968086 przez Lizzy
Tak jak dziewczyny piszą - nie ma co się dać zwariować. Włosy farbuję. Paznokcie maluję rzadko, ale to dlatego, że nie lubię :)

U mnie w weekend mąż przejął Młodą, więc trochę kręgosłup mi odpoczął. Ale w piątek wieczorem miałam problem nawet wstać z kanapy czy krzesła.. A tu jeszcze trochę..
Ale za to w środę połówkowe :) W końcu podejrzymy Młodszą :) No i zdjęcia dostanę i płytkę :) A tak w ogóle to śniło mi się, że z Misi się Misiu zrobił ;) Czyżby sen proroczy :P

Co od szkoły rodzenia to fajne są szkoły przy szpitalu. Do takiej chodziłam - byliśmy zobaczyć sale, porodówkę. Babeczki pokazały i wytłumaczyły gdzie się zgłaszać, o co można prosić, (np. że najlepiej na piłce pod prysznicem jest ;) )itp. Także dużo spokojniej się później tak jechało. Fajne były ćwiczenia oddechowe i to, że wiedziałam mniej więcej co się dzieje.. Ale i tak później o oddechu zapomniałam :P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka