- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2015
Sierpniówki 2015
- natinka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Troszkę znikłam na kilka dni, bo mi komp zawirusowało ostro, ale już jest sformatowany i jest ok. Już odpisuję:
tysiak ja też skorzystam z oferty lidla, kupię jakiś staniczek a i jeszcze ten termometr dla maluszka, bo ten co mam mi szwankuje
8kasia8 nad jeziorkiem było super, wypoczęłam na maksa, do samego wieczorka słoneczko pięknie grzało, więc nie chciało się wracać! Gratuluję kluczyków, wreszcie własne M - to strasznie cieszy, foteczki supcio, spore to mieszkanko

Lusek nie denerwuj się, malutka się obróci jeszcze (pamiętam to uczucie jak Fabi mnie kopał po pęcherzu, w ostatnim miesiącu to nie zdążyłam wyjść z toalety a już wracałam

kasiorek0310 zakupy przez internet mają to ryzyko, że może się okazać bubel, ale myślę, że te biustonosze do karmienia to są tak skonstruowane, żeby były wygodne, dlatego są nie usztywniane, do tego dochodzi wkładka laktacyjna, więc też jest przewiew

magiczna to cię dopadło, tak jest w ciąży, jeden dzień jest ok a za chwilkę coś nam dolega, ot taki urok chyba. A za pranie biorę się w przyszłym tyg, bo coraz gorzej się czuję, powoli kompletuje wyprawkę, zamówiłam sporo rzeczy na allegro i juz jedna paczuszka dotarła. A z tymi zakupami to faktycznie super okazję wyhaczyłaś. Ja wczoraj znalazłam prześliczną kolebkę za niewielkie pieniądze i dziś chciałam ją kupić, to ją ktoś mi już podebrał. A tak się nastawiłam na nią!
czajusiątko Musisz Oliwce dać czas, wiesz takie siedzenie z dzieckiem do niczego nie prowadzi, lepiej uciąć od początku, bo potem łatwiej dziecku z adaptacją. Jej w przedszkolu się nic nie dzieje i na pewno jest pod dobrą opieką, a siedzenim na pewno nie pomagasz. Może to wydaje ci się drastyczne, ale wiem to z własnego doświadczenia
nat19 ostatnio moja sasiadka po porodzie dostała hemoroidy, nie ciekawa sprawa, bo płakała z bólu. Ale tez mówi ze jej lepiej juz. Stosuje jakieś maści i dieta, duzo owoców warzyw, robiła też nasiadówki ale musiałabym dopytać z czego. A z mieszkaniem to faktycznie tyle absurdów, że jestem w szoku, ufff całe szczęście, że mamy domek

agnieszka nic tak nie cieszy jak dobre wyniki, niech Esterka zdrowo rośnie

A u nas postanowiliśmy na ekologię i w ogródku założyliśmy (tzn mąż, ja tylko oglądam i sie niesamowicie cieszę

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Levanda
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Ja spodziewam się córci 28 sierpnia. To moje pierwsze dziecko

- Lusek
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 9
Ja trochę działam .... dzisiaj w ogródku małe zakupy z rana i tak powoli wszystko. Kupiłam stanik ten bez fiszbin i sukienkę odebrałam... jutro zrobię fotki i wstawię

natinka no wiem wiem czasami ledwo zdążę do ubikacji hehe

8kasia8 super to wasze mieszkanko

roxi1987 tylko się nie przepracuj tam z tymi działaniami

Levanda Witaj ? Jak tam przygotowania wyprawki?
nat19 no drogie strasznie są ale coś wykombinuję bo troszkę szkoda kasy aż tyle wydawać. A jeśli chodzi o tych studentów to powiem szczerze z niektóre to tam się nie wstydzą a ja jakoś tak... z gołym sprzętem przed ludźmi i tak dużym wyzwaniem jest dla mnie koszula nocna i niby bez gatek spać no w tych poporodowych czy coś toż to masakra ale jeśli mus to mus.

Ale jaja z tym fotelem taki sam mi się podoba i od iluś lat mam zamiar go kupić tylko tak na prawdę nie mam go gdzie ustawić. A w kółko go wynosić i wnosić to słabo. Ale jest rewelacyjny hihihi

- natinka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Levanda witaj w szeregach sierpniówek, co słychać u twojej dzidzi, chłopczyk, czy dziewczynka? jak znosisz ciążę?
- tysiiiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33

Levanda witaj

- nat19
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Kasia - no cisnę, ale możliwe ze jeszcze się wstrzymamy ;p chociaż perspektywa własnego lokum jest bardzo kusząca. A co do wolnego to jak Twój mąż ma umowę i pracę to mimo wszystko 2 tyg się mu należy z tytulu pojawienia się nowego członka rodziny ;p zjadłam maca, wczoraj też ;p no fotel super wygodny ;p a mieszkanie ile ma? 40m2? Dwa pokoje z tego co widzę, ale super ;ppp teraz zabawa w wykańczanie ;p
Natinka – ooo to dobrze że komputer już odwirusowany ! no heroidy nieciekawa sprawa;p ja nasiadówki robię z kory dębu czy coś takiego ;p super że macie taki własny ogródek ;pp
Levanda – witaj!

Lusek – super że działasz ;p no ja to samo wstydzi och max ;p u mnie też nie ma gdzie stać ale życie ;p
Boże zjadłam aktivię i tak mi niedobrze teraz że szok!
- Lusek
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Ja tam niedziela minęła rano było fajnie nie padało i słonko nawet było i ciepło teraz jest ziąb

Byłam dzisiaj na plaży łaziłam po piasku i tak mnie teraz bolą pachwiny no nie mogę szok pierwszy raz coś takiego

nat19 nie przejmuj się nie damy się na porodówce hehe

Tysiiak Ty się kuruj ostro a nie Cię rozkłada, nie dobrze. 3maj się ciepło i nie kasłaj.

natinka no troszkę się korzysta w szczególności jak piękna pogoda jest to wiesz aż grzech nie poszaleć w ogródku na spacerku czy gdzieś hehe

Wstawiam obiecane fotki:
kiecka:
staniki jeden bez fiszbin i jeden z fiszbinami (ale mam drugi taki ecri):
no i my :jak rośniemy i gonimy was powoli hehe

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Lusek
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Wstało ładne słonko i na razie to 11 stopni jest może będzie lepiej

Halllooooo hallloooo śpiochy wstawać jakoś wasz wywiało widzę

Zbieram się po zakupki

- nat19
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- kasiorek0310
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nikodem 28.06.2011 :D
- Otrzymane podziękowania: 8

Lusek Fajnie ja tam tramwaje lubię a gaz w torebce superowo

nat19 Fajnie jak zadowolona z zakupionych lakierów i fotel superowy tylko u mnie brak miejsca na niego eh...

8kasia8 Niop zawsze to inaczej na oknie a kwiaty lubię od zawsze w domu tez mam ich sporo a chociaż ta mam namiastkę zielonego mimo braku ogródka wiesz to nie chodzi o to tylko tyle razy sie jej gada ze na dzwonić wcześniej a nie ze my plany mamy porobione a ona dzwoni i koniec mamy byc i rezygnować z planów tym bardziej w środku tyg gdzie ma sie swoje zajecia a nie czas na odwiedziny i siedzenie a ze weekendy ładne to jeździmy ile sie da i o to wieliie pretensje bo jak ona chce przyjechać to nas nigdy w domu nie ma a jak juz przyjeżdża to siada za stołem kawę pije i tyle i synka na sile na kolana ściąga mimo ze sie buntuje a on woli sie bawić grac niz siedzieć wiesz niby gadała ze jak sie ciepło zrobi ja siedzę w domu to będzie częściej jeździć a tak pozostało tylko na słowach a ze widzi ja raz na 2-3 miesiace wiec więzi nie ma żadnej myśli ze pieniędzmi wszystko sie kupi wiesz czasem najgorszy jest wybór u nas było ciezko sie na cokolwiek zdecydować mając wizje jak chce sie to mieć ale fajnie bo macie już otynkowane tylko kłaść podłogi malować najgorsze koszta to łazienka płytki i sanitariaty a tego raczej sie nie zienia po 2 3 latach my jeszcze mamy po poprzednich właścicielach na nasza musimy jeszcze poczekać ale mieszkanko fajne długi korytarz a salon z kuchnia duzy i dwa okna rewelacja światła pod dostatkiem powodzenia w wyborze kolorów i materiałów to czekamy potem na efekt "końcowy" mimo ze nie bezie taki idealny od początku ale i tak bedzie was to cieszyło jak znajdę to ci pokarze jak nasze mieszkanie kiedyś wyglądało a co sie udało z niego zrobić ale tatusiowego nie moga mu odmówić tym bardziej jak ma umowe o prace to mu kodeks gwarantuje czy sie to prcaodawcy podoba czy nie mój na szczęście będzie ze mna cały miesiąc jeszcze z zeszłego roku urlop ma to wykorzysta byłam wybrałam a i tak za 2 tyg powtorka

natinka Nietstey tu gdzie mieszkam nie ma takiego typowo sklepu co by brafiterka dobrała rozmiar i nad tym ubolewam

Levanda Witamy u nas a jak twoja ciaza bez niespodzianek i jak sie czujecie?
tysiiiak To zdrówka i oby sie nic nie rozkręciło bardziej
Pogoda dalej taka niepewna oby potem sie poprawiło planów na dzis brak za to sobota nam zleciała pojechaliśmy na zakupy kupiłam sobie takie buty wkładane jak nogi beda puchły będzie jak znalazł i kupiłam proszek lovela trafiła sie okazja za 2 proszki 3,6kg wiec w sumie 7kg za 47zł wiec nawet taniej jak dzidziusia bym brała zobaczymy jak sie to sprawdzi a potem przyjemniejsza czesc dnia zachaczylismy o kebaba bo juz za mną chodził i tak nam zleciało Nikosiowi zamówiłam juz sandałki takie kolorowe wiec czekam teraz na same przesyłki znowu szok ze w ciagu 3 miesięcy stopa mu urosła o 0,5cm wiec mam nadzieje ze będzie miał dobre. Szok bo widac po dzieciach jak lata leca wczoraj widziałam córki od szwagierki siostry szok ze te lata tak leca a pamiętam jak byly małe z pielucha a tu juz takie nastolatki straszne ze tak szybko to ucieka i nie da sie cofnąć czasu
Miłego dnia

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- wiewiorka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Lusek gdzie kupiłaś ten bez fiszbin? wygląda ,że ma powiększane miseczki a nie takie miękkie jak lubie. Co do pachwin to bolały mnie w pierwszej ciąży, później jeszcze ze 3 miesiące po porodzie i bolą znów teraz
natinka ja sobie w tym roku zakupiłam szklarnie i posadziłam w niej pomidorki. codziennie doglądam jak ładnie rosnął.. jest frajda:))
Byłam na wizycie 05 maja.Lekarz podejrzał dzidzie i nadal dziewczynka:) Kolejna wizyta 02 czerwca
Obkupiłam się dziś w lidlu. Kupiłam 3 koszulki, 2 pary leginsów, dresy i stanik. Jak wrócę to domu to będę mierzyć. Zobaczymy czy dobre.
Z wyprawki do poki co dla siebie szlafrok w Atlantic kupiłam. Wziełam S. Jeszcze sie w nim obwiązuje. Za miesiąc pewnie już nie ale stwierdziłam, że większy nie bede brała bo później bede w nim tonąć i więcej nie nałoże
- natinka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Lusek jak ja ci zazdroszczę tej plaży, mówię ci,strasznie kocham polskie morze, achhhh

nat19 ta glukoza jest wstrętnaaaaa, tylko szkoda, że nie pozwolili ci cytrynki wcisnąć, ja dzięki temu uniknęłam wymiotów
kasiorek0310 fajnie jak imprezka udana, tylko szkoda,że mąż ci tak mało pomaga. Zawsze jak się trzeba gdzieś zbierać to brakuje czasu, choćby nie wiem o której człowiek wstał! Widzę, że ślicznie rośniecie, zgrabniutki masz brzuszek

wiewiorka ja też za chwilkę podjadę do lidla, bo czyham na staniczek i termometr dla dzieciaków, dobrze, że mi przypomniałaś, że to dziś!
- wiewiorka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Lusek
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Dziękujemy za komplementy

Sukienka u nas w sklepie Ka Mamma ale nie mogę jej teraz znaleźć na stronie piękna mama. Bo kiedyś tam była. Ale z firmy HappyMum
Stanik (wyjmowane te usztywnienia i rośnie razem z biustem) :pieknamama.pl/manufacturer/bravado a ten niebieski z esotiq z fiszbinami.
Ja zupełnie zapomniałam o tym ze dziś w lidlu to wszystko jest.. .ale wysłałam babcię i mi kupiła ten termometr hahaha udało się

Jak upolujesz staniczek to wstaw fotke

wiewórka bez piszbin w sklepie ale on jest też na stronie : pieknamama.pl/manufacturer/bravado .Super zakupki widzę ostro poszalałaś fajnie fajnie

kasiorek0310 ooo to fajnie że imprezka się udała i dzieciaczki pochasały na dwórku

Powodzenia z gościem hehe

Zdasz relacje jak było na warsztatach ,,Mamo to ja" , może jakieś gadżeciki dostaniesz dla maluszka.
Dzięki za pochwałki brzusia

A to prawda z tymi warsztatami to super sprawa ,tak jak mówisz dla tych pierwszych mam ,,zielonych " hihi

Twój brzusio też piękniusi rośnie jak na drożdżach

Idę jakiś obiadek ugotować

- roxi1987
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

allegro.pl/wozek-blizniaczy-abc-design-z...osc-i5173813384.html
i to coś takiego, w sumie nawet też w takiej cenie bo 3800 zł. Ale fotelików była już masa

Pomału tez kompletuje wyprawkę, właściwie dla siebie do szpitala mam wszystko ( koszule nocne, biustonosze do karmienia, majtki siatkowe wielorazowe, szlafrok, kapcie, klapki do kąpieli, podpaski i podkłady higieniczne itd.) chyba wszystko prócz laktatora i chusteczek do higieny intymnej. Bo z tym laktatorem to nie wiem czy lepiej ręczny czy elektryczny i czy w ogóle jest sens wydawania np. 200 zł na coś co nie koniecznie może mieć u mnie zastosowanie.