- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2015
Sierpniówki 2015
- nat19
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Meridka – no wygodny i taki idealny do mnie ;p patrzyłam na inne ale właśnie ceny od 800zł były więc na razie szkoda mi kasy ;p no ja ogółem też ciężko takie podróże już znoszę, i potem po prostu padam na twarz ;p daj znać jak na tych warsztatach było jak wrócisz

Lusek –miałam dłuższe pazury, ale mi zaczęły przeszkadzać, bo dużo piszę na laptopie i je spiłowałam ;p S. w lidlu nic nie dorwał, miał coś tam kupić ale mówił, że kolejki od początku do końca sklepu no i żebym przyszła do niego bo są właśnie ubrania ciążowe, ale ja taki zgon miałam, że odpuściłam ;p no już też ich nie kupie fuuu. super te spodenki są, właśnie też muszę pokupować, ale ja to pewno ruszę w czerwcu z tą wyprawką dopiero, może pod koniec maja jedynie uda mi się kupić już łóżeczko materac i cały osprzęt jak ochraniacze kołderka poszewki to bym miała chociaż to z głowy ;p
Natinka – aaaa dzięki ;p ja to się rozczulam na widok tych malusich skarpetek! ;p no niby się zużywa, ale wiesz, jak dbasz o ubranka od początku to też inaczej ;p kiecka bomba! No i brzuszek śliczniutki !

Kasiorek – to trzeba poprawić sobie humor! ;p no fajna opcja z tym xerem jeszcze do 30stron to mi się dupska nie chce ruszać i drukuje w domu, ale jak mam do drukowania jakieś duże pliki to już podjadę, zwłaszcza że mam to pod nosem ;p no i ogółem dużo tych punktów jest więc fajnie bo wchodzę daję nośnik i czekam tylko tyle ile to się tam drukuje ;p od ręki mam. ;p fajne te sandałki ! ;p
Roxi – ja tam laktator kupuje i mam zamiar elektryczny kupić z medeli mimo że kosztuje koło 500zł, ale wiem, ze mi się przyda, zresztą co nie gadam z koleżankami to one bez laktatora jak bez ręki ;p
Wiewiórka - śliczny ten ochraniacz jest !;p ale super wyglądasz! ;pp
A mnie się ten suwaczek zacina ;o dziś zrobiłam sobie botwinkową na obiad i wyszła dobraaaa ;p W sumie S. ją zrobił ;p;p i cały dzień za mną słodkie chodzi, zjadłam jabłko banana ale lipa, zrobiłam sobie galaretkę z bitą śmietaną ale też lipa ;p i tak szukam szukam a na czekoladę nie mam ochoty ;p S. mówi „wiem co! Glukozy Ci trzeba” ;p
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- 8kasia8
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
czajusiątko i jak? zabrałaś jednak rzeczy Oliwii z przedszkola? a może spróbujesz w innym przedszkolu?
oj w biegu tak, wieczorami, tak jak teraz, już jestem padnięta, ale siedzę sobie wygodnie i rozmawiam z maluszkiem, bo akurat jest jego pora aktywności, kręci się strasznie

ale Zosia ma śliczny domek! zgrabny masz ten brzuszek, choć spory to i tak ślicznie wygląda

nat ale żeś maraton zakupowy zrobiła! nieźle, nie dziwie się, ze do ostatniego sklepu już nie dałaś rady iść, jeszcze po tej przygodzie z glukozą to w ogóle...
a kupiłaś te spodnie na lato i koszulki? to się pochwal

owocnej nauki życzę!
no właśnie Wy to rzeczywiście musicie się zastanowić czy dacie radę spłacać dwa kredyty, nam mam nadzieję wystarczy to co mamy i co rodzinka pomoże

a to są te trzy nowe odcienie - ładnie wyglądają na Twoich paznokciach

kwiatuszki jakie wiosenne

Lusek z tymi kafelkami to naprawdę trudny wybór, i wygląd i ceny niektórych powalają

fajnie wyglądasz w tej sukience!
a spodenki skąd? też z lidla?
tysiiiak powodzenia przy robieniu tortu, na pewno Ci się uda!
no właśnie wybór jest ogromny, trudno się zdecydować, i jeszcze kierując się ceną, rodzajem itd to się robi ciężko...
meridka czekam z niecierpliwością na zdjęcia efektu końcowego remontu w sypialni

no wyobrażam sobie, ze macie dwa razy więcej pracy, życzę wytrwałości, na pewno będzie pięknie

fajnie, że weekend tak miło spędziłaś, rzeczywiście to spory kawał drogi i nie dziwię się, że źle zniosłaś jazdę samochodem
wiesz nie jesteś sama z tymi obawami, że nie zdążysz, ja też tak mam, ale staram się siebie uspokajać choć to nie łatwe, też sobie tłumaczę, że przecież i tak nie mam na to wpływu, że jeszcze prawie 3 miesiące mamy

ja zgagi o dziwo ostatnio w ogóle nie mam, na końcu pierwszego i na początku drugiego trymestru to miałam prawie codziennie, eh nieprzyjemna rzecz
i jak po warsztatach? wpuścili Was?

natinka a ja dziś nie byłam i ciekawe czy jeszcze będą te termometry
ja staników nie kupowałam, wstrzymam się jeszcze do lipca, bo może mi jeszcze piersi urosną

no ubranka wyglądają jak nowe

oj widać, że brzuszek rośnie

kasiorek pisz natychmiast co się dzieje! nam możesz się pożalić przecież

kurcze ale facet ma podejście! przecież to Wasze a nie tylko Twoje dzieci! tak ciężko mu to zrozumieć?
ale fajne te sandałki, dla chłopca a i tak słodkie!
och co za typ faceta! mój też się czasem nie stara ale współczucie to każdy facet powinien mieć dla swojej żony i być wyrozumiały!
jak uda nam się kupić płytki to już potem powinno pójść gładko

właśnie o to chodzi, ze praca dobrze płatna to się liczy teraz przy tym kredycie, jakoś musimy to znieść, że nie ma wolnego tyle i wtedy kiedy by się chciało ...
no ruszyłam, bo czasami jak pomyślę to mnie ta perspektywa przeraża, że jeszcze nic nie mam, a tyle rzeczy trzeba kupić, więc dla świętego własnego spokoju powoli kompletuję wyprawkę, całkiem to przyjemne

rewolucja pewnie dotyczy męża?
wiewiorka czy Ty te leginsy masz na sobie na zdjęciu? jeśli tak to może jeszcze będą to bym sobie je kupiła skoro mówisz, że się rozciągną na długie
ja bluzkę kupiłam jedną i dziś w niej pomykałam po mieście (w narzuconym na nią sweterku oczywiście

oh jakie śliczne te pościele! aż oczopląsów dostałam

w ogóle ślicznie wyglądasz! jaki zgrabny brzuszek! słodka piłeczka!
ja dziś kupiłam kolejne rajstopy ciążowe z gatty, bo poprzednie się porwały a lubię czasem spódniczkę założyć i zaszłam jeszcze do butiku i kupiłam sobie dwie koszulki z krótkim za 29,85zł, bo były po 19,90 to myślę wezmę dwie a przy kasie pani mi mówi, że na drugą będzie -50% więc super

jutro jestem umówiona po południu z koleżankami na kawkę i ciacho a może i lody a co będę sobie żałować

oby jeszcze przed południem udało nam się te jakieś płytki wybrać to w ogóle było by super

a teraz siedzę i moczę stopy, bo od chodzenia strasznie mnie podeszwy bolą

niedługo mąż wraca z pracy więc idę przygotować coś do zjedzenia

a Wam życzę dobrej nocki!

- kasiorek0310
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nikodem 28.06.2011 :D
- Otrzymane podziękowania: 8
meridka I jak po warsztatach ja miałam isc w czwartek ale nie wiem czy coś z tego wyjdzie
Lusek Fajniutka sukienka i jeszcze na sporo czasu starczy a spodenki słodziaki, na szczęście synkowi tez sie spodobały na początku byl na nie a potem zmienił zdanie i ze zostawiamy wiec sie cieszy bo sa fajnie wyprofilowane na te jego stopki chore i beda sie leczyć a sa dużo ładniejsze niź na foto
nat19 Wystarczy ze synka widzę to humor mam lepszy a poza tym może jakieś zakupy zobaczymy to jeszcze lepiej jak dajesz pendrive i drukują bez terminów na kilka dni do przodu wiec jeszcze lepiej tym bardziej jak pod nosem a suwaczkiem sie nie przejmuj takie to złośliwe czasem i tyle
8kasia8 [
Sandalki na szczęście zostały zaakceptowane i zostają bo na prawdę sa super i na jego stopy idealne zeby dobrze nóżki stawiał, niestety cos za cos ale wiesz wam łatwiej bo już nie pierwsza taka sytuacja ze urlopu nie ma juz sie przyzwyczailiście do takie życia. No fakt a po trochu łatwiej kupować niz tak wszystko na raz to tak nie przeraża kwestia finansowa łatwiej wydawać po 40 50 zl niz od razu po pare stów na raz spokojnie zdarzysz ze wszystkim

A ja ju prawie kawę kończę zupa się robi a prasowanie czeka wiec lada chwila sie za nie biorę a pogoda sprzyja chłodek zero słońca idealna do prasowania wiec trzeba wykorzystać
Milego dnia

- meridka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

nat - dzięki za rady

8kasia- hmm może też wstąpie do butiku - tanie tam ciuszki mają a może coś na lato wyhaczę na poprawę humoru
kasiorek- 3mam kciuki żeby się wszystko ułożyło jak trzeba.
A wczorajsze warsztaty wyglądały tak, że odbywały się w takich trzech salach. Jeszcze nigdy nie widziałam takiego skupiska brzuchatych

Program kolejno
Rytuały w życiu mamy i maluszka - jak da mnie trochę oklepany, bo we wszystkich gazetach ciągle o tym piszą, więc raczej nic specjalnego
Żywienie niemowląt - tu akurat było trochę o karmieniu piersią, pozycje do karmienia etc - w miarę przydatne na temat laktacji
Podstawy pielęgnacji skóry noworodka - pokazywali jak przewijać, kąpać i pielęgnować skórę noworodka a także pępek - dla mnie przydatne
Jak Chronić… Rozwijać… i Wspierać… dziecko już od poczęcia.
Krew pępowinowa - bezcenny dar dla dziecka. - ot ciekawostka, pokazali film i była krótka pogadanka na ten temat - jednak nie jestem zainteresowana
Pielęgnacja ciała kobiety. Profilaktyka rozstępów. - tutaj rządziła firma palmers - dostaliśmy kilka próbek i pokazali nam filmik reklamowy - osobiście zapach mi nie odpowiada taki mocno masło kakaowe.
Bliskość i chustonoszenie.- fajna sprawa. Warto było zobaczyć jak się zawija te chusty, na co zwrócić uwagę...
Był też ten konkurs o którym wcześniej wiewiórka wspominała

Dostaliśmy trochę próbek - pieluszki dada, parę kapsułek z suplementami diety, proszek JELP - pierdółki same + materiały do poczytania..
Podsumowując nie żałuję, że pojechałam na to, ale pewnie przeżyłabym i bez tego.
- agnieszkazst
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Dziecko jest miłością, która stała się widzialna
- tysiiiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- agnieszkazst
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Dziecko jest miłością, która stała się widzialna
- wiewiorka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 0
meridka nie ćwicze ale dużo się ruszam. i wiem,że nie trzeba jeść za dwóch. odżywiam się zdrowo i raz dziennie pozwalam sobie na coś słodkiego czyli LODY:)
- meridka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Magiczna
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba.
- Otrzymane podziękowania: 14
natpięknie paznokcie! Masz bardzo ładny kształt płytkę! Matko, współczuję Ci perypetii z glukozą

[/b]natinka[/b] Ale super,że będziecie mieli warzywka z własnego ogródka! Takie najsmaczniejsze!

Lusek Bardzo ładna sukienka i jaki pokaźny brzusio już

kasiorek Super brzucho

czajusiatko Kurde ale lipa z tym przedszkolem

kasia kurcze, to roboty masz teraz co nie miara! Ale pamiętaj o odpoczywaniu i nie forsowaniu się! Mam nadzieję ,że udało się wybrać jakieś płytki? Daj znać

tysiak Dobrze,że z alergią się poprawiło! A jestem pod wrażeniem ,że podejmujesz się samodzielnego zrobienia tortu! Ja to jestem beztalencie w takich manualnych rzeczach typu zdobienia itp
meridka Ja też gdzieś od ok.tygodnia męczę się ze zgagą... Właśnie wieczorami.. Jedynym sposobem żeby zasnąć jest wypicie przed samym położeniem się do łóżka pół szklanki mleka prosto z lodówki... Ale jak budzę się w nocy na wc to i tak czuję że mnie pali

wiewiorka Fajne wzory tych ochraniaczy. Ale nie czaje.. Na całe łóżeczko a na zdjęciach jest tylko do połowy. To kwestia zdjęć?
agnieszkazst
A jak u nas? W poniedziałek byłam w szkole rodzenia i było super:) Pierwsza godzina to były takie fajne ćwiczenia m.in oddechowe, a na drugiej godzinie położna dała nam spis rzeczy jakie trzeba wziąć ze sobą do naszego szpitala a co mają na miejscu. Dała też taki jakby druczek z urzedu stanu cywilnego gdzie było napisane jakie dokumenty są potrzebne do zarejestrowania dziecka

Przedwczoraj zamówiłam łóżeczko i teraz wielkie oczekiwanie kiedy przyjdzie. Jak przed weekendem to w właśnie w weekend je rozłożymy bo trzeba zobaczyć czy wszystko przysłali. Bo jakbyśmy rozkładali później to mogli by nam nie uznać reklamacji gdyby czegoś brakowało. Ciuszki ciągle do mnie napływają ,że już nie wiem gdzie je trzymać...Połowy pewnie nawet małej nie założe, ale dzięki temu nie musze kompletnie nic kupować. Samych czapeczek mam chyba ze 30 szt

No i zdecydowaliśmy się w końcu na wózek , który będziemy zamawiać w czerwcu: allegro.pl/nowosc-wozek-dzieciecy-verdi-...3w1-i5296963692.html Już mam mętlik w głowie jeśli chodzi o temat wózków , tyle już obejrzałam,że jak w końcu się zdecydowaliśmy na ten to już więcej nie szukam i nie czytam ani nic.
Dobra chyba tyle, jeśli napisałam chaotycznie to przepraszam ale jakoś tak cięzko mi się dzisiaj skupić , chyba przez pogodę... Raz ciemne chmury, raz słońce także nie zbyt ciekawie...
- Lusek
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 9
Dziś trochę późno bo nie zdążyłam rano bo miałam gościa szwagierkę z maluszkiem takim już 9 mies.(dziewczynka) hehe

Pogoda do bani raz słonko raz zachmurzenie...no i pod wieczór ma padać

nat19 nie przejmuj się, mi też sporo rzeczy brakuje do końca wyprawki, ale wszystko na spokojnie

8kasia8 tak spodenki z lidla. No dzięki musiałam kupić jakąś kieckę bo idę na dziadka 80tke pod koniec maja no i mąż się wystoi a ja jak namiot nie pójdę hehe

kasiorek0310 oooo to fajnie że się jemu podobają no i że się przekonał.... pewnie szybciej stopki się wyleczą

Faceci tacy są ehhhh

Kobiety mają zawsze gorzej ehhh

Ułoży się wam zobaczysz.... POWODZONKA

meridika fajnie że zdążyliście na te warsztaty no tak jak opisujesz że fajne informacje można posłuchać,zobaczyć się z innych brzuchatymi

tysiiak agnieszkazst wszytsko fajnie tylko że ja np nie mam fejsa

- kasiorek0310
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nikodem 28.06.2011 :D
- Otrzymane podziękowania: 8
meridka To nawet fajne te warsztaty mimo ze ma sie juz dziecko a widzę ze i o chustowaniu było a to by mnie najbardziej interesowało bo chustę mam tylko brak jak sie za to zabrać wiec dla mnie również będzie przydatne mnie to czeka jutro sama jestem ciekawa jak to bedzie wyglądało może akurat kogoś spotkam znajomego
agnieszkazst Wiesz moze i dobry pomysł ale wiem po swojej grupie czerwcowej ze jak juz przeszłyśmy na face to na forum nikt sie nie udzielał a jak juz to wszystko sie mieszało i zdecydować musiałyśmy sie na jedno albo face albo forum a fajnie jak waga cieszy mnie pewno gdzie tez tyle juz bedzie ale mam nadzieje ze za wiele po ciąży mi nie zostanie
Magiczna Zobaczymy czy dorośnie czy nie czas pokaże nie dziwie ci sie ze w tobie sie gotuje do udziału w tworzeniu dzieci sie przyznaje bo inaczej by nie dało rade ale jak chcialam to mam może mu sie zmieni jak sie mały urodzi zobaczymy ma wszystko a za chwile moze nie mieć nic z tego co mi sie kojarzy to nie widac bo jak już sie ukazują u ciebie an profilu to te statusie publiczne, to fajne te ściągi do szpitala i usc wiec wiecie co macie miec a nie panika bo nie wiadomo do końca co brac ze sobą u nas na szczęście małz będzie jeździł ja sobie nie wyobrażam z maluchem sie tułać i starszym. Fajnie jak zakupy ida pelna para i łóżeczko juz do was idzie i wózek wybrany cudnie i ciuszki rewelacja a ile zaoszczędzisz na ciuszkach fajnie ze tak masz. Wózek fajniutki bardzo podobny do tego na cam.... czy jakoś tak sie to pisze a na prade fajny i nowoczesny a cena rewelacja mam nadzieje ze bedzie zadowolona
Ja juz po kawusi popołudniowej cos ta pogoda dziwna raz słonce raz chmury wiec druga kawa musiała byc niestety i wymyśliłam sobie ze jak sie juz Tymek urodzi sprawie sobie taka bransoletkę z grawerem allegro.pl/bransoletka-z-rzemienia-grawe...duo-i4998705049.html
zmykam zrobić ze soba porządek a coraz bardziej korci mnie isc do fryzjera ale jakoś sie boje w ciąży nie wiem czemu może temu ze nigdy nie byłam a wy normalnie chodzicie do fryzjera ? A teściowa miała być w piątek jak się dowiedziałam ale po tym wszystkim chyba długo jej tu nie będzie az sie to wszystko jakos poukłada
edit
Lusek My mamy juz te większe dresy z lilda i są rewelacyjne a po praniu nic sie nie dzieje wiec będziesz zadowolona, normalnie za kazdym razem jak czytam twoje wpisy śmiać mi sie chce musisz byc strasznie wesoła i zwariowana osoba wiesz rozwód ostateczność ale niech sobie nie myśli ze to tylko takie gadanie i nic poza tym musi byc terapia szokowa żeby coś dotarło czasami sie zastanawiam nad terapia małżeńska ale nie wiem pewno by nie chciał bo on woli "prac brudy" w domu, wiesz nasłuchał sie w domu swojej mamy i siostry w szoku byly ze przyjechał i coś nabroił wiec nie miał wyjścia a miała to miałaś fajnych gości z takim maluszkiem sama radość jeszcze troche i my będziemy tulić nasze pociechy, nie dziękuje za powodzenie czas pokaże co będzie
miłego popołudnia
- Lusek
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 9

No wózek to super nawet ma parasolkę to kurcze wypas

Ooooo cholerka ile Ty masz tych czapeczek wszystkie dzieci z forum możesz ubrać.....Ale super zaoszczędzisz na ubrankach

A z łóżeczkiem to dobry pomysł podsuwasz.... ja też będę zamawiać i też tak zrobię bo potem będę się z tym buja jak coś będzie nie tak

ZAPRASZAM do nas nad morze

Kasiorek0310 druga kawka no ładnie ładnie

No chyba mam poczucie humoru

A co do fryzjera to ja chodzę obcinam włosy no i robię pasemka, ale ja nigdy nie farbowałam włosów. Tysiiak farbuje więc chyba można .Zresztą ja czytałam i można chodzić ,ale mnie np drażni ten amoniak do trwałej czasami jak robią to muszę wyjść, na powietrze.
Buziaki będę później

- Magiczna
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Lusek Domyślam się ,że to do mnie

- Magiczna
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-