BezpiecznaCiaza112023

LIPCOWKI 2015

10 lata 1 miesiąc temu #967417 przez zancik
Hey Mamusie :)
U mnie dzis za oknem pięknie słonko świeci :) Wczoraj wróciłam padnięta i już nie odpalałam laptopa.Z dzidzia wszystko ok pięknie rośnie waży 186 g.serduszko pięknie bije.Niestety nie wiem co będzie na 100% GIN POWIEDZIAŁ,ŻE NA 51% dziewczynka ale dobrze nie widział bo dzieć skrzyżował nóżki i mogło się coś tam zawinąć :laugh: następna wizyta 19 marzec :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 miesiąc temu #967423 przez tysiiiak
Żancik super, że z dzidzią wszystko wporządku :kiss: i teraz kolejny miesiąc czekania :) Czy idziesz gdzieś wcześniej na połówkowe?? B) ja jeszcze 6 dni :) Dobrze, że weekend zaraz to szybko zleci :D

10 lata 1 miesiąc temu #967425 przez agge
U mnie jeszcze 8 dni :D
Całą noc dziś nie spałam, tak mnie głowa bolała.

10 lata 1 miesiąc temu #967457 przez Cymoka

agge napisał: Macie szkołę rodzenia za darmo? :O wow, u mnie niestety płatna.

U mnie też szkoła rodzenia za darmo - i to po drugiej stronie ulicy mam - jakieś 40 metrów od mojej klatki :).

Monikat - witam nową mamę :).

Rzadko tu ostatnio wpadam, bo przygotowania do ślubu i jak to bywa z przygodami...musieliśmy zmienić kościół na ostatnia chwilę bo nasz ostatnio wyglądał tak:(:

A będzie taki:

Ale papierologii jeszcze sporo i organizacyjnie też kilkadziesiąt rzeczy do ogarnięcia...

11.12.2014 - 6 tyd 4 dzień, CTR - 7,3mm
30.12.2014 - 9 tyd 4 dzień, CTR - 29mm
31.12.2014 - 10 tyd 1 dzień, CTR - 31,60mm
15.01.2015 - 12 tyd 3 dzień, CTR - 59,30mm
Załączniki:

10 lata 1 miesiąc temu #967462 przez monikat
Witam! Śliczny ten kościółek :) Ja już mam to dawno za sobą a z chęcią bym jeszcze raz przeżyła :) uwielbiam śluby wesela a jeszcze bardziej przygotowania... wybieranie sukni... do tej pory oglądam je w internecie i z niecierpliwością czekam aż moje dwie siostrunie zdecydują się w końcu i będę mogła im pomagać :woohoo:
AgusiaKRK - niestety już nie ma miejsc w szkole rodzenia na Żeromskiego :( dzwoniłam dziś rano i najbliższy termin jest na listopad!! także jak ktoś właśnie się dowiedział że jest w ciąży to odrazu może dzwonić i się zapisywać... a właściwie jak ktoś w przyszłym miesiącu zamierza zajść w ciążę to może się zapisać :/
Na szczęście w Myślenicach nie ma problemu z terminem więc z tamtej szkoły rodzenia pewnie skorzystam - też jest bezpłatna.

10 lata 1 miesiąc temu #967467 przez AgusiaKRK
Monikat: Ooo, to szkoda :( Miałam nadzieję, że się poznamy. Fajnie, że w Myślenicach też masz możliwość! Ewentualnie możesz spróbować zadzwonić końcem kwietnia i zobaczyć, czy coś się zwolniło (np. żona mojego kolegi musiała zrezygnować, bo okazało się, że przez ostatnie tygodnie ciąży musi leżeć - na szczęście dzieciątko zdrowe i wszystko dobrze, tylko ta szkoła ich ominęła i się bidulka wyleżała pod koniec...)

10 lata 1 miesiąc temu #967484 przez agge
Ładny ten drugi kościół :) U mnie był mały, z czego się bardzo cieszyłam, bo nie musiałam przejść zbyt dużego odcinka do ołtarza i potem od, kiedy wszyscy patrzyli :D

10 lata 1 miesiąc temu #967506 przez Andziulka
agge ślicznie wyglądałaś zdjęcie z sesji ekstra inne na pewno też świetnie wyszły :) my braliśmy ślub w grudniu i tez mamy fotki nad wodą :) zaśnieżoną i zmrożoną Wisłą ;)

kilka dni nie odpalam kompa a tu proszę Nowe Mamusie i tematy :)

Właśnie rozmawiacie o szkole rodzenia :/ się nad tym zaczęłam zastanawiać czy wszystkie zamierzacie chodzić ?? a mamusie które już mają dzieci chodziłyście wcześniej ?? polecacie :)

10 lata 1 miesiąc temu #967509 przez tysiiiak
U nas dziś pięknie, wiosennie :) Kubulek połazikował sobie troszkę :) i dobrze, że z mamą byłam to latała za nim bo mnie brzuch bolał i się spinał więc na ławeczce siedziałam :sick: teraz juz w domku odpoczwam. Wziełam nospę, magnez i mam nadzieję, że nic złego się nie dzieje i to sprawka zaparć, które mnie znów nawiedziły :(
Musze jeszcze jakiegoś obiadosa skombinować chociaz dla Bubusia i już nie wspomne ze przydałoby się pozmywac, odkurzyć i wywiesić pranie :/ ale chyba odpuszczę

10 lata 1 miesiąc temu #967514 przez AgusiaKRK

Cymoka napisał:

agge napisał: Macie szkołę rodzenia za darmo? :O wow, u mnie niestety płatna.

U mnie też szkoła rodzenia za darmo - i to po drugiej stronie ulicy mam - jakieś 40 metrów od mojej klatki :).

Monikat - witam nową mamę :).

Rzadko tu ostatnio wpadam, bo przygotowania do ślubu i jak to bywa z przygodami...musieliśmy zmienić kościół na ostatnia chwilę bo nasz ostatnio wyglądał tak:(:

A będzie taki:

Ale papierologii jeszcze sporo i organizacyjnie też kilkadziesiąt rzeczy do ogarnięcia...

Cymoka: Kosciol przepiekny! I z zewntarz i w srodku jak z bajki :)
Agge: Wspaniale wyglądałaś, dziewczęco i lekko, a zdjęcie nad jeziorem to już w ogóle rewelacja! A gdzie Twój brzuszek? ;)

10 lata 1 miesiąc temu #967531 przez Lizzy
Andziulka - chodziłam do szkoły rodzenia i polecam!! Bardzo dużo się tam dowiedziałam.. Uważam, że naprawdę warto chodzić! Szczególnie, że my nie chcieliśmy żeby jakaś mama do nas po porodzie przyjeżdżała i wszystko robiliśmy sami (to też polecam ;) ). Do tego w szkole rodzenia poznałam super położną środowiskową, która potem wybrałam w NFZ i do nas przychodziła :)

Tyssiak - my też już spacer zaliczony :) I też przesiedziałam na ławce na słonku, bo coś brzuch mnie boli :( Całe szczęście Młoda spała w wózku :)

Cymoka - śliczny kościół :) I współczuję zmian..

Zancik - gratulacje córki ;) No i super, że wszystko ok!

10 lata 1 miesiąc temu #967550 przez agge
AgusiaKRK brzucha nie widać w ubraniach, swoją drogą jak jeszcze niedawno widać było, jak rósł, tak teraz chyba stanął w miejscu :laugh:

10 lata 1 miesiąc temu #967619 przez AgusiaKRK
Poczekaj poczekaj, brzuszek podrośnie razem z dzidziusiem :) Ale zanim urósł, zdążyłaś być w sukni ślubnej piękną panną młodą :)

10 lata 1 miesiąc temu #967631 przez agge
No właśnie, może to i lepiej :) Bo się bałam, że jak urośnie szybko, to trzeba będzie robić poprawki a tu się bez tego obyło.
A ja mam takiego doła, że chyba wypłaczę wszystkie łzy. 6 dni po ślubie jesteśmy, a już pierwsza poważna kłótnia, rano pojechał i został u swoich rodziców, a ja już nie mam siły na ten jego charakter. Ciekawe co to z nami będzie.

10 lata 1 miesiąc temu #967649 przez tysiiiak
Agge no niestety kłótnie się zdarzają czy to jest się ze sobą sto lat czy rok .. nie da rady się we wszystkim zgadzac ale w ten sposób uczymy się siebie :) Będzie dobrze :* głowa do góry, pogłaskaj brzuszek i wyluzuj :) chłop zrozumie i wróci :kiss:

Też chodziłam do szkoły rodzenia i polecam :) można się fajnych rzeczy dowiedzieć jak i poznać nowe koleżanki np do późniejszych spacerów z dzieciaczkami :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka